Нашите кухни - тема 54

• 98 402
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ,дами,трябва ми добър дърводелец за Варна,моля варненки да се включат -спешно ми е ,искам да си направя кухня,като използвам старите водачи ,панти, крачета.........всичко което може да се ползва от старата кухня+ нови плосткости,тя е Г -образна и искам да я преградя с шкаф от горе до долу,връщам се да чета   bouquet

# 631
Здравейте!Искам да си поставя гръб зад газови котлони от доста време гледам тези http://www.glassmania.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%82_%D0%BF%D … D0%BE%D0%BD%D0%B8 ,но не знам дали е добър вариант . Моля ако някои е запознат да сподели мнение за тях .А също приемам и други предложения .

# 632
Дали ако конструкцията на кухнята е пдч а вратичките са само мдф ще стане?Как мислите?Някой да сподели мнение за технически камък за плот, ако има вкъщи.   bouquet
Моля, някой да ми каже лесна програма в която да разчертая апартамента и да мога да напасвам обзавеждането.Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 21:16 от deni_den

# 633
  • Раковски
Дали ако конструкцията на кухнята е пдч а вратичките са само мдф ще стане?Как мислите?Някой да сподели мнение за технически камък за плот, ако има вкъщи.   bouquet

Практиката е точно такава, корпус ПДЧ а за лице каквото желаете. За техническия камък е писано малко по-назад.

# 634
  • Отвъд алеята зад шкафа
За технически камък сме коментирали няколко страници по-назад, аз споделих, че не се надрасква и не прави петна, тествах вкъщи, но може да бъде наранен с удар по ръбовете. На мен техническият камък ми струва малко над 2000 лв.

# 635
Питах вече в една фирма за кухни.Казаха ми 750лв на линеен метър. Сториха ми се доста, но това беше първата фирма в която питах.

# 636
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, доста висока цена са ти казали на линеен метър. В повечето фирми цената върви около 300 лв, зависи от марката и състава на техническия камък. В Стоун център се бях спряла на 3 вида камък с цени от 250-300 лв за линеен метър.

# 637
Извинявам се  Embarassed.Имах предвид  750лв линеен метър за кухнята от мдф.

# 638
Гадамер, нямам търпение да ти видя кухнята, и не само  Grinning
Аз моята я показах в друга тема, обърнаха ми внимание, че не съм спазила някакви правила, много си я харесвам, но сега я гледам с друго око...безмислено е, няма как да променя нищо, ще я ползвам поне 10 години. Отделих й доста време, тези неща ги птавим с такъв кеф и накрая да ти кажат, че всичко си оплескал    Mr. Green леко неприятно. Не съм дорасла, колкото и да не ми се иска ми влияе хорското мнение Simple Smile  за това вече нищо не показвам   Simple Smile каквото ми харесва казвам, което не-просто подминавам, всеки си има вкус и виждане как да си прави дома.

# 639
Deni_den, имах предвид основно бюджета - понеже половината ще отиде за елекроуреди, не разбрах дали и техническия камък трябва да се вмести там. Отделно искаш съвет, но не казваш от кой град си, за да може всеки да сподели и да те насочи откъде да си поръчаш кухнята. Няма смисъл аз да ти казвам за София, ако ти си от Видин. Разбрах, че не си чела много в темата, мисля че Модекс бяха вратичките, ако все пак решиш да разгледаш.  Peace

# 640
  • Пловдив
Ихуууууууууууу почваме кухнята Joy

# 641
  • Varna
Има ли някой с кухня с плот Дъб касъл на Дуропал.
Хареса ми,но не мога да си го представя.

# 642
  • София
Гадамер, нямам търпение да ти видя кухнята, и не само  Grinning
Аз моята я показах в друга тема, обърнаха ми внимание, че не съм спазила някакви правила, много си я харесвам, но сега я гледам с друго око...безмислено е, няма как да променя нищо, ще я ползвам поне 10 години. Отделих й доста време, тези неща ги птавим с такъв кеф и накрая да ти кажат, че всичко си оплескал    Mr. Green леко неприятно. Не съм дорасла, колкото и да не ми се иска ми влияе хорското мнение Simple Smile  за това вече нищо не показвам   Simple Smile каквото ми харесва казвам, което не-просто подминавам, всеки си има вкус и виждане как да си прави дома.

Джуджа, я не се връзвай, важното да е удобно на ползващия.
Две кухни съм правила (моите, за още 3 съм помагала, предстои ми още една) и в двете правилата са нарушени - така ми е удобно, такова ми беше мястото. Изобщо не изминавам много.
Ако влизам от "врата" (отворено пространство зад стена), сегашната ми е: до стеничката е мивка, плот, 2ка котлони, плот, фурна и след нея е хладилника (1,30+2,40м, г-образна).
Старата ми до врата е "фурна" (всъщност е МВ+грил), плот, мивка, плот, котлони (1,90 м. една стена) хладилника е в ъгъл срещу врата, т.е "далече" от плота.
И в двата случая извършвам по-скоро ротация а не транслация, т.е пътя който изминавам е сведен до минимум.

Цената на техническия камък: много помага страницата на SKV (няма голяма разлика със  Стоун център). Там има калкулатор и цени за всичко - цена за линеен метър, различни дебелини и ширина на камъка, колко струва пробиването на отворите, от колко парчета ще се направи (при мен са 7 броя - 2 за плот и 5 за гръб).

Въпрос: Някой купувал ли е препарати за почистване на технически камък от фирмите, които го поставят?

osinko, може да ползвате по-широк плот (има и на 90 см, но са по-малко цветове и трябва да се реже) или технически камък

# 643
  • София
deni_den, мисля, че си си поставила голямо предизвикателство, ще следя крайния резултат.  Peace
Какво имаш предвид?
Според мен има предвид цената. За мен е предизвикателство да успея с 5000 лв да направя кухня от МДФ + механизми + ел. уреди. Може би не е невъзможно, зависи какви са уредите и механизмите.  Аз също ще следя с интерес крайния резултат. Пожелавам успех.

Е, 5000 лв. не е чак предизвикателство за кухня.
Ако се вмести в 2000 лв за електроуреди (все пак няма хладилник и пералня в сметката за купуване), остават 3000 лв. за шкафовете.
Нали знаете "баба знае и 2, и 200". Като се калкулира внимателно кое колко струва ще се прецени кое е важно и кое не.
За едно и също нещо съм получавала 2 коренно различни оферти при положение, че съм посочила на двете места точно материалите, от които да бъдат изработени (корпус ПДЧ - фирма и разцветка, вратички МДФ-кой вид, механизми и дръжки) разликата беше почти двойна.

# 644
  • Пловдив
Има ли някой с кухня с плот Дъб касъл на Дуропал.
Хареса ми,но не мога да си го представя.

Нашият е такъв на терасата.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт