Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 224
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • UK
Оставих доста неща в чарити магазини, просто не знам откъде събрах толкова боклуци. Имам два куфара само с дрехи почти, един с обувки... Един кашон само с най любимите ми пъзели, кутиите са донатъпкани с книги... Един кашон с книги, кутии с какво ли не... Два куфара с неща дадох в магазини, нали знаете как никога не знаеш колко неща имаш, докато не тръгнеш да се местиш... Обадих се сега на таксито, човека каза, ако не ме вземе шофьора да се обадя, щели да измислят нещо... Уж голяма кола ми пращат... Успокои ме, че съм щяла да стигна до Портсмут, ама как ли... Всичко възри наопаки вече един месец, което не можеше да се обърка, само то не се обърка, и вече съм на предела на силите и нервите си и искам всичко да приключи и да се успокоя...

# 106
Успокой де, казали са ти, че ще стигнеш. Предупредени са, че си с багаж, няма причина да ти откажат. Дишай и не си хаби излишно нервите  Hug

# 107
  • UK
Понякога трябва всичко да стане с главата надолу, за да започне да се подрежда както трябва Wink.
Чакаме да пишеш от Портсмут!

# 108
  • UK
Дано, дано... Благодаря момичета...

# 109
  • София
 in4inka, просто е отпускаш, не мислиш  и говориш. Не всички хора знаят идеално езика. Имай си самочувствие и не го мисли много. Виждала съм обяви за разговорни курсове.
Друго - много момчета. Внимавай от началото как ще ги свикнеш. Разпределяш работата, уговаряте се кой какво да свърши. Налагаш строг контрол да си подреждат нещата. Изобщо - ти командваш докаминството, но всички вземат участие.
Наборката ти така с отиването опъна младежа да почистят основно квартирата. После го заведе на пазар за домакински неща - да мъкне торбите. Налага задачки, дава предложения какво да се направи докато тя е на работа. Сега има още 1 момче при тях - действа ги яко. Момчетата работят от дома. Тя като се прибере е време за забавления.

# 110
in4inka, аз съм песимист за развитието на такива отношения. За мен такава връзка е безперспективна.
Та вие сега се карате, а какво ще стане, когато отидеш при него в жилище, което ще споделяш и с чужди на теб хора?
За офис позиции се изисква отлично владеене на език, предишен опит.
Колкото до това, че вашите са ти плащали образование, а ти ще чистиш къщи, то това е комплекс насаждан основно в балканските държави.
Все с нещо трябва да започнеш, да си продаваш тялото е гнусно, а да чистиш къщи е работа, за която ти се плаща!

# 111
  • UK
Ние с моя приятел се караме много, когато контактуваме от разстояние, по телефон/фейсбук нещо не успяваме да се разберем, за пет минути ще се сдъвчем, но наживо всичко е супер. Сега ще видим как е, като живеем заедно. Дано да е за кратко, имам нужда от собствено пространство.

Оная мърла ме накара да си сменя часа на таксито за шест вместо седем. И сега след десет минути отивам да изкарвам багаж навън, хич и не ща да й седя в къщата повече.

# 112
  • някъде в орбита...
МГМ, както казаха и преди мен, понякога нещата трябва тотално да се объркат, за да почнат да се нареждат. Много е гадно че всичко ти върви наопаки, но сега си точно на края на борбата - дишай дълбого, пести си нервите, и дай шанс на нещата да се случат. Пиши щом се настаниш, да знаем поне че таксито те е откарало където е трябвало  Hug

in4inka, не намирам връзка между това вашите да ти плащат висшето и това дали ще работиш тук като чистачка. Няма начин да дойдеш и да започнеш веднага на добра позиция, ще трябва да започнеш от някъде обаче.
По-важното е когато (ако) дойдеш, дали ще си зависима от приятеля си. И ако нещата с него не потръгнат както трябва, имаш ли план Б.

# 113
  • Англия
МГМ, успех! Дано пътуването да е минало добре.
Момичета, тук има ли някаква куриерска компания, по която можеш да изпратиш пакет с наложен платеж, тоест получателят да заплати пратката на куриера? Как се казва тази услуга?

# 114
  • Bristol
По-важното е когато (ако) дойдеш, дали ще си зависима от приятеля си. И ако нещата с него не потръгнат както трябва, имаш ли план Б.
Абсолютно! Затова съветвам бързо да се хвърли да търси работа, за да има финансова независимост и ако нещо не я устройва, взима куфарчето и чао. Погледни на това като авантюра, да видиш как живеят хората в Англия, да си упражняваш английския и ако не ти хареса, винаги можеш да се прибереш в България и да работиш евентуално в офис. Има офис позиции, които не изискват отличен английски. Търси нещо с data entry, filling, mail sorting. Заплащането е минимално, а работата е убийствено скучна, ако я работиш фул тайм. Аз подобна работа съм работела към банка, по 16 часа седмично, покрай гледането на детето за разнообразие. Беше ми добре за английския, лафех си с колежките много и за CVто беше ок, води се опит в офис Wink Най-лесно става през агенция кати контрактор. Провежда се елементарно интервю от агента обикновено и ти дават тест, за да видят колко бързо и акуратно въвеждаш данни (не колко бързо пишеш текст). Ако си гъвкава с работното време и нямаш претенции за колко пари мисля, че все ще намериш нещо в офис.

Мърморанке, в Портсмут ли си? Мирише ли на море?! Simple Smile

# 115
   Инчинка не виждам никакво бъдеще в тази връзка от това, което разказваш. Явно е голям комплексар, да ти се подиграва на англ. и то дори не живееш тук...Помисли си добре, защото понякога навика се превръща в цял живот тегло. Другия вариант е да дойдеш да видиш как е и да го ползваш като помощ да стартираш. Не всички работят като чистачки, но без пари и гръб да почнеш в офис от начало и то без перфектен англ. ще е доста трудно и се иска огромна доза късмет. Това за строяването е чудесен съвет, но ако попаднеш на груби комплексари шанса може да се сведе до нула  и друг ще е строен...
    МГМ успех с местенето и устрояването  Peace

# 116
  • UK
В Портсмут съм, мирише на котки. Simple Smile Човека в таксито не беше особено щастлив, но ме взе, докара ме, дадох едноседмичната си "заплата" за услугата (60 паунда, трябваше да са 50, но минахме през другия край на града да вземем ключовете за апартамента)... Сега се притеснявам да не уморя котките на господина, понеже взех със себе си една драцена и котките полудяха да я ядат, а докато ги хвана, вече бяха хапнали малко, пък тя май е токсична за котки. Ясно е, че ще трябва да я хвърля, а много си я харесвам, майка ми има такава и винаги е била сред любимите ми нейни цветя.

# 117
  • София
Браво! Видя ли, че всичко започна да се нарежда.
Едва ли котките  ще се гътнат от малко цвете. Те са умни животни и не биха хапнали отрова добоволно. Скрий цветето някъде и почивай сега.

# 118
  • UK
Ми в интернет пише, че е отровно, по форуми пишат че си го ядат котките и нищо им няма... Аз ще го махна де, за всеки случай.

# 119
  • Bristol
И далията пише, че е отровна за зайците. Но нашият не само изяде листата и цвета, но и грудките зимата изрови и ги изръфа  Crazy Още е жив и скача из двора, само тази жега много го мори горкият  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт