Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 598
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Според мен под влакове скачат не толкова депресираните, колкото онези, които искат да наранят някого с това. За да пишат по вестниците и в интернет за тях. Ако просто искаха да си се самоубият от депресия, щяха да го направят вкъщи.

# 616
Благодаря ви. То курсът почва утре, стана всичко много бързо днес, така че нямам избор ще я оставям и се надявам да се адаптира. Иначе тя е на годинка вече. Ще пиша как е минало. Каквото такова, надявам се да свикне след няколко пъти.

# 617
Здравейте !
Имам един въпрос който можеби ще прозвучи малко глупав но съм длъжна да попитам ... ситуацията при нас е такава аз и приятеля ми живеем при техните но тъй като решихме да се отделим се чудя:дали в квартирите тоест двойните стаи ще има проблем да ни допуснат при положение че съм бременна (15седмица).Идеята ни е да си намерим за 3-4 месеца временна стая и през това време докато събираме достатъчно пари да си търсим и собствено жилище за което се надявам от агенциите да ни удобрят.Благодаря предварително  Wink Wink

# 618
  • UK
Здравейте !
Имам един въпрос който можеби ще прозвучи малко глупав но съм длъжна да попитам ... ситуацията при нас е такава аз и приятеля ми живеем при техните но тъй като решихме да се отделим се чудя:дали в квартирите тоест двойните стаи ще има проблем да ни допуснат при положение че съм бременна (15седмица).Идеята ни е да си намерим за 3-4 месеца временна стая и през това време докато събираме достатъчно пари да си търсим и собствено жилище за което се надявам от агенциите да ни удобрят.Благодаря предварително  Wink Wink

А трябва ли да казваш изобщо, че си бременна? Не мисля, че си длъжна да съобщаваш каквото и да е, свързано с физическото ти състояние...

# 619
  • До хладилника, който обичам
Аз си мислех и как се отразява на хората видели самоубийството, машиниста управлявал влака или не дай си Боже да скокне от някой мост пред твоята кола на магистралата...
Мислила съм си го това. Ако вземеш такова тежко решение, да си отнемеш живота, защо трябва да страдат и други, невинни хора, които въвличаш (ако се хвърли пред колата/автобуса/влака, които управляваш). А децата, когато е убийство-самоубийство, те какво са виновни Confused
Иначе, хората не се самоубиват за привличане на внимание Confused Има разлика между опит, когато човекът търси помощ, за да привлече внимание, че има проблем, и да го извърши наистина. Обичайно зад такова крайно решение стоят тежки проблеми, които ги измъчват до степен да не могат повече да издържат, или минимум така ги възприемат те, даже на околните да им се виждат незначителни. Депресия, безизходица и безнадеждност... темата е много сериозна и не подхожда да се говори лековато за нея.

# 620
До сега не съм им казвала мисля и да не го правя.Според мене наистина не би трябвало да ги интересува това , но вече коремчето ми личи и ме приятеснява това да не се мине месец два и да кажат напуснете квартирата ... най-лесно е да си намерим флат или къща още от сега но със спестени 1400 паунда няма как да стане а и засега аз не работя (добре че приятеля ми взима хубави пари) Надявам се в най-скоро време да намерим къща за предпочитане да не е от агенция и да не се стои по тези общи стаи и т.н.
Малко се пооплаках но тези неща доста ме мъчеха...

# 621
  • някъде в орбита...
Аз пък смятам че е добра идея да се знае че си бременна. От една страна защото така само се тормозиш какво ще стане ако разберат. От друга, защото наистина има хора, които не искат да имат в жилището си бебета или деца. И тъй като е тяхно право да налагат каквито си решат ограничения, за себе си бих предпочела да сме с чисти сметки от самото начало Wink

# 622
  • UK
Хората се самоубиват заради всякакви неща, понеже са били зарязани, изгубили са работата си или любимата им група се е разпаднала. Не е задължително да имат сериозни, жестоки проблеми и депресия. Аз имам личен опит с депресията и наистина е ужасно да си напълно убеден, че каквото и да направиш, нещата няма да се оправят, и няма смисъл да опитваш. Но полагам усилия всеки ден да мисля обратното., понеже знам, че това е депресията и не е истина. Нищо, че всичко в мен твърди обратното.

Самоубийството често е начин да накажеш някого, родителите си, които "не те разбират", бившата, която те е зарязала и тн. Много малко от самоубийствата са на хора, които наистина не са имали никакъв друг вариант, много хора по света живеят с по малко от това, което ние имаме и в най лошите си дни и не са тръгнали да умират по този повод - няма граница, под която като паднеш, по добре е да свършваш със себе си. Според мен този тип показни самоубийства са си точно за наказание.

# 623
Хвърлянето под влака, освен че е показен, е и сигурен начин да сложиш край на живота си. С лекарства или рязане на вени вероятността да те спасят е голяма.

Оlyа, не бих крила подобно нещо.То няма и как. Grinning Oт друга страна казваш, че си в 15 г.с. и искате да наемете двойна стая за 3-4 месеца. Т.е. смятате да намерите самостоятелно жилище преди да родиш. Защо да е проблем бременността ти тогава?

# 624
Не знам и аз понякога се потискам и всичко ми се вижда безнадеждно, ама не съм се метнала пред никой влак. Яд ме е на хората тук, че създават деца и ги обричат на депресии и люшкане от едната крайност в другата. Оставят си децата по приемни семейства да бъдат малтретирани и създават други.
Толумбарев, съгласна съм с теб че и много образовани хора тормозят децата си,но те са в другата крайност на прекаленото амбиции и желание децата да иматуспешен живот.
Много бях ядосана днес и почти всеки ден имам контакти с такива, които очакват някой друг да им оправи проблемите, а не поглеждат навътре към себе си. Децата им пропадат заради безразборните им връзки и съответно нови деца.
Взех си заветното листче за напускане на градината. Надявам се утре все пак да има положителен резултат.

Иначе и аз смятам,че Оля трябва да каже на хазаите,че е бременна.

Благодаря ви за съпорта днес:)
Не ми е минало много,но съм по-добре.

П.п. Някой знае ли какво означава като сънуваш че си бременна, но прокървяваш и има много кръв. Не знам дали загубих бебето,но ми беше адски притеснено.

# 625
Повярвай ми, ако в България имаше подобна система за помощ от типа на камс, щеше да е пълно с деца, дошли от класическата конфигурация две на мама и тати.
Кой знае с какви комплекси, страхове, депресии и прочие растат българските деца?
Сега ще кажа нещо по-остро, но ти винаги си ме разбирала правилно, надявам се и този път.
Намирам за непрофесионално подобно отношение към хората, на които се предполага да помагаш.
Не си там да съдиш. Някой неща просто няма как да бъдат разбрани. Приемаш, помагаш и толкова. Много помага и затова да не се ядосваш.

Майната им на работа, и на мъже. Стискам палци да намериш читава градина за малкото, това ти е най-важно.

О, забравих-доколкото знам, да се сънуваш бременна изобщо, означава, че нещо ти тежи, обременена си с проблеми. Грижи се за себе си  Hug

# 626
Толумби, абсолютно съм съгласна с теб. Правилна забележка, но смятам че тук мога понякога да изпусна парата. Ядосвам се не на децата, а на родителите им, но като цяло мисля, че държавата е виновна в по- голямата си част, защото вместо да ги друса с антидепресанти от ранна възраст и да ги стимулира да си стоят в къщи и да се размножават ,  може да направи нещо друго. Знаеш ли как ще им изчезнат депресиите набързо. И не стига че има толкова хора, които им помагат , ами те пак не мръдват от дитуацията, в която са. Говоря за родителите. Как да отгледат те читаво поколение, като те не са?! И дори и да не работех там, вероятно пак така щях да разсъждавам. Който сам не си помогне, нали знаеш...
Освен това, в БГ няма как са просъществува такава система , тъй като обществото ни не е толкова разкрепостено. Там като чуят че някой иска да се самоубива го отписват като нормален човек, всичко останало е слаб характер. А истината е, че наистина там хората имат крещяща нужда от камс.

# 627
  • UK
Ами защо им е да работят... Аз като си търсех работа, обяви за такава за над 20 часа седмично нямаше. За 20 часа по 6.44 на час ще взимам по малко пари на седмица, отколкото 72 паунда ДжСА + 70 ХБ. Много често те са на по 19-20 и взимат и по по малко на час. А който не работи по цял ден се чуди каква глупост да сътвори. Една част от тях раждат деца, понеже какво друго да правят, а друга част прегръщат алкохола и тревата. Някои пък се депресират, понеже от стоенето вкъщи в един момент решаваш че за нищо не ставаш, и така. Като си свободен по цял ден и нямаш нищо конструктивно за правене, няма как да се очаква от теб друг тип поведение. Ако им се налагаше да работят както ние сме работили по 13 часа на ден за хляб и кисело мляко, друга песен щяха да пеят. Тези, които по някаква причина са жертва на обстоятелствата, полагат усилия и се измъкват. Аз съм от третия тип, като не работя се сдухвам, че за нищо не ставам, и съвсем се закопавам. Затова за мен (а и за всички в подобна ситуация) е по добре да работя каквато и да било работа, нищо че е за по малко пари от разните помощи, които бих могла да получавам.

# 628
Момичета, моля ви спрете да говорите по тези начин за хората които се се решили на самоубийство-изключително грозно е  Confused Казвам го и от професионална и от човешка гледна точка. Това какво мислите вие няма значение, важното е че за тях причините са били достатъчно основателни. И хората които обсъждате - мързеливи, на помощи, не се грижат за децата си - обикновено НЕ се самоубиват.
Трудът не лекува всичко (де да беше толкова просто).

Сега ще напиша нещо, за което после сигурно ще съжалявам, но не кога да се сдържа. Врабчо, не те познавам и може и да греша, но мисля че си нещастна и се чувстваш безсилна да промениш нещата и това те прави гневна. От сърце ти пожелавам на намериш сили + щипка късмет да промениш нещата и да се почувстваш щастлива и удовлетворена.

# 629
Golden  Hug
Като цяло, когато живеех в Бг, бях се научила да не съдя, отне ми много време. Откакто имам дете се усещам, че това ми е голям проблем и знам, че не е правилно, защото никой не знае какво ще му дойде до главата.
По повод темата за самоубийствата, искам да подчертая, че смятам, че тези хора са жертви на обществото, на държава и на самите себе си. Не ги ви я, но не може да виждаш, че детето иска да се самоубие и да го неглижираш или пък да смяташ,че е чужд проблем и да продължаваш да си живееш по същия начин, обвинявайки космоса. Има много хора, които се страхуват или не знаят къде да потърсят помощ, но има и много на които просто не им пука, защото знаят че някой друг ще се погрижи. Това ме дразни.
Golden, да, съгласна съм с теб, понякога се чувствам в безизходица и нещастна, но все пак се опитвам да се боря някак, очевидно неуспешно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт