Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 309
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Европейски здравни карти се издават само на едно място в Пловдив, между 2ро РПУ и жп линията до бул. Копривщица. Близо и до хотел Бордо. Стават за 1 седмица.

# 316
  • UK
Здравехйте, отдавна не съм се включвала, но пък прочетох хубави разкази за вашите ваканции. Шая, много добре звучи италианският разказ!

Ние бяхме миналата седмица за 4 дни в България за сватбата на най-добрата ми приятелка и беше много хубаво. Сега в събота вече се прибираме за повече, 5-6 дни ще сме във Варна при моите родители, а след това заминаваме с приятели за 5 дни в Гърция. На 19-ти, живот и здраве, потегляме с колата обратно към Англия. В тази връзка, ще са ми полезни идеи, ако някоя от вас е пътувала по този маршрут, за хотели по пътя, където е изгодно и удобно да се спи (например в Австрия и Германия около Кьолн). Мислим за три дни да го направим пътуването. Струва ми се реалистично, без да правим чудеса от храброст. Също така, някоя от вас минавала ли е с ферибот от Франция? Четох, че е по-добре да се мине не през Кале, а през Дънкирк. Много ще съм благодарна, ако някой може да сподели отзиви.

tzvetak, днес ще гледаме ли Гришо?  Wink

# 317
  • Лондон
Да, но трябва да се напия предварително, че на последния му мач щях да колабирам...

# 318
  • UK
Да, но трябва да се напия предварително, че на последния му мач щях да колабирам...

По нощите ли го гледа? Аз се радвам, че не го гледах, като видях каква драма е било. Днес ще е по нормално време, но мисля и аз да ударя едно  Laughing.

# 319
  • Манчестър

Ти остави Гришо, ами аз щях инфаркт да получа на последния мач на Лудогорец миналата седмица...Освен това си пожелах да се паднат с Ливърпул и взе, че стана. Събираме се група за мача за 16-ти, хайде да те вклучваме....

# 320
  • Манчестър
Ljoli.

Ще ти пиша по късно за пътуването с колата, поне ние какво правим.

Иначе като си говорим за ваканции, аз съм много доволна,защото малко разнообразихме тази година. Обикаляхме два дена Алпите в Австрия ( Kitzbühel and Zell am Zee), после минахме през Троянския балкан ( Троян и Априлци). И морето задължително разбира се. Имахме инцидент в Сърбия....
Със сигурност не скучах...

# 321
  • Bristol
Ljoli, веригата хотели Accor в Германия имат едни хотелчета покрай магистралите, F1, ако не искаш да влизаш в града. 25 евро бяха за нощувка на стая за трима. Малки са и много бейсик, но чисти и уютни. Същите във Франция са ужасни и там не бих ги препоръчала. Ibis са към същата верига една идея по-скъпи, много хора ги избират, аз лично не ги харесвам, но за една нощувка стават Wink
А ние винаги пътуваме от Кале тъй като там има по-често фериботи. Магистралите в Германия може неприятно да те изненадат и е трудно да се прецени точен час за ферибота. Ако пристигнеш по-рано или закъснееш и има места на ферибота те качват без допълнително заплащане.

# 322
  • UK
Благодаря, момичета. Merry, знам ги тези хотели, спала съм преди години в един много гаден Етап във Франция, и в много приятни такива в Австрия. В Ibis съм спала в Швейцария, също ставаше - чудя се нужно ли да правя предварително резервации или направо на място да спираме, като решим.

Аve, надявам се, че не е бил сериозен инцидент!

# 323
  • UK
Добро утро! Исках само да споделя една статия за английската храна, на която снощи се смях с глас:

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2014/sep/02/ … or-matthew-barzun

Joy

# 324
  • някъде в орбита...
Ljoli, ритах от смях  Joy Много мерси че сподели линка  Laughing

# 325
Здравейте, дами!
Изчетох цялата тема, много полезно инфо има.
Аз съм нова в темата, но все пак реших да ви пиша, защото се радвам, че ще има с кого да обсъждам важни неща при необходимост или просто да си бърборим за ежедневието!
След месец идвам към UK и съм достатъчно развълнувана.. Simple Smile)
Не търся помощ, а просто хора с които да си общувам и да споделяме полезна информация. С останалото ще се справя.
Има ли някой от вас в района на Gatwick? Simple Smile

Аз съм една от тези, които напускат хубавата и престижна работа в България, защото искам да съм по-близо до любимия човек, а и като цяло обстановката тук и инфраструктурата леко ме сбърква... Та реших да предприема тази крачка след като разбира се получих предложение от него Simple Smile И... воала... след месец съм там.. много хепи! Не се притеснявам за типа работа, който ще ми се наложи да работя в началото, с откриването на такава ще се справя, упоритост и постоянство и... всичко ще се нареди.

# 326
  • Там, където ме обичат
Момичета, имам едно питане - искаме да изпратим колет от Лондон до Манчестър. Имате ли представа коя фирма ще ми даде най-добра цена и дали колетът трябва да е отворен когато се занесе за изпращане?

# 327
  • някъде в орбита...
labello, пожелавам ви много щастие и красиви години пред вас   bouquet Надявам се животът тук да ти е по вкуса Wink

foxysilver, ползвала съм само Парселфорс, та нямам идея как са куриерите по принцип. Но не ме чарджиха много, и колета не го дадох отворен, запечатан си беше със залепен отгоре адреса на получателя.

# 328
  • UK
labello, добре дошла и поздравления за новото начало!

# 329
  • Манчестър
Ljoli
По темата за пътуване с кола. Пиша тук ,ако някой друг иска да знае. Ще ти пусна тел.на лични ако искаш нещо да питаш.

Ще се опитам да систематизирам,ама със сигурност ще пропусна нещо.

Кола Оборудване, трябва да имаш:

Светлоотразителна жилетки за всички пътуващи.които трябва да бъдат в купето при вас,а не в багажника.
Аптечка за първа помощ.
Триъгълник
Лепенки за фаровете,защото на континента заслепяваш насрещното движение...купуват се от Halfords, eBay или от ферито ако сте на фери.
Кутийка с резервни крушки.
Два дрегера за. Франция - купуват се от eBay.

Фери/Тунел

Лично предпочитаме какво ще изберете да минете канала. Аз лично предпочитам фери,защото има duty free shop. Grinning

Също предпочитам до Дънкърк,защото е 2 часа прехода и си почиваме от 5-те часа каране до Довър.
От Дънкърк имаш само около 15 мили във Франция и влизаш в Белгия. Ферито до Кале е един час,но пък имаш,около 30-ина мили до Белгия.

От личен опит, ако отидеш два часа преди или два часа след часа на билета ти ще те качат без доплащане, всичко останало ще плащаш. Това е от DFDS, но предполагам всички оператори са така.

Белгия - на първата Texaco бензиностанция пих такова еспресо тази година,че едвам не припаднах от кеф....най-хубавото еспресо което съм пила досега.

Германия - съветвам те да пътувате през нощта ,защото има много ремонти и много трафик. Също те съветвам да е в уикенд,акоче възможно,защото камионите не пътуват през уикенда ,освен тези с хладилници за храна и това малко намаля трафика.

Нищо не се плаща за винетки, пътна такса и т.н, няма ограничение на скоростта ,освен ако не е изрично упоменато.

От Германия посоки:

Германия- Австрия(през Виена)-Унгария към Румъния или Сърбия
Германия-Австрия (през Залцбург)- Словения-Хърватия- Сърбия-България.това е моя маршрут.

Австрия - трябва да се насладиш на Алпите, ще ти хареса. Трябва винетка , плюс някой тунели се плащат.

Словения - плащаш винетка, 15 Евра за една седмица валидност.
Хърватия - плащаш пътни такси
Сърбия - плащаш пътни такси
България - винетка

Бих ти препоръчала да не запазваш хотел предварително,защото не се знае кога ще пристигнеш/дали ще го намериш и т.н. Така щях да запазвам една година в Мюнхен(вече бяхме там) обаче хич не успяхме да го намерим, и си избрахме друг.

Също бих ти препоръчала да не спите в Кьолн,освен ако нямате специална цел за това, защото това е към края на пътуването почти. Ако искате Германия, препоръчвам Мюнхен или Франкфурт.

Това е горе долу в общи линии...ако има нещо питай. Ти каза,че пътувате от БГ насам , ама аз го написах за към БГ защото ми е съвсем прясно.. Grinning

Пътуването с кола си е емоция и част от почивката. Досега обаче все спираме по път към БГ , но следващото лято плануваме да сме цяла седмица и да минем през Италия.....

Общи условия

Активация на акаунт