Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 283
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
  • На село (близо до Лондон)
denichka1990 аз си спомням добре 1990 Wink.

За Farnham добро място за живеене е. Скъпо е за наеми/купуване на къщи, както повечето в Съри.
Ето тук има още инфоhttp://www.propertynotepad.co.uk/#. За това какви хора живеят виж тук
http://www.propertynotepad.co.uk/#/step-2property-research/4566788598

За наем към £800, още трябва да добавиш към £300 (council tax 100, ток/газ/вода) на месец. Храна за всеки е различно но скромно без алкохол, готвене в къщи и тн £400 на месец. Колко трябва да е месечния доход, колкото повече по-добре Wink, но към £1100 са разходите по апартамент/малка къща и после за храна, превоз от/до работа (зависи дали кола/автобус). Имаи предвид, че няма много добър обществен транспорт осбен ако не си близо до работата си или гарата.

# 361
GI, отговорът ти ме поуспокои малко Simple Smile

Харесали сме си една квартира и се надявам да успеем да я наемем Simple Smile Ще се наложим да платим най-малко един наем без да живеем там, но не ни се иска да я изпуснем при положение, че няма много избор в момента :/ Ако се получат нещата за квартирата ще спестяваме много пари от транспорт, защото работа на съпруга ми е много близо.

Първоначално ще разчитаме само на заплатата на съпруга ми и спестяванията които имаме(голяма част от които като се обърнат в паундове ще заминат за нанасяне и депозит.....). Възнамерявам да си намеря работа възможно най-скоро след като пристигнем. Моите намерения са ако до 2 месеца не успея да си намеря работа в сферата в която в момента работа да започна да си търся каквато и да е друга работа...

# 362
  • Манчестър
GI, отговорът ти ме поуспокои малко Simple Smile

Харесали сме си една квартира и се надявам да успеем да я наемем Simple Smile Ще се наложим да платим най-малко един наем без да живеем там, но не ни се иска да я изпуснем при положение, че няма много избор в момента :/ Ако се получат нещата за квартирата ще спестяваме много пари от транспорт, защото работа на съпруга ми е много близо.

Първоначално ще разчитаме само на заплатата на съпруга ми и спестяванията които имаме(голяма част от които като се обърнат в паундове ще заминат за нанасяне и депозит.....). Възнамерявам да си намеря работа възможно най-скоро след като пристигнем. Моите намерения са ако до 2 месеца не успея да си намеря работа в сферата в която в момента работа да започна да си търся каквато и да е друга работа...

Успех с намирането на работа в сферата,която искаш ,но без опит от УК е много трудно,освен ако предлагаш нещо което много други кандидати не предлагат. Моето последно търсене ми отне 8 м , при положение,че имам много хубаво СВ в моята сфера плюс над 10 г опит в УК. Казват ти това за да си удължиш срока на търсене или да се ориентираш и към друга работа по отрано.

# 363
  • някъде в орбита...
Ave е права  (както винаги). Естествено че може да ти проработи късмета и да намериш работа бързо. При някои хора се случва. Но по-добре е ако психически си готова за дълъг и муден процес. Ще си спестиш разочарованието, а и ще си подготвена ако стане така.

M@я, вие говорихте ли със съседите? Може и да се окаже че има някакъв компромис дет да постигнете когато празнуват нещо. Естествено, това не се отнася за случаи когато са просто несъобразителни същества дет купонясват редовно.

# 364
Ave, InaV,

наистина срокът от 2 месеца, който съм си дала за търсене е малък. Може би ще го увелича ако не е супер наложително бързо да започна работа. Никак не ми се иска да се ориентирам директно към друга работа,защото това с което се занимавам ми е интересно и си върша работата с удоволствие. Нооо в крайна сметка съм готова и да си загърбя желанията за известно време в името на семейното благо Simple Smile

Крепи ме това, че работя в IT сферата и не е от особено значение в коя страна си практикувал Simple Smile
Смятам да поискам препоръка от сегашната си фирма. Ще ми бъде ли от полза?

# 365
InaV с никого не съм говорила още. И аз мислех, че празнуват нещо, беше петък вечер и можех да го преглътна. Дойде ми в повече силната музика и на следващата вечер, но се спряха към 10.
Ще видим как ще е следващите дни и дали ще се наложи да се оплаквам.

# 366
  • някъде в орбита...
denichka1990, мъж ми също е в ИТ-сферата. Когато започна работа тук никого не го интересуваше особено къде е учил, само че е с висше (изискване за длъжността). Но имаше значение какви сертификати е защитил дето са познати тук, и какъв практически опит е имал. Също тъй като беше нов в страната, и нямаше как да му направят проверка за криминално минало, той предостави заверено преведено свидетелство за съдимост. Имаше писмени препоръки от работодатели в Бг, но не му трябваха. От фирмата тук пратиха мейл до съответните фирми със запитване да потвърдят дати, длъжност и други (естествено, той се беше чул с Бг-фирмите преди това). Но например на мен ми трябваха препоръките, та по-добре да имаш (и на двата ни подписаха препоръки на английски, не сме превеждали нищо).
Други дами тук сигурно имат по-различен опит, може да споделят още детайли Wink

# 367
Момичета, интересувам се практикува ли се в Англия взимането на такса за оглед на квартира. Защото не виждам в офертите за отдаване под наем да има обявена такава или при самият оглед ти казват колко дължиш?

# 368
Ние не сме плащали за оглед. Използвахме 3-4 агенции.

# 369
Reeds ми поискаха такса за агенцията от £250 , намерих си много добри имоти от gumtree и задължително исках да са с tenancy deposit protection scheme.

# 370
  • някъде в орбита...
До сега нито веднъж не ми се е случвало да искат. Даже не знаех, че има такава практика с някои агенции  Embarassed
axel_chiara2430, само за оглед? С какво обясниха цената? Т.е. за какво плащаш  newsm78 ? Ако ми бяха поискали, и аз щях да ги подмина  Peace

# 371
denichka1990, извинявай не бях влизала няколко дни във форума. Да, от Варна съм. За английския не се притеснявай с времето ще му свикнеш, а и регионът към който си се ориентирала няма силен акцен имат posh акцент и ми е много сладурски, особено като чуя деца да говорят така. Моят мъж е от севера и за северняк не говори много зле, но въпреки това като се запознахме му разбирах само 50%, сега нямам проблем с повечето северняшки акценти. Успех в намирането на работа. Сетих се за още един сайт, който може да ти е полезен за социализация www.meetup.com, виж там дали има групи със сходни на твоите интереси да се събирате на лафче.

# 372
varnagirl, много благодаря за този линк със сигурност ще се възползвам, благодаря и за доброто отношение Simple Smile
Благодаря и на всички останали за отговорите и насоките.
Супер сте!   bouquet

# 373
Добро утро от английска земя  Simple Smile

Няма да разказвам много, защото пътувахме...меко казано кошмарно. Детето се разболя вечерта преди полета и с температура 39.4 познайте как се мъкнем по летища, самолети  Cry
Първите ми впечатления са, че е по-студено отколкото си мислех  Mr. Green
Детето ме тревожи най-много. Борим температурата, но започва и да кашля  Confused
Ще пиша по-късно, като се понаредя малко.

# 374
Reeds ми поискаха такса за агенцията от £250 , намерих си много добри имоти от gumtree и задължително исках да са с tenancy deposit protection scheme.
И на нас ни искаха такса за агенцията £250.
axel_chiara2430, намерихте ли си квартира?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 12:42 от inaa3

Общи условия

Активация на акаунт