Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 178
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
   Вани, тук финансовата година е от април до април. Ако през този период заплатата е под 10 000 паунда и са удържани данъци ти изпращат чек да ти ги върнат, ако забравят им се обаждаш и ще го изпратят. Ако мъжът ти е почнал февруари например и до април няма 10 000 паунда, а са му удържани данъци е хубаво да се обади в равенюто. Възможно е и да е на грешен такс код, едва ли има общо с чужденците и тн, редовно си ги бъркат тук, трябва да са обади и ще му го сменят, като му пратят чек за разликата или чрез заплатата ще ги изравнят. http://www.listentotaxman.com/ Тук може да му вкараш даните и да видиш какви пари би трябвало да се удържат на неговата заплата и да ги сравниш. Ако е голяма разликата кажи на мъжът ти да се обади още сега да му оправят такс кода, няма защо да чака да му ги връщат, няма такова нещо чужденци и тн, поне аз никога не съм го чувала...

# 91
  • Bristol
Зависи на какъв така код си. Обикновено при смяна на работа първите месеци те слагат на emergency tax code. Погледнете пейслиповете, на какъв код сте? Аз сума ти време седях на такъв временен, старият работодател не беше си свършил работата, аз се помотвяах и не се обаждах на такс офиса. Но накрая им звъннах и оправихме всичко. Получих един тлъст чек по пощата  Mr. Green

# 92
Miss Fine  благодаря  Hug Много изчерпателна и полезна както винаги.

# 93
  • Варна
И аз да се запиша. Ние скоро летим за БГ. Ще ми е интересно какво ще намеря там след цяла една година Wink Толкова ми липсваше и тъкмо бях почнала да не мисля постоянно за дома и сега това прибиране пак ще разбълбука емоциите. Поне да можех да остана за повече от 4 дни и да се насладя на дома. А то само завеждам децата и се връщам. Поне се надявам те да имат едно хубаво лято Wink

# 94
здравейте Smile
от половин час търся тема за Лондон, ама ми излизат толкова много и разпокъсано, че тотално се обърках, та реших да питам тук...
приятелят ми е българин, живее от 2 години в лондон, а ние сме заедно от година и малко. идеята ни беше да отида като завърша магистратурата.. тоя момент дойде и се очаква октомври да отида. казала съм в работата, че напускам и общо взето всички знаят, че заминавам...с изключение на мен.
по принцип не обичам много експериментите с живота си, а това май ще е най-големия. С гаджето ми последно време постоянно се караме, той е много нервен и избухлив, а и аз не съм никак цвете явно и всеки път като се караме много започвам да се чудя дали да идвам и кво ще правя там.
Английският ми не е перфектен, изкарала съм до ниво Б2, но не съм говорила и ми е много трудно да се отпусна, а всеки път като бъркам нещо той почва да ми вика и ми прави супер гадни забележки, че направо като съм с него и си мълча ...

въпросите ми са много по принцип..интересува ме мога ли да си намеря работа там, различна от чистене на къщи? знам, че и това е работа и не ме е срам да го правя, просто не искам заради родителите ми, които 6 години ми плащаха семестрите за бакалавър и магистър и накрая детето им да иде в Лондон да чисти мизериите на някой англичанин - струва ми се, че това много ще ги нарани..
възможно ли е изобщо да вземат чужденец и в частност Бг на някаква друга позиция? примерно секретарка, администратор, не знам нещо подобно.. имам много познати, които работят там ииии да не кажа 99.99% се занимават точно с чистене..
моля ви някой да ми каже кво да правя, защото наистина съм почнала много да се шашкам.

# 95
Че кой ще те знае в бг , че чистиш къщи в Англия. Rolling Eyes Laughing

# 96
in4inka според мен можеш да си намериш и по-хубава работа, но специално за секретарка или администратор ще ти трябва добър английски.
Никой не може да ти каже какво да правиш, ти си знаеш образованието и възможностите.
Успех, каквото и да решиш!

# 97
  • UK
инчинка, на първо време ми се струва, че трябва да си изясниш сама на себе си дали си готова да се преместиш, защото това е много сериозна крачка и ако нямаш до себе си човек, на когото 100% да разчиташ и да сте в добри отношения, шансовете да не се получат нещата са големи. Не ти го пожелавам, разбира се.

На първо място, ако искаш шанс за добра работа в Англия, ти е необходим отличен английки. Трябва свободно да можеш да разговаряш, да пишеш правилно, защото ако ще се целиш към административни позиции, няма как да се справиш със задачите без английски. Ако си неуверена с езика, защо не потърсиш езиков курс в Лондон? Познавам момиче, което за една година с курс така си усъвършенства езика, че записа и магистратура в престижен университет, завърши и сега работи в Лондон.

За съжаление езикът не е единствената предпоставка. Какво си учила, какъв ти е работният опит? Най-важното за позициите в офис, към които се стремиш, са уменията и опитът. Помисли си кои ще ти свършат работа. Не е лесно, аз самата съм в сходна позиция на търсеща работа вече два месеца - при положение, че нямам проблем с езика, говоря и друг чужд език, имам и работен опит. За съжаление много малко хора тук се интересуват какво си правил в София. На много от позициите се иска опит в Англия, а Лондон е една голяма лудница и никой почти не иска да наеме човек, който тепърва трябва да се учи на всичко.

Тук много от момичетата, които от години са в страната, ще ти кажат вероятно, че са започнали съвсем начисто, независимо какво са правили в България преди това. Ти си млада, предполагам, щом току-що си завършила, аз не виждам какъв е проблемът да започнеш и нещо не толкова "престижно". На всяка работа се учи нещо. Аз в САЩ съм била камериерка например, опитът, макар и не приятен, ми беше полезен. Ако имаш желание и стимул лека-полека ще се издигаш нагоре.

# 98
  • UK
Днес ще се местя, надявам се. Трябва да изляза от тук в седем вечерта с всичките си боклуци... Направо ще се побъркам от притеснение, поръчах си такси до Портсмут, помолих няколко пъти за най голямата кола, която имат, но сега се притеснявам, че ще откажат да ме вземат, като видят с колко багаж съм. Аз предупредих, обясних, че съм с много багаж, казах колко и тн, повторих няколко пъти че ми трябва най голямата им кола... Обаче ако дойде някой неприятен тип и откаже да ме вземе? Оставам без транспорт, с пет куфара и десетина кашона (само един от тях е голям, ама все пак...) на улицата, без никаква възможност да стигна до Портсмут. А ако успея да стигна до там, трябва да чакам пред вратата на блока поне два часа и да се надявам да не ме ограби някой. Кошмар. Дали могат да ми откажат да ме вземат? Какво да правя, ако откажат? Ще се побъркам.

# 99

благодаря!  Blush Heart Eyes

in4inka според мен можеш да си намериш и по-хубава работа, но специално за секретарка или администратор ще ти трябва добър английски.
Никой не може да ти каже какво да правиш, ти си знаеш образованието и възможностите.
Успех, каквото и да решиш!

# 100
  • София
in4inka, до октомври имаш време да упражняваш езика. Ако си от София - има курсове по разговорен англ. Или пък нещо сама да четеш книги или гледаш филми.
За работата - наистина тук може и да не знаят какво и къде работиш. И това ще се нареди постепенно.
Но като майка на твоя наборка ме притесняват отношенията с приятеля.  При него ли ще живееш и как ще се чувстваш ако не се разбирате? Дано на място да не е толкова раздразнителен.
Помисли си добре какво друго, освен образованието можеш да правиш добре.
Дъщерята замина през април. Лесно си намери работа, но тя е фризьорка. Въпреки че тук беше с редовни клиентки и практика  - има нови неща, различни техники. Езика го знаеше добре, но пак на място има какво да се учи в практиката. Не е лесно, но няма как. Трябва да опитвате нови неща, сега е времето докато сте млади. Аз защо не заминавам на стари години?
А и винаги може да се върнеш обратно в България, ако нещо не ти потръгне.
Мърмоанке, успех с преместването. Не го мисли таксито предварително. Всичко ще е наред, ще чакам да се обадиш от новото място.

# 101
  • UK
МГМ, не мисля, че ще ти откажат да те вземат. Това дори в България не се е случвало. Ако случайно не се събере багажът, защо не оставиш някои неща на някое charity? Все нещо ще прежалиш..

Не се шашкай, макар че е лесно да ти се каже отстрани, ще видиш, че нещата ще се случат по-лесно, отколкото си го мислила!

# 102
Мърморанке не ше шашкай, радвай се, че се махаш от тази къща и ти предстои нещо ново  Peace
Стискам палци всичко да се нареди.

# 103

in4inka, до октомври имаш време да упражняваш езика. Ако си от София - има курсове по разговорен англ. Или пък нещо сама да четеш книги или гледаш филми.
За работата - наистина тук може и да не знаят какво и къде работиш. И това ще се нареди постепенно.
Но като майка на твоя наборка ме притесняват отношенията с приятеля.  При него ли ще живееш и как ще се чувстваш ако не се разбирате? Дано на място да не е толкова раздразнителен.
Помисли си добре какво друго, освен образованието можеш да правиш добре.
Дъщерята замина през април. Лесно си намери работа, но тя е фризьорка. Въпреки че тук беше с редовни клиентки и практика  - има нови неща, различни техники. Езика го знаеше добре, но пак на място има какво да се учи в практиката. Не е лесно, но няма как. Трябва да опитвате нови неща, сега е времето докато сте млади. Аз защо не заминавам на стари години?
А и винаги може да се върнеш обратно в България, ако нещо не ти потръгне.
Мърмоанке, успех с преместването. Не го мисли таксито предварително. Всичко ще е наред, ще чакам да се обадиш от новото място.

благодаря и на теб! ами и аз се надявам, че като съм там ще се разбираме по-добре. заедно ще живеем, но ттой сега живее със своя брат-близнак и с още едно момче и аз като отида ставаме 4-ма, а апартамента е малък.има хол и кухня заедно, една спалня и една по-малка стая, която е за детска ии реално тя ще бъде нашата стая.
знам,че работата ми тук не ги бърка, за съжаление. за съжаление също и нямам такива умения като работа с коси, нокти и такива по-специализирани.
аз в момента ходя на английски, завършвам сега б2-то, което споменах и според учителката се справям много добре. с граматиката и писането нямам проблем, но когато трябва да проговоря сякаш ми се връзва езика. знам, че като ида там искам-не искам ще ми се наложи да проговоря и това ме успокоява малко, така ще се науча предполагам и ще свикна.

# 104
инчинка, на първо време ми се струва, че трябва да си изясниш сама на себе си дали си готова да се преместиш, защото това е много сериозна крачка и ако нямаш до себе си човек, на когото 100% да разчиташ и да сте в добри отношения, шансовете да не се получат нещата са големи. Не ти го пожелавам, разбира се.

На първо място, ако искаш шанс за добра работа в Англия, ти е необходим отличен английки. Трябва свободно да можеш да разговаряш, да пишеш правилно, защото ако ще се целиш към административни позиции, няма как да се справиш със задачите без английски. Ако си неуверена с езика, защо не потърсиш езиков курс в Лондон? Познавам момиче, което за една година с курс така си усъвършенства езика, че записа и магистратура в престижен университет, завърши и сега работи в Лондон.

За съжаление езикът не е единствената предпоставка. Какво си учила, какъв ти е работният опит? Най-важното за позициите в офис, към които се стремиш, са уменията и опитът. Помисли си кои ще ти свършат работа. Не е лесно, аз самата съм в сходна позиция на търсеща работа вече два месеца - при положение, че нямам проблем с езика, говоря и друг чужд език, имам и работен опит. За съжаление много малко хора тук се интересуват какво си правил в София. На много от позициите се иска опит в Англия, а Лондон е една голяма лудница и никой почти не иска да наеме човек, който тепърва трябва да се учи на всичко.

Тук много от момичетата, които от години са в страната, ще ти кажат вероятно, че са започнали съвсем начисто, независимо какво са правили в България преди това. Ти си млада, предполагам, щом току-що си завършила, аз не виждам какъв е проблемът да започнеш и нещо не толкова "престижно". На всяка работа се учи нещо. Аз в САЩ съм била камериерка например, опитът, макар и не приятен, ми беше полезен. Ако имаш желание и стимул лека-полека ще се издигаш нагоре.

мерси много, писах ти на лично, погледни си като можеш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт