Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 324
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Хубаво подхванахте зъболекарската тема, че имам да оправям два зъба и трябва да отида, докато ми е още безплатно  Confused

Времето е...любимото ми  Grinning

chereshkata na tortata,

ти нито веднъж ли не ги потърси относно ремонта на количката?
Не си представям цял месец и повече просто да чакам да ми се обадят.
Обади им се и виж какво ще ти отговорят, от там вече може да се оплакваш до централен офис и нататък по веригата.

Не ми стана ясно, защо познатите ти работят под минималната заплата на час.
Вече няма изисквания за специални документи. Не е оправдано да се работи така.

k_lina,

Детето ти ще бъде прието в най-близкото училище, където има места.
Като си подадеш молбата можеш да подредиш училищата, според това кое е най-желано от вас.
Ако в никое от твоя списък няма места, ще ви дадат, където има.

# 241

zlatnata tolumba, благодаря   bouquet. А с изпита, който се полага  през year 9 дали може да се кандидатства в училище с подбор или чак в колеж.

# 242
  • UK
 Захладня навън ,а другата седмица още ще падат градусите. По парковете вече забелязвам , че повечето са изкарали зимните якета .

Нас вчера бурята ни хвана в парка , добре че имаше къде да се скрием , голямо трещене беше но пък малката хич не се изплаши даже и беше доста забавно.

Да ви кажа вчера какъв образ имаше на детската площадка , дойде една по-възрастна женица с едно момиченце на около 4 г. ,което внезапно попадна в обсега на пясъчен бой между по-големи деца. Като дойде жената , като се развика на български език " пази се , не ги ли виждаш всички тука са изроди , луди са" Имаше няколко по-малки се наредиха и я зяпнаха , а тя ги реди "вие пък какво ме гледата , изчезни бе , ей сега ще ви разхвърлям всичките " Аз онемях  Shocked , добре че малката не я чу , че тя винаги като чуе българска реч отива да си поговори.  Надявам се таз особа да не е от нашия квартал и повече да не я засичам на площадките.

Ние документи не сме превеждали , само дипломите на мъжът ми. Имунизациония паспорт го занесох в клиниката , но ми поискаха и документ на английски , мъжът ми го преведе и се подписа отдолу , превел ......

Благодаря на всички които споделят инфо за Св-та и търсене на работа. Моята щерка тръгва на градина септември и мисля да запиша курс "Bookkeeping and accounting" в един център близо до нас.  Ще почна да търся някаква почасова работа , за да комуникирам с хора и да упражнявам езика .

# 243
За записване в училище нещо не се разбрахме с моят мъж.  Идването ни /аз и детето/ от юли беше точно ако може това да свършим преди края на учебната година. И тъй като моя английски дори и за неофициални разговори не става, исках с него /той беше тогава в отпуск/ да отидем в харесаните училища. Но не се разбрахме, подадохме само в общината заявление. Очаквах оттам да ни кажат, че в избраните няма места, но да ни предложат други. Не. В писмото, което получихме, просто пише, че заявлението ни е прието. Вчера колегата му го посъветвал да ходим при директорките и той вече прие, че това е вариант. Simple Smile Но вече ще трябва да чакаме до началото на учебната година. Добре, че успя тогава пак да си пусне отпуск.

С тръгването на детето на училище аз трябва да почна курс по английски. Близо до нас има и Learndirect, и колеж. Не намирам информация за цени, някой има ли представа? Изобщо, приемам съвети относно езикови курсове.

# 244
  • някъде в орбита...
Блу, относно курсовете по английски не мога да помогна. Но от опит знам, че най-много помага говоренето в ежедневието, както и гледането на тв и четене на съответният език. Когато преди години се подготвяхме с мъжа ми за един сертификат по английски познати ни се смееха че вкъщи си говорим периодично на английски (етап от изпита беше да си говорим с една англичанка, и се упражнявахме), но не осъзнава човек колко много думи не знае, до като не си отвори устата  Embarassed. Да не споменавам проблема с дългите паузи в разговора до като си превеждаш изречението в главата - практика само помага  Peace

GreenP, подкрепям записването на някакъв сертификат, абсолютно  Peace. Има доста достъпни финансово и като форма на обучение курсове за bookkeeper, а ако можеш да намериш някъде (дори като доброволец) работа за стаж направо ще си златна  Sunglasses За accountant си струва по моето скромно мнение да се записва само с утвърдени имена, въпреки че струва пари и време  Wink
Относно епизода на площадката - честно, разсмя ме. На твое място обаче сигурно и аз щях да гледам  Shocked Разни хора, разни проблеми  Crazy

# 245
InaV, благодаря. Далеч съм от четене на книги и слушане на ТВ. С детските филмчета само се справям. Определено имам нужда от курс и заради самото систематизирано преподаване, и заради социалните контакти. Поне не мога да казвам р. Laughing

# 246

zlatnata tolumba, благодаря   bouquet. А с изпита, който се полага  през year 9 дали може да се кандидатства в училище с подбор или чак в колеж.

milada е правилният човек за твоите въпроси, радвам се, че се включи.

Последна редакция: сб, 16 авг 2014, 08:24 от zlatnata tolumba

# 247
K_lina, изпит за прием в Year 9 провеждат частните и селективните училища, така че да, може да се кандидатства за училище. Имайте впредвид, че обикновено местата са 4-5 най-много и изпитите са по всички основни предмети, не само по математика и английски.
Успех ви желая!

# 248
  • На село (близо до Лондон)
Основното ми притеснение е какво да правя с голямото ми дете. Тя сега ще е 6 клас в България, което в Англия е 8 year - High school. Доколкото разбирам децата кандидатстват в началото на year 6, въпроса ми е има ли начин чрез други изпити да отиде в хубаво училище по време на гимназията или ще я пратят където има място.  Май повечето от вас са с малки деца, но ако някой има опит с по-големите класове ще съм много благодарна за малко инфо. Плановете ни са за Лондон.

k_lina, виждам че милада е отговорила, а и ти си се ориентирала, че тук за гимназия се кандидатства на 10-11 г (Year 6, началото). Следващото разграничение е за частно или държавно училище търсиш.

Ако е държавно селективно, погледни тук
http://www.tiffingirls.kingston.sch.uk/admissions
Може да се кандидатва и други години, ако има места, и девойката ще трябва да положи изпити. После е за колеж има си обявен прием.
Ако е частно селективно, виж това http://www.guildfordhigh.surrey.sch.uk/joiningghs
Пак е същото.

Ако търсиш частно селективно и ако си готова девойката да е на пансион (boarding) ето тук виж http://www.wycombeabbey.com/admin_procedure/. Хубаво училище, добри резутати и прием на 13 (след Year Sunglasses.

Има варианти за умни, талантливи деца, за late developers, музикални и други деца.
Ако напишеш малко повече за какъв тип училище и какво е детето (академично, музикално, спорт) мога да посъветвам за училища.

# 249
Здравейте момичета , може ли да ме ориентирате към добър счетоводител , града не от никакво значение , предпочитам българин ?
Благодаря предварително!

# 250
  • Манчестър
Здравейте момичета , може ли да ме ориентирате към добър счетоводител , града не от никакво значение , предпочитам българин ?
Благодаря предварително!

Пиши ми на лични какво те интересува точно?

# 251
  • До хладилника, който обичам
Дайте акъл или пример за добро мотивационно писмо Grinning нищо смислено не ми хрумва, освен очевидното, че искам да работя за тях, защото работата ми е по специалността, изглежда интересно, мисля, че съм подходяща и плащат Mr. Green

# 252
  • Варна
Аз в мотивационното писмо си разказах CV-то накратко с 5-6 изречения. Какви образователни степени имам и колко години стаж. И имам чувството, че бяха чели само него като ме извикаха на интервю Wink На самото интервю погледнаха CV-то ама сякаш повечето неща нищо не им говореха. То какво да им говорят университета български, фирмите български  Laughing

# 253
  • някъде в орбита...
Мотивационното си има относителна структура, и обикновено не копирам СВ-то. Някъде напред пуснах няколко линка за СВ-та, там има и примери за мотивационни. Основното, на което наблягам в мотивационното:
- защо искам да съм с тази фирма: винаги може да се измисли нещо - фирмата е престижна, отрасъла е привлекателен, носят се слухове за щастливи служители, въобще едно търсене на гугъл може да даде идеи;
- защо съм толкова добра, че да ме вземат: взимам основните изисквания от обявата, и тактично подчертавам че притежавам съответните качества.
Обикновено добавям и какво очаквам от дадената позиция в професионален план, както и ако се сетя точно за тази фирма нещо специфично.
Честно, ако за някоя обява като отида на интервю се окаже че даже не са чели каквото съм им пратила, не мога да ги взема на сериозно  Confused

# 254
  • Манчестър
Никога досега не съм писала мотивационно писмо, нито пък са ми искали. СВ-то съм си го писала сама и не мога да се оплача от липса на интерес към особата ми.

Общи условия

Активация на акаунт