Великобритания - тема 53 Още е лято

• 55 583
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Nana_cool и аз подкрепям за силиконова форма. Другия вариант е хартия за печене да слагаш. Така много лесно после си отлепваш само хартията.

# 661
  • UK
Също може и просто с тефлонова форма, не съм имала проблеми, когато е добре намаслена.

Аз май сега ще направя едни къпкейкс с орехи и кафе, но ще отделя няколко настрани, защото довечера ни идват на гости сестра ми и приятеля й, адски съм щастлива, не съм я виждала половин година и ужасно ми е домъчняло!

Много ще ми е интересно да видя как се празнува Халоуийн тук. Аз още имам стрес от едни момченца по близо 1.80, които ме уплашиха на вратата в София миналата година. Отварям аз и някакви дългучи ми викат trick or treat, а аз помислих, че ще ме нападат, представях си някакви миловидни деца, а не пубери  Joy. Ние сме в блок и не съм виждала много деца наоколо, но все пак ще се запася с някакви лакомства, пък и ако стигнем до някое парти и ние, няма да се разсърдя  Grinning.

# 662
  • London
Не знам за къпкейкс ама аз какви кренвиршки завъртях вчера! Нищо не остана за снимка!
Инъче и аз предпочитам хартията за печене. По-малко мазнина се ползва така.

# 663
  • Манчестър
Nana cool а силиконова форма ползвала ли си? Нищо не залепва и после направо я мяташ в миалната, чиста работа  Laughing
 Спретнах едни мъфини, направих тестото вчера вечерта и днес сутринта само ги изпекох, ще чакам отзиви от малкия господин. Той умира за blueberry muffins и все му купувах, но толкова много боклуци слагат вътре, че реших сама да ги направя. Отне ми 10 мин вчера и 5 мин тази сутрин. времето за печене не го броя  Grinning
 За Хелоуин ми трябва само метла, аз си приличам на вещица  Crazy Joy

С това време дето го споменаваш направо ме накара и аз да опитам. Grinning Grinning Може ли рецептата?

# 664
Да, хартията също е ок. Азимам силиконова форма, но за мой срам седи натикана в шкафа. Иначе е с форма на сърце Simple Smile
Кажете някоя лесна рецепта за сладкиш или сладки, моля.

И не на последно място, честит ви петък Simple Smile Simple Smile  

Обожавам кремвиршки  Heart Eyes другият път искам снимка поне окочиъе.ми да.се зарадват Simple Smile

# 665
Ето рецепта за много вкусни сладки, лесно и бързо се правят. Мъжът ми ги обожава, а той е доста капризен за ядене и той готви вкъщи предимно.

http://www.wikihow.com/Make-Sand-Cookies

Само да вмъкна едно допълнение, че по-лесно се правят сладките като получената смес са навие като саламче в стреч фолио и се оставят за 1 час в хладилника, после се режат много лесно на кръгчета и се пекат.

Ох и тези сладки ще добавя. Страхотни са! Малко повече време отнемат, обаче наистина няма човек, на който да не са му харесали. Аз ги обожавам и все се каня да ги направя. Откакто сме дошли в Англия не съм ги правила. Тази рецепта сигурно поне на 10 човека съм я препоръчала и всички са възхитени.

http://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

Като ми остане време ще пусна рецепта и за един любим сладкиш, който е много добър.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 12:19 от isolda1

# 666
Ох, че хубава тема като за петък. Обичам и кренвиршки, и мъфини. Имам разни формички, но откакто съм забременяла не ме влече готвенето. Преди можех да стоя по цял ден в кухнята, а сега гледам все нещо набързо Sad Днес на бременния ми корем му се хапва картофена яхния, но е петък! Петък с мъжо ядем винаги пица и гледаме някое филмче. И сигурно ще я готвя утре.  newsm78

# 667
  • някъде в орбита...
Честит петък, мадами  Sunglasses

Страхотна тема  Peace
Моят принос: сладки с джинджър, бананов кекс и двуцветен кекс за кафе (незнам как се казва  Blush). Това са любимите ми рецепти, и двата кекса ще ги правя за понеделник в офиса Wink А сладките са най-лесни, за това пускам тях. А който го влече, ще пусна и кексовете - обожавам ги   chef

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/gingerbread_men_99096 - рецептата е точно като моята Wink
Само дето аз ги правя на кръгчета и така ги пека, а като ги извадя от фурната веднага ги затварям в кутията ми за сладки - така остават леко мекички отвътре.

# 668
Манджите не са тема за мен..

Някой гледа ли/харесва ли Gogglebox по Channel 4  Sunglasses

# 669
  • UK
Ave ето линк към рецептата:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/blueberrymuffins_67846
 Тестото се прави от предната вечер и се оставя в хладилника за през нощта. На следващата сутрин то е станало твърдо и стегнато и с лъжица се слага във формичките, това ми отне 5 мин. И сега тип  Mr. Green Хрумна ми гениалната мисъл следващия път да го сложа във формичките вечерта докато е още меко/течно, защото ще е хиляда пъти по-бързо и лесно, просто разсипваш по формичките. На сутринта направо бухваш тавичката от хладилника във фурната и така се спестяват и 5-те мин на сутринта  Crazy
 Аз съм по бързите и лесни неща, ама да не им личи, че са били такива  Joy За мен лично времето в кухнята е загубено, затова винаги намирам практични неща. Като например пиле пека само в торба за печене, винаги става невероятно, а докато се пече обикновено си правя джогинга навън. Така пилето ми отнема 5 мин, салатата към него 10  Peace Освен това тавата остава на практика чиста  Grinning

# 670
  • някъде в орбита...
Тц, толумбичка, аз съм на Поаро-маратон тази вечер, нямам идея какво върви по тв-то  Blush
Пък утре е Big Bang Theory маратон  Mr. Green

# 671
  • UK
Тц, толумбичка, аз съм на Поаро-маратон тази вечер, нямам идея какво върви по тв-то  Blush
Пък утре е Big Bang Theory маратон  Mr. Green
Ina аз в първия момент си помислих, че е истински маратон и си викам, бре тоя не съм го чувала, сигурно ще е някъде по крайбежието където се вижда Франция, нали е Поаро  Joy
 За сведение има Робин Хууд маратон около Нотингам и маршрутът бил много живописен и си мислех да отида другата година  Grinning

# 672
Добро утро  Heart Eyes
Пожелавам ви хубави почивни
Обичам английските сутрини, дори и мрачните Simple Smile в момента слушам как птичките пеят, пия кафе, а домочадието спи. Каква идилия!!!
Заговорът за изненадата на мама върви успешно. Включих и вуйна ми и вуйчо ми, които са много стабилни партньори за подобни неща.  Mr. Green
Само почивката още я мисля. Няма да е в чужбина, защото ще съм с детето и ще е над възможностите ми, но някое Спа мероприятие в страната, ще е идеално. Мислих си за екскурзия, но майка ми е със сменена става на крака, а екскурзиите изискват прекалено много ходене и мисля, че ще е трудно за нея. Така, че можем да се ограничим в някой хотел. Разглеждах рекламите. Всичките са хубави на снимки, но ми се иска мнение от първа ръка. Вие сте:)

# 673
  • Манчестър
Комарчо, къде живеете в БГ за да знаем горе долу ориентация....

И аз съм доволна тази сутрин. Едно хубаво еспресо приготвено от прясно смляно кафе е супер старт за деня. Преди да почнем да отмахваме по задачите за деня,който и за уикенда нямат свършване.

# 674
Живеем в Североизточна България, но аз обичам да ходя около Еленския или троянския Балкан...мислех и за Смолян... Толкова хубави места, но искам да е нещо запомнящо се...

Мъжът ми изчезна рано, рано, така че оставаме само с детето, което още спи. Мисля да се отдам на есенно почистване.

Общи условия

Активация на акаунт