Нашите кухни - тема 54

  • 98 349
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Добрич
  • Мнения: 1 183
ох, момичета в момента ми сглобяват кухнята. Хем нямам търпение, хем ми е притеснено/не мога да се доверя изцяло на майсторите/ Уж са голяма фирма, ама.... все ми се струва, че ще пропуснем нещо

# 481
  • Мнения: 2 140
Виждам, че обсъждате електроуреди, та и аз да споделя на какво сме се спрели за кухнята:

фурна - http://www.electrolux.bg/Products/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5 … %D0%B8/EOC05651OX

котлони - http://www.technomarket.bg/products/09120017/electrolux-ehf-6547fok

миялна - http://www.technomarket.bg/products/09120457/aeg-f-78022viop

хладилник - http://www.technomarket.bg/products/09118592/samsung-rs-a1ztsl1-eur

микровълнова - http://www.technomarket.bg/products/09124869/samsung-fg-87sst

Ще се радвам да изкажете мнение и ако някой има впечатления да сподели.

# 482
  • Мнения: 120
Здравейте много се извинявам за нахлуването, но до сега само ви чета и във връзка с това прочетох за опушването на съдовете от газове котлони, искам да ви кажа , че се опушват не от некачествената газ, а от това че дюзите не са за газ, просто ги сменете с дюзи за газ и няма да има проблем. По принцип дюзите са няколко вида. Имах същия проблем преди години и след като се смениха проблема изчезна независимо от газта. Извинявам се още веднъж, но исках да съм в помощ.
Нещо не разбирам- какви са дюзите за газ , ако не са за газ Rolling EyesИмам газова печка от 15 години и за съжаление винаги ми почерняват дъната на съдовете.Забелязала съм , че това не се случва , ако готвя на ниска температура, но тогава какъв е смисълът от газовия котлон.Моля, Розамунд, поясни каква е разликата.Kremena, много хубава кухня-романтична.Аз също се озкушавам от бели /негланцови!!!/шкафове , но се опасявам от необходимостта от постоянно миене.Не че жълтите или бежовите се мият по- рядко, ама...

# 483
  • Добрич
  • Мнения: 1 183
Виждам, че обсъждате електроуреди, та и аз да споделя на какво сме се спрели за кухнята:

фурна - http://www.electrolux.bg/Products/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5 … %D0%B8/EOC05651OX


Ще се радвам да изкажете мнение и ако някой има впечатления да сподели.

Мога да споделя за фурната
Моята е тази/сложих ти линк -сравнена с твоята/
http://www.electrolux.bg/Products/Product-comparison-page/?produ … bc20-3403f537c810
Аз я имам от един месец и я ползвам преди дори да я вградят /понеже днес ми сглобяват кухнята/ и съм доволно. Особено за зеленчуци. Пекох патладжан, тиквички, пипер, много добре станаха . Казвам за зеленчуците, защото сме фенове, особено сега в сезона им и преди ми беше доста трудно да ги пека на котлон. Пиролизата още не съм ползвала ..

# 484
  • sofia
  • Мнения: 9 236
Нещо не разбирам- какви са дюзите за газ , ако не са за газ Rolling EyesИмам газова печка от 15 години и за съжаление винаги ми почерняват дъната на съдовете.
Дюзите за пропан-бутан и природна газ са различни. Този ефект се получава, когато с дюзи за природна газ ползваш пропан-бутан.

И майка ми, и аз винаги сме готвили на газ (пропан-бутан) и почернял съд нямам.

# 485
# 486
  • Мнения: 255
Nat, и аз избрах тройка котлони на Бош. Малко се чудех дали тези на Бош или индукционни тройка на Еуролукс. Още не сме ги купили, до два дена трябва да реша. Избрах фурна АЕГ, за нея нямам колебания, миялната ми е Бош- имам си я. Абсорбатор- Лино за вграждане. Пералнята ми е голям проблем, ама айде да не ви питам, че това не било темата за пералните  Mr. Green по тая логика не тябва да кометираме и всички тези уреди.

# 487
  • Мнения: 1 276

съпружка, за фурната те съветвам с две ръце  Peace ползвам точно същия модел от около година и половина -  нямам забележки и съм много доволна от избора си  Peace

# 488
  • Мнения: 481
съпружка, за фурната те съветвам с две ръце  Peace ползвам точно същия модел от около година и половина -  нямам забележки и съм много доволна от избора си  Peace
И аз, и аз!

Не ме грабват котлоните обаче. А защо не индукционни... всякакви 'против' отпадат след 1вата седмица!

# 489
  • Мнения: 8 001
На мен ми харесват котлоните, но лично аз никога не съм ползвала повече от два.
Иначе индукционни и аз не бих купила. Не виждам смисъл, а и ще трябва да сменям и съдовете. Не всеки има финансова възможност и време за такива специалности.

# 490
  • Мнения: 5 873
Аз гласувам с две ръце за индукцион.  Peace
Съвсем в началото си купих една единствена тенджера и един тиган. След като приготвя яденето просто го прехвърлям в друга,обикновена тенджера.
Много лесно и бързо се готви на него,  лесно се почиства.
Единствен недостатък е, че не мога да правя палачинки на него,както и да пържа продължително време,защото бързо се включва защитата. Не знам това само при моя котлон ли е/най-обикновен Аляска,свободностоящ/ , или е характерно за този тип котлони?

За фурна съм твърдо за такава с пиролиза /моята е Електролукс/ - много съм доволна. Идеална е ,а е чувствително по-евтина от АЕГ-то

# 491
  • Варна
  • Мнения: 1 185
Аз взех индукционни котлони, само че Тека. Взех такива малко с недоверие, ама викам да не изоставам с новостите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green За съдовете не се притеснявах, тъй като преди 4 години като родих ме изби на здравословен живот и реших да сменя всички съдове. При смяната им взех такива, които ставам за индукционни котлони и за миялна, макар, че бях далече от тези мечти. Но, ей така, за всеки случай.
Значи:
1. Според мен малко е прехвалена бързината им. Да, бързо е, ама онези велики 5 минути....................повечко са.  Mr. Green
2. Правя палачинки. Вдигам го, за да налея и разнеса сместа. При обръщането - не. Не искам да си мятам палачинките по ширма.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ами, изключва се, но като сложа отново тигана, продължава без никакво натискане на копчета от моя страна. Общо взето разлика не забелязвам с обикновените стъклокерамички котлони.
3. Пържих и препържих  Mr. Green Но това е въпрос на навици, ще им свикна на степените.
4. Има нещо, което ме дразни, но е дребно, да кажем. Едно жужене се чува, слабо разбира се, но го има. Та това жужене е особено дразнещо като ползвам една тенджера за готвене на пара, която е съд в съда и жуженето се засилва толкова, че се чува в цялата стая. Скоро ще сменям тенджерата, тъй като искам по-голяма и ще видя дали тази е проблемната или котлона така ще прави със всяка.
5. Всички неща в чекмеджето отдолу се нагряват до топло. Според мен хартийки, найлони, запалки, кибрити и т.н. е малко опасно да се държат там.

За икономия на ток не знам, а и не съм сигурна, че има как да се забележи това. Ама взехме ги де, да сме в крак с модата.

# 492
  • Мнения: 5 873
Предполагам, че в моя котлон е проблема.
Скрит текст:
Наистина даже филийки не успявам  да изпържа . Картофи да, но нещо,което се пържи в малко мазнина не успявам. Светва  дисплея с някаква грешка и трябва да изключа котлона от контакта.
Колкото до палачинките-въпроса е ,че бързо прегрява,не ,че се изключва докато обръщам палачинката. Аз и без това обръщам с шпатула, не вдигам тигана.

Като цяло обаче съм доволна.

*****
Жуженето е от бобината в котлона,няма как да се избегне.

# 493
  • Отвъд алеята зад шкафа
  • Мнения: 8 183
Аз купих комбиниран плот - индукционни + керамични. Което не става да правя на едните, ще правя на другите. За съдовете не се притеснявам, защото така или иначе искам да си купя нови и по-хубави, сегашните са стари, а които са нови, стават за индукционна плоча. Харесала съм един комплект тигани и тенджери на Горение, които са за индукционни котлони, но стават и на керамични.

# 494
  • Мнения: 2 140
gadamer, какви са ти котлоните?

Общи условия

Активация на акаунт