Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 261
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Агенциите вземат такса, но не за огледи, а при сключване на договор.
На другите нищо не сме плащали, а ни водеха на огледи.

# 376
Здравейте Simple Smile

Доста съм развълнувана за цялото местене и всичко. Има 4 месеца докато заминем, но времето лети и знам, че бързо ще се извърти.
Всеки ден гледам обяви за работа за да мога предварително да се подготвя.
От вчера започнах да уча нов език за програмиране за да отговарям максимално на изискванията в обявите за работа.  smile3529
Започнах да слушам UK радио на работа и с една колежка и с мъжа ми си пишем в skype на английски Simple Smile))
Веднъж да започна да мисля на английски всичко ще се нареди Simple Smile)

Хубав и успешен ден на всички!

# 377
  • някъде в орбита...
denichka1990, браво за усилията. Наистина практиката помага най-много  Peace

# 378
Здравейте момичета,благодарности към всички които пишат в темата,много полезна информация намерих и на много въпроси които ме вълнуваха,отговори.
Предстои ми пътуване в Англия в началото на октомври,и страшно много се вълнувам.Тази пролет гостувах на сестра ми,която живее в Bognor regis от две години,и много ми хареса живота там.Започнах да мисля да пробваме със семейството да се устроим там,но това се оказа много трудно. Нямаме някаква специална квалификация,и двамата с мъжът ми сме със средно образование,занимаваме се със земеделие,като мъжът ми има опит и много добри познания в сферата на озеленяването и градинарството.Проблема е,че незнае езика,няма и елементарни познания.Сестра ми и зет ми попитаха на няколко места,на всякъде искат да знае английски.
Решихме да отида само аз за известно време на гости при сестра ми и да пробваме да си потърся работа,учила съм в езикова паралелка и езика го знам на начално ниво,разбирам повечето неща,които се говорят,но ми е малко трудно да се отпусна да говоря аз.  Ще търся каквато и да е работа.Сестра ми ще ме запише и на курс по английски и надявам се да успея да подобря нивото си.Вмомента съм безработна в България и реших,че няма какво да губя и ще пробвам,ако не стане ще се прибера тук.
Много дълго стана,но съм доста развълнувана и ми се искаше да споделя.Прочетох няколко теми и се връщам още да чета,хубав ден на всички.

# 379
  • някъде в орбита...
Gali D, добре си се ориентирала със записването да учиш езика. А мъжа ти ще запише ли?

Аз да се похваля, тази седмица я изкарах изключително мързеливо. Имах само два дни в офиса дето ми бяха подпалили под краката и беше напрегнато, но иначе и на работата беше лежерно, и вкъщи не се мръднах много от компа  Embarassed

М@я, разбрахте ли се със съседите?

vany666, как се развиват нещата при вас?

# 380
Нямаше повече проблеми. Ще видим почивните дни как ще минат.
Да се похваля, че се обадиха от едната градина, че имат места и ще отидем да разгледаме.
И ученикът е все по-добре всеки ден.
Почват да се нареждат нещата  Simple Smile

# 381
Gali D, добре си се ориентирала със записването да учиш езика. А мъжа ти ще запише ли?
За сега ще пътувам сама,ще видим ако успея да намеря работа ще дойде и той и ще го запиша и него на курс.Първоначално искахме той да отиде,да поработи малко и след това да отида и аз при него,но се оказа,че няма места на автомивката за която питахме,и решихме да отида първо аз,според сестра ми имам по голям шанс,защото знам поне на начално ниво английски.

# 382
InaV благодаря, че питаш  Hug
Не е много за разказване. Всичко покрай нас е нормално като за начало, като изключим здравето  Confused
Детето уж се постабилизира и от днес е с разтройство, а мъжът ми... е там е по-зле. Аз държа положението, че и ако и аз се разболея, ей тогава ще стане весело  Mr. Green
Свиквам със студа  Laughing От вчера и диета започнах, че само за 5 дни ми стегнаха дънките  Crazy
Квартала е много спокоен, има наблизо магазин, аптека и няколко детски площадки, празни естествено. На детето му е скучно, а аз.... изпадам на моменти в едни състояния, но... с времето ще се нагодим на всичко, само да сме здрави.
Поздрави от нас   bouquet

П.С. Няма да споменавам за моето ниво на английски  Embarassed Мислех си, че знам повече, докато не попаднах сред шотландците. Говорят, а аз гледам като теле.

# 383
  • някъде в орбита...
vany666, няма значение колко е учил човек тоз език, винаги в началото си е егати шока  Laughing
И се дръж, че ако и ти предадеш фронта здравословно, кой ще ви прави чайовете :Р Свикването с храната отнема време. Незнам на какво се дължи, не е лошо качеството, но и ние в началото качихме с мъжа много. Оправят се нещата след това, но все пак...  newsm78
Ако изпадаш в състояния негативни, намери дружки! Срещите с приятели, или поне ей така да се оплачеш на някого по телефона че навън вали, си е облекчение на душата  Peace Като оздравеят семейството може да поканиш някоя съседка на чай/кафе, тъкмо да се опознаете с квартала Wink

М@я, много се радвам за вас  Hug Дано ви хареса градината Wink Драсни после какво е станало, и ще го бъде ли това място Simple Smile

Ние тази неделя отиваме на замък-изненада. Иначе казано, една позната ще избере къде да ходим групичка, и само тя знае дестинацията (но издаде че е замък), останалите ще сме в неведение. Но сме предупредени да си носим кошниците за пикник  Grinning

# 384
Здравейте,
намерих няколко предложения за работа, но понеже не съм запозната със заплатите в ИТ сектора не мога да преценя дали са добри и търся вашата помощ. Първата е като софтоерен инжинер в Слау за 40 000 паунда годишно, втората за 50 000 в Единбург като ИТ менинджър, а третата като Дата архитект в Глазгоу за 55 000.    bouquet

# 385
  • Манчестър
Здравейте,
намерих няколко предложения за работа, но понеже не съм запозната със заплатите в ИТ сектора не мога да преценя дали са добри и търся вашата помощ. Първата е като софтоерен инжинер в Слау за 40 000 паунда годишно, втората за 50 000 в Единбург като ИТ менинджър, а третата като Дата архитект в Глазгоу за 55 000.    bouquet

Ами нямам идея за ИТ сектора точно,но тези числа са доста над средната заплата за УК. Напиши в Гугъл ИТ заплати в УК, и ще ти изкара агенции/сайтове с позиции в сектора и така ще се ориентираш.

# 386
  • някъде в орбита...
vyrba, много зависи къде, в коя фирма и на каква позиция ще си. Много тежи в + или - предишен опит и каква специализация имаш. Заплатите дет си цитирала ми се струват малко завишени, но не и невъзможни. Друга тема е обаче ако човек сега стартира кариерата си дали може да вземе такава заплата, и може ли да намери работа като мениджър.
Ако друга мама тук има различни наблюдения, да пише Simple Smile

# 387
Ох, сега забелязах грешката и много се извинявам  Embarassed
Благодарение на съвета на Ave се ориентирах и посочените изглеждат средни, но това са общи справки.
Мисля, че 21 години в ИТ сектора е добър стаж, който за съжаление в България не ми помага.

# 388
  • някъде в орбита...
Ох, сега забелязах грешката и много се извинявам  Embarassed
Благодарение на съвета на Ave се ориентирах и посочените изглеждат средни, но това са общи справки.
Мисля, че 21 години в ИТ сектора е добър стаж, който за съжаление в България не ми помага.

Жалко че стажа не си го направила тук, щеше да ти е от полза  Peace

# 389
Аз влязох в агенцията от чисто любопитство , защото вече ми се иска да се преместя някъде- от три години съм в Ливърпул , преди бях вЧестър и Портсмут и като ми казаха че искат тези пари за оглед реших ,че са супер нагли , а и аз не съм поредният идиот , който ще им се върже .. Много са ми смешни тези брокери , стоят пред компютъра сериозни оглеждат къщи и преценяват геополитическата ситуация , за да си докарат комисионните , а в крайна сметка работата им е да ти покажат "картинка с къща" Joy
На новопристигналите Добре Дошли Hug Hug и не се притеснявайте за езика , спрете да гледате Бг телевизия и ще сте ОК езика за отрицателно време , а и късмет извадихте , тъй като прогнозата за есента е циганско лято.
По отношение на работа аз бих грабнала първата що годе добра работа и ще си вземам добавки или ще се регистрирам за jsa.

Общи условия

Активация на акаунт