Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 259
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
  • UK
Мерси на всички, старая се, какво друго да правя. Притеснена съм сега дали ще е наред всички с Праймарк, да не откажат да ме наемат заради някоя подробност. За ДжСА ми се обадиха, че съм одобрена, единственото им условие е да докажеш, че живееш тук от три месеца. В смисъл, сигурно могат да ти откажат заради нещо, но на мен ми се обадиха, че съм одобрена. И после те карат да пишеш какво точно правиш за да си намериш работа, къде кандидатстваш и тн. Уф, дано всичко е наред с Праймарк...

# 406
  • някъде в орбита...
МГМ, стискам ти палци, и на ръцете, и на краката  Hug

nana_cool, това е различно от моите наблюдения. Около нас никой не се вълнува особено какво ще стане на референдума. Повечето британци дет познаваме са на мнение "Както си решат, така да си гласуват". По-скоро подхождат с любопитство към въпроса. Честно, все едно тук само политиците и журналистите са подпалили по въпроса.
А хората дет "разбират" от всичко (като политика и футбол) и много обичат да дават акъл, обикновено са ми като бял шум  Blush Не си слагай на сърце такива изказвания  Hug

# 407
Аве, Шотландия ще е конституционна монархия и това се знае от първия ден на кампанията с кралицата като глава.

Не гласувам в България, не съм и не смятам за морално да го правя при положение, че не живея там и нямам никакво намерение да се връщам. Шотландците, които живеят в момента на други места ще могат да вземат шотландски паспорти. Визи няма да им трябват да пътуват между двете страни.

InaV, не вземат отношение, защото знаят че не зависи от тях така или иначе. Ако имаха възможност да гласуват, щеше да е разллично.  Laughing

bouquet

# 408
  • UK
Благодаря Ина Hug

# 409
  • Bristol
InaV, не вземат отношение, защото знаят че не зависи от тях така или иначе. Ако имаха възможност да гласуват, щеше да е разллично.  Laughing
Ами точно защото по-горе спомена, че в Англия много "тъпотии" се говорели за Шотландия реших да обърна внимание на факта, че англичаните се опитват да се въздържат от коментар. Дори ако следиш BBC и Gardian ще видиш, че се стараят да пускат гледните точки и на двете страни. А пък ако погледнеш коментарите под статиите им 2/3 са от шотландци, не отговаря на реалното съотношение англичани/шотландци. На кратко, не съм съгласна с твоето мнение и както ти считаш, че човек който не е живял в Шотландия не знае реалната ситуация, така и аз казвам, че ако не си в Англия да усетиш атмосферата и четеш и слушаш основно шотландски новини, няма как реално да знаеш какво е настроението на англичаните. Извинявай за откровението, но не обичам емоционални коментари и решения. Скучен и студен човек съм може би, държа да се придържаме до колкото е възможно към фактите. Въпреки, че и фактите за съжаление могат да бъдат манипулирани  Rolling Eyes
Един от фактите, който мъжът забеляза този понеделник, той е командировка, че паундът е поевтинял. Добре че летните ваканции минаха. Интересно какъв ще е следващия факт, който ще може да се забележи от обикновените хора като нас.

# 410
  • някъде в орбита...
Merry, аз до последно ще съм с тихата надежда че пазарите ще се стабилизират след вота, защото това което сега се наблюдава са абсолютно емоционални движения  Tired

# 411
....Сестра ми ще ме запише и на курс по английски и надявам се да успея да подобря нивото си.

Gali D, този курс към общината ли е или е нещо различно? Не съм наясно, обаче се интересувам. Знам че някои страни предлагат безплатни курсове за имигрантите, които искат да подобрят езиковите си умения. Ако някой знае нещо по въпроса, ще съм му благодарня да сподели Simple Smile

Благодаря предварително   bouquet

# 412

....Сестра ми ще ме запише и на курс по английски и надявам се да успея да подобря нивото си.

Gali D, този курс към общината ли е или е нещо различно? Не съм наясно, обаче се интересувам. Знам че някои страни предлагат безплатни курсове за имигрантите, които искат да подобрят езиковите си умения. Ако някой знае нещо по въпроса, ще съм му благодарня да сподели Simple Smile

Благодаря предварително   bouquet
   Погледни в колежите по местоживеене. В Уелс са безплатни, но в Англия се плащат, но не са много скъпи. ESOL се казват тези курсове за чужденци.

Никога не съм чула Англичанин да казва нещо за Шотландец, дори и в момента. Единствено в миналото съм чувала за говора майтапи, но то е нормално, те и помежду си се майтапят за това. Много ми е интересно за чужденците например, който имат Британски паспорти, но живеят в Шотландия. Ще трябва да си ги направят на Шотландски сега и си губят Англ. ли? Аз сигурно бих се преместила в Англия, ако направят това за Уелс. Много ми харесва Уелс, но не искам да си губя ЕУ правата и да трябва да вадя Визи и тн. В случая аз си го имам и от БГ паспорта, но за хора от извън Европа ще е кофти.

# 413
  • Лондон
Мен този референдум не ме вълнува, ама въобще Peace

Нямам сантиментални чувства към целостта на тази държава, където само пребивавам, но нищо повече... И на фона на останалите, крайно притеснителни, световни събития, този референдум ми е точно нула важен... Повече ме интересува дали някой ще успее да озапти тези ислямистки откачалки, които като че ли ни обсебват и дали това тяхното присъствие толкова дълбоко в английската действителност няма пак да ни направи мишени на атентати, не само като туристи, а когато сме си в къщи Confused Който е бил тук 2007 знае за какво говоря...

# 414

Много ми е интересно за чужденците например, който имат Британски паспорти, но живеят в Шотландия. Ще трябва да си ги направят на Шотландски сега и си губят Англ. ли? Аз сигурно бих се преместила в Англия, ако направят това за Уелс. Много ми харесва Уелс, но не искам да си губя ЕУ правата и да трябва да вадя Визи и тн. В случая аз си го имам и от БГ паспорта, но за хора от извън Европа ще е кофти.
Британското няма да се загуби, защото двойно гражданство ще е разрешено. Ще може евентуално да кандидатсва и за шотландско.

Скрит текст:
At THE DATE OF Independence (24/03/2016)
British citizen habitually resident in Scotland on day
one of independence

Yes, automatically a Scottish citizen
British citizens born in Scotland but living outside of
Scotland on day one of independence

After THE DATE of Independence
Child born in Scotland to at least one parent who has
Scottish citizenship or indefinite leave to remain at
the time of their birth

Child born outside Scotland to at least one parent
who has Scottish citizenship

Yes, automatically a Scottish citizen (the birth
must be registered in Scotland to take effect)
British national living outside Scotland with at least
one parent who qualifies for Scottish citizenship

Can register as a Scottish citizen (will need to
provide evidence to substantiate)
Citizens of any country, who have a parent or
grandparent who qualifies for Scottish citizenship

Can register as a Scottish citizen
(will need to provide evidence to substantiate)
Migrants in Scotland legally May apply for naturalisation as a Scottish citizen
(subject to meeting good character, residency and
any other requirements set out under Scottish
immigration law)
Citizens of any country who have spent at least ten
years living in Scotland at any time and have an
ongoing connection with Scotland

May apply for naturalisation as a Scottish citizen
(subject to meeting good character and other
requirements set out under Scottish immigration law)

# 415
Дамиииии, кога се адаптирахте към тукашния климат  newsm78

Днес излизахме на разходка (огромна грешка, при положение, че всички сме болни) и ..... Shocked
Аз и детето съм зимните якета, а на площадките някой деца бяха по тениски  Laughing
Гледаха ни като извънземни. Имам чувството, че никога няма да свикна  Mr. Green

# 416

На седмата година, но не напълно все още.  Mr. Green

# 417
  • Манчестър

На седмата година, но не напълно все още.  Mr. Green

Като се замисля, май на третата година. Сега целогодишно съм по къс ръкав ( през зимата със сако или жилетка отгоре) и чорапи освен с маратонки във фитнеса и някоя рокля не нося.

Ако завали сняг случайно име студено, слагам едно кожено яке.

# 418
  • някъде в орбита...
Времето му свикнахме след като минахме  през първата зима.

# 419

Много ми е интересно за чужденците например, който имат Британски паспорти, но живеят в Шотландия. Ще трябва да си ги направят на Шотландски сега и си губят Англ. ли? Аз сигурно бих се преместила в Англия, ако направят това за Уелс. Много ми харесва Уелс, но не искам да си губя ЕУ правата и да трябва да вадя Визи и тн. В случая аз си го имам и от БГ паспорта, но за хора от извън Европа ще е кофти.
Британското няма да се загуби, защото двойно гражданство ще е разрешено. Ще може евентуално да кандидатсва и за шотландско.

Скрит текст:
At THE DATE OF Independence (24/03/2016)
British citizen habitually resident in Scotland on day
one of independence

British citizens born in Scotland but living outside of
Scotland on day one of independence

After THE DATE of Independence
Child born in Scotland to at least one parent who has
Scottish citizenship or indefinite leave to remain at
the time of their birth

Child born outside Scotland to at least one parent
who has Scottish citizenship

Yes, automatically a Scottish citizen (the birth
must be registered in Scotland to take effect)
British national living outside Scotland with at least
one parent who qualifies for Scottish citizenship

Can register as a Scottish citizen (will need to
provide evidence to substantiate)
Citizens of any country, who have a parent or
grandparent who qualifies for Scottish citizenship

Can register as a Scottish citizen
(will need to provide evidence to substantiate)
Migrants in Scotland legally May apply for naturalisation as a Scottish citizen
(subject to meeting good character, residency and
any other requirements set out under Scottish
immigration law)
Citizens of any country who have spent at least ten
years living in Scotland at any time and have an
ongoing connection with Scotland

May apply for naturalisation as a Scottish citizen
(subject to meeting good character and other
requirements set out under Scottish immigration law)
   Да де, двойното е разрешено, но аз питам за тройно. Ако съм от Русия например, имам руско и съм получила Британско, ще трябва да си загубя британското, за да взема шотландско. И един тъп въпрос, вярно ли е, че шотландския език няма писменост, днес ми го казаха, не вярвам да е вярно, но да питам  Mr. Green

За климата, към три години ми отне, но ние сме много далече от Единбург, при нас е доста по-топло. Не бих казала, че сме супер климатизирани, ходя си и аз по тениска и чехли, ако е над 10 градуса, но определено не бих си събула босо бебето на 5 градуса, както е масово тук. Та по средата сме, за англ. сме облечени, за новодошлите сме много голи. Мишел е винаги най-леко облеченото дете от компанията. Никога не съм и обличала чоропогашник под панталон, две блузи с дълъг ръкав и такива неща. Миналата година беше топла и не си обу нито ведъж зимните ботуши и якета, само с пролетни беше и ако се заинати, че иска нещо да си облече, както днес едни високи кецове  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт