Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 340
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Може ли някой да ми каже какви документи се изискват от агенцията при наем на жилище? Вземат ли голяма комисионна и бързо ли става?
Благодаря!

# 211
Прочети предната тема.
Мнного от момичетата наемаха по него време и има много информация и описани различни ситуации.

Най-общо банкова сметка, препоръки, кредитна история, договор за работа, ако нямате такава,
зависи какъв ви е точно случая, къде наемате..
Вземат £150-200..зависи какво разбираш под бързо, може да отнеме и няколко седмици..

# 212
При нас изискваха банкови извлечения 6 месеца назад, писмо от счетоводител за доходи, телефон за връзка с предишния хазяин ,връзка с работодател с трудов договор и £300 такса на агенцията, 6 седмици депозит и един наем.

# 213
  • UK
При нас изискваха банкови извлечения 6 месеца назад, писмо от счетоводител за доходи, телефон за връзка с предишния хазяин ,връзка с работодател с трудов договор и £300 такса на агенцията, 6 седмици депозит и един наем.

Леле!  Crazy
На нас единствено наем и половина депозит, наем за настоящия месец, 250 паунда някъде booking fee за агенцията и договора за работа.
inaa3, пиши ми ако искаш на лични, ако мога да съм полезна с нещо, ние сме тук от около четири месеца.

Вчера вечерта си тръгнаха нашите приятели, които ни бяха на гости от сряда. Донесоха ни луканка  Heart Eyes и прекарахме страхотни дни в Лондон. Много ни липсват приятелите тук, всъщност май това е единственото нещо, с чиято липса май няма да успеем да свикнем. Страшно се заредихме от тези няколко дни, а сега...back to reality, а следващия четвъртък отиваме за 5 дни до БГ.

# 214
Благодаря!
Отивам да чета другата тема. Ljoli , писах ти на лични!

# 215
Здравейте. Виждам, че по повечето въпроси  вече е писано и говорено. със сигурност назад в темите има отговорите на моите въпроси, но найстина нямам време да чета в момента. Ще ви помоля за точни отговори. Благодаря предварително на отзовалите се.
налага се да заминем с мъжа ми и детето за 6 месеца за Лондон. После се прибираме  Praynig
Той е селфемплои и е регистриран, че живее в Брайтън, нямаме брак. детето е на 1.4 г. Аз няма да работя ще го гледам. Въпросът ми имаме ли право на детски за детето, ако да, какви документи са ми нужни. какво трябва да преведа от България.
Вторият въпрос е, имам ли право на личен лекар за детето, как го регистрирам. Освен европейската здравна карта какво друго ми трябва.
Ще живеем под наем в Лондон.
Благодаря отново!  Peace Peace

# 216
За детските не знам как стои въпроса.
Имате право на личен лекар - аз носих копие от акта за раждане, копие от паспорта и ваксините.
Имах ги преведени, без да са заверявани.
Харесаваш си ГП в раьона ви и се записваш при него. И детето и вие.
Успех!

# 217
  • някъде в орбита...
Относно наемите, при наемане от собственик ни беше най-лесно: лична карта и копие от банкова сметка за доказване на самоличност, и референции от предишния наемодател и познат. Депозита беше в размер на един месечен наем. От агенция обаче искат малко повече - договори за работа, банкови сметки, препоръки от работодател и предишен наемодател, кредитна история се проверява, плащат се такси обработка и обикновено 1.5 наема депозит.

Ljoli, това минава Wink Ние за няколко месеца тук вече имахме познати, с които редовно си гостувахме или излизахме по пъбове, а с времето групата расте  Peace

# 218
  Шаварче, докато ви разгледат документите за детски и ще трябва да се прибирате, ако седите 6 месеца само. Моето дете е родено тук, не са ми давали нищо от бг и тн и чаках 5 месеца. Но като цяло като живеете тук имате право, около 80 и няколко паунда са на месец. Трябва и да си спряла детските в БГ, ако получаваш там, правят проверки и познати чакаха още повече. Но нека и другите да кажат де, който са подавали по-скоро. За личен лекар и за теб и за детето няма проблем да се запишете и ползвате, ако нещо се заядат си изкарай НИН, като търсещ работа и не им казвай, че си временно тук.

И на мен приятелите от БГ ми липсват, въпреки, че съм тук 7 години не сме се забравили и нямам търпение да се видим. Тук също имам доста познати и няколко приятели, но не е същото, то и аз нещо съм с нисък праг на търпимост станала де...

За СВ е хубаво да не е повече от една страница, особедно за млади хора. Не включвайте абсолютно всичко, което сте правили. В смисъл, като студенти сте продавали сандвичи, не е нужно да се пише, освен ако не кандидатствате за това. Хубаво е и да се променя спрямо всяка позиция, за която кандидатствате. Ако пускате за продавачка, дори не си пишете висшето образование и че сте работили като главен мениджър в БГ. Ако кандидатствате за мениджър, не споменавайте, ако сте работили като продавачка, а само мениджърските позиции и какво сте правили там. Тук за разлика от БГ, където и на чистачка искат англииски и висше образование се гледа с не добро око на това, че си квалифициран, а си търиш друга работа. Малко объркано го обясних, но ако имате 100 курса, образования и тн ги пишете, само за позиции, който отговарят на тях. 

# 219
Miss Fine , по повод твоята препоръка си коригирах СВ-то сега  Sunglasses Благодаря за съветите.  Grinning

# 220
И още един въпрос: как избрахте квартала и квартирата където да живеете, имам предвид Лондон? По какви критерии: близо до работното място, близо до голям парк, до приятели, до магазини, на спокойно или оживено място, близо до повече българи или по-далече от тях и т.н.?
Питам защото имам едни спорове с ММ и искам да знам някои ваши мнения.

# 221
Ние сме с две деца и след дълго проучване приоритет останаха първо училищата, след това всичко останало и възможно най далеч от магазини, шопинг центрове и метро станции.Успех!

# 222
Момичета, имунизационния картон на детето педиатъра ли трябва да го преведе или да го нося за превод в агенция ?
Благодаря ви  Hug

# 223

И още един въпрос: как избрахте квартала и квартирата където да живеете, имам предвид Лондон? По какви критерии: близо до работното място, близо до голям парк, до приятели, до магазини, на спокойно или оживено място, близо до повече българи или по-далече от тях и т.н.?
Питам защото имам едни спорове с ММ и искам да знам някои ваши мнения.
   Аз бих търсила до работно място, защото пътуването е дълго и скъпо. И от там вече хубав квартал и училища. Важно е какво може и да си позволите, като квартал, колкото е по-скъпо, толкова е по-спокойно да го наречем.

# 224
Записвам се и мен ме интересува въпросът с превода на имунизационния паспорт. Надявах се,че не е необходимо превеждане. Имената на ваксините са на латиница и мислех,че e достатъчно. Много лесно може да се провери какво има в Пентаксим, Синфлорикс и т.н...

Общи условия

Активация на акаунт