Има-няма лято, ЯНУАРЧЕТО с усмивки е богато! (53)

• 53 622
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
изследванията знам, че имат срок месец. притеснява ме да не си загубим мястото от туткане някакво, защото те преди да занесем изследваята не искат да им се плаща, а ако ги занеса сега и не я пусна веднага какво става? нещо хич не ми е ясно

# 496
Елч, при нас изследванията за чревни паразити трябва да са направени не по-рано от 15 дни преди тръгване на градина, а кръв и урина - 7 дни.
Тук приема е само септември, но много родители записват децата и ги пускат когато си решат - някои направо пролетта. Какъв е проблема, ако си плащаш таксата? Пък и нали те също са на мнение да не пускате сега Дара, разбират ситуацията....не би трябвало да загубите мястото.  Hug

# 497
Елч аз бях да питам нашата директорка дали може да отложа Калоян с около седмица. Жената ми каза, че няма проблеми. До 15 ноември можело да го отложа колкото искам. Нямало нужда от молба или нещо такова. Попита ме дали бил ходил на градина. Не знам това дали има значение. По принцип в правилниците на градините (чела съм два) пише, че до 15 ноември може да отложиш деца, които към 15 септ не са навършили 1г, но една приятелка ми каза, че този срок 15 ноември важал и за по-големи деца (тя нейното до тогава мисли да го отлага. то ще бъде втора яслена група).
За изследванията - няма нужда да ги носиш сега, защото както казва Емили си имат срок. Паразити - 2 седмици. Кръв и урина - около една седмица. При нас, ако детето не е ходило на градина/ясла искат и микробиология на ако.

# 498
  • София
Елч, няма да си загубите мястото, щом сте говорили с директорката. Най-вероятни и такса няма да ви искат преди това. Ти питай все пак, защото при нас неходещите плащат половин такса (30 лева). Вероятно директорката е имала предвид пълна такса, че няма да плащате. Иначе ако не тръгва сега, изследванията са напълно излишни. Пусни й ги седмица преди да тръгне.

# 499
Да, ще заплатите половин такса. Нашата директорка ми обърна внимание на това, че дори и да го няма цял месец, не мога да платя по-малко от половината такса т.е. 30лв

# 500
  • sofia
Нали промениха закона, защото било противозаконно да плащаш услуга, която не ползваш. Аз за юли платих 12лв.
Относно Дара смятам, че няма да се заплати нищо( лично мнение)

# 501
  • София
А отлагането не става ли само с бележка от педиатъра?

# 502
 От кога е променен закона , ако е? Каката до май месец на 2 пъти (единият път със счупена ключица, а вторият с друг здравословен проблем) отсъства по цял месец - занесох извинителна бележка , но и двата пъти си заплатихме по 30лв.

Скрит текст:
Елч, спомням си че нея като я преместих от яслата взехме изследванията ,но тя се разболя . Отидох да попитам какво да правя , за да не пускам нови и ми направиха жест като ми признаха изследванията , а тя отиде след две седмици ако не се лъжа. Успех.

# 503
  • В две тъмни очички
Здравейте, мами!

Не съм се разписвала от..... доста време.

От миналия понеделник дребосъчка е на градина. Вече във втора група. За наше съжаление смениха и двете ни госпожи, та сме с нов персонал. Беше голям ужас първите 3 дни, после като че ли се поуспокоиха нещата. Надявам се да свикне.

Аз от вчера отново съм цялата в херпеси. То....друго какво да се очаква от мен. Почивката ми почти приключи и октомври стартирам с всичко на куп - работа и лекции. Та пак ще е весело.

Елч, моята гледна точка, ако все още искаш да я чуеш, е че не трябва да пускаш Дара, ПОНЕ 2 месеца след раждането на бебето! И от психологическа и от здравословна гледна точка. Целувам те много и се надявам всичко това да те тормози толкова много, макар че се съмнявам, познавайки те!  Hug

Да знаете, че ви чета  Heart Eyes

# 504
Бебо, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава ти пожелавам, да си много щастлива и обичана, и всеки ден да намираш поводи за радост!   bouquet   newsm59  party023

# 505
Здравейте.
Ние изкарахме ден и половина в еленския балкан и сега се прибрахме.
Последна почивка преди старта на новата учебна година.
Елч аз също смятам , че по -добре да не пускаш Дара. Точно от психологична гледна точка. Имам примера с една мама която вообще не спря първото дете при раждането на второто , точно напротив дори и ваканцията го оставяше и не изглеждат добре нещата/ за каката имам впредвид/
Буби благодаря за поздравите.

# 506
  • В две тъмни очички
Bebo, честит празник!Желая ти много здраве, много сбъднати мечти и много успехи - лични и професионални!

# 507
а, аз психологическата страна я знам още от преди да забременея. още при записването май месец сме говорили с директорката, че отлагане ще има, въпросът е с колко, но това ще го решавам като видя на дара поведението. говорила съм надълго и нашироко с двама психолози по темата, а и по принцип съм подготвена на теория. просто има няколко варианта за реакция и ми е интересно дара по кой ще поема. имам предположения, но не мога да знам със сигурност.

# 508
bebo79 Честит Рожден Ден! Жива и здрава и много хубави моменти!!!

Преди малко се прибрахме от село и утре на у-ще, купона започва Wink

Hug

# 509
  • София
Пожелавам успешна учебна година на всички деца и родители!

Моите деца са изпратени по градините. Приятно съм изненадана от госпожата на Боян - млада и симпатична на пръв поглед. Дано да ми покаже, че има и нормални и отдадени на професията си учителки!

Общи условия

Активация на акаунт