Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 594
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Врабчо, радвам се че не ми се разсърди за това което казах   Hug

След раждането на хлапетата се разстройвам и плача по-лесно. Скоро на мое дежурство почина едно детенце ( не беше лекарска греша ). Ние бяхме в готовност да го скенираме ако го стабилизират. 4 часа се бориха, не успяха. Когато се прибрах в къщи, седнах на пейката в градината и си поплаках.

# 631
  • UK
Golden напълно съм съгласна с теб, депресията и желанието за самоубийство нямат нищо общо с това колко работиш. МГМ ще взема твоя пример с България дето се работи по 13ч за едно кисело мляко и хляб, еми мен това би ме депресирало повече отколкото парт тайм джоб и свободно време  Stop
 Депресията е заболяване, а не житейски избор  Peace
Комар и аз не те познавам и затова се въздържам съвсем от съвети, но след като пишеш/пишем във форум, се подразбира даването на дори непоискани такива. И аз мисля, че не си щастлива, у дома също  Embarassed Спомена за мъжа ти, че се заглеждал по някого, освен това си спомням от преди месеци в един твой пост казваш, че си направила компромис и че си се чудела дали ще си щастлива с него. Бях в твоята ситуация и много неприятни последици произлязоха от това, че си мислех, че трябва да си стоя където съм, защото семейството трябва да върви. Помисли си какво би те направила щастлива и дерзай  Heart Eyes Ако съм в грешка в преценката си, моля да ме извиниш  Hug

# 632
  • На село (близо до Лондон)
Ох сериозни теми за сутрешното ми кафе.

Голден  Hug

Никой не е застрахован срещу депресия и по-малко трябва да съдим, защото утре може да сме ние или нашите деца.

За грижата за хората в неравностойно положение, било парично, здравословно и тн просто е смешно сравнението между България и Англия. Има още какво да се иска и в двете системи, но като си помисля за домовете в България и как децата са гледани там, а и като излязат (осиновят) пак какъв ужас е просто няма място за сравнение.

# 633
Добро утро Simple Smile
благодаря ви и за подкрепата и за критиките. Винаги съм готова да приема градивна критика, а понякога отстрани по-ясно изглежда ситуацията.
Очевидно имам още много да работя над себе си и да се уча, за което съм готтова и не протестирам Simple Smile
Ходих, тази сутрин до градината,  която искам и я почувствах. Почувствах топлина и приемане. Хареса ми обстановката. Поне е е по чисто, топло и уютно. Не е тясно и децата изглеждаха щастливи. Казаха ми, че нямат места до следващата година до септември, но явно съм изглеждала отчаяна и след това ми се обадиха да ми кажат, че са разговаряли в офиса и ще се намери едно местенце за моето дете, тъй като трябва да е в групата на по големите. И аз направо летя. Обясниха ми за фаундейшъна. Сега съм доста по спокойна и още утре ще си пусна предизвестието в другата градина. За съжаление трябва да я водя там до края на октомври. Но на 3ти ноември започва на другото място. Ще трябва да водя две седмици преди това да се.запознае с обстановката, да посвикне и така.
Ох, Благодаря на Бога Simple Smile

И имат и холидей клуб,който изобщо не е скъп.
Хареса ми много!

Сега само трябва да ми отпаднат подозрения та за.милото и всичко ще е 6. Може би няма нищо, но си личи че я харесва. Просто като се видят тя го отбягва, а той се държи като тинейджър и забравя, че има жена. Аз съм като нещо излишно и се шегува с мен по доста тъпи начин. Не знам дали от нейна страна има нещо, не ми изглежда.на такова момичче, ама знае ли човек. Ще поживеем ще видим. Не мога да му кажа нищо, защото веднага ще ми каже че съм луда и си въобразявам и такива неща. Не мога и да го следя. Не ми е в природата, пък и ми е под ниввото. Така чезасега изчаквам. Знам че държи на.семейството си,  но усещам че не ме обича както трябва да се обичат.двама млади. Просто сме изградени по стереотипи и това ни държи в една връзка, която очевидно ни мъчи и двамата. И все пак всеки обича по Раличен начин. Може и да греша, но чувствам че нещо не е наред.
Поне по отношение на детето се разбираме и сме единодушни. Не е лошо баща.

# 634

Чудесна новина за градината  Grinning

# 635
  • Манчестър
Комарчо, факта,че тя го отбягва,той се държи като тийн а ти все едно си в излишък не е много нормално.....според мен зарови се повече в това какво става, за да не се мъчите и двамата....ти си знаеш най добре, но поне така изглежда отстрани.

чудесно за градината, имала си късмет защото Офстед им регламентира точна максимална бройка деца която могат да имат за всяка възрастова група.

# 636
  • До хладилника, който обичам
Честито за градината Grinning всичко се нарежда, едно по едно.

# 637
  • London
Комарче, честито за градината.
За татето ви се надявам че е в "период".
Всички връзки имат спадове и подем.
Според мен не го притискай. Може да си изживява някаква фантазия и да му мине.
Същевременно не му давай да те подтиска! Това става само ако му позволяваш.
Бъди твърда в отношенията ви без да предизвикваш скандали с  подозренията си.
Все пак каквото ви е писано.

# 638
Да, така и правя. Не съм много по скандалите. Simple Smile Ще видим.като цяло досега не ми се е случвало мъж, с който съм да се занася по друго. Но всяко нещо си има първи път очевидно. Аз аз съм достатъчно мъдра да изчакам момента. Но лампичката си ми свети така или иначе Simple Smile

Да имат регламентирани места,  но понеже става на три декември и ще я сложат в групата с големите, където щяло да се освобождава някакво място. Просто камък ми падна от сърцето Simple Smile

# 639
Комаре, честито за градината, радвам се за вас,

Аз искам да споделя, че всичко мина добре на креша и малката се е държала добре и така. Бях много притеснена, но си я взех спяща и сега щъка доволно около мен. Едно притеснение по-малко Simple Smile

# 640
  • Лондон
А креша е какво, може ли да кажеш, да взема и аз да се ограмотя newsm78

Пред нас цяла сутрин снимаха т.н. Последни моменти на изчезналото момиче Алис Грос, предполагам сте чели в новините, оказа се, че точно пред прозореца ни са последните моменти, в които е заснета жива... Не мога да повярвам, че сме част от сцена на престъпление Confused Всичко се появи в новините само час след като приключиха снимките, не знам дали ще помогне... Ужасна история от където и да я погледнеш...

# 641
Преди месец имаше предаване Ще позволите ли на детето си да играе вън само?
Повечето родители споделиха, че се чувстват некомфортно от идеята, страх ги е.
Показаха статистика, как за цяла Англия случаите на отвличане били в пъти по-малко, от колкото реално си мислят хората. Нещо като 9 за цялата година.
Някои от родителите, се съгласиха, че твърде много се притесняват.
Случаи като този, обаче, ме изправят на нокти. Какво ме грее, че са само 9 случая за цяла Англия, ако един от тях е моето дете?!
И си мисля, че само 9, защото хората станаха по-предпазливи, а не защото изродите са се кротнали.

# 642
  • London
Tzvetak  аз от миналата седмица сериозно съм се панирала покрай този случай.
То не е ясно какво е станало с момичето, само се предполага.
Шашка ме повече факта как през две спирки си живее някакъв идьот, никой не го подозира и колко още подобни има наоколо. Всеки си влиза и излиза. Няма визи, няма нищо.
Замислих се и как всички убийци рано или късно излизат от затвора. Освен ако не са някакви серийни психопати.
Няма да забравя един случай от предаването на Карбовски:
Майката и любовника, който бил касапин, разфасовали бащата в банята пред 4г дъщеря.
Майката осъдена на 13г защото тя го застреляла. Касапина само на 7г защото само го разфасовал.
Имаше интервю с детето, вече попораснало. Живееше с Леля си, която жертва собствения си живот за да го гледа. Понеже родителските права са на майката в затвора, лелята не можеше да замине с детето в Кипър. Жената години наред е живяла там, семейството и там, работата.
Ей такива абсурди, коса да ти настръхне...

# 643
  • UK
Комар браво за градината   Grinning
Стискам палци и другите неща да се наредят  Hug
 Моят син го пускам по половин час да кара ролери навън, но е затворен комплекс с ограда, която обособява моята и още две сгради. Освен това мога да го виждам и от двете страни на двора, тъй като имам прозорци и от двете страни. Така на улицата - твърдо не  Peace

# 644
Случаи като този, обаче, ме изправят на нокти. Какво ме грее, че са само 9 случая за цяла Англия, ако един от тях е моето дете?!

И аз съм на същото мнение. Не знам какво ще правя като стане голяма, но май май не бих я пускала никъде, никъде. Не знам. Засега плътно с нас и до нас.

tzvetak crèche - a place where young children are cared for during the day while their parents do something else, especially work, study, or shop.

Да добавя че може да ти е безпалтно или да има символична такса. В моя случай е безплатно, защото към курса се предлага, понеже всички сме родители. Иначе ако искаш да го оставиш примерно докато пазаруваш сигурно оставяш такса. Четох че таксата може да е 2 или 4 паунда от сорта. Но иначе си е като ясла или детска градина, така изглежда.

С тази дума се изприщих докато открия какво е що е. Казва ми жената в плей групата креш и се счупих да го търся и спелувам на английски  и изведнъж ми светна, че думата идва от френски и така я намерих  Laughing . Те ми я обясниха в групата де, но искам да си видя и аз самата.

Общи условия

Активация на акаунт