Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 175
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • Лондон
Markrit, пак да питам, ти къде живееш и работиш, та задаваш такива въпроси newsm7

Аз съм доволна, че мога да работя отвсякъде, дори и за малко, поне ваканциите ги покривам...

Ljoli, пробвай и Metro bank, казаха ми, че били много либерални към хора без кредитна история...

Аз съм официално във ваканция, за пръв път от много време без дете Sunglasses та смятам да й се насладя Peace

# 76
Markrit, пак да питам, ти къде живееш и работиш, та задаваш такива въпроси newsm7

И какъв толкова странен въпрос , заради който да има значение за теб къде живея ? Rolling Eyes

# 77
Кога изписахте 6 страници?  Shocked
Записвам се да ви следя  Mr. Green

# 78
  • някъде в орбита...
...засега пробваме само на едно място. Голям карък с тези банки. Днес ни върнаха, защото не носехме достатъчно доказателства за адрес, т.е. аз имах, защото сметките са на мое име, но на приятеля ми (който ще е източникът на доходи  Laughing) не беше достатъчен договор за работа, пейслип (не им било позволено да взимат) и писмо от NHS. Ребукнаха ни апойнтмънта за утре, за него ще носим сметката за council tax. О, не издържам.  ooooh!...

Ljoli, ако се научих на нещо от както се преместихме тук, то е на търпение с всякакви проблеми. Нещата стават, но бавно. Не съм имала отношения с Метро банк, но можете да пробвате предложението на tzvetak. Относно пейслиповете - не е добра идея да ги давате някъде, или някой да си прави копия на тях. Доста лична информация има на тях, която може да бъде ползвана от други (с не добри намерения). Ако някъде ви искат доказателство за работа, нека покаже договор за наемане (въпреки че избягвам и това да показвам ако мога). Успех утре   bouquet

# 79
Добро утро,
и аз препоръчвам Метро Банк.

# 80
  • Bristol
M@я, какво стана с детенце? Оправи ли се? За съжаление не мога да ти помогна и затова си мълча. Аз като се чудя така първо ходя до аптеката и разговарям с фармацевт, ако не помага водя на лекар.

Супер е така да пътуваш, но ако нямаш деца и партньора ти е ок с това. Повечето хора, които познавам да пътуват или не са обвързани или живеят разделено. Преди време се бях срещнала със семейство, таткото военен инженер, специалист по не знам си какво оръжие. Жена му си пътуваше с него от база на база. За детето армията плащаше бординг скул... Не е толкова лесен и забавен живота на пътуващите.

# 81
Merry благодаря  Hug
Нищо не съм направила още, но той сякаш е по-добре. Другата седмица ще отидем на лекар ако има още оплаквания.

# 82
  • UK
Добро утро,
и аз препоръчвам Метро Банк.

Благодаря на всички за препоръките и съветите, накрая ще помоля да ми отворят един Islamic account и ще заплаша, че ме дискриминират на религиозна основа и ще ги рапортувам.  hahaha Шегувам се.

# 83
Ха ха, ти ме разсмя, няма по моя информация Peace който има спестявания, ги праща в Бг, или по изключение в Швейцария, ако са значителни Simple Smile и тези като мен със спестявания в Бг банки се бият периодично по главата и си мислят кое е по-добре, сигурността или лихвата, въпреки, че сигурност май няма никъде вече...
tzvetak, аз също това казвам, че няма такива депозити. Но във връзка с истерията с банките в Бг, хората търсят по сигурни начини....
Най-сигурни са швейцарските банки, но и те нямат високи лихвени проценти.

# 84
Момичета, благородно ви завиждам за почивките  Rolling Eyes
Дано в близките години и ние успеем да се вредим.
Аз лекичко полудявам с това преместване  Confused Всичко ми върви наопаки и ..... нервите ми играят лошо шега.

Има ли нещо вярно, че след първата половин година (или в края на финансовата такава) част от платените данъци се връщат или намаляват като сума ? Не знам дали задавам въпроса правилно?!
Това всяка година ли се прави или само първата година?

# 85
  • UK
Включвам се само да споделя огромната си радост от победата ни над банковата система! Лойдс ни направиха нормална сметка и до седмица ще имаме дебитни карти. Обратно в 21 век!  smile3508

# 86
Нека харченето започне!  Mr. Green

# 87
  • някъде в орбита...
накрая ще помоля да ми отворят един Islamic account и ще заплаша, че ме дискриминират на религиозна основа и ще ги рапортувам.

Joy Joy
Поздравления за сметака с Лойдс  Wink Нямам опит с тях, но дано отношенията ви да са блестящи  Peace

vany666, не съм сигурна че те разбирам правилно. Дай повече инфо какво имаш в предвид.

# 88
 Tired
 Знам, че звучи неразбираемо. Ще опитам отново. От няколко познати, живеещи на различни места в UK разбрах следното.
Като новодошъл и сега започващ работа на острова чужденец, държавата одържа по-големи суми за данъците (NI) и всякакви там.. След половин година някъде, тези суми се "нормализират".
В края на финансовата година ти връщат разликата м/у нормалните и по-високите суми (пр. ако са ти вземали в нач. 6м x 5,  а в останалите x 3 ти връщат 6м x 2, или общо 12)  Embarassed
Дано сега го обясних по-ясно. Вие чували ли сте за нещо такова  newsm78

# 89
Ljoli, хайде честито да ти е винаги пълна с паунди сметката Wink

Общи условия

Активация на акаунт