Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 342
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
  • някъде в орбита...
GI, не мисля че някой тук наистина мисли че говори без акцент. Но е неприятно, когато автоматично реши човека срещу мен че съм полякиня/румънка/рускиня, или каквото и да е друго. Когато чуеш Африкански акцент не си мислиш веднага "Хм, тази трябва да е от Гана."
А относно разликата в класите - винаги е имало класово разделение, и разликата не е само в парите.

Merry, приятно изненадана съм от тези промени в столицата. Дано и на повече места пуснат нормални превозни средства  Peace

# 181

GI, не мисля че някой тук наистина мисли че говори без акцент. Но е неприятно, когато автоматично реши човека срещу мен че съм полякиня/румънка/рускиня, или каквото и да е друго. Когато чуеш Африкански акцент не си мислиш веднага "Хм, тази трябва да е от Гана."
   Ина, огромна част от населението, изобщо не знаят къде точно са изброените страни и каква е разликата между тях. Не влизай толкова надълбоко, няма никакъв смисъл. И за мен ми е все тая честно, някой дали е от Литва, Латвия, Естония или нещо подобно, за мен са си все там и не им правя огромна разлика. И трите държави приемам по един и същ начин, с необходимото уважение и толкова. Поне в нашия район поляците се приемат с доста по-голямо уважение и по им се радват от българи и румънци. На мен ми е по неприятно като кажа българи да ме свързват с циганите, който даваха две години по тв и да си мислят, че всички сме такива.

И моето Р е доста силно, не мога да се причупя и това си е.

# 182
Аз съм убедена, че има много румънки, полякини и рускини, които говорят добър английски и с приятен акцент.
Не ги приемайте толкова лично нещата и не си мислете, че казаното е в негативен аспект.

Като гледаме телевизия с аланглето редовно си обсъждаме акцентите на новинари и актьори.
Географски, класово, умишлено преправяне..
И изобщо това да разпознаеш акцента на човека срещу теб си е като национален спорт тук.
В добавка шегите и закачките по отношение на един или друг регионален акцент.
Хич и не се обиждам на ИЕ акцент, както казах, не ги приемам лично тези неща,
англичаните от Ливърпул или шотландците от Глазгоу трябва да се гръмнат тогава от обида,
тях как ги подиграват...

# 183
 Към момичетата търсили работа чрез агенция - давали ли са ви да подписвате нещо? Става въпрос за нещо тип "Съгласем съм да изпращате моето СВ на клиенти и трети лица", както и да искат фотокопие от паспорта? Мъжът ми получи такъв мейл от един ХР и се чудим какво що  Simple Smile

# 184
Работила съм с агенции, съгласие за предоставяне на моята прекрасност на трети лица не съм подписвала. Само договор с агенцията и там е нямало подобна клауза.
Копие на паспорт се прави масово, въпреки че не е много редно.
Не бих 'споделила' паспорта си с човек, свързал се с мен по мейла (оставам с впечатление, че мейла не е пратен след среща на живо, а е случаен).
Сама съм избирала агенциите, с които да работя. Имала съм среща в офиса им, тест, интервю.

# 185
Мейлът е от legit агенция и след регистрация в Монстър и телефонно обаждане. И на мен ми е странно да се иска така копие от паспорта. Всъщност това за третите лица беше в смисъла на това, че позволяваш те да ти търсят работа  book
Мерси за бързия отговор Толумба    Simple Smile

# 186
  • UK
  Привет !
  Прибрах се след 10 дневна почивка в БГ. Много горещо ми се стори в София , но заради вятъра и дъждовете повечето хора се оплакваха , че им е студено.Явно за тази година и половина тук съм привикнала на по - хладния климат и се радвам  че се прибрах , не ми хареса на + 30 градуса. Последния път когато ходих беше октомври месец останах със супер лошо впечатление, но сега доста ми хареса . Като изключим хаоса и лудите шофьори, ми беше хубаво да видя приятели , роднини . Да ям домати и сирене сутрин , обед и вечер. Не осъзнавах колко ми липсват зеленчуците и кашкавала .
 Мърморанката беше питала в друга тема ,дали може лакове да вземеш в ръчния багаж ,аз си взех няколко без никакви проблеми , с Изиджет.   

# 187
  • UK
На мен майка ми не ми разрешава да си купя и един лак, а Перфект са изкарали нова колекция... А ако знаете как изгорях... Днес цял ден бях на плаж и уж имах вече супер тъмен тен, уж нямаше как да изгоря... Всичко ме боли...

# 188
  • някъде в орбита...
Агент, относно агенциите за работа - подписах договор и разрешение да пращат СВ-то ми (само за одобрени предварително от мен позиции), и ми снимаха шоф.книжка. Всичко това при първоначалната среща която имахме в офиса им, преди да отида на интервю за работа. Също нямаха проблем да доуговорим някои клаузи (нищо съществено), просто зачеркнахме каквото не ми изнасяше и добавих една точка, със съгласието на агента естествено.

Miss Fine, споделям просто, не влизам на дълбоко  Wink Има едва няколко неща в живота, за които да седна да се тръшкам или да дълбая  Blush   bouquet

# 189
Здравейте момичета, нуждая се от вашите съвети newsm78 относно работата.
Предварително се извинявам, ако разводнявам темата и може, ако искате и на лични да ми отговорите.
1. Имам 3 месеца предизвестие за напускане (employee съм) и се чудя, ако си подам предизвестието в деня преди да излезна отпуска (която е вече одобрена), работодателя има ли право да ми прекрати отпуската? Не съм в изпитателен срок, отдавна мина.
2. Може ли работодателя едностранно да ми намали предизвестието от 3 месеца, напр ако намерят кой да ме замества да ме освободят по-рано от тези 3 месеца?
3. Ако знаете някакъв линк, за правата на работника, тук в УК, ще съм ви благодарна да ми го изпратите и още ако знете нещо, които ще  ми е от полза, отнова ще съм ви благодарна.

Мерси предварително

# 190
  • някъде в орбита...
future74, какво пише за отпуските и напускането в трудовият ти договор? Обикновено има клаузи за това кога НЕможе да се ползва отпуск, и кога кой може да прекратява договор в срок по-малък от определения.
https://www.gov.uk/holiday-entitlement-rights/taking-holiday-before-leaving-a-job

# 191
  • Smolyan
Здравейте момичета,
Моля за малко информация ако имате възможност и време за това.  Има ли сред вас жители от Борнмът. Какво би могло да е най - ниското заплащане в Англия за неквалифициран труд? И последния въпрос  Wink каква според вас е най - удачната възраст децата да започнат училище в Англия, имаме двама сина - на 4,5  и 9 години.
Благодаря предварително!

# 192
Възможно най-ниското легално заплащане е National Minimum Wage, което в момента е £6.31 на час.

Образованието между 5-16 години е задължително за всички деца в УК.
На 4.5 може вече да започне училище. Ако те притеснява адаптация или нещо друго, до навършване на 5-тата година може да поискаш да ходи на непълен ден.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 13:45 от zlatnata tolumba

# 193
Мерси InaV в линка, който си пратила

# 194
InaV, zlatnata tolumba - благодаря за отговорите.  Simple Smile
Чувствам се като маймуна като почнем да се разправяме с УК нещата.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт