Нашите кухни - тема 54

• 98 428
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
При мен се получи така,защото всичко съм изчислявала и проектирала с молив и рулетка.  Мебелите са от ИКЕА, в която за мое огромно съжаление нямам възможност да ходя често,да гледам и преценявам на място. Купуваме,сглобяваме. Всичко беше ок до момента в който преместихме и хладилника в кухнята( всичко се прави на етапи според наличните финанси, и точно кухнята ми отне 1 година) -и изведнъж кухнята страшно отесня.  Crazy
Още го мисля,може би ще разместя нещо,едната стена ми дава тази възможност... Thinking

# 616
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз спокойно мога да се лиша от острова, защото имам достатъчно шкафове  - 3.20 на 4.90 м, като стигат почти до тавана, без 12 см. Сега говорих с мебелистите да не монтират острова засега, така или иначе имат да правят мебели в другите помещения, не вярвам да свършат до 2 седмици. През това време ние ще сложим масата и столовете, ще сгъчкаме още една маса (имаме налични) вместо острова и ще видим дали ни е тясно или не. Ако реша, че искам острова, ще го монтират в последствие.

# 617
  • София
Ванчето, и при мен така стоят нещата. Кухнята ми даже тои леко недовършена (поне в моите очи), при все, че има всичко необходимо за нормално функциониране.

Гадамер, супер щом имаш такава възможност. Не забравяй, че дори и да го монтираш, а след година да се окаже пречка, не си се оженила за него.

# 618
  • Пловдив
Момичета и момче,имам нужда от съвет.Нанасяме последни корекции по кухнята и я пускаме да се работи.
Казусът е следния.
Всички ми казват че линиите на долният и горният ред шкафове трябва да съвпадат.Но аз не искам.
Старата кухня също съвпадаше.Но на мен това ми стои някак строго.Искам да е по раздвижено.
Та как мислите смешно ли ще стои?
Кухнята е П образна и точно по средата е прекънат горният ред от прозорец-там ми е мивката.
Абе аз явно си имам някъв проблем с линиите ,защото и теракот за това не обичам.Луда работа съм явно

# 619
гледах кухните в ИКЕА и много ми харесаха механизмите за организиране на шкафовете - вътрешни чекмеджета, въртящи се етажерки и прочие. Чудя се дали ако си поръчам кухнята при друга фирма после ще мога да монтирам такива механизми в нея.
Дайте препоръки за фирма, която изработва кухни с добро качество и да си изпипват нещата.

# 620
  • Някъде на път....
Кухнята  е същата като показаната напред. Съфорумката, която я показа, писа, че са я правили за съфорумка. Какво  толкова го нищим. То едва ли е тайна.

Laughing
Е, не е тайна- кухнята е една и съща, разбира се.  Peace
Просто аз я показах когато се коментираше темата за принт-стъклата.

Скрит текст:
........
Благодаря ви!    bouquet
И ние си я харесваме много! Heart
За нас бе истинско удоволствие да изработим тази семпла и елегантна кухня!   bouquet

# 621
  • Раковски
гледах кухните в ИКЕА и много ми харесаха механизмите за организиране на шкафовете - вътрешни чекмеджета, въртящи се етажерки и прочие. Чудя се дали ако си поръчам кухнята при друга фирма после ще мога да монтирам такива механизми в нея.
Дайте препоръки за фирма, която изработва кухни с добро качество и да си изпипват нещата.

Механизмите който се използват в Икеа са на блум (доколкото съм наясно), а самите органайзери ги има при доставчиците на обков, примерно на блум и хетих.

# 622
Здравейте момичета.Предстои ми да обзавеждам кухня.Нищо не съм чела от темите и почти не съм разглеждала, но знам, че винаги когато съм търсила съвети от тук са ми били в голяма помощ, затова се обръщам към вас.За жалост нямам много време и нещата трябва да се случат бързо  Sad
Кухнята ще е около 2 матра и половина с около 2 метра остров.Решила съм само материала да е МДФ и да има принт стъкло. Не съм решила дали да е гланц или мат, няма представа откъде да започна с издирването на фирма на която да се доверя за поръчката  Sad Общо взето не съм нясно с нещата и моля за помощта ви.Бюджета е 5000 лв в които трябва да влязат вградена печка и котлони, аспиратор, миялна. Blush

# 623
 deni_den, мисля, че си си поставила голямо предизвикателство, ще следя крайния резултат.  Peace

# 624
Съпружка, ако не е тайна какъв е рамерът на твоята кухня и колко излезе цената й? Задавам този въпрос, защото е много михаресва и ми е интересно каква еприблизително цената на линеен метър с механизмите?

# 625
Ще ти пиша на ЛС.  Peace

# 626
deni_den, мисля, че си си поставила голямо предизвикателство, ще следя крайния резултат.  Peace

Какво имаш предвид?

# 627
Здравейте,
отново се включвам със сериозен казус. Обръщам се към тези от вас с опит за ПОМОЩ. Казусът е следният : на една стена са наредени комин, колона на която ще е монтирана печката на нивото на плота и след тази колона са шкафове. Стената е изградена от гипсокартон. Отстоянието от стената до края на комина е 60см. Искам комина да бъде облечен с ПДЧ и да бъде на една равнина с вратичките на колоната и долните шкафове. Майсторът ми казва, че това няма как да стане защото: при обличането на комина се добавят още 2см за ПДЧ и така стават 62см, колоната не е проблем да бъде направена с дълбочина 62см. Проблема идва за долните шкафове, защото плота по стандарт бил 60см и шкафовете се правели с корпус 56см+2см за вратички т.е. стават 58см. Разминават ми се коминът, колоната и шкафовете с 4 см. Аз не искам да има чупка между тях. За това той ми предложи да ми ги изравни, но долните шкафове ще са кухи отзад, горните ще са малко по дълбоки, но трябвало да пусне някаква лента от горните към долните за да не се виждала дупката Shocked
До колкото знам гърбът на кухнята се закрепя за горните шкафове и реално той иска да скрие 4-те сантиметра между стената и гърбът на кухнята с тази лента. Ужасно ми звучи това!!!! Моля помогнете ...Шадоу някаква свежа идея???  newsm78

# 628
  • София
Вземи си плот от ИКЕА, те са 62 см и да ти направи долните шкафове по-дълбоки.

# 629
  • Отвъд алеята зад шкафа

Какво имаш предвид?

Според мен има предвид цената. За мен е предизвикателство да успея с 5000 лв да направя кухня от МДФ + механизми + ел. уреди. Може би не е невъзможно, зависи какви са уредите и механизмите.  Аз също ще следя с интерес крайния резултат. Пожелавам успех.

Общи условия

Активация на акаунт