Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 323
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Не че познават от къде сме, усещат че сме "някъде от източна Европа вероятно", но поне не съм автоматично добавена към някаква група  Sunglasses

InaV, източна Европа си е група, естествено много трудно е да се познае точно коя от тези източно европейски страни.

Суента е да се заблужадаваме че нямаме акцент.

Дори и англичани из Мола, магазини, поща или в градината веднага ме питат от коя част на Англия съм и усмихнато ме имат за своя съгражданка .
Barefoot, тук изби рибата Wink

Съгласна съм, че има хора по лесно проговарящи езици, но ние големите ще си имаме бълг акцент, които се е доста типичен. Просто сме малка нация с малко народ и англичаните не разпознават типичния ни акцент. По същият начин аз не разпознавам (като говорят англ) кой от коя африканска (Гана, Либерия, Нигерия) страна е, но знам че са от средна Африка някъде.

Има и друг аспект. Англия, като много класова страна, в момента в които говориш с някои местен много бързо се разпознава от каква "класа" е. Това трудно се мени, освен с много сериозни уроци по произношение. Хм да, в България го няма този аспект. Има други регионален диалект, но и тук си го има в изобилие.

На мен ми е интересно друго и ми е забавно и сладко. Деца, родени тук с някои родител бг или и двамата в случаите в добрите случай в които говорят бг естествено имат диалекта на родителя/ите си но с напевна английска интонация и разбъркан словоред. Всекидневно го изпитвам в къщи, в три различни варианта.

Мери, ожалих я твоята приятелка с Манкуниан акцента, добре че не е отишла в Ливърпул  ooooh!
Wink Поясних ,че не живея вече в Англия и тук хората ме възприемат като' Бритиш' заради акцента ми  . Не е мое наблюдение ,защото аз съм доста самокритична и никога не бих се определила сама така .

# 256
milada, GI, благодаря много за информацията. Започвам да изучавам  училищата Simple Smile. Определено не можем да си позволим частно училище, ако се пробва ще бъде в държавно. Въпросът, който трябва да реша е има ли шанс да запише добро училище в Англия или да се подготвя за изпити след 7 клас в България и след две години да кандидатства за колеж. Там май има повече шансове. Иначе тя ще бъде 6 клас в СМГ. Не е изявен състезател, но мисля че с математиката няма да има проблеми. С английския е по-проблемно, сега е ниво B1, но пък започна да учи интензивно и мога да разчитам учителката й да я подготвя по-специализирано.  Други особени таланти не сме изявили за сега Simple Smile. Абе умно ми е детето, но не е генийче и го домързява умерено като всеки пубер.

# 257
  • Лондон
Аз не съм с голямо дете, което не ми пречи да се интересувам Wink След месец в Бг, и от това, което чувам за СМГ, не бих местила детето в английско училище, освен ако не се налага  Peace Тук на това ниво биха били много добрите частни училища и някои Grammar, където приемът е както чувам 1 от 8-10 деца. Изпитите са по математика и английски... Само казвам мнение, това не е покана за спор Simple Smile

# 258
  • Bristol
А в някои и повече от 10 за място  ooooh! В общи линии, на детето му трябва комбинация от знания и късмет, за да бъде прието...

# 259
Разбирам прекрасно, това което пишете. СМГ е хубаво училище, въпреки че и там славата леко се разминава с някои неща от действителността, но това не е за тази тема Simple Smile. Въпросът е, първо че тя след 7 клас трябва пак да кандидатства, не остава по-подразбиране там, но по-важния въпрос е, че ако ние се преместим в Лондон, не ми се ще тя да остава сама тук, в тази прекрасна "отговорна " възраст 14-15 години. Но ако останем на варианта, в което училище има места, ще трябва да се оправя сама. 

tzvetak, сега видях че малкия ми е наборче на твоята госпожица.Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 13:58 от k_lina

# 260
Много се извинявам, но ми предстои служебно пътуване за първи път в Англия  и искам да ви попитам:
При закупуване на билет за влак има ли опция за плащане директно на гише или се приема плащане само с кредитна или дебитна карта?

Предварително ви благодаря за помощта.
Поздрави

# 261
Има гишета и може да се плаща в брой, поне на гарите на които съм била.

# 262
Има гишета и може да се плаща в брой, поне на гарите на които съм била.

Много благодаря за бързия отговор  bouquet

# 263
Лек път!

# 264
Привет!
Ние кацнахме в Лондон снощи.
Беше ми много мъчно вчера - за дома. Днес времето е хубаво (за сега) и вече тръгваме по задачи.
Приятен ден на всички!

# 265
  • UK
Agent Redding, успех! Сещам се като пишеш ние как бяхме първата нощ - все едно буца ми беше заседнала Sad. После става по-леко. Simple Smile

# 266
Agent Redding успех и от мен. Много късмет на новото място  Hug

# 267
Момичета, мъжа ми си търси временно място за престой докато си намери постоянна квартира. В този сайт има много добри предложения, но трябва да се платят предварително.

https://www.airbnb.com/s/london?source=bb

Според Вас рисково ли е, при положение че може да се плати с Paypal.

# 268
Ljoli, М@я, благодаря! Днес посвършихме това-онова. Утре ще ходим по агенции за работа - един банков служително ни каза, че ако си регистриран с агенция (и си подписал договор с тях) може да ползваш това като доказателство за адрес и с него да отвориш и банкова сметка. Та, така и така ще ди търсим работа, а и сметки ни трябват - ще го опитаме това.

k_lina
, ние сме ползвали airbnb - хората са коректни, в Лондон/Англия често искат да видят, че ти си ти - т.е попълни си профила, сложи си снимка, напиши малко за себе си. Много важно - четете ревютата. Точно днес четох за една стая там, която си е ОК, но е в къща ПЪЛНА с хора, спящи по всички възможни места и делящи си една тоалетна...Та, все пак внимателбо избирайте.

# 269
Здравейте ,Момичета!!!След ваканцията в България времето тук ни се отразява"супер освежаващо" Joyи само не разбрах къде отиде лятото през август?!?Ще се налага пак климатизация...Сега поне ще се върна да прочета какво сте писали и ако мога да се включа с нещо bowuu
  Аз говоря с Ужааасен акцент,и с български словоред(почти като ирландка:)) и вчера бях много доволна,когато отидох да взема едно колело на малката(2ра употреба) и ме запитаха откъде съм и аз се подготвих с редовния отговор,а човека ме прекъсна и каза"Не,не това,от кой наш край си?".Аз си го приех чиста проба-комплимент Laughing

Общи условия

Активация на акаунт