Нашите кухни - тема 54

• 98 493
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте. Предстои ни ремонт на кухня и за това следя от извстно време темичката. Включвма се с няколко въпроса (за сега), защото гледам обсъждате точно гръб на кухня от лакобел. И мен ме интересува каква е цената. Също така днес ми казаха за вариант принт върху ПДЧ и отгоре закалено 6 мм стъкло. Доколкото разбрах цена около 50 лв./м., но не съм абсолютно сигурна,че разбрах правилно (ако н се лужа преди няколко страници една мама от Варна показа нещо подоно).

Другото, което ме интересува за подобен гръб от стъкло - колко е издръжливо и дали се поддържа лесно.

И съответно плота - бях се насочила към технически камък, но днес пак всяха съмнения в мен, като ми казаха, че е много по-добре да е от гранит. Някой мнение в тази насока?

Благодаря.

# 541
Кати М, най-доброто за плот е техническия камък, но пък и най-скъпото. Разбира се за мен красотата на естествения гранит е по-голяма, но той иска повече обгрижване от техническия камък, а е малко по-евтим. За ПДЧ с лакобел - не знач, но ми се струва излишно и като цена и като архитектурен ефект, освен, ако смисълът не е в това, че ПД!-то дава поздрава и равна основа за стъклото ии използуваш цветът на ПДЧ-то, а стъклото като негов предпазител от увреждане особено окло газовите котлони. Иначе цялата конструкция става по-тежка и по дебела. Но това са само разсъждения на непрофесионалист.

# 542
  • София
Благодаря.

Всъщност става дума не за ПДЧ с лакобел, а ПДЧ с принт и обикновено закалено стъкло. Доколкото разбрах гранитът е по-скъп от техническия камък. Някой от професионалистите в темата знае ли какво всъщност представлява техническия камък?

# 543
  • Отвъд алеята зад шкафа
Малко по-назад се обсъждаше какво е технически камък -гранит и кварц се натрошават, частиците се слепват със смола, материалът е композит.

Вече разказвах, че взех 3 мостри на технически камък вкъщи, първо се опитах да ги нарежа с нож, не успях по никакъв начин, после ги оставих да стоят цяла нощ накапани с олио, вино, оцет и кафе. На следващият ден ги избърсах и нямаше следа от нищо.

Аз се отказах от гранит, защото не харесвам предлаганите цветове и шарки. Търсех изчистен едноцветен бял или светло бежав плот, а такъв гранит няма - преобладават тигров, червен, зелен и черен гранит, но не едноцветни, а с още поне 2 цвята вътре.

технически камък:

гранит:

# 544
  • Някъде на път....
Аз съм ЗА техническия камък!  Peace
Гранита наистина изисква повече грижа и поддръжка.

Технически камък:

# 545
  • на североизток от Рая
 Ние също проучвахме дали гранитен плот е удачен вариант и накрая направихме гранитен плот. Всички отзиви бяха в плюс за гранита. Доволна съм, много ми харесва, чисти се лесно. Освен това, шарките са такива, че замърсяването не личи.

# 546
  • Пловдив
какво мислите за това при липса ма голямо помещение,шкафовете да са до тавана newsm78

# 547
  • на североизток от Рая
какво мислите за това при липса ма голямо помещение,шкафовете да са до тавана newsm78

Ако на теб така ти харесва, какъв е проблемът. Не слугувай на модата. На мен хич не ми дреме кой ще хареса кухнята ми, просто се получи така, както съм си я представяла, че дори по-добре. Това е достатъчно.

# 548
  • Пловдив
Ааа,хич не гледам мода аз Laughing Проблема е,че не мога да си го представя как ще изглежда Thinking Ама май така ще е,та да мога да побирам повече посуда.

# 549
  • на североизток от Рая
 Гледай снимки на кухни в нета. Аз така правех, теглих, гледах, мислих...Нашите шкафчета не са до тавана. Мога да ти покажа снимки, но в момента майсторът слага дръжките на вратичките и не мога да снимам.

# 550
  • София
Давай смело с шкафовете до тавана. Няма никакъв проблем, особено при малко помещение. Друг е въпроса дали ти харесва.

# 551
  • София
За съжаления няма да подкрепя отзивите по-горе за техническия камък! Не е чак толкова здрав!
Красив е много, е почиства се, но мазнините личат(старите петна се чистят по-трудно), раним е - с чиниите, с тенджерите, има вече няколко поражения отдолу на долния ръб. Сега си знам и пазя - както слагам нещо отгоре, когато вадя съдове от шкафовете/от миялната, като поставям нещо в мивката.
Моите са от Стоун център, но имам мостри и от SKV, няма разлика. Иначе забележки към Стоун център нямам, доволна съм от тях, правиха ни няколко неща.

# 552
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ааа,хич не гледам мода аз Laughing Проблема е,че не мога да си го представя как ще изглежда Thinking Ама май така ще е,та да мога да побирам повече посуда.

В България не знам защо не е популярно, но по света масово хората си правят шкафовете до тавана. Често използват окачени тавани  и шкафът стига до тях, точно по същия начин е моята кухня.

Например:

# 553
Подкрепям напълно Гадамер за кухните до тавана - по-малко прах се събира, а и повече складов обем,

# 554
  • Отвъд алеята зад шкафа
При мен водещото беше да не се събира прах отгоре, както и трупането на разни малко необходими вещи. В настоящата ми кухня освен прах, отгоре има разни неща като уред за фондю, форма за торта, фруктиера и т.н. Поне като са натрупани високо, да са скрити  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт