Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 311
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Естествено, мда, низорал на таблетки дори на рецепта не се дават тук ( извинявам се , от чашата вино ще е Stop)

# 301
Здравейте момичета, аз пак съм тук.
Почивката свърши, нека лудницата да започне .... сега Crazy

Връщам се да чета на зад  bouquet

# 302
  • Bristol
Разговорът за лекарства и техните съставки ми е точно все едно китайски слушам  Crazy Единствено думичката Канестен разпознах. На мен наблюдаващата ми го изписа веднъж като бях бременна, кремче и свещичка. Много бързо ми подействаха, но не знам дали го дават без рецепта.
Аз тъкмо бях подредила моя и на сина багаж, мъжът и щерката се върнаха от България, а синът от фестивала в Рединг и пак купчина багаж за подреждане има  Rolling Eyes
Поне утре ме чака по-лек ден, служебен обяд на Barry island  Mr. Green Докато отида, обядвам и се върна и работния ден свършил! А и ще обогатя албума си от крайбрежието на южен Уелс със снимки от Бари  Wink

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 18:46 от Merry

# 303
Искам да ви попитам: вие къде си държите спестените пари? Във влогове, ценни книжа, злато, кеш вкъщи, веднага ги пращате в БГ  и т.н.
Малко или много всеки има по някоя спестена сума, повечето от вас са много време на вън. Знам, че не се печелят лесно пари, на все пак..
Питам, във връзка с положението на банка КТБ в България. (Знаете, че доста хора са на ръба на отчаянието, понеже парите затворени в банката на някой са необходими за прехрана и лекарства.)
Та, имате ли доверие на тамошните банки или предпочитате българските?

# 304
  • някъде в орбита...
Малко късно, но и аз единствено за Канестен се сетих. Не съм сигурна трябва ли за това рецепта обаче...

Относно банките: при положение че целият ми живот е тук, не виждам смисъл да държа парите си в банка в друга държава. Няма логика просто всеки път, когато ми потрябват, да чакам превода да се изпълни, и да плащам пари за това. А трябват - дали за депозита при нов договор за наем, или пък колата трябва да се оправи спешно, или да си покрият разходите от последната почивка, все нещо става и на човек му се налага да си бръкне в спестяванията (за това са спестявания все пак).
Държах до скоро всичко в редовна сметка, скоро прехвърлих в спестовна.

# 305
  • Лондон
Аз се наканих да пиша, че как не ми се работи ooooh!

Шая, хайде, давай разказите, че много интересно изглежда при вас, но много малко снимки пусна  този път Heart Eyes

Merry, ходим на закритата писта в Hemel Hempstead, че ни е най-близо...

За банките да си кажа и аз, че много ме изнервиха напоследък тези в Бг, а и не само мен... Ние в английски банки нямаме влогове, защото лихвите са нищожни... Каквото сме имали досега, е било в Бг, където лихвите досега бяха много прилични, но с последните изпълнения и несигурността, която лъха от всяко изказване на властимащите в Бг май трябва да ревизираме плановете... Предпочитам да не получавам лихва, но да имам сигурност, че няма да изгубя парите си, ако сигурност въобще има в нещо Confused

две приятелки имат блокирани пари, не малко, в КТП, и покрай тях следя цялата драма и е направо потресаващо как нямаш никаква защита, нищо, че България е в Европа и т.н.

Да се похваля накратко за ваканцията Simple Smile За пръв път стоим с детенце цял месец в Бг, имах разни притеснения, но се получи доста добре...
Ходихме в Родопите в едно еко селище, доста приятно, и там срещнахме и се запознахме с Цвети Пиронкова, за голям кеф на малката тенисистка Laughing

После аз ходих сама с приятелка до Санторини, много добре си изкарахме, въпреки, че ако можех да планирам наново, щях да сменя периода на ходене, че юли беше просто задръстено с хора... Иначе безкрайно красиво и живописно Sunglasses
Вариантът за обиколки с приятелки много ми допадна и сега чертая планове за другото лято за повече острови

Накрая се отзовахме семейно в Лозенец... Мога да напиша книга за видяното Rolling Eyes
Като за 8 дена си изкарахме добре, детенце взе 8 урока на сърф, естествено много й хареса та сега и това го включваме в листа на спортовете... Ние го ударихме на мързел, коктейли и вкусна храна...
Ако не беше приятната компания, не бих отишла пак, но пък оцених колко е по-важно с кого си, а не къде си, та ще го мислим за догодина...

Като цяло лятото просто излетя, сега почвам да се настройвам за другата сряда, влака в 7:30 сутринта и безкрайните ангажименти... и за другата ваканция, ей сега ще дойде октомври

# 306
Аз другата ваканция вече я планирах  Mr. Green
За Коледа нищо не измислих, но чакам да пуснат самолетните билети за майската  Sunglasses

# 307
  • някъде в орбита...
Олеле, tzvetak, как го обясни, направо си те представих  Wink А как завиждам за срещата с Пиронкова...  Blush

# 308
To се е видяло че няма да изчета всичко Crazy

ЦветаК добре сте си изкарали и много се радвам за вас Hug

Та да започвам  за почивката... тази година беше малко по притеснена и май не толкова оценена от нас, съответно май се отрази и на децата. Те бяха ужасни един към друг и имаше дни в които им забранявах да си говорят. Притеснения заради предстоящите несигурни събития, притискането за взимане на решения.
Та така първите два дни прекарахме в един будистки храм в планината в Германия. Тишина спокойствие и диви плодове. Децата се насладиха на разходките в гората, покрай реки и езера и брането на диви ягоди, малини, боровинки и тн., както и изследването на всякакви буби. Ние имахме възможност да опознаем малко будизма, Ламата беше страшно усмихнат, спокоен и одухотворен човек и разговорите с него бяха истинско удоволствие. Имаше и един природо лечител, който е германец, но аз съм го виждала и в БГ, та с него Весо имаше много интересни разговори (нали е фармацевт). После се отправихме към Европа парк, искрено препоръчвам. Имаше индианско селище в което можеш да си наемеш типи. Големи огнища, езеро, заведения и много приличен къмпинг. Самия парк е огромен и има забавления за всеки.
После се отправихме към Лаго Маджоре. Невероятна красота. Останахме две нощи, през деня се разходихме и заведохме децата на басейн с водни пързалки. След това отидохме на любимия къмпинг в Ла Специя. Децата бяха много щастливи, аниматорките ги познаха от миналата година и хич не ги видяхме през деня само се пристигаше с репликата "Пишка ми се, а и дай 5 евро, моля".
То бяха игри, състезания, танци песни купооон. Останахме 4 дни и се запътихме към Рим. Страхотно място, много ни хареса, а в къмпинга ни пееха папагали по дърветата. Там отидохме и на аквапарк. Определено съм очарована..............

Ох ще продължа пак утре Heart Eyes

# 309
  • Манчестър
Шая, с кола ли пътувахте?

# 310
Да, с кола бяхме Simple Smile

# 311
  • някъде в орбита...
Шая, звучи страхотно  Party

# 312
  • Bristol
Супер разходка из Европа сте направили и евала за смелостта да ходите август месец с деца в Рим! Crazy

Моята щерка явно доста е помързелувала в България с тати, а и бабите каза все я били хранили  Laughing Разказах й играта днес с колелото и плуване, едвам се довлачи до в къщи. А на плуването има нов треньор и 100 метра бътерфлай трябваше да изплува  Mr. Green
Развихрих се и из градината, подстригвах тревата, оправям цветята и строя "барикади", за да ги предпазя от заека. Купих още луковици, но май онлайн ще си поръчвам плодови дръвчета.

# 313
Здравейте, търсенето на квартира в лондон се оказа истинско предизвикателство. Заминаваме след месец, а хич не сме близко до това къде ще живеем.
Имам въпрос, някой знае ли къде в Пловдив се вадят европейсите здравни карти?
В сайта има много пунктове, но в интернет има статия от миналата година, че не функционират. Tired

# 314
Шаварче, в София (сигурно и в страната) за европейските здравни карти отговарят клоновете на банка ДСК - там са бланките за попълване. Издаването на картата отнема 14 работни дни,  затова ако искате да имате готовите пластики преди заминаването трябва да побързате.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт