Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 357
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • На село (близо до Лондон)
Страхотно време! Хич не ми трябва БГ като е такова лятото тук Whistling

Голяма игра пада в нас и учене и свирене, де. 10 годишният ми син ще ходи за една седмица в музикалното училище да свири, много хубаво му звучат новите арии. Малко ме е яд, че не съм се научила да свиря на музикален инструмент като дете. Мъжът ми свири много добре на пиано и запалва децата.

Мери за 11+, детето трябва да иска да го прави защото си е доста работа и упражняване. Защо не отидете на оглед в няколко училища може да прояви интерес... Франкфурт е хубав за разглеждане, там съм ходила. За Майнц не знам

# 151
  • UK
Майнц - ако ти се качват баири. Ако решите да разгледате Франкфурт, отидете в старата част, не само по центъра. Simple Smile Аз утре пътувам с УизЕър до Варна, пътуването ми излезе 220 паунда в двете посоки без багаж. Simple Smile

# 152
Времето е страхотно ( даже ми идва в повече  слънцето). Общо взето въртя карате-гмуркане - разходки след работа. Старая се да ходим на различни места. Днес разходката включваше море и гора (9км) и завърши със сайдер в една от кръчмите Simple Smile в неделя работих в градината и такъв тен хванах, все едно съм била на плаж.

# 153
мърморанке видя ли, че уиз имат оферта за -30% на багажа тези дни. Може да е полезно

# 154
Боже, Голдън, понякога се чудя откъде имате толкова енергия  Grinning като чета тука на какви неща ходите, какви занимания, какви дейности направи ви се възхищавам. Аз едвам смогвам събота и неделя да изляза на кратка разходка с детето. Просто за друго нямам сили... Откъде се зареждате?  Кажете и аз да отида там да се включа и да поема малко време и енергия  Mr. Green

Браво! И ние щяхме да ходим във Франкфурт,  обаче малко в страни ни се пада и се отказахме.
Днес съм с къси панталони на работа. Още от вратата се извиних и казах че съм си прибрала всичките дрехи и не съм се съобразила Simple Smile да си оставя нещо за работа за.днес. Колегите ми се радват, радват. Току мине някой и подхвърли "shorts" Simple Smile))
И нов цвят имам. Модерно било сега нещо дето му викали "балеаж" и кака тъй се натъкми Simple Smile много ми допада.
Днес за последно отивам на трединг и съм прелестна подготвена за кифлите в Бг Simple Smile

# 155
Комарчо, пожелавам ви да си изкарате страхотно!
Аз колкото повече си уплътнявам времето, толкова по-енергична се чувствам (физическите упражнения ми дават адреналинов кик). Ако се отпусна и цял ден се мотая без да направя кой знае какво, после се чувствам страшно уморена. Разковничето е да правиш нещо което наистина ти харесва. Много пъти съм уморена след работа, но въпреки това отивам на тренировка и после се чувствам страхотно.

# 156
  • Лондон
Потвърждавам горното, може и след 12 часов работен ден, ако се стегнеш и отидеш да  се по раздвижиш,  интензивно имам в предвид, се чувстваш нов човек.... Simple Smile при мен обаче това са спомени от миналото Confused

Аз се върнах от Санторини с много хубави снимки, и не толкова добри впечатления, много сме си близки с гърците по разваляне на хубавите неща, явно е от географската ширина Confused

За тези, които идват към Бг, да си приготвите каски, средства за самозащита, спрейове против насекоми и лекарства против чревни инфекции... Ние за сега удържаше фронта, но това само за 2 седмици откакто сме тук, като не съм била през цялото време в страната...

Детенце отглежда 2 кокошки, месоядни костенурка и не знам още какво, каза, че е забравила да говори английски, има си собствен телефон като българските деца, за което тепърва ще се наказваме #Cussing out но все още не иска да остане в Бг и да я запиша на училище тук  ooooh! Май ще се разкайвам много за избора ми за лятна ваканция... а Бг морето тепърва предстои...

# 157
# 158
 Здравейте  Simple Smile
 Преди време ви бях казала, че Август се засилваме със съпруга ми към Англия и ето че почти е време за тръгване! От една страна нямам търпение да сменя начина и средата на живот, а от друга страна ми е мъчно, че си оставям дома и котарака (при родителите ми)  Tired
Сега се колебаем дали да приемем една покана и да отседнем при семеен приятел за седмица или да си вземем стая в една къща, която намерих. Изкушавам се от идеята, че при приятел няма да са големи разходите, но от друга страна ми е твърде неудобно да ходя при някой така  Rolling Eyes
Сестрата на моя е в Англия от 5 години и тя ще ни съдейства за намиране на квартира и малко начална ориентация  Simple Smile
Когато вие пристигнахте имахте ли чувството ,че говорите с мнооого силен акцент? Нас до сега винаги са ни бъркали с руснаци (без да са ни чували как си говорим на български) и се зачудих как ли ще им звучим на местните. Simple Smile

# 159
  • UK
Когато вие пристигнахте имахте ли чувството ,че говорите с мнооого силен акцент? Нас до сега винаги са ни бъркали с руснаци (без да са ни чували как си говорим на български) и се зачудих как ли ще им звучим на местните. Simple Smile

Да, за акцента напълно осъзнавам колко е различен. Аз говоря с подчертан американски, но на когото това не му харесва си е негов проблем  Simple Smile. Важното е, че се разбираме.

Успех в начинанието!

# 160
  • някъде в орбита...
Нормално е да говоите със силен акцент - не е като до сега да сте били заобиколени от британци с които да си говорите всеки ден. Но с времето се изглажда, въпреки че вероятно винаги ще имаме лек акцент Wink Аз не съм за пример, но мъжа почти го оправи за първите няколко години.  Peace

# 161
  • UK
Между другото, много по-добре е с чужд акцент, отколкото някой насила и нескопосано да се мъчи да имитира местен акцент - супер нелепо е.  Mr. Green Акцентът трябва да дойде естествено - още по-трудно е за нас, като сме учили езика в условия извън страната, а не на място.

# 162
 Аз посмъртно не мога да изговарям "the" и всякакви думи с the както трябва. Едно време учихме, че това са интердентални звуци типични за англоговорящите и липсващи в българския език и от там се почва с акцента.  Mr. Green

# 163
  • До хладилника, който обичам
Аз пък съм от лесно попиващите и имитиращите. Неволно е. Много е полезно, когато човек учи чужд език, защото това неволно имитиране определено помага за по-бързо 'вписване' в новия език. Уча езици с лекота.
И също така, може да е конфузно, защото съм се улавяла как започвам да заеквам, като говоря със заекващ човек, или да сменям интонация и бързина на речта като тази на събеседника ми. Винаги се притеснявам като се уловя, да не реши човекът, че му се подигравам, а аз го правя несъзнателно.
Така че, в краткосрочен план когато говоря, ако не внимавам, акцентът ми се променя спрямо този на събеседника ми, в дългосрочен си е 'моя'. Изключително интересна комбинация е, като говоря с някой call centre в Индия...
С годините се научих да контролирам несъзнателното имитиране, но понякога ми се случва все още.

# 164
  • Bristol
А на мен езиците трудно ми вървят. Колко години съм учила немски, а сега едни пържени картофки да поръчам и ми се връзва езика. Английският още ми е със силен акцент и не ми харесва, но за късмет работя все със свестни хора и те не веднъж са ми казвали да не си променям акцента, защото изгладя ли го просто нямало да съм аз  Mr. Green Ей сега във Франкфурт пак ме взеха за рускиня, заради акцента ми на английски  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт