Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 306
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
denichka1990, виж какви курсове се предлагат тук:http://www1.surreycc.gov.uk/aclcoursefinder/results_venue.asp?ve … LEARNING%20CENTRE

Според обстоятелствата ти, някои са безплатни. Ще ти помогнат да комуникираш неформално на английски, да си обогатиш уменията и да намериш нови контакти. Потърси и агенции за намиране на работа. За работника са безплатни, а някои са полезни. Някои от агенциите предлагат и нещо като курсове/услуга за автобиография, мотивационно писмо и интервю умения. Дори и да знаеш как да  напишеш автобиография и мотивационно писмо, надали знаеш как да ги напишеш по английскому, за интервюто пък да не говорим. Има едни много хубави безплатни курсове за това, казват се Back to work, но не видях да се предлагат във Farnham, ако си мобилна можеш да потърсиш в съседните Adult Learning Centres. Успех.

# 346
varnagirl , много благодаря за информацията! Ще разгледам линка и ще се заинтересувам за останалите неща.

Между другото щом username-a ти е varnagirl, това означава ли, че си от Варна. Ако е така, аз също живея във Варна Simple Smile

Поздрави!

# 347
Момичета, да ви попитам как стоят нещата с данъците? Някъде прочетох, че при доход над 35 000  годишно има данък 40%!!!!! Така ли е? И като има обява предполагам , че обявената заплата е без призпаднати данъци. Може ли някой да каже няколко думи по този въпрос.
Извинявам се, ако е обаъждано вече, но от една седмица ви чета старите теми, но не мога да се справя с всички Simple Smile

# 348
Момичета, да ви попитам как стоят нещата с данъците? Някъде прочетох, че при доход над 35 000  годишно има данък 40%!!!!! Така ли е? И като има обява предполагам , че обявената заплата е без призпаднати данъци. Може ли някой да каже няколко думи по този въпрос.
Извинявам се, ако е обаъждано вече, но от една седмица ви чета старите теми, но не мога да се справя с всички Simple Smile
Ето примерен калкулатор за нетна заплата след данъци:
http://www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php

Вероятно има по-официални и точни, но и този е ориентир.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 15:55 от Блу

# 349
denichka1990 много сме от Варна Simple Smile
Аз в началото също се стягах заради английския, но има мнооого чужденци и хората проявяват разбиране. Все ми повтарят колко добър ми бил английския, да не се притеснявам и как те били мързеливи и не учили други езици, а разчитали, че другите ще знаят английски.
Най-накрая си направих лична банкова сметка. Исках да внеса 500 евро, но банката не работила с такива банкноти. Приемали само до 100 евро  Shocked

# 350
  • Bristol
Момичета, да ви попитам как стоят нещата с данъците? Някъде прочетох, че при доход над 35 000  годишно има данък 40%!!!!! Така ли е? И като има обява предполагам , че обявената заплата е без призпаднати данъци. Може ли някой да каже няколко думи по този въпрос.
В обявите е заплатата преди данък. Първите 10к не ги облагат с данък. От 10 до 32к (тоест 22к) ги облагат с 20%, от 32 до 35к (3к в случая) ще ги обложат с 40%. Отделно си плащаш и процент за National Insurance. Това е грубо казано, дано не греша. И от мен един калкулатор, HMRC Tax Calculator

# 351
  • някъде в орбита...
Е аз може да не съм от Варна, но пък имам близки приятели там  Blush Wink

danielka86, правилно са те ориентирали относно изчисляването на заплатите (10к до 42к, или облагаем доход 0 до 32к - http://www.hmrc.gov.uk/rates/it.htm#2a) Wink
Аз обикновено ползвам този калкулатор на HMRC:
http://tools.hmrc.gov.uk/hmrctaxcalculator/investigate/Personal+ … global?user=guest
И подкрепям идеята за курса за писане на СВ. Не че е някаква страшна наука да напише човек едно, но има специфики, които е добре да знаеш, защото все пак правят добро впечатление, а и СВ-то те продава, добре е да е изпипано Wink

# 352
  • Манчестър
Всички тези HMRC калкулатори дават ориентация, но все пак реалните такси зависят и дали ще има някакви benefits in kind,тогава се плащат повече такси,но и всичко се определя от такс кода.
По въпроса за писане на CV ,съм скептично настроена към разните му курсове. Преди години когато ме съкратиха от една работа в пакета с обезщетение имах и среща с професионалист по CV. Той всъщност ми го написа уж по техен стандарт. Резултат- да речем 5 обаждания на седмица,а когато имаш хубаво CV с опит трябва да са повече.махнах този вариант и си написах по мое си виждане.резултат 30 обаждания на седмица.
По късно като имам време мога да напиша няколко tips, още повече че тъкмо правих recruitment за един офис извън Англия и мога да кажа какво очаквам от едно CV.

# 353
Ave, на мен ми изключително интересно и ще се радвам, ако напишеш.  Peace

# 354
Някой може ли да ми каже какви са правлата за шума и какво се прави при нарушение?
Снощи съседи празнуваха all night long.... Спряха се към 5:30. Сега пак са надули музиката  Confused
Забравих да разкажа - дамата, която ме обслужва в банката ми разказа, че е идвала в Слънчев бряг. Много било весело и евтино. Мен леко ме досрамя, точно с това да се свързва България.

# 355
  • някъде в орбита...
М@я, не съм сигурна как е в къща, защото ние сме в малко блокче. При нас ако имаме какъвто и да е проблем със съсед първо ниво през което трябва да минем е управителя на сградата ни. Той се оправя със всякакви проблеми.
Намерих това онлайн, съгласно което има определени стъпки, през които да се мине. Незнам дали ще ти помогне, дано пише съфорумка с реален опит  Embarassed
https://www.gov.uk/how-to-resolve-neighbour-disputes/overview

# 356
М@я, и на мен ми се е случвало да бъда приятно изненадана когато съм общувала с чужденци и  са ми казвали, че английският ми е добър. Но така да ме притеснява този пустия британски акцент Simple Smile Дано в действителност не е толкова трудно колкото си мисля!

Аve, наистина бих ти била много благодарна ако споделиш опит и препоръки с нас. Благодаря предварително!

Спокойна нощ на всички!   bouquet

# 357
InaV благодаря! И ние сме в блокче, което се управлява от letting агенцията. Може да им пиша.
Помислих си, че първия ден правиха парти по някакъв случай. Снощи не шумяха до много късно, но не беше приятно. Дано през седмицата са на работа и не стоят до късно  Whistling

# 358
  • На село (близо до Лондон)
Децата тръгнаха на училище, моите са Y6 и Y2, и едно на пред-училищна Wink.
Исках да запиша Y2 на духов инструмент в училището, но учителя каза да изчакам да му паднат горните два зъба Crazy и тогава.

denichka1990 аз съм в/до Farnham. Пиши какво те интересува. Ника ти значи ли че си родена 1990?

# 359
GI, да 90-та година съм родена Simple Smile
Как ти се струва Farnham? Добро място за живеене ли е?
От 6 месеца следя сайтовете за имоти и оставам с впечатлението, че наемите са високи. Вярно ли е това?
Какви са хората там?

За момента имам такива, по–общи въпроси.

И едно от най-важните неща - При месечен наем от 800 паунда, колко трябва да бъде месечният доход на семейство като нашето (без деца) за да можем да си покриваме разходите?

Благодаря предварително!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт