Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 325
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, имунизационния картон на детето педиатъра ли трябва да го преведе или да го нося за превод в агенция ?
Благодаря ви  Hug
От РЗИ ми издадоха документ за имунизациите на детето, направо на английски.

# 226
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
  Относно ваксините , Синфлорикс , Пентаксим и т.н са търговските наименования на съответната ваксина използвана в България и някой други страни разбира се.Това обаче съвсем не означава , че на тукашните педиатри им е известна , ако те ваксинират с ваксина на друга фармацевтичен завод , а не на Глаксо да речем или пък е възможно в Англия да се продава с друго търговско наименование.
  За да спестите превода , можете и вие да си напишете ваксините , като срещу съответната дата от имунизационния паспорт отбележите на латиница заболяванията , срещу които е направена ваксината.Латинските наименования на заболяванията са общовалидни за цял Свят.

# 227
  • Smolyan
Момичета, има ли някой от Борнмът?  Темата ми е страшно полезна.   bouquetБлагодаря.

# 228
  • Cambridge, UK
на мен педиатърката ми изписа латинските наименования на ваксините и против какво са те със съкращения
на регистратурата в поликлиниката погледнаха паспорта на малчо и казаха че аз трябва да попълня данните му, дадоха един лист на който трябваше да чекна срещу какво е имунизиран, та падна едно търсене в гугъл кое какво е точно

# 229

И още един въпрос: как избрахте квартала и квартирата където да живеете, имам предвид Лондон? По какви критерии: близо до работното място, близо до голям парк, до приятели, до магазини, на спокойно или оживено място, близо до повече българи или по-далече от тях и т.н.?
Питам защото имам едни спорове с ММ и искам да знам някои ваши мнения.
   Аз бих търсила до работно място, защото пътуването е дълго и скъпо. И от там вече хубав квартал и училища. Важно е какво може и да си позволите, като квартал, колкото е по-скъпо, толкова е по-спокойно да го наречем.
Да, аз също така разсъждавам, но кварталът близо до работното място е доста скъп и не може да си го позволим. Та ще търсим друго решение.

# 230

И още един въпрос: как избрахте квартала и квартирата където да живеете, имам предвид Лондон? По какви критерии: близо до работното място, близо до голям парк, до приятели, до магазини, на спокойно или оживено място, близо до повече българи или по-далече от тях и т.н.?
Питам защото имам едни спорове с ММ и искам да знам някои ваши мнения.
   Аз бих търсила до работно място, защото пътуването е дълго и скъпо. И от там вече хубав квартал и училища. Важно е какво може и да си позволите, като квартал, колкото е по-скъпо, толкова е по-спокойно да го наречем.
   Директна транспортна връзка.
Да, аз също така разсъждавам, но кварталът близо до работното място е доста скъп и не може да си го позволим. Та ще търсим друго решение.

# 231
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала. Преди време споделих за отношението на българите (към нас и детето най-вече), при които бяхме наели една стая. Тогава получих доста съвети- и добри и критикарски. Но всички полезни. От тогава до сега чак не смеех да пиша, заради по-неодобрителните коментари. Но все пак мисля, че сме тук, за да си помагаме, споделяме, изслушваме... Благодаря на всички, които се включиха тогава.
Попрочетох назад и да изкоментирам относно заплащането, за което е питала Zuzi. Имам познати, които въпреки законовия минимум взимат по-малко: 3,5-4 паунда на час- и в Лондон и извън него. Това е така, защото работят без документи..
Gnidka и моя синковец така учи английски- от бейби тв. И знае доста неща. Свалям му и образователни игри за възрастта, но винаги на английски.
Момичета искам да ви попитам: купихме бебешка количка с гаранция 1 година, през март. Счупи се една част. Казаха, че ще я сменят. Трябваше да се обадят до 1 месец. Този месец мина вчера. А междувременно мисля и че едната гума се е поизкривила, защото понякога звучи все едно има някоя дреха замотана на нея. Та въпроса ми е - знае ли някой какви са ми точно правата- относно срока за смяна на частта, а и относно гумата какво ще кажете?
Радвам се за МГМ, че е намерила друга работа!!! Поздравления! Simple Smile
Хубав ден и благодаря за " изслушването" Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 21:17 от chereshkata na tortata

# 232
 Привет  Flutter
 В понеделник идваме към вас! Много се вълнувам! А вчера изпратихме един огромен колет, адресиран от мен за мен  Laughing  Днес като за последен ден и двамата сме на лекар, още се чудя дали експресно да не си направя една пломба преди да замина... Sick

# 233
  • До хладилника, който обичам
... още се чудя дали експресно да не си направя една пломба преди да замина... Sick

Не се чуди  Grinning Така или иначе, минава време, докато си уредиш всички документи, по-добре зъбите да не са ти един от потенциалните проблеми.

# 234
Здравейте момичета,
дойде ни време и на нас , на стари години  Simple Smile да мислим за Англия. Основното ми притеснение е какво да правя с голямото ми дете. Тя сега ще е 6 клас в България, което в Англия е 8 year - High school. Доколкото разбирам децата кандидатстват в началото на year 6, въпроса ми е има ли начин чрез други изпити да отиде в хубаво училище по време на гимназията или ще я пратят където има място.  Май повечето от вас са с малки деца, но ако някой има опит с по-големите класове ще съм много благодарна за малко инфо. Плановете ни са за Лондон.

# 235
  • UK
Привет  Flutter
 В понеделник идваме към вас! Много се вълнувам! А вчера изпратихме един огромен колет, адресиран от мен за мен  Laughing  Днес като за последен ден и двамата сме на лекар, още се чудя дали експресно да не си направя една пломба преди да замина... Sick

Oбезателно мини през зъболекар и според мен. Тук няма да ти е до това, особено в началото Wink. Лек полет и пиши как вървят нещата!  Peace

МГМ не е писала скоро май, поне аз не виждам - още ли е във Варна? Между другото, не знам дали съм споменавала, но и аз съм варненка Simple Smile.

Тук май започна по-типичното английско лято - хлад и дъжд.  newsm78

# 236
  • някъде в орбита...
Агент, ако си познаваш зъболекаря пломбата е задължителна.

Ljoli, абсолютно британско  Tired Набута ни пак на закрито, а не съм фен на спортове в зала, липсват ми откритите теренииииии  Crazy

# 237
  • UK
Ljoli, абсолютно британско  Tired Набута ни пак на закрито, а не съм фен на спортове в зала, липсват ми откритите теренииииии  Crazy

...и така до следващия май месец  Mr. Green

# 238
Ние дойдохме в средата на юли и случихме най-хубавото време. А в Бг дъщеря ми беше развила фобия от дъжд, заради юнските дъждове. Последните дни й се налага да я преодолява лека по-лека. Simple Smile Гледам, че тук хората изобщо не се впрягат на малко дъждец, но моята държи да е с гумените ботуши и чадърче. Важното е, че излизаме и свикваме с времето.

# 239
Аз току що се връщам от зъболекар. Чаках 6 седмици за час, сега само ме прегледаха, след още 2 ще ми направят пломбата.
Цените спрямо българските нямат нужда от коментар. Задължително отиди на зъболекар преди да пътуваш.
Да не пропусна да спомена, че и аз съм от Варна.
Времето тук според мен е предпочитане пред жегите. Нашите много се оплакват от лятото.

Общи условия

Активация на акаунт