Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 256
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Много ми хареса градината! Аз в Бг имах център за работа с деца и тук се луднах. Използват сградата на училище и всичко е обезопасено, но и никой не следи децата. Всеки си щъка където си иска. Казаха, че се събират към 70 деца.  Shocked
Имаше всякакви стаи, безброй занимания. Предложиха ни място и казахме, че го искаме. Ще чакаме посещение и тогава ще ни кажат кога може да започне.
Лошото е, че ми е далеч. Няма и директен автобус. После трябва да бягаме за 15 мин за баткото.
Не е невъзможно, но в лошо време не ми се мисли как ще стане.

# 391
vany666, такъв е сезона сега с настинки и вируси. Не се шашкай много и добре дошли в Шотландия!  Hug Имаш ми телефона, скайпа, ако ти е много скучно някой ден се обади да си поговорим, а аз като имам път към Единбург ще се чуем за кафе.  Wink

Сигурно ще ме помислите за луда, но с нетърпение чакам референдума другата седмица.  Crazy

# 392
  • някъде в орбита...
Оле, nana_cool, ако Шотландия се отдели няма да цепим темата,  Naughty  Laughing
Мен ми е много любопитно какъв ще е резултата. Имам няколко колежки от там, и ги слушам какво си говорят - около тях (роднини и приятели в Шотландия) всички така са се цепнали по равно, че никой не знае какво ще стане на гласуването. Гадно, че шотландците тук няма да могат да гласуват, не ми се струва честно  Confused

М@я, има ли начин да се уреди някакъв превоз?

# 393
Оле, nana_cool, ако Шотландия се отдели няма да цепим темата,  Naughty  Laughing

E, на развод като на развод.  Mr. Green Около мен е повече ЗА има и такива, които бяха в противният отбор в началото на кампанията, но сега са твърдо за независимост. За съжаление (мое) при нас църквата има голямо влияние и е против независимост, та силно се съмнявам от нас да вземат много положетелни гласове. Искрено се надявам, че на мейнланд ще компенсират.  Laughing

# 394
Здравейте, дами! Simple Smile
На мен ми остава все по-малко време, докато отлетя за UK.
Аз както повечето новопристигащи нямам осигурена работа, но пък за разлика от всички не се притеснявам за нищо, защото вярвам, че някак (още не знам точно как) всичко ще се подреди... Simple Smile
Все повече се вълнувам.. знам как говорят англичаните, ама и за акцента им не се притеснявам, бързо ще вляза в час с това.
Има ли някоя от вас в Crawley или околността?
На мен ми възникна идея, ако мога да си позволя да тръгна на курс по английски, за да си надграждам знанията на място и.. отделно някакви други курсове, за да имам повече контакти... но ще видя дали финансово ще мога да го направя това.
Честно казано не искам, но броя дните на обратно... направо душата ми едвам я свърта тук..
Имам още две седмици до приключване на работата ми тук, след което стягам бързо багажа и на 3-ти излитам живот и здраве..
Много ми е приятно да чета темата и се радвам, че споделяте толкова много неща. Благодаря ви!

# 395
А мърморанката къде се изгуби? Дано да е от любов...

# 396
  • Манчестър
Ами ако се следи историята Шотландия винаги е искала/говорила за независимост. Ще е предателство към предците ако гласуват с НЕ.

# 397
  • UK
Тук съм, тук съм, боря се. Не знам вие как сте се оправили в началото (понеже за мен сега си е истинското начало, първата година беше съвсем друго). Цялата работа е един гигантски параграф 22 и имам чувството, че аз нещо не успявам да направя както трябва, и затова не мога да се оправя. Дойдох аз тук, с приятеля ми решихме все пак да наема стаята в оная къща, за да мога да кандидатствам за хаузинг бенефитс, понеже имах десетина неща на склад и излизаше скъпо да ги държа там. Преместих се аз, кандидатствах за ДжСА и ХБ и се започна безкрайния куест за банкова сметка. Понеже тъкмо се преместих тук, нямаше как да имам доказателство за адрес. Ходих от банка в банка и в Барклис едно момче ми каза да се обадя и да помоля да ми пратят писмото за НИН на новия адрес. Направих го това, те бяха много отзивчиви, аз съвсем чистосърдечно си им обясних за какво ми е. Дойде след около седмица. В това време ми се обаждат от ДжобСентър да кажат, че като им дам банкова сметка, ще започнат да дават пари. Тръгнах пак по банки, обаче друг проблем. НатУест и Барклис приемат писмото за НИН като доказателство за адрес, но нямат свободни часове до след три седмици. НейшънУайд и Халифакс искат писмо от ДжобСентър, което да казва колко бенефитс ще получавам, обаче като отидох в ДжС там ми казаха, че трябва първо да започна да ги получавам и после ще получа писмото. Лойдс изобщо не благоволиха да ми обърнат внимание. Онези с хаузинг бенефитс-а пък ми съобщиха, че не могат да ми дадат такъв освен ако не представя един куп документи, които няма как да имам и те го знаят. С тях ще се боря другата седмица.

Междувременно аз кандидатствах на доста обяви, щото все пак искам работа, а не помощи и ми се обадиха за интервю в Праймарк. Аз нещо такова си търся, понеже имам няколко години опит в търговията, включително и като мениджър на магазини, СиВито ми стана доста добро, в интерес на истината, аз ислех, че ще е ужасно, и в понеделник бях на интервю. Интервюто мина много добре, не бях притеснена изобщо, човека, който ме интервюира беше много мил, и вчера ми се обадиха, че започвам в понеделник. Работата е на 20 часа седмично, но честно казано аз не видях обява за повече така или иначе, на минимална работна заплата (но пълния размер, понеже съм на 27 години), но човека ме увери, че ще има предостатъчно възможности за извънредна работа, и се надявам в един момент да си работя на 39 часова седмица. Увериха ме, че телефонно обаждане до родителите на хлапетата е напълно достатъчно за препоръки, и в неделя ми е обучението. Днес ходих да си търся дрехи, че нали им знаете "униформата" като за погребение, ама сам си купуваш дрехи, не ти я дават.

Сега предстои да се преборя с банките и да успея да си отворя сметка. Ако имате идеи, казвайте. Мисля да обиколя пак банките и да питам още веднъж, също и други клонове, току виж някой има възможност да ме види веднага или поне скоро. После трябва да преборя и ДжобСентъра и онези с хаузинг бенефитс, понеже имам към 500 паунда дълг за месец и половина откакто не съм в Саутхамптън - наема ми е 220 на месец, а все пак трябва и да ям нещо. Обаче не се отказвам.

# 398
  • До хладилника, който обичам
Браво, Мърморанке! Всичко ще се нареди чудесно, поздравления как бързо си се справила с толкова много неща.

# 399
nana_cool  Hug радвам се  за включването ти. Другата седмица, ако не мине котка път ще се видим с един много добър, дългогодишен приятел, който живее в Лондон от 5г. Тази среща ще е едно емоционално зареждане за всички ни.
InaV  точно от срещи имам нужда  Simple Smile Социални контакти. Имам съседи - индийци (нямам нищо против, каквато и националност да са), които са семейство, а другите...всъщност да си призная не съм видяла нито един съсед за изминалата седмица. Все пак хората ходят на работа, не са като мен, айляк  Laughing
Здрави да сме... търпение е рецептата  Peace

# 400
  • някъде в орбита...
Мале, МГМ, много работа си свършила ти  Shocked Знам, че ти е тежко в момента, но определено доста си отметнала  Peace
За банките наистина си струва да опиташ пак клоновете и да говориш с друг човек, и да минеш и през други клонове - много е важно освен всичко останало и на какъв човек ще попаднеш. Сантандер (големи идиоти, ей) не са най-добрите, но мисля че без проблем вадят basic карта. Не можеш да правиш много с такава, но поне на първо време да имаш къде да получаваш парите.

vany666, много внимавай покрай тия индийци какво ще ядеш. Повечето са много дружелюбни хора, обаче на много от тях храната им е толкова люта, ставам като дракон  Laughing

А за Шотландия четохме с мъжа че текат залагания - тук има ли нещо, на което да НЕ загалат  Laughing

# 401
InaV, вчера гледах Салмонд (много го харесвам  Blush ) обясняваше за някакъв в Англия, който заложил 8000 паунда, че Шотландия няма да се отдели. Той типично в негов стил каза, че е готов да се обзаложи с 8000 човека по един паунд, че ще (или нещо в този дух беше). За съжаление в Англия се говорят толкова тъпотии относно Шотландия, че ми идва да си изръфам ноктите от яд като чета или слушам. Любимо ми е когато хора, които дори на карта не могат да посочат границите ми обясняват колко сме зле и колко сме загубени без Англия. Когато бяхме в Лондон лятото един сервитьор, който се оказа българин и се заприказвахме и бля бля, и спомена че е от 6 месеца в УК, и тръгна да ни изнася политическа лекция на тема независимост.  ooooh! Аз бях леко оемджи и тъпо примигвах с очи. Знам, че със следващото вероятно ще обидя някой, но не мога и не приемам на сериозно мненията на хора, които не са живяли тук, особено що се отнася точно до референдума или пък живяли тук преди н-та брой години или за малко.  Embarassed В този ред на мисли, подкрепям изцяло решението, хора които не са живяли на пределите на Шотландия за минимум последните 3 години да имат право на глас.

# 402
  • Bristol
По тази логика и ние, нищо че сме българи, ако не сме живели в БГ последните 3 години не би трябвало да гласуваме  Peace Това че си роден там и си живял примерно първите 20 години, както и че имаш роднини и приятели, според мен, е причина да имаш право да гласуваш.
Нито един англичанин не съм чула да коментира за Шотландия, от моето обкръжение. Всеки казва, каквото преценят това да си правят. Факт е че разделянето няма да е лесно и за двете страни. А пък от шотландец, който живее и работи тук само се изказа, и какво сега аз емигрант ще ставам   Laughing
Явно информацията и в Шотландия се видеоизменя и пречупва. Не живея там нямам мнение, но живея в Англия, често кантактувам и с уелсци. Сега новата мода е да се бъзикаме, кога ще ни искат паспортите като ходим на обектите в Уелс  Wink

# 403
  • Манчестър
От шотландците с който аз работя и комуникирам, макар,че не сме беседвали по темата , оставам с впечатлението, че са ЗА.

Не се уточнява много напр. че референдума за отнася за Съюза на страните от 1707 г, а не се отнася за съюза на короната от 1603 г. Практически ,ако се отделят докато и ако решат да излязат от съюза на короните, Елизабет ще е тяхна кралица.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 12:52 от Ave

# 404
   Не следя темата с Шотландия от късо, но ме се струва нереално, не вярвам да се отделят, често казано, дори и народа да го иска. Не мисля, че често и мнението на народа е миродавно, те и в БГ всички баби си обичат комунизма, но идея си нямат какво е в днешно време и какво става като дойдат те, както видяхме и не се върна старото, като си ги избраха, но и на сегашните избори пак ще си ги изберат де, щото си обичат комунизма и БГ щи си отива още по-надолу и надолу...Интересно ми е какво ще стане с чужденците, защото ако се отдели няма да е в ЕС вече предполагам. Може и да се коментира, но не съм чела. Дано Уелс не реши да се отделя, че ще трябва да се местя в Честър хаха. Иначе за гласуването и трите години, смятам, че е логично. И за БГ съм съгласна да не гласувам, щом не живея там.

Вани, успех, ще свикнете, то в Единбург и аз не ги разбирах, а смея да твърдя, че разбирам англ, ще ти свикне ухото с времето, оздравявайте.

МГМ успех, не съм супер запозната, но от познати, които си загубиха работата тука знам, че Джоб С. Ал. се дава само ако си работил определени години тук и си си загубил работата, защото е закрита, а не си е напуснал сам. Нека и другите да кажат, ако знаят по добре. А за картите се обсъждаше тук и в БГ хелпа, къде може да се извади, потърси и си спести обикалянето по банките. Така или иначе като започнеш сега в Праймарк с договора за работа ще ти дадат навсякъде, дори и в Лойдс, та не си губи времето, другата седмица с договора навсякъде ще може да си отвориш.

Общи условия

Активация на акаунт