Има-няма лято, ЯНУАРЧЕТО с усмивки е богато! (53)

• 53 623
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
 Пепита, много неприятно. Дано се отървете бързо от тези гадини.
 Тути, Нелката е прекрасна!
 Много ме ошашкахте с детските градини! Тук водата е задължение на родителите, питейна вода има само в планината. Купуваме си вода от апарати с тубите, покрай които пируват наистина огромни хлебарки и непознати ми други насекоми. Та всеки ден изпращаме и вода в градината. Шкафчета няма, имат закачалки, на които са им раничките, всяко дете си държи водата в чантата и ходи да пие или госпожата напомня. Имаше един период, в който като ми докарат Рая, скачаше от колата и веднага искаше вода, а от шишето и беше пито малко. Надявам се да са им доливали, но след като ви прочетох, няма да се учудя ако всъщност е стояла жадна Sad
 Елч, нали 14-ти чакаме Wink Отчети се, че те мислим Simple Smile

# 481
Пепита - имам спомен от моето детство за един горчив сироп против глисти. В аптеките няма начин да не ти предложат нещо. Бързо да се оправя  Кали!!! Hug

Еми Стаята където играят и помещението с мивките и тоалетните имат общо голямо стъкло, което има и перваз - там стоят наредени шишетата на всички деца. Според мен са на достъпно място, отделен е въпроса че Бубето някой трябва да я подсеща да пие вода Peace Дали го правят - не знам, но тя вечер казва че пиела Rolling Eyes Отделно на Р.Д среща казаха,че ще направят списък с децата който стои на таблото на групата и всеки петък учителката ще подсеща родителите на следващото в списъка дете,чиито родители в понеделник трябва да занесат 2 бутилки от 6 л. вода, за да могат през седмицата да доналиват шишенцата.

Hug

# 482
  • София
От 2-3 седмици не съм рязала ноктите на ръцете на Вики, защото нямаше нужда, сякаш не растяха и днес му ги разгледах отблизо и май ще се окаже, че ги гризе... Аз имам този отвратителен навик и ще направя всичко възможно да го откажа рано-рано. Питах го дали ги гризе и той каза, че ВЛади от ДГ му ги гризе!:))))
Та приемам съвети всякакви, имам и горчив лак та и с него мисля да пробвам!

# 483
Пепита, много неприятно. Не знам лекарство, но желая от сърце бързо да се справите с проблема. Hug

Рал, а няма ли пък опасност да си объркват шишетата? Пък и водата според мен трябва да се сменя изцяло на макс. 2 дни, а не да се долива...Бубето говори ли вече всичко?

Поне при нас тази вечер на род.среща казали, че с водата си остава така, както е прието в градината, защото ако са ниско, ще има обърквания, някое дете ще вземе чуждо шише и така се разнасяли заразите.
Събирали са пари за учебни помагала, и общи приказки -нищо съществено.

# 484
Еми - Опасности винаги и всякакви Peace За смяната на водата - да се сменя изцяло на 2 дни мисля,че може само в къщи да стане, едва ли има детска градина в БГ в която това да е така. Защо не предложиш на госпожите всеки ден сутрин да си носите шише и вечер да си го взимате - така хем ще виждаш колко вода е изпил Сами през деня,хем ще можеш да наливаш водичка ти Hug За говоренето - бръщолеви постоянно Crazy Не произнася по-трудните букви - р,ч,щ....ама общо взето й се разбира Wink Laughing

Hug

# 485
Пепита аз като бях на 14 пипнах острици. Те са малки глистчета, много ме тормозеха, изписаха ми някакви големи хапчета, пиеха се преди ядене и после изакваш глистите. После строга хигиена, бельо  и чаршафи на 90 градуса ги прахме. Иначе за народна медицина чесън, тиквени семки и подобни.  Hug

Елч, Нощни Дайте бебешки отчет!  Heart Eyes

Пепинка  Hug Hug гуш гуш.

# 486
Рали, точно така ще направя. И Сами се затруднява с определени звуци все още, и някои по-трудни думи не може да ги произнесе.

Абе Бубето защо не пише?

Нощни, Елч, моля ви отчетете се!  Hug

# 487
Емили, пият си сигурно, те като се обслужват сами, няма как някое дете да не обърка нещо, но по-оправните се оправят и си търсят точно тяхното. Ти ще видиш сега в детската градина, колко по-различно е, тук ги учат на по-голяма самостоятелност и въобще създаване на навици, Ивайла даже пижамата се опитва да си сгъва и чаршафите си да опъва след сън  Simple Smile вода, ако иска родителя, може и всеки ден да носи, никой няма да му я върне. при нас се носи ново шишенце всеки понеделник, през останалото време, учителките пълнят от тези 10л. туби, за които се събират пари еднократно, още в началото на год. Ивайла си пие доста вода, навън също им изнасят всички шишета в една кошница и който иска, отива и си взима, дори не пита. до тоалетна също ги пускат да се качват, само че по един, че като са по повече, явно не се ограничават само с ходенето до тоалетна.

Емили, понеже преди време беше питала за учебната дейност, има много хубави книжки на Фют, черно бели, с различни задачки, повтаряне по пунктир, лабиринти и др., има за възраст 4-6 и са подходящи за тях. оцветяването също им е много полезно, развива финната моторика. Има такива развиващи игри и в крокотак, ако имаш къде да принтираш  Peace

За първия учебен ден в дг, честно казано никога нищо не съм носила. носила съм по нещо на някои празници, както и цветя след тържества и открити уроци.

Пепита, да се оправяте бързо  Hug

# 488
адис  Hug много ти благодаря! Много добра идея за шишето, така ще нося ново всяка седмица в понеделник, а през седмицата само ще го взимам да сменям водата / и да виждам колко е пил/.

А иначе за навиците - още от втория ден ходене на градина започна да иска да ходи и в къщи на тоалетна. Преди това все на гърнето. Знам, че има полезни страни и съм за ходенето на градина, само системата да е по-читава, и отношението към децата каквото трябва.

Какче, когато Сами си лапаше пръстите, лепяхме лепенки, ама ставаше въпрос за 2 пръста. За гризане на всичките - направо не знам.

# 489
Какче каката си гризеше ноктите ( дано не се повтарям) но беше по- голяма май. Намерих в интернет картинки с гъбички по ноктите и и показах най лошите - и я попитах дали иска да има такива нокти като порасне . Ако иска , да продължава да си ги яде. При нас подейства. Каквото и да измислиш , дано да има ефект , защото е много неприятно. Аз го правех и като голяма  Crazy но престанах де.Успех  Peace

# 490
  • Пазарджик
Елч,Нощи дайте отчет,че ви мислим  Hug

Какче има безцветни лакове против гризане,моята етърва спря да ги гризе с тяхна помощ.И аз съм показвала на Таня картинки,но не помогнаха/тя все пипаше улични котки,та и показах как изглеждат екземите,имаше доста стряскащи снимки,ефекта беше за много кратко време/

В нашата градина сме с диспенсър,носим чашки и събираме парички всеки месец за водата.Диспенсърите се озонират на всеки три месеца и доста по често се сменят канелките от които тече вода,нашата директорка стриктно следи за това.В къщи също сме с диспенсър и Нели се обслужва сама.

Нелката говори много,но има няколко думи които ги изговаря грешно и не мога да ги оправя.Гледаме се в огледалото и ги повтаряме,докато сме там всичко е ок,но после пак си ги казва както си знае.Думите са-зега/сега,пакачка/капачка,кони/пони,Веси/Деси,Мики/Ники,каси/такси  

# 491
Момичета,  Hug
 Днес ходих до лабораторията да дам контролна проба /стъкло със скоч/,  мислех, че може нещо да са объркали. Оказа се, че всичко при Кали е наред, били натиснали грешен бутон  #Cussing out и за това дало такъв резултат. Така че в понеделник е на градина и като за добре дошли още в понеделник имат театър. Днес когато влязох в стаята им, децата тъкмо закусваха. Шишетата с вода бяха поставени на достъпно място, всичките в един голям леген, приготвени да бъдат изнесени навън.

При нас в градината са се присъединили към инициативата "На 15 септември вместо букет цветя на учителя нека подарим надежда и усмивка на тези деца, които останаха без дом, без дрехи, без тетрадки. И великият океан се изгражда от малки капки… На 15 септември в градината ни ще бъде поставена касичка на милосърдието „ДАРИ НАДЕЖДА“. Събраните средства ще се предоставят на Българския червен кръст за разпределяне на пострадалите от природните бедствия в нашия регион и в цялата страна."

Всички бременни на отчет  Heart Eyes

# 492
  • София
Пепита, тези за пълни идиоти! Супер е, че са сбъркали, ама може ли да те стряскат така!

# 493
емили, за литературата - аз чета в момента на Франсоаз Долто - Когато се появи детето. това ясно, че не те вълнува вече (макар че има много казуси и с големи деца и за деца с голяма разлика), но съм си взела още една нейна - Всичко е език. Препоръчани са ми от психолог. Идеята на втората е, че е важно не само да говориш с детето си, но и как го правиш. Нея обаче само съм я разлиствала още. Първата ми е много полезна, та предполагам, че и с тази ще е така.

аз съм ок, не съм родила, няма и изгледи засега Simple Smile

иначе по моя казус онзи ден ходихме да говорим с учителките в детската градина и с директорката и всички са на мнение, че не трябва да пускаме Дара в момента. Според тях поне месец-два е добре да не я даваме от психологическа гледна точка, здравословната е ясна.

обаче имам едно въпросче. според директорката просто като решим да идем да й пуснем изследвнаията и да тръгва, ама все пак няма ли някакъв срок (2 пъти я питах, така и не ми каза)? Тя нещо мрънкаше за таксата, ама ние сме ок да си я плащаме все едно си ходи от самото начало.

# 494
Пепита, тия са малоумници! Много се радвам, че с Кали всичко е наред и добре си направила, че си пуснала ново изследване.

Много благородна кауза и добра идея. Всички тези цветя, за които се дават толкова пари, след два- три дни отиват в коша, по-добре е да се помогне.

Елч, благодаря ти! А ти ще разбиеш на пух и прах всичките ни залагания.  Laughing
За кое да има срок, за изследванията ли?

Общи условия

Активация на акаунт