Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 366
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
МГМ, ново начало, нов късмет  Simple Smile

in4inka, по същество, не мога да те посъветвам, но, както го описваш отношенията ви, не будят надежда за щастлив край. Гледай да имаш пари и възможност да се върнеш, ако се наложи. Дано не, де  Wink

Merry, може ли да те разпитам на лични за Бристол (къде, какво, как да се види с малки деца)? Скоро ще си купим кола и това ще ни е от първите посоки  Sunglasses

И един въпрос към всички: колко струва почасова помощ от детегледачка за 2 деца вечер (почивни дни) на час? През агенция ли да търся, ако не открия през познати?
Поканена съм на фирмено парти от компанията, за която работи съпругът ми. Не очаквам да е паметно събитие, но така или иначе съм трайно заточена у дома, да се възползвам от повода, евентуално...

# 121
  • някъде в орбита...
МГМ, поздравления за успешното местене  Wink Стискам палци нещата сега да се развият както на теб ти се иска  Peace

Гнидка, не мога да дам съвет за детегледачка, но исках да споделя лека завист за излизането  Blush Как ми се иска сега да имах повод да сложа вечерна рокля, високите токове, да омотая прическа...  Embarassed Личи си че от доста време не съм излизала по официален повод, а Stuck Out Tongue Весело изкарване Wink

# 122
Благодаря, InaV, ама то, изобщо не е сигурно, че ще мога да отида  Simple Smile Но, не пречи да си помечтая.
С разхода за колата барабар...
Просто, искам да имам представа колко би струвало. Ако е поносимо, в което се съмнявам, ще почна да търся вариант, а дали ще намеря подходящ, е отделен въпрос.
Дъщеря ми е на 6, разбира и говори горе-долу, тя е лесна. Но синът ми е на 2 години и малко и е неукротим. Та, не знам дали някой непознат ще се навие (справи) да го гледа, още повече, като не могат да се разберат. Той още български не говори  Laughing Но от Бейби ТиВи е научил и думи на английски и ги повтаря с голямо желание.

Питането ми е неактуално. Разбрах. Друг път ще е  Laughing

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 11:19 от Гнидка

# 123
  • някъде в орбита...
Оу, Гнидка... Много жалко :/ Дано все пак изскочи някоя гледачка за добра цена - всеки заслужава една вечер навън с половинката на глезене малко  Hug

# 124
МГМ,честито ново начало! Знам че Портсмут е много красив и се надявам там да си по-щастлива и да имаш повече късмет Hug
Инчинка, ако ти се емигрира, моят съвет е да стиснеш зъби и да го изтърпиш докато си стъпил на краката. Иначе, не виждам много позитивно развитие. Др вариант е да не ходиш. Казвам ти го, защото е трудно когато дори най-близкият човек е срещу теб и те пазва за изтривалка и кошче за комплексите си.

Това с таксите ме замисли. Аз започнах януари и до април съм плащала всичко, а сега явно се оказва,че не е трябвало и трябва да ми върнат парите... Но пак ще проверя в HMRc. А дали има някакъв срок?! Знам че до две години от започването на работа можеш да си изтеглиш сумите внесени за пенсия кеш. След това остава да чакаш докато се пенсионираш.

И ние стягане куфарите, ама то от единия край подхващам, от другия оставям изобщо пълна каша...
Днес си купих дрехи 12 размер...пуша пак, но по малко. Никой не знае...Крия се кат тинейджър. Не искам да пуша пред детето...
Подарявам за българските жеги. Притеснено ми е за престоя в бг. За мелето по пътищата там, най -много. Хич не съм оптимист и не съм ваканционно настроена. Все едно отивам на война, така се чувствам.
Само се моля на Бог да ни пази да стигнем и да се върнем живи и здрави.

# 125
Гнидка, зависи какво търсиш под термина 'детегледачка' .Ако е бейбиситър и децата са заспали ,а тя ще гледа телевизия и ще пийне/хапне  нещо оставено от вас, а вие ще излизате за няколко часа може да намериш и към 8-9 паунда на час . Ако е дневна детегледачка ,която ще се занимава с децата  и е с опит или британско образование /квалификации ,то цената ще е между 10-15 паунда за час.
Имам много агенции за целта, които ще ви намерят проверени кадри с вашите изисквания!
Успех и дано намерите подходящо момиче, което при всяко ваше  излизане да е на лице и да можете да разчитате и да й се доверите ! Praynig

МГМ , смело напред и страхотна новина ,че вече не си в тази къща !! Hug
Пиртсмут е малко красиво крайбрежно градче , но има и университет и там винаги има доста сезонна и не чак толкова сезонна административна  работа .Успех и дано късмета да е с теб !

# 126
  • UK
Благодаря ви момичета. Надявам се да е за добро...

# 127
  • Манчестър
МГМ,честито ново начало! Знам че Портсмут е много красив и се надявам там да си по-щастлива и да имаш повече късмет Hug
Инчинка, ако ти се емигрира, моят съвет е да стиснеш зъби и да го изтърпиш докато си стъпил на краката. Иначе, не виждам много позитивно развитие. Др вариант е да не ходиш. Казвам ти го, защото е трудно когато дори най-близкият човек е срещу теб и те пазва за изтривалка и кошче за комплексите си.

Това с таксите ме замисли. Аз започнах януари и до април съм плащала всичко, а сега явно се оказва,че не е трябвало и трябва да ми върнат парите... Но пак ще проверя в HMRc. А дали има някакъв срок?! Знам че до две години от започването на работа можеш да си изтеглиш сумите внесени за пенсия кеш. След това остава да чакаш докато се пенсионираш.

И ние стягане куфарите, ама то от единия край подхващам, от другия оставям изобщо пълна каша...
Днес си купих дрехи 12 размер...пуша пак, но по малко. Никой не знае...Крия се кат тинейджър. Не искам да пуша пред детето...
Подарявам за българските жеги. Притеснено ми е за престоя в бг. За мелето по пътищата там, най -много. Хич не съм оптимист и не съм ваканционно настроена. Все едно отивам на война, така се чувствам.
Само се моля на Бог да ни пази да стигнем и да се върнем живи и здрави.

Това което казваш за изтеглянето на парите за пенсия не е вярно,някаква градска легенда. Да не говорим,че няма вноска за пенсия, има NI contributions.Има частни пенсии,към които ако се присъединиш,но откажеш в рамките на една година тогава можеш да си изтеглиш вноскоите.

За надплатените данъци,ако си емплоии и си бил на правилноя така код,дори да не си работил пълна финансова година ,пейрол софтуер ако се ползва някакъв автоматично ти преизчислява income tax и ти дава rebate на заплатата за Март.

# 128
Аве, благодаря ти ooooh! сега се обърках, защото моят колега преди две седмици проверява и от него знам. А на моя пейслип си пише пеншън. Възможно ли е да е за друго?! Не се осигурявам до пълнителни или поне не знам...

# 129
  • Варна
Това осигуряване за пенсия може да е по желание на работодателя и съответно за негова сметка. Нещо като допълнителни социални придобивки Wink А доколкото знам го направиха задължително за големите фирми. Аз обаче работя в малка и при нас няма. Та не съм 100% сигурна от кога и колко Wink Може Ave  да е по запозната Wink

# 130
Определено ми удържат парите от мойта си заплата Simple Smile
В договорът ми и в документите, които подписвах имаше част за.допълнително.пенс.осиг,  но аз не.съм я попълвала и не съм се подписвала. Но всеки месец освен НИН, плащаме и пенсионни и такси, от което мижавата ми заплатка става направо невзрачна.  Mr. Green

Вашите мъже помагат ли ви в къщи newsm78
Понякога се чувствам като слугиня и винаги всичко е местността, въпреки че постоянно оправям. Започвам сериозно да се.дразня.за.всичко вече. Мрън!

Отивам да падна. Mr. Green

# 131
  • Манчестър
Определено ми удържат парите от мойта си заплата Simple Smile
В договорът ми и в документите, които подписвах имаше част за.допълнително.пенс.осиг,  но аз не.съм я попълвала и не съм се подписвала. Но всеки месец освен НИН, плащаме и пенсионни и такси, от което мижавата ми заплатка става направо невзрачна.  Mr. Green

Вашите мъже помагат ли ви в къщи newsm78
Понякога се чувствам като слугиня и винаги всичко е местността, въпреки че постоянно оправям. Започвам сериозно да се.дразня.за.всичко вече. Мрън!

Отивам да падна. Mr. Green

Има както Борикс каза задължително допълнително осигуряване за пенсия от работодателя и те го направиха стъпаловидно включване,малки компании ще се включат мисля 2017 и е базирано на брой хора наети на работа.
Пусни ми снимка на пей слип ако искаш или ми напиши всички елементи които са изписани на лични да ги погледна ако искаш.

# 132
  • някъде в орбита...
Относно пенсии и заплати - до тък съм съгласна с Ave и Борикс.

Комарче - помага, няма начин. Имаше период, в който си стоях вкъщи, и сама си се оправях с всичко, все пак не ходех на работа. Но сега всичко се дели, иначе няма смогване егати...

# 133
И един въпрос към всички: колко струва почасова помощ от детегледачка за 2 деца вечер (почивни дни) на час? През агенция ли да търся, ако не открия през познати?
Поканена съм на фирмено парти от компанията, за която работи съпругът ми. Не очаквам да е паметно събитие, но така или иначе съм трайно заточена у дома, да се възползвам от повода, евентуално...
Огледай се около вас дали няма тинейджърски на които познаваш родителите и можеш да ги попиташ. Ние така направихме. Поговорих с комшийката и дъщеря и която е на около 13-14г гледа децата когато ние излизаме. Даваме и £20.00 така сме се разбрали и момичето идва около 7:30 и стои до към 11:30. Така си изкарва джобни за седмицата. Моите деца са на 6г. и много я обичат.
Ние също съягаме куфарите и в сряда потегляме към България, вече нямам търпение. Който е в Добрич да свирка за по кафе и игра за децата ние сме там за един месец с прекъсване от една седмица за море.  😘

# 134
момичета, страхотни сте, наистина! много съм ви благодарна на всички за съветите!!
колкото до работата, не ме разбирайте погрешно, нито ме е срам, нито ме мързи да чистя..и съм съгласна, че това е балкански синдром и едва ли не не искаме да го правим от срам..иначе като за начало отивам с някакви пари и няма да бъда напълно зависима от него, нооо в един момент те ще свършат. И когато това стане ще съм склонна да почна каквото и да е /естествено не да продавам тялото си/, само за да имам някакъв доход, защото може би като заживеем заедно основното, за което ще се караме ще се парите. Той е малко егоист, защото техните са разведени, като са били много малки и въпреки, че са близнаци, той не е свикнал да дели и споделя нещата си и неговото си е негово в общи линии. знам, че ако иска това да не е така е лесно, въпроса е колко точно ще му дойда в повече". наистина се надявам нещата да се получат, иначе знам, че мога да се върна по всяко време в София /сестра ми си е тук/ и да започна на чисто. Единствения ми плюс ще е английския, което не е никак малко.
А може ли да питам нещо друго, четох в други форуми, че като ходиш на интервю за НИН ти искали доказателство, че търсиш работа. Какво точно трябва да значи това? Какви документи се искат да бъдат представени?

благодаря ВИ!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт