Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 171
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
  Aisha кажи и да отиде и да пробва, тя има ли НИН. При нас и без него не може, но на места го искат. Ако го има няма значение дали плаща или не, може да се запише на лекар. Да си купи нещо, да го лекува, ето накои неща http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/SolrSearchLister? … rm=corn#container има ги навсякъде. Има доста бабини дивитини из нета, може и с тях да пробва. На мен на времето за брадавица само такива ми помагаха, горенета и азоти нищо не направиха. В Болницата, ако отиде да попита за кокоши трън няма смисъл, няма кой да я приеме. Да си отиде в ДжиПи практика и там да се регистрира и консултира, най-вероятно ще и кажат да ползва от продуктите дадени по-горе.

Шая, продължавам да стискам палци...

# 46
 Да кажа и аз нещо:)може да не е много на място,но като информация:когато пазарувате онлайн в Асда и си пуснете листа,плащането е при доставка.Но ако нямат нещо от листа,го заменят с нещо,което им попадне,ама от същата група. Ако се опачеш-връщат ти парите,но си задържаш и нещото ,дето по принцип не си поръчал. От Теско-ако се оплачеш и искаш да върнеш нещото,щото твойто липсва(или както аз установих повреди по опаковката)-връщат парите,но си взимат и замянката и требва пак да се ходи до магазина...
Та за сега Асда ми допада повече,защото Пири-пири пиле е по-добре от никакво пиле,когато го чакаш за вечеря! Еййй,до какъв велик извод достигнах Joy Joy

# 47
  • София
 Miss Fine, благодаря за обяснението. Ани си има НИН, има си и банкова сметка, и всичко необходимо.
И линковете с лекарства съм ги изпратила отдавна. Аз от София ровя по англ. сайтове и и пращам всичко интересно. Така съм се специаизирала, че ако дойда ще съм запозната. Но тя само мърмори и нищо не предприема. Сега пак ще дудна докато и писне и свърши нещо.
И за доставките от Асда ще и кажа - да знае и да си улеснява живота.

# 48
  • някъде в орбита...
juleto18, интересна ситуация Wink По принцип политиката и на двете е една и съща. Но и аз предпочитам Асда - имат по-добра customer service от Теско, подбират ми по-хубави плодове и зеленчуци (Теско все ми пращаха боклуци), а при сравнително пазаруване три пъти по ред Асда ми излезе по-евтина  Wink

# 49
Мерси момичета за съветите, ще се поослушам за някой и друг клуб:)

# 50
  • London
За запис да ви препоръчам постановка:
http://www.nationaltheatre.org.uk/shows/war-horse-at-the-new-london-theatre
Има билети и по £17, за мрънкащите че културният им живот страдал. Wink
Някой беше писал, че качеството на постановките тук е 100 пъти по-добро от БГ. Споделям същото мнение.
Тук театърът е грандиозен!

# 51
Аз пазарувам онлайн от Теско от доста време вече. Даже тази пролет бях резервирала доставки до двата котиджа, които бяхме наели през ваканцията. При оформяне на поръчката може да отбележиш дали да земенят продуктите с нещо подобно или не, даже може да им дадеш насока с какво би приела замяна и с какво не. Когато пристигне доставката, шофьорът първо ти казва дали има замяна и с какво - тези продукти са сложени отделно и ти преценяваше дали те устройват или не.
На следващия ден получаваш емейл с потвърждение на сумата която си платил и ако има разлика с другите магазини ти дават код за сумата, който да използваш следващия път. Не съм проверявала доколко това сравнение е точно.

# 52
  • Bristol
Ох, ще вземете да ме навиете с това онлайн пазаруване и аз да пробвам. На минус съм с времето и ми тежи като трябва да ходя до супермаркета, обаче съм голяма консерва  Rolling Eyes
War horse явно са на турне, защото и при нас минава тази постановка. На мен малко тежка ми идва. Книгата също си заслужава да се прочете, а има и филм, за който иска в домашна обстановка и по-евтино да му излезе. Театрите обикновено са не повече от 20 за билет. Мюзикълите бият рекордите по цена на билетите. Аз съм гледала и хубави постановки в театрите от непрофесионалисти за по 5 паунда билета Peace
Моите днес са последен ден на училище. С малката спретнал два подаръка, кутийка бонбони на Thorntons и висулка за ключодържател изработена от loom bands  Grinning а за другата учителка свещ от Yanky Candles.

# 53
  • London
Merry, аз нарочно не гледах филма. Знам че е адски тъжен.
Към пиесата ме привлече най-вече изключителното майсторство на кукловодите. Защото реален кон на сцената няма. Wink
Това да пресъздадеш на сцена батални масови сцени изисква високо майсторство и гений. Уникално е!

Имам въпрос към живеещите в/около Чесингтън.
Как са средните училища? Средата? Качеството на хората? Качеството на живот?

За онлайн пазаруването-препоръчвам Сейнсбъри. Ето ви код за £20 отстъпка при изхарчени £100.
DDRMJ46
Можеш да го ползваш многократно, ако всеки път се регистрираш с нов е-мейл.

# 54
Завърнахме се от триседмичните обиколки, накрая вече нямах търпение да се прибирам. Последната седмица в Лондон беше супер натоварена от обиколки по цял ден с детето и вчера като си легнах в 5 след обяд та тази сутрин до 8 и половина. Бяхме 100% туристи с хлапето. Обиколихме Зоо парка, качихме се на Окото, разходихме се по Темза, в Аквариума, гледахме улични музиканти, хубаво беше, но не знам как хората живеят там. Пътуването е убийствено. В Италия също пообиколихме и видяхме много красиви места и природа. Времето беше добре с изключение на последната седмица, когато захладня, но не беше драма за умиране. До година обаче, живот и здраве, не искам да чуя за Италия или България. Имам нужда от стандартна семейна почивка - аз, мъжът, детето в някой комплекс и да се размазваме по цял ден на плажа само тримата. С никой да не се съобразяваме за закуска, вечеря, транспорт и т.н.  Grinning

# 55
nana_cool, със собствен транспорт ли пътувахте в Италия?
Много хубави снимки видях   bouquet

# 56
nana_cool, със собствен транспорт ли пътувахте в Италия?
Много хубави снимки видях   bouquet

Голдън, собствен...но не съвсем.  Laughing Майка ни разкарва, защото първо обеща да даде едната кола после се отметна. Сърпрайз.  Laughing Ако, знаехме че така ще стане щяхме да си вземем под наем. Ако планувате обиколка в Италия да те предупредя, че нормалните правила за шофиране там не важат. Мисля дори, че в България е по-добре. Съвсем сериозна съм.  Hug Имам още много снимки, но не съм ги сваляла. Ще ги пусна по някое време във фейса. Simple Smile

# 57
  • Cambridge, UK

nana_coolАко планувате обиколка в Италия да те предупредя, че нормалните правила за шофиране там не важат. Мисля дори, че в България е по-добре. Съвсем сериозна съм.  Hug Имам още много снимки, но не съм ги сваляла. Ще ги пусна по някое време във фейса. Simple Smile

като запис Simple Smile италианците преди 7-8 години ги признах за по-лоши шофьори от българите

# 58
При това положение не мисля че ще се навия да шофирам в Италия Simple Smile
Nana_cool, разкажи повече когато имаш време - на кои места ви хареса, къде би отишла пак и къде не би повторила?

# 59
  • някъде в орбита...
Мери, от близо две години пазаруваме само онлайн, и да ти кажа честно направо се родих. Не мъкна торби, не се съобразявам кога ще е лудница, не мисля колата пак ли ще я одраскат или ще успея ли да паркирам, разглеждам си храните колкото си искам (поне на Асда де, че цялото инфо за хранителния състав обикновено е качено), и не ми пука колко обемна е поръчката, щото ми се доставя до в кухнята. Сега като пуснаха определени доставки на по £1 вече няма начин да отида и за един хляб до там  Blush Теско също имат £1 доставки, ако ги предпочиташ.

Бобче, това ми е доста тежко, аз повече се кефя на комедии (и театър, и мюзикъл). Можеш ли да препоръчаш нещо забавно  Blush  bouquet

Нана, браво за почивката. Да споделиш впечатления, че и ние натам сме се засилили скоро, и ми е много любопитно Wink

Забравих да се похваля - след кандидатстване за три позиции, две интервюта и един ден нервно чакане, получих предложение за мястото дето най-много ми хареса. Направо ще литна от кеф Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт