Нашите кухни - тема 54

• 98 338
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Привет, дами!
Съпружке, кухненската пейка я изработи фирма мебелна в Добрич, като размерите, вида на тапицерията и височината на дунапрена ги избрах аз. Те направиха самите възглавници и корпуса долу, а след това майсторът на кухнята прибави и панелите от дюшемето. Всичко това беше изработено за една седмица.
Относно лампите - няма нищо по-елементарно от тях. Представляват една най-обикновена крушка, вързана с кабел и се закачат чрез кукички на тавана където си искам и на каквато си искам височина. Това е. Самата крушка струва 15лв. Инсталацията към нея според броя на крушките варира, но никак не е скъпо.
Материалът на вратичките на кухнята е фурнирован МДФ. Корпусът е от ПДЧ. Механизми кой знае какви, освен плавно прибиране, нямам, тъй като почти целият ред долен е зает от електроуреди. Единственото, което не успяхме да направим според проекта, беше да приберем пералнята зад вратичка, твърде дълбока ни дойде, въпреки че изрязахме от стената зад нея гипсокартона. Така или иначе и това ще стане в скоро време, тъй като се навихме да сменим пералнята с такава, която да се побере. Цената на кухнята е около 4000лв.
 Peace

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 08:36 от Анонимен

# 421
Благодаря ти за изчерпателния отговор   bouquet

# 422
  • Някъде на път....
Здравейте, виждам,че тук пишат и хора,които се занимават със изработване на мебели (по-точно кухни). Ще правя кухня ЛПДЧ и MДФ. Консултантката във фирмата, на която съм се спряла да я изработи, непрекъснато ми предлага да избирам ЛПДЧ от каталога на Kronoshpan, аз предпочитам EGGER. Идеята й е, че няма голяма разлика между Kronoshpan и EGGER единствено в цената.
Затова искам да ви попитам  каква е разликата в качеството и цената между Kronoshpan и EGGER.
Моля за съвет на коя от двете фирми да се спра, защото нещо се напълно се обърках ooooh!
Благодаря!
Аз те съветвам да се спреш на Egger - качеството е по-добро от това на Kronoshpan, разликата в цената не е много голяма наистина, но при качеството си има разлики.  Peace

# 423
Значи Шадоумен е казвал много пъти специално за кроношпан, че са плоскости с лошо качество, показвал е срязани парчета и плътността на материала е съвсем различна - кроношпан е с кухини вътре. Той препоръчваше от по-евтините Акритас. А аз съ с Егер и съм супер доволна. Може да работят с по-голяма печалба при кроношпан и затова да ти ги пробутват, няма друго обяснение.

# 424
Привет, дами!
Съпружке, кухненската пейка я изработи фирма мебелна в Добрич, като размерите, вида на тапицерията и височината на дунапрена ги избрах аз. Те направиха самите възглавници и корпуса долу, а след това майсторът на кухнята прибави и панелите от дюшемето. Всичко това беше изработено за една седмица.
Относно лампите - няма нищо по-елементарно от тях. Представляват една най-обикновена крушка, вързана с кабел и се закачат чрез кукички на тавана където си искам и на каквато си искам височина. Това е. Самата крушка струва 15лв. Инсталацията към нея според броя на крушките варира, но никак не е скъпо.
Материалът на вратичките на кухнята е форнирован МДФ. Корпусът е от ПДЧ. Механизми кой знае какви, освен плавно прибиране, нямам, тъй като почти целият ред долен е зает от електроуреди. Единственото, което не успяхме да направим според проекта, беше да приберем пералнята зад вратичка, твърде дълбока ни дойде, въпреки че изрязахме от стената зад нея гипсокартона. Така или иначе и това ще стане в скоро време, тъй като се навихме да сменим пералнята с такава, която да се побере. Цената на кухнята е около 4000лв.
 Peace
А, каква е дълбочината на пералнята ти, искам да се ориентирам, за да знам каква да вземем, че да може да се побере зад вратичка?

# 425
Кухнята ми е почти готова и остава да ми я монтират. В търсене съм на висящ отцедник за чинии и разни други висящи джунджурии. Поради тази причина, искам да попитам тези, които имат от Икейските ,дали имат място и за чаши и дали са стабилни, защото цената му е доста ниска. Тъй като живея в малък град, варианта ми е да поръчам от нета отцедник или да отида до Букурещ, защото ми е по - близо и да разгледам в Икеа, та се чудя дали да правя такива гимнастики.

# 426
  • София
Много благодаря за отговорите. Аз също имах подозрения за големи отстъпки при Kronospan и затова са толкова настоятелни. Не е коректно това, защото две седмици ме побъркаха #Crazy да ме убеждават и да сменят цената в офертата. Явно върви към смяна на фирмата.

# 427
Влади75, непременно смени фирмата. Очевидно са достатъчно глупави и безпардонни, за да не осъзнават, че във века на безкрайната информация, не може да се опитваш да манипулираш клиентите безочливо. При такава дебелоока лъжа и подобно настоятелно нахалство, представям си до къде могат да стигнат при изпълнението на проекта гонейки безогледна печалба. Сменяй докато е време да не съжаляваш после.

# 428
  • Някъде на път....
Много благодаря за отговорите. Аз също имах подозрения за големи отстъпки при Kronospan и затова са толкова настоятелни. Не е коректно това, защото две седмици ме побъркаха #Crazy да ме убеждават и да сменят цената в офертата. Явно върви към смяна на фирмата.

Мисли положително!  Flutter
Успех с избора на изпълнител! И... чакаме да се похвалиш!  Peace

# 429
  • София
С удоволствие ще ви я покажа, само да стане Praynig С тези срокове за изпълнение, някъде около Коледа ще да е ooooh!

# 430
С удоволствие ще ви я покажа, само да стане Praynig С тези срокове за изпълнение, някъде около Коледа ще да е ooooh!
какви са тези срокове  за изпълнение - при готов проект една средно голяма кухня от ПДЧ се прави за 6 - 7 дни
1 ден - покупка на материали
2 ден - разкрой, кантиране и почистване на детайлите
3 ден - събиране на шкафове
4 ден - събиране на шкафове
5 и 6 ден монтаж на място

# 431
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вероятно е така, но мебелните фирми, за които аз знам дават срок от 40 дни изпълнени средно. Само за изработка на плота от технически камък в Стоунцентър искат 15 дни. Някой гаражен майстор, който няма работа, може и за 7 дни да я направи, но аз не бих рискувала с такъв. Една приятелка си чака 8 месеца кухнята от такъв майстор.

# 432
Вероятно е така, но мебелните фирми, за които аз знам дават срок от 40 дни изпълнени средно. Само за изработка на плота от технически камък в Стоунцентър искат 15 дни. Някой гаражен майстор, който няма работа, може и за 7 дни да я направи, но аз не бих рискувала с такъв. Една приятелка си чака 8 месеца кухнята от такъв майстор.
Това което съм написал важи за фирма разполагаща с необходимите основни машини, не вишдам кой печели от размотаване на поръчката. Когато плота е от технически или естестве камък кухнята се монтира долния ред и се изчаква монтажа на плота. Ако фирмата има много работа има и свободна работна ръка. А по въпроса за твойта приятелка - чий го дири там.
Майстор - човек който има нужното знание, умение и много опит а не някой самонабедил се дърдорко.
Извинявам се за спама

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 05:45 от 4efits

# 433
  • Пловдив
Да ви питам какво мислите за кухня в бяло  Rolling Eyes с гланц плоскости?Дали е лесно да поддържане и драскат ли се ?

# 434
ranimi , пералнята трябва да е 55см, за да влезе зад вратичка. Разбира се говорим за перални, които не са за вграждане. Моята е 60см и въпреки че я разкостихме почти, така и не стана. Това да е и здраве да е!

Общи условия

Активация на акаунт