Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 174
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Честито Simple Smile! Браво!

# 61
Да попитам и тук - след ходене по басейни едното хлапе се почесва честичко и все ходи до тоалетната, а всъщност няма какво да изпишка.
Другата седмица като свърши училище ще отидем на лекар, но сега мога ли да взема нещо без рецепта?

# 62
Голдън, ние бяхме в област която не е обичайният туристически маршрут - Марке (Marche). Maйка живее между Порто Реканати и Лорето, ако ти се поглежда на картата. Първото е от типа на Созопол градчета, далеч по-красиво обаче, всъщност изключително приятно място с типична италианска атмосфера.  Laughing Плажовете са...мех...с камъни, няма пясък.  Tired Имаше и такива с по-ситни камъни, но далеч не и хубав пясък. Повечето са частни, концесия, и пълни със шезлонги. Не можело да отидеш просто и да си сложиш хавлията отпред.  Rolling Eyes То пък и на тея камъни най-много да се изгърбиш. Иначе 2 легла + чадър беше 15 ерво на ден. Лорето от своя страна може да се похвали с Basilica della Santa Casa. Аз не се впечатлявам твърде много от църкви, но тази определено си заслужава вниманието. Всъщност, както майка разказа, вътре камък по камък е преместена къщата на Дева Мария, което я прави втората по-важност църква в католическият свят и съответно доста турсити ходят до там специално. Влиза се в нея (има снимка в линка). Всичко е богато украсено, нарисувано и издълбано в цялата сграда. Прелест от всякъде.
Оказа се, че една съфорумка с която се сприятелихме и във фейса са в Италия по същото време та си спретнахме една среща в едно забутано село в Monti Sibillini на около 150 км от Лорето. Прекрасна природа, не знам какво повече да кажа. На моменти оставах без дъх от гледките, особено когато започнахме да се изкачваме по на горе. На връщане спряхме да разгледаме една пещера Grotte di Frasassi та и там се прехласвах с часове. Организацията за посещението на пещерата беше на перфектно ниво. С автобус извозваха на групи посетителите, имаше изключително много, и групите бяха по малко около 20 - 25 човека с гид, който обясняваше разни неща. На нас ни дадоха машинки да слушаме на английски, какво обяснява гида. Вал ходи два пъти до летището в Болоня и единият път на връщане са спрели в някакъв град с някакъв замък, колкото и да се опитвам не мога да се сетя как се казваше. Според майка бил много известен.  Laughing Интересно изглежда на снимките които е направил. Ходихме да изпращаме и едната вечер Роби на състезание с Веспи. 500 км на Веспа през Марке, годишен евент. Вечерта преди тръгването беше доста хубава атмосфера, музика, танци, маси с храна, шумни хора и стотици моторчета.  Laughing
Нещата които ме подразниха като цяло беше ненормалното шофиране, което явно си е стандарт при тях. Непрвилно паркиране е най-малкото което ще се случи. Имам снимка на кръстовище, където има спрени коли по завоите от всички страни. Утре ще я кача във фейса. Никой не дава мигачи, без значение дали завива, изпреварва или се гласи да спира. Майка не спираше на един стоп (редовен маршрут към Лорето). Когато се възмутих отговора беше, че никой не спирал там и сигурно по погрешка е сложен.  Shocked По-лошото е, че наистина никой не спираше там, защото наблюдавах и други коли, а пътят нямаше никаква видимост и съвсем на място е този стоп ама нейсе. Другото което е просто потресаващо факта, че пият и карат. На обяд задължително се пие половин литър вино, една - две бири и се завършва задължително с 1 - 2 чашки ликьор за "храносмилане".  ooooh! После сядат в колата и тръгват.  Tired Седмицата преди ние да отидем имало 4 деца убити на пешеходни пътеки. По пешеходните почти никой не спира. Не само, че не спират, но както си направи експеримент моят мъж, когато той беше пресякъл на половина идващата кола вместо да спре го ЗАОБИКОЛИ на зебрата и продължи. Тук няма подходящ емотикон.  Laughing Трудно се намират и хора, които говорят английски. Намерихме само двама сервитьора с приличен. С Вал едната вечер се букнахме в 4 звезден хотел да си починем от детето, свекървата и тъщата и ние малко да се почувстваме на почивка.  Laughing Там само единият рецепционист говореше английски. Иначе обслужването на всякъде беше перфектно, храната също. Това общо взето. Времето беше хубаво в по-голямата си част и съм убедена, че слънцето е далеч по-силно от това в България, дори и на по-ниско обявени температури. Ох, и да знам, че е Италия и е нормално, но много шумни тези хора.... ooooh! В заведенията, по улиците, по магазините, автобусите...Наду ми се главата, че и не само моята.  Laughing Таксита и градски транспорт няма в нея част. И аз не го вярвах преди да отида, но не видяхме нито едно за целият престой и 2 междуградски автобуса докато отивахме към планината.

# 63
nana_cool, големи приключения сте имали Simple Smile благодаря за подробния разказ. Като те чета, би ми било трудно да се адаптирам в Италия. Предпочитам "студените" англичани Simple Smile

# 64
  • Bristol
Голдън, не са ли по-скоро уелсци  Laughing
Нана, супер изживяване сте имали! Майка ти добре се е адаптирала  Laughing Аз такива места обичам, където не говорят английски. Така по-добре се потапяш в местната атмосфера. Ние един август се излъгахме да посетим Венеция, тълпи и жега, това си спомням  Rolling Eyes Единият от дните решихме да пренебрегнем града и спряхме в Тревизо, много повече ми хареса и се насладих на тишината и местната кухня в едно семейно ресторантче. За статистиката, хубаво е да видиш и как шофират в Атина  Crazy Както и да се опиташ да си хванеш такси  Mr. Green

# 65
  • UK
От разказа на нана осъзнах колко обичам и колко не ми липсва да живея в Италия. Прекарала съм там три страхотни години, а сестра ми живее там. Обожавам тази страна, но не понасям много от италианските привички. Препоръчвам с две ръце Южна Италия, както и района около големите езера на север.

InaV, поздравления за предложението!

Аз след малко отивам в Лойдс. Възмутена съм, че Сантандер отново ни отказаха да ни издадат дебитна карта и да ни направят ъпгрейд на сметката. Казаха ни да опитаме пак следващата година, защото засега сме нямали достатъчно кредитна история. Да видим дали и на други места ще ме отрежат, аз не съм чула някой друг да има подобен проблем с нещо толкова елементарно като дебитна карта.  Rolling Eyes Confused

# 66
Забравих да кажа честито на InaV.  Hug Чудесно е когато се получи предложение за желаната работа.  

Голдън, за почивка мисля че е ОК Италия, плажове хубави доколкото разбирам има по други части. Красива страна е. Къщичките са уникално свежи с тераските покрити с цветя и боядисани във всички цветове на дъгата. За по-дълго пребиваване и аз не мисля, че бих издържала. Къщата на майка беше сред полето и бяхме далеч от тълпи хора и туристи през по-голямата част, както казах самият район не е толкова известен за посещения така или иначе. Как е по популярните им дестинации не мога и не искам да си представя.  Laughing  Имат и хубави навици. Като например след 4 часа, ако си поръчаш коктейл или бира в повечето заведения масата се затрупва с няколко вида брускети, ядки, чипсове и гризини или с една дума "антипасти".  Laughing Спокойно може да се навечеря човек с количеството храна.

# 67
  • някъде в орбита...
Много благодаря, момичета  Hug

Нана, това дет разказваш, звучи точно като това което очаквам да видя като отидем ние  Peace Едни наши роднини обичат да минават през Италия и те също ни съветваха да минем през по-безизвестни места, било по-красиво и по-приятно. За шофирането също сме предупредени, та мислехме да летим до там и обратно. Много мерси за подробното инфо   bouquet

Ljoli, внимавайте да не направите прекалено много търсения на кредитната ви история за много кратно време - това се отразява негативно, и банките почват да се дърпат. Стискам ви палци за бързо оправяне на ситуацията  Wink

# 68
Може ли някой да ми каже има ли в Англия депозити с висок лихвен процент?
Спорим с мои познати и искам да ми кажете, ако някой е запознат.

# 69
  • Лондон
Ха ха, ти ме разсмя, няма по моя информация Peace който има спестявания, ги праща в Бг, или по изключение в Швейцария, ако са значителни Simple Smile и тези като мен със спестявания в Бг банки се бият периодично по главата и си мислят кое е по-добре, сигурността или лихвата, въпреки, че сигурност май няма никъде вече...

По предишните теми да кажа, че според мен Италия, Испания и Гърция са прекрасни за туризъм, но не бих живяла там, особено пък как стават за работа и бизнес  ooooh!
За туризъм са супер, но аз пиша за разни места
в туристическия форум, където им е мястото на тези теми Peace
Хайде още един час и съм официално във ваканция, само 5 дена, но качествено Simple Smile

# 70
Ха ха, ти ме разсмя, няма по моя информация Peace който има спестявания, ги праща в Бг, или по изключение в Швейцария, ако са значителни Simple Smile и тези като мен със спестявания в Бг банки се бият периодично по главата и си мислят кое е по-добре, сигурността или лихвата, въпреки, че сигурност май няма никъде вече...
tzvetak, аз също това казвам, че няма такива депозити. Но във връзка с истерията с банките в Бг, хората търсят по сигурни начини....

# 71

По предишните теми да кажа, че според мен Италия, Испания и Гърция са прекрасни за туризъм, но не бих живяла там, особено пък как стават за работа и бизнес  ooooh!
За туризъм са супер, но аз пиша за разни места
в туристическия форум, където им е мястото на тези теми Peace
Хайде още един час и съм официално във ваканция, само 5 дена, но качествено Simple Smile
А къде и в какво се изразява разликата в правенето на бизнес и работа в Италия и Великобритания ?
Не се заяждам , просто питам .

# 72
  • UK
Markrit, най-общо казано в работната култура и манталитета на хората и вида бизнес, който се развива. Англия - финансови услуги. Италия - малък семеен бизнес. Това най-грубо обобщено.

InaV, да, засега пробваме само на едно място. Голям карък с тези банки. Днес ни върнаха, защото не носехме достатъчно доказателства за адрес, т.е. аз имах, защото сметките са на мое име, но на приятеля ми (който ще е източникът на доходи  Laughing) не беше достатъчен договор за работа, пейслип (не им било позволено да взимат) и писмо от NHS. Ребукнаха ни апойнтмънта за утре, за него ще носим сметката за council tax. О, не издържам.  ooooh!.

Честито на излизащите в отпуска и отиващите във ваканция. Ние ще пазим фронта тук Simple Smile. Да се похваля - купих си най-накрая череши (за първи път тази година) от една барачка на улицата и са страхотни! От Кент са Simple Smile.

# 73
Markrit, най-общо казано в работната култура и манталитета на хората и вида бизнес, който се развива. Англия - финансови услуги. Италия - малък семеен бизнес. Това най-грубо обобщено.

InaV, да, засега пробваме само на едно място. Голям карък с тези банки. Днес ни върнаха, защото не носехме достатъчно доказателства за адрес, т.е. аз имах, защото сметките са на мое име, но на приятеля ми (който ще е източникът на доходи  Laughing) не беше достатъчен договор за работа, пейслип (не им било позволено да взимат) и писмо от NHS. Ребукнаха ни апойнтмънта за утре, за него ще носим сметката за council tax. О, не издържам.  ooooh!.

Честито на излизащите в отпуска и отиващите във ваканция. Ние ще пазим фронта тук Simple Smile. Да се похваля - купих си най-накрая череши (за първи път тази година) от една барачка на улицата и са страхотни! От Кент са Simple Smile.
Дай малко по конкретно , не толкова обобщено . newsm78 Laughing

# 74
E живеенето в дадена страна е спрямо кой какво го влече и му харесва. Идеалният вариант е да можеш да работиш отвсякъде и да избереш къде да живееш Wink. Да работиш онлайн имам предвид.

Аз например си мечтая да живеем в Гърция, по ред причини, които са по-скоро емоционални, отколкото практични.

Мъжът ми има един приятел, работи за американска компания и не е вързан да работи в конкретен офис. Той си работи онлайн и обиколи целия свят с приятелката си. В един момент му писнало тук и си събраха багажите и сега се местят от място на място. Но те ходят и на доста екзотични места. Къде ли не бяха Тайван, почти навсякъде в Латинска Америка, сега последно са в Япония.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 19:04 от isolda1

Общи условия

Активация на акаунт