Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 318
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • Лондон
За нас пък е зима, днес официално открихме ски сезона Sunglasses

Не знаех за промените и безплатния обяд, че нашият си остава платен Rolling Eyes

Не вярвам и на статистиката с втория език, моето дете е българче по документи, но английския му е първи език... Аз най вярвам на личните впечатления, тоест да се отиде до училището през учебно време и да се види кой ходи там и как се държат децата и учителите, всичко останало са догадки и голям риск...

# 286
За сандалките съм съгласна , нагоре може и да са с якета и да духа леден вятър, но сандалите присъстват почти до Коледа за поддържане на летния дух  Grinning

# 287
   Че то 17 градуса си е супер, особедно в нашия район, аз първия момент си помислих, че си очаквала по-малко и те е изненадало приятно хаха. Първото лято тук не спря да вали и над 15 градуса не съм сигурна дали стана за повече от седмица, последните две години е перфектно, даже на плаж си ходим редовно и на 15 градуса, стига да не вали. Малката се мокри и скача във водата, а аз паза ветробрана, че яко духа при нас. И аз си нося сандали непрекъснато, отне ми към две години да се престраша, сега си пердаша по тениска и сандали от март до октомври, ако ще сняг да завали хаха. Вие още не сте видели бебетата зимата как обличат  Mr. Green

Агент, работят повечето магазини, но с различно работно време, обикновенно като неделното. Само на Коледа май не работят почти всички.

# 288
  • някъде в орбита...
На нас ни отне две години до като свикнем с климата тук. Сега стига да не направя някаква простотия и да настина, също се шматкам с къс ръкав и отворени обувки до като не падне сняг  Blush За мъжа разликата между лятото и зимата е единствено във якето, дето носи  Laughing

Относно училищата, и мен ме изненада това с безплатните обяди. Трябва да поровя малко да видя за какво става въпрос  Simple Smile

Мен пък от три дни вече ме гони гадно главоболие. Скоро не ми се беше случвала такава гадна криза да получа, даже почнах да си мисля че най-после са спрели  Confused Само стискам палци да не стане мигрена, че тогава една седмица няма да съм между живите  Tired Някоя мама тук да даде съвет с добри лекарства? До сега единствено беналгин ми помагаше, но сега установих че вече и той е безсилен...

# 289
  • Bristol
За нас пък е зима, днес официално открихме ски сезона Sunglasses
Къде ходихте  Flutter
Момичета, как сте преди bank holiday-a? Някой въобще ще работи ли на 25-ти или като в Австрия няма да можеш и да си напазаруваш даже нещо от магазина ? Crazy
Как беше, работеха ли магазините?
При нас всичко си е отворено с нормалното работно време за понеделник. Спомням си в Германия как затваряха в 5pm магазините през седмицата и се чудех, как успяват работещите да си напазаруват  newsm78

Нашата ваканция свърши. Ошетахме малко София, повечко троянския балкан и най-много черноморието. Спряхме за кратка разходка, обяд и кафе с тийнейджърите във Франкфурт и Виена   Crazy Този уикенд уж трябваше да работя три смени по 12 часа, но излезе че работата не е толкова много и успях да "прелетя" Rhossili Bay и Swansea Bay. Невероятно красиви места. Много пътеки за разходки из природата и за колоездене. Събрах информация и се надявам някой ден да намеря време да ги посетя, за да се разходя и разгледам качествено.
А с климата тук се свиква, само си дайте малко време и вие ще защъкате със сандали и чехли почти целогодишно  Laughing

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 17:55 от Merry

# 290
Хубава ваканция сте имали, Merry. Чаках аз tzvetak да сподели повече и за тяхната  Heart Eyes

InaV,

Това ползвам. След бременността ми остана наследство ужасно главоболие по време на овулация и цикъл.

По въпроса за училищата..
Мисля, че ако искаш детето ти да намери място в добро училище, планираш от далеко.
Проучваш в кои райони има хубави училища и наемаш/купуваш имот там.
Имаш ясното съзнание, че може и да чакаш за място.
И като не получиш такова, не се сърдиш на никого, защото както твоето дете, така и другите имат право на същото това място и както ти го искаш за твоето дете, така го искат и другите родители.
Това, че имало много деца с безплатен обяд в дадено училище, за мен не го прави автоматично лошо.
Аз, например, обръщам най-голямо внимание на оценките за преподаването на учителите.
Непостоянство при преподаването и голяма зависимост на резултатите от определен учител за мен е червен флаг.

И като съм се разфилософствала да си кажа, че покрай бременността си и 'социализирането' като майка с количка, промених в положителен аспект мнението си за хората на бенефити и се оттърсих от редица предразсъдъци.

# 291
Merry, работят хранителните магазини и някои магазинчета по главната улица. Няма да останем гладни.  Grinning  Във Австрия неделя вечер/по празници е пълно мъртвило, нищо не работи и веднъж си изпатихме така.
Сменихме "квартирата" от зона 1 при познати на зона 2 с наем...много съм доволна! Тук имаме лично пространство, удобства и е много уютно.
Днес вали яко и се размечтах за гумени ботуши  Confused даже и на ММ бих взела.  Crazy

# 292
  • някъде в орбита...
Толумбичка, мерси   bouquet Ще пратя мъжа да вземе, и утре ще докладвам Wink

П.П. Нямам идея как са магазините днес, но тук нищо не работи по празници, та не бих се изненадала ако и днес е мъртвило.

# 293
Децата от година 1 и година 2 вече ще имат безплатен обяд. Това ми казаха в нашето училище.
Аз днес ходих до магазина и работеше, но нямаше много хора, улиците също бяха пусти.
За училищата да си кажа моят опит - докладите не се правят всяка година. Училището на баткото е с лоша оценка, но са сменили директорката и имат голям напредък. В последния брой на училищния вестник да го нарека, пишеше с колко процента са се вдигнали резултатите и какъв напредък имат.
Аз лично съм влюбена в отношението и подхода. Може да не е най-елитното училище в града, но според мен е супер! А съм от амбиционзите и майките с претенции  Rolling Eyes
Дано и малкото го приемат там. Предупредиха ме, че не живеем в раьона на училището и ако има достатъчно деца от местните може да не го приемат. Има време, ще видим

# 294
Мислех дали да пиша, защото на мен самата ми звучи като оправдание, но все пак........
Училището е с оценка 3 или като съм писала преди да спомена за помощите - задоволителна. Е, явно не съм се изразила точно. Но оценката е 3, по всички показатели. Да се сърдя на някого не ми е хрумвало, но е нормално да искам по-добро. Имат сменени учители, помощник директор, надявам се да са амбицирани малко повече и да има съществена промяна.
А понякога не всичко се стича по план. Пада ти се някакъв шанс, който не бива да пропускаш. Така се получи при нас. В началото на януари научихме за позицията, на която сега е мъжът ми. И почти на шега той реши да пробва. Признавам, никога не съм мечтала да дойда точно в Англия. Да се вместим в срока за кандидатстване за училища /15 януари/ беше невъзможно. Както и щеше да е глупост да тръгнем заедно всички края на март, когато той дойде. Дори отчитам като грешка, че дойдохме с детето средата на юли, можеше сега чак.
Странно е да хокаш някой, че е предубеден към нещо и самия ти да показваш предубеденост.
А всички попадаме в някаква статистика.

# 295
 Привет момичета  Simple Smile И аз имам въпрос за лекарства тук и по-конкретно за гъбички, съдържащи Кетоконазол или подобна активна съставка. Има ли нещо, което мога да си взема без рецепта? Понеже си се познавам и знам ,че като се простудя понякога и ми се налага да пия, а не си взех от Бг с мен  ooooh!

# 296
Точно с кетоконазол има за купуване без рецепта - всички видове canesten, най-добро като цена и приятност  Simple Smile е гел капсула с крем в комбиниран пакет .

# 297
Svetlili, утре си поставям за цел да си намеря! Ще се огледам и за орални таблетки, понеже ги предпочитам  Embarassed Благодаря!  Mr. Green

# 298
Кетоконазол е активната съставка в Низорала, не знам тук под какво търговско име го има, но каквото и да е, не вярвам да е без рецепта. А Канестен съдържа клотримазол като генерика.  Peace

# 299
Блу, благодаря за включването  Grinning Мисля, че би трябвало да имат нещо такова без рецепта, все пак е безобидно.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт