На планина с две малки деца - хотел с басейн и подходящ детски кът - 3

• 257 641
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 825
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Wink и барче има

# 826
Да се отчета и аз с "попадението" ни от тези почивни дни.
Бяхме в Банско в Семеен хотел Надежда -
http://www.booking.com/hotel/bg/family-nadejda.bg.html

Напълно заслужен висок рейтинг в Букинг! Много добро местоположение - буквално на 5 минути от Старо Банско. На пръв поглед изглежда като обикновена двуетажна къща, но като влезеш вътре се оказваш в 4 (или 5) етажен хотел с всички удобства. 
Бяхме в мезонет за 4 души. Гледката към Пирин беше великолепна! Поддръжката и чистотата на стаите могат да са за пример на много български n-звездни хотели. Дори състоянието на кърпи, спално бельо, баня и всичко, което се сетя. Удобни легла и възглавници, което ми е много важно.
Прекрасно ненатрапчиво отношение на собственика. Много прилична закуска. Бяхме единствените гости на хотела и очаквахме да има едно единствено нещо на закуска - напр. баница. Обаче хората си бяха подготвили мини шведска маса - палачинки, домашно сладко от ягоди, приготвено предния ден (ммм), овесени ядки, варени яйца, стандартните масло, сирене, кашкавал (при това на добро ниво), колбас, домати ... На втория ден към изброените имаше и пържени филийки. Разбира се кафе, чай, мляко и нат.сок.
Банско по това време на годината ми се стори много приятно и спокойно място. Почти нямаше туристи из градчето. Не съм ходила от мнооого години там (изключвам едно транзитно преминаване на път за Вихрен). Избрахме го като подходяща отправна точка към местата, които искахме да посетим - района на хижа Вихрен и Байкушевата мура, Ковачевица, Лещен, хижа Безбог.
За съжаление първия ден много валя и на път към Банско спряхме в Баня. Тук от вас знаех за ресторанчето "При Спаска" и заведох моите хора там да обядваме. Предоволни останахме. Последния ден на връщане пак там спряхме да хапнем  Simple Smile Единствено от обедното меню си поръчвахме и всичко ни хареса. Цените - повече от приемливи.  Peace
Дъждовния ден ходихме на басейн в "Аквилон" - Баня. Много топличка вода (36С). Самият басейн не е нещо особено, около 1/3 e с дълбочина 1 м., останалото е 2 м. Предполага се, че с тази дълбочина човек може да поплува, но то като е толкова топла водата и след втората дължина се задъхваш. Но пък аз съм доволна, обичам да ми е топличко. Само нямаше къде де се посяда отстрани и реално трябва да стоиш прав, ако искаш просто да се киснеш  Laughing Когато ние бяхме там вероятно още не се беше напълнил хотела, защото беше много спокойно на басейна (предварително питахме за това). Иначе принципно аз съм на мнение, че при пълен хотел не трябва да има външни посетители. На много места това ме е дразнело. Дори като външен посетител не бих отишла на такова място.  Peace

# 827
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Огромно благодаря.

# 828

Би ли споделила как е Велинград като място?

Била съм преди 20 години и си мисля дали да не отидем с детето през лятото за една седмица, но не мога да повтарям непрекъснато ''не, не, не,...''. Търся паркове, детски площадки и чист въздух. Може и някой друг басейн, но само ако е топъл и плитък. Като цяло не е задължителен.

С прекрасни впечатления в тази насока съм от Вършец. Миналото лято бяхме там. Много подходящо за семейна почивка с деца (и не само).
И за Хисаря се сетих, но не е толкова планинско и лятото си е доста топло там. Като курортно градче Вършец повече ми допадна. Много е зелено, има много паркове и детски площадки.
Не съм фен на Велинград като град. Но пък има хотели, в които човек добре да се поглези. Минералната вода там ми е идеална като температура.  Peace

# 829

Mother of PrincesS на Боровец има вилни селища Малина и може би Капина беше другото с къщички. Съвсем близо са едно до друго, виждала съм да пускат ваучери лятно време. Намират се като подминеш стария център на Боровец без да се отбиваш за лифта. Лятото на Боровец е божествено, но юни още е хладно.

Благодаря, може би ще ни е студено през юни и то началото. Ще търся други варианти Wink bouquet

# 830
  • София

Би ли споделила как е Велинград като място?

Била съм преди 20 години и си мисля дали да не отидем с детето през лятото за една седмица, но не мога да повтарям непрекъснато ''не, не, не,...''. Търся паркове, детски площадки и чист въздух. Може и някой друг басейн, но само ако е топъл и плитък. Като цяло не е задължителен.

С прекрасни впечатления в тази насока съм от Вършец. Миналото лято бяхме там. Много подходящо за семейна почивка с деца (и не само).
И за Хисаря се сетих, но не е толкова планинско и лятото си е доста топло там. Като курортно градче Вършец повече ми допадна. Много е зелено, има много паркове и детски площадки.
Не съм фен на Велинград като град. Но пък има хотели, в които човек добре да се поглези. Минералната вода там ми е идеална като температура.  Peace
Може ли да препоръчаш хотел във Вършец Praynig

# 831
В Русковец има къщички, хубави и без забележки, има парк в Добринище до комплекса е Peace, има и Без бог, и три планини Hug. Да похваля Македонската кръчма и механа Бабуч, страхотна кухня, в хотела не сме яли, закуската беше супер  bouquet

# 832
  • There I was on a July morning
Виждам, че доста хора от форума сме били в Русковец по празниците Laughing. Ние също не сме вечеряли в ресторанта на хотела, а в заведения /които пак от мнения във форума ги намерих  Wink/. Посетихме Македонската кръчма и Валентино 2. И двете стават, като в първата храната беше по-вкусна и обслужването бе светкавично бързо. Във втората имаше хубав детски кът, но обслужването беше доста по-бавно, може би, защото имаше и абитуриентско изпращане.

Някой питаше за самостоятелни къщички - освен къщичките в комплекс Русковец, може да погледнете  и едни къщички в Банско - Банско Касъл Лодж Вили http://www.booking.com/hotel/bg/bansko-castle-lodge.bg.html. Много са хубави, чисти, добре обзаведени, в ограден двор с детски кът и на тихо място. Басейнът в комплекса е голям, но беше ледено студен и няма детска секция и СПА-то не беше добро /отзивите са от м. март т. година/ /, така че, ако държите на топъл басейн и СПА - това не е вашето място, в противен случай са добър избор  Peace.

Последна редакция: ср, 25 май 2016, 18:51 от Скубиду

# 833

Може ли да препоръчаш хотел във Вършец Praynig

Ние бяхме в хотел Ата. Като цяло сме доволни, особено за лятото е супер.
Хубави страни:
- много добро местоположение - в края на градчето, като хотелът е така проектиран, че всички стаи да са обърнати към планината т.е зелената планинска гледка ви е гарантирана. Всяка вечер като заспяха децата бяхме на терасата и чувахме щурчетата Simple Smile Отделно до хотела има градски парк с нови катерушки и за хората с малки деца си е сериозен плюс.
- просторни стаи - избрахме да сме в апартамент, но момичето, което ни направи резервацията по телефона каза, че с две малки деца ще ни е удобно и в двойна стая (eдното още спи в кошара). Наши познати, които много често ходят там, го потвърдиха.
- като цяло базата на хотела е много хубава
- зоната около външния басейн е чудесна; има и зеленина
- лятото водата във външния басейн става много топла  Grinning Има и детска секция.

Забележките са ми по отношение на:
- закуската (за 6 дни не смениха нито един компонент),
- кухнята на ресторанта не подхожда на звездите на хотела, но пък имат обедно меню, което става. Наблизо има семейна механа с вкусна храна.

- имам и дребни забележки, например ваната течеше и бяха особено пестеливи при зареждането с консумативи, но това са неща, които не ми влияят особено на почивката.
Сега се сещам и друго - като пристигнахме беше доста студено, макар и август месец, и вътрешният басейн не беше достатъчно топъл за моя вкус (може би 27-28С), а помещението където е басейна си беше направо студено. Затова за лятото - препоръчвам, за зимата съм със сериозни резерви  Peace

# 834
Благодаря за мненията!

В Хисаря сме били две години поред и много ми хареса, но единствената ни възможност за почивка е през август, а там е много топло. Иначе сме били през септември и беше идеално, но от тази година детето тръгва на предучилищна и няма как.

Сандански вече ми е ясен. Ние бяхме в хотел Пирин, който е на другия край на парка, ама детето, като схвана в коя посока са количките, все към тях дърпаше.

За Вършец не се бях сетила - ще го проверя.

# 835
Ние във Вършец сме отсядали в "Съни гардън", беше преди няколко години, но ми оставя много сладък спомен. Прекрасен хотел с прекрасно обслужване  Heart Eyes 

Благодаря за идеята за къщичките в Банско, ММ нещо се дърпа от Банско и аз не знам защо.

# 836
  • в огледалото на живота
Някакви впечатления за този хотел в Шипково:
http://www.hotel-ilinden.com/price.html#main
В момента са пуснали промо пакети за летния сезон с пълно изхранване +вътр.басеин.Цената от 36лв.на човек ми излиза повече от добра,ама дали не е уловка?

Също и този,ако някой има мнение или го е посещавал:
http://krayrekata.com/index.php/top-oferti

# 837
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Хотелчето от последния линк изглежда доста прилично.

# 838
Aз бях писала преди за х-л Илинден, той е непосредствено до минералния басейн и банята на Шипковските бани.
Проблемът лятото е един - имат голяма механа, вият се кръшни хора до посред нощите .. ако не сте купонджии или сте с малки деца . не мисля, че е добра идея. Механата е за над 100-120 човека и идват хора от другите хотелчета.

Наши познати редовно ходят в един съседен хотел http://www.planinskirai.bg/ , намира се над Илинден и пак е близо до баните , но е далеко от шума. Имали са проблем с пътя обаче преди 2 год, маалко се бил поразбил от дъждовете.. сега не знам как е

# 839
  • BG
Извинявам се за въпроса, но не трябва ли да се пусне нова тема, щом тази надхвърля 50 стр.?

Общи условия

Активация на акаунт