Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 319
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Вместо запис да кажа, че бях на почивка в БГ. Убих се от път - на отиване с кола. После летяхме. Проблемът беше, че по време на пътуванията бях в 29-30та седмица от бременността, но всичко мина добре.  Sunglasses Отивам сега да изчета едни 200-300 мнения  hahaha

# 271
Момичета, вчера получихме писмо то общината с оферта за училище. Със задоволителна оценка Mr. Green. Ще откажем. А в тези, които бяха наши желания, сме в лист на чакащите. И тъй като във формата не бяхме избрали 6 училища, имаме право да посочим още до 6, в които пак ще сме чакащи. Четейки правилата, може през учебната година да се освободи по-добро място и да да се прехвърлим. Аз предпочитам вариант да изчакаме 1-2-3 седмици от учебната година без да я записваме никъде обаче. Такава възможност не пише. Така или иначе, във вторник ще ходим до общината и ще говорим, но ако някой има личен подобен опит или е запознат по-добре с реда, нека сподели. Praynig Какви са начините да убедим директор на училище да вземе точно нашето дете - просто разговор или нещо в писмен вид?

# 272
Блу аз ходих в общината когато подавах молба и исках да говоря с някого лично, но само ме препратиха към вътрешен телефон и ми дадоха номер, който да набера. Според мен не се разхождай за това, звънни им по телефона.
На нас ни предложиха 3 училища различни от желанията ми и казаха, че ако не ни харесат ще трябва да обжалваме и ще ни търсят други. До колкото знам не е задължително да тръгнат веднага щом са предложили училище.
Говоренето с директор е препоръчително. Поне там има личен контакт. Не е сигурно, че ще помогне, но все е нещо. Упсех!

# 273
Мая, така или иначе до 28 август трябва да върнем в писмен вид отговор дали приемаме или не предложението им и да допълним нашите желания до 6. А първият работен ден е 26/08 и знам ли, ако нещо закъснее писмото... Пък и общината е на късо пешеходно разстояние. Не залагам много на разговор там, но все се надявам на някаква информация, която ни е избягнала в сайта или в книжката. И да върнем отговор в срок. За обжалване в тяхното писмо не се споменава, просто приемаме или не мястото. А в сайта пише. И това искам да уточним там.

# 274
  • някъде в орбита...
Момичетата, дето сте/бяхте на почивка - завиждааааам. Ние чак септември ще ходим, и то ако успея да се откъсна от офиса  Tired Ако не успея - само един дълъг уикенд ще изкараме на брега.
И лаптопа ми пак се прецака  ooooh!

Блу, стискам палци да получите оферта от желано училище. Пиши какво е станало в общината после Wink

# 275
InaV, благодаря! Много късмет и стиснати палци ще ни трябват май. И не съм голям оптимист.
А на теб - дано се отскубнеш от работа за по-дълга почивка!

# 276
 Момичета, как сте преди bank holiday-a? Някой въобще ще работи ли на 25-ти или като в Австрия няма да можеш и да си напазаруваш даже нещо от магазина ? Crazy
Вчера бяхме в едно градче с Теско ЕКСТРА - супер беше, егати огромния магазин.  Heart Eyes Залипсва ми да си пазарувам и домакинствам и да си правя каквото знам вкъщи (още сме на гости  Crossing Arms )
* Както си седях в една градинка при Tower Hill се появиха едно момче и момиче - момчето снима момичето, докато то направи the ice bucket challenge и после си тръгнаха.  Laughing

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 19:53 от Agent Redding

# 277
  • До хладилника, който обичам
Блу, ако не е обвързано с финанси или други притеснения, защо не 1) подадеш молба за до 6 училища и 2) ако пак не приемат детето в никое от желаните, да запишеш в което са го приели и да е в списък за чакащи?
Аз така се бях приготвила да правя, и точно тогава дойде писмо, че има място в 2 от желаните училища и можах да избирам дори.
Ако няма основание за обжалване, и ако не се освободи дълго време място в желано училище, какво ще правиш?
И двете ми дъщери са в добри училища сега и съм ги оставила в списък за чакащи в други училища - голямата за училище с по-добър Офстед репорт в квартала, малката в също толкова добро, но по-близо до дома. И ако ги приемат, ще реша да сменяме ли или не. За гимназията на голямата е малко вероятно да се освободи място, а началното училище е близо до сегашната гимназия, та общо взето, ще го мисля в крачка, ако се случи да има места.
Аз съм готова за новата учебна година почти на 100% Crazy Униформи, пособия, раници, обувки. Да заповяда трети септември.

# 278
Бу, то нямаме много други варианти. Притеснява ме, че ако веднъж я запишем в предложеното училище, вече ще е по-трудно преместването в друго, макар и да е в лист на чакащите. От друга страна пък не знам колко време от началото на учебната година мога да изчаквам и да не я записвам никъде. Мисля, че е до навършване на 5 години, но това изобщо не е вариант нито за нея, нито за мен. Тя е не е особено контактна, по площадки се притеснява от децата, вкл. и заради езика, и не искам това да се задълбава. Да почва училище и да ще не ще да учи, щото не ми е глупаво гарджето, но е доста глезено и рогатичко. Пък и аз да почвам да го уча по-сериозно. Може би две, максимум три седмици от началото на учебната година да изчакаме. Просто се надявам в град, в който хората често и лесно сменят квартири заради работа да се освободи едно по-прилично местенце за нас.
Ходихме днес до училището. Далеч е, не е за ходене пеш от дете на 5 години, особено на отиване, няма удобен транспорт, 1/3 от децата са на помощи... търся някакъв плюс, но не се сещам.
Горчив опит с кандидатстване в ясли и градини, при това във срок, имам и от Варна. Ясно ми е, че тук никой не чака точно моето дете, но много ми се иска да се получи.
Но стига съм мрънкала, да не стана ГГМ. Simple Smile

# 279
Децата на помощи табелки на вратовете ли си носеха, че ги преброихте? Опитах се да си прехапя езика, но уви не успях. Гади ми се от подобни коментари. Вашето имигрантче ще попадне в една друга група също толкова не привликателна. Ще почакам да започнеш да се оплакваш от гадните, предубедени британци тогава. Сигурна съм, че няма да чакам много дълго.

# 280
  • Лондон
Блу, аз имам няколко познати, които оставиха децата си на лист на чакащите и получиха места преди първата ваканция, но това беше преди няколко години, нещата доста се влошават откъм заетост, та не съм сигурна сега дали ще успееш....в най-лош случай може да изпусне няколко седмици, но в Reception не е фатално (според мен),  децата се социализираха едва в края на първия търм, поне в нашето училище бяха така...

Колко деца са на безплатен обяд е официална статистика, която се публикува от училищата, та като такава може да се чете от всеки и да се взима предвид Peace

# 281
  • До хладилника, който обичам
С новите промени от септември всички деца в Reception, Y1 и Y2 имат право на безплатен обяд, та поне в следващите Офстед репорти за началните класове това няма да може да е критерий за преценка Simple Smile аз записах малкото и от училището казаха, че очакват над 85% от родителите да се възползват.
Училищата са на една миля от вкъщи, 22 минути, ще ходим пеша поне в началото, ако не и постоянно.

# 282
Здравейте, не съм се разписвала отдавна, но влизам да споделя една моя голяма заблуда. Все си мислех, че тук ще е хладно лятото, но 17 градуса за август ми дойдоха  Shocked изненада, но май е  Shocked нормално. Пък аз си мислех, че нормалните температури ще бъдат около 20-21. Гледам съседските деца тичат боси, скоро няма да се аклиматизирам на тези температури, ако изобщо някога  Mr. Green

# 283
Аз нали писах, че лятото бързо свършва, август си е вече есен Simple Smile
за училищата - има и статистика колко деца са с втори език английски - там сме ние с нашите деца .  Laughing

# 284
За нас е есен. За англичаните гледам си е още лято, ходят си с рокли, сандали и т.н.  Rolling Eyes Но който е пораснал на този климат е добре, за мен винаги май ще си е студено.

Общи условия

Активация на акаунт