Нашите кухни - тема 54

• 99 187
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
За плот - поне визуално аз бих предпочела масив, но всички, които съм питала препоръчват технически камък. Не съм ползвала масив, но от магазина, от който поръчахме кухнята ме посъветваха да не слагам масив.

# 151
  • София
Около мен всички, които питах приветстваха идеята ми за масив, още преди да тръгна да чертая проект.

В миналата ми кухня имах гранитен плот, имах и термоплот - повече няма да повторя нито с едното нито с другото.

# 152
  • на североизток от Рая
В@ня , какви проблеми имаше с гранитния плот? Хвърли ме в размисли. Толкова ми харесва нашият плот, чудя се дали ще го ползвам, иска ми се само да го гледам и да го пазя.  Crazy

# 153
  • Ловеч
Lady, аз много харесвам масив за плот, но ме предупредиха да не си слагам такъв плот, защото като жива материя ще попива всичко и много бързо ще се похаби. На теб казвали ли са ти такива неща - аз още се чудя какъв плот да избера.
Монтесито, кухнята е чудна със здраве да си я ползваш! Твоя плот какъв е?
Ив, къде ти е хладилника?

На друга стена ; )

Ето това е стената на която ще е кухненското. - http://prikachi.com/images.php?images/28/7501028K.png

Лейди, страхотна кухня!

Добре си събрала всичко на стената. Мисля обаче, че не е удачно, мивката да ти е до котлоните. Ако я сложиш в най-десния ъгъл ще е най-добре според мен. И посредата между мивката и котлоните ще ти е работния плот.  Peace

Искаше ми се съдомиялната и пералнята да са в края за това така ги наредих, но  ще помисля.

# 154
  • Варна
Съпружка, казвали са ми, разбира се. Но аз съм сигурна, че това при мен е изключение. Няма как цял свят да се обзавежда от Икеа с масивни плотове, и да не са доволни. Ще го оправим проблема. И е толкова красив този плот, разкош.  Heart Eyes
Същото ми казваха и за фурна с пиролиза, хладилник с No Frost, индукционни котлони, електрониката в уредите, "не облечен" комин, ламинат в кухня и коридор и още куп неща. Скептични сме за всичко, на нищо нямаме вяра и си караме по утвърден модел всички. Реших да си купувам и поставям всичко, което ми харесва и да не го мисля много много. Ще каже човек, че 20 години ще я ползвам тази кухня и ще живея в това жилище.  ooooh!

Монтесито, честита кухня! 👍

# 155
  • София
Нели, по начало поставянето на чаша в началото беше проблем и изпочупих доста докато се науча, че камъка е твърд. В последствие си имах едно петно от кафе - голямо и кафяво, което няма начина да махна. И третото нещо, което ме отказа напълно е цвета (сивкаво като на точки), върху което никакво петно не си личи и съответно понеже това беше плот, на който си държахме лаптопа/купа с плодове/слагаме си чешите докато пием кафе, а седеше близо до хладилника и го използвах за поставяне на продукти като вадя от него и слагам, то за близо 6 години не е имало случай да го пипна и да не лепне и да не е мазен без аз да разбера. Особено любимо ми беше - налива си кока-кола мъжа ми оставя чашата, то е потекло някъде, той не е видял, аз слагам нещо отгоре в бързината... Но не бяхме го избирали ние, защото живеехме пад наем. На мен това ми създава неудобство, но разбира се, за друг може да не е проблем.

Скептични сме за всичко, на нищо нямаме вяра и си караме по утвърден модел всички. Реших да си купувам и поставям всичко, което ми харесва и да не го мисля много много. Ще каже човек, че 20 години ще я ползвам тази кухня и ще живея в това жилище.  ooooh!

На мен ми скъсаха нервите заради зеленото - как можело толкова тъмно, трябвало по-светло... Все едно ще поканя някой друг да готви в кухята ми и все едно ако не ми хареса не мога да пребоядисам.  ooooh!

# 156
  • София
montesito Защо не сложиш една релса отстрани на "дупкатa" за да си закачаш черпаци, лъжици, т.н. дреболии които ще пълнят едно чекмедже, също може кърпи, тигани т.н. , или да ти направятр полички открити за украси или нещо друго. или релса с кукички за саксии с подправки, виждам че ти е светла страната, харесах си такива в икеа.

Много са красиви дървените плотовете , и нашия стана супер, но само дано не излязат подходящи само за снимка, досега бяхме с най-обикновено пдч, което видя от всичко по много и не личеше,като знам по света как и колко готвят за нас си трябва устойчивост. И аз съм приготвила дъски, кърпи и т.н. но като знам с бебе какво оливане и мазане е, дано не го съсипем, че мислим да изкараме до абитуриентската с тая кухня.

# 157
  • София
В@ня хахахахах, и ние сме в зелено, на пода са сиво-зелени, тапетите са велурени тъмно зелени, кухнята бяла, като търсих в гугъл картинки зелени кухни намерих пет -шест картинки, като основно наблягат на маслиненото, на нас си ни харесва и си ни успокоява-и това е важно: Laughing

# 158
  • София
А, важно е само да кажа, че единственото изрично предупреждение беше да чистим плота без препарати. Е, естествено вода със сапун може, но разните там цифове и чудеса - не. Колкото до чистенето на мазното - ами той плота си стои като промазан такъв след маслото, по-мазен не може да стане. Аз вече успях да направя няколко вида сладки/кифлички с мазно тесто и нямах проблеми след това.

# 159
  • на североизток от Рая
Ваня, благодаря за споделеното за гранитния плот. Очаквах по-сериозни притеснения да ми възникнат, а то какво било. Свиква се с всичко.

Не мислим скоро да сменяме кухнята. Наследниците ще го направят може би. Не живеем под наем, не мисля да сменям жилището. Затова това, което правим, искам да ми допада максимално.

# 160
  • София
О, разбира се! А и красотата на камъка (дори и във вид на технически камък) не може да се отрече. Поне на мен много ми допада на външност. И много се радвах и на моя.

# 161
  • ГОре на черешата...
Монтесито, честито, страхотна кухня, с голяма радост да си я ползвате Peace!

Mari_eta, в съдомиялната е препоръчително да се слагат съдове без остатъци от храна по тях, защото ще създадат проблеми за в бъдеще с филтрите

След салфетката няма остатъци, споко Peace. А филтрите се почистват всяка седмица, така че не виждам проблем.
Работата ми заприлича на тая на една съседка, чиято миялна стои покрита с каренце от години, щото по-хубаво се измивали чиниите на ръка  ooooh!

# 162
Моята кухня е поръчана - цвят - бял фладер - сега си избирам дръжки - като стане готова ще ви покажа Simple Smile

# 163
Befana, сигурно ще е много стилна кухнята, щом е в бяло, ще чакам снимки Blush

Можете ли да ми препоръчате качествени мивки, но искаме метална. Супер доволни бяхме от металната на Pyramis, та ако няма и други добри, пак на тях ще заложим. Сега сме с една от тези навлезлите, не помня материала, но не е метална. Все внимаваме да не я чукнем с някоя тенджера, че не беше никак евтина.
Мернах някъде мивки FAT - хубави ли са, чие производство?

На работа механизмите на чекмеджетата в кухните ни са на Blum - определено ще вземем такива като стане време. Първо, че се експлоатират сериозно, а са си ок. Второ, наистина се плъзга леко и се затварят много безшумно.

# 164
Монтесито, страхотна кухня! Да се чувствате комфортно в нея!Аз се оглеждам за нещо подобно дърво с бял байц, но да личи структурата на дървото.Предложиха ми от чам на много добра цена, но нямат изработени в същия цвят , а ме е страх да си направя цялата кухня по картинка или по мострата на байца.Идеята ми е бели/избелени/шкафове с дървен масивен плот/дъб-омаслен/ въпреки противоречивите отзиви.Подът е масивен паркет-дъб.Дайте идеи за фирми ,които могат да покажат реално изработени неща.Монтесито,кой ти прави шкафовете?

Общи условия

Активация на акаунт