ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 967
  • 628
  •   1
Отговори
# 180
  • София
въпрос към ЛЛЛ: от два дни бебо взе да си променя режима на хранене. Преди се кърмехме на около 2,5-3 часа понякога и на два, но рядко. Та от 2 дни иска постоянно да суче, (от тогава има и по изразени колики) като му дам откарваме по час и нагоре и става омагьосан кръг. Въпроса ми е относно кърмата- сутрин всичко е наред, но с всяко следващо хранене ми се струва по малко. А около 18ч е доста малко. Или той яде повече Simple Smile изпразва и двете гърди. Пак ги редувам но той се ядосва, почва да се дърпа, да ръмжи, да плаче. Пия лактогонен чай, сок преди кърмене, ядки, за да стимулирам кърмата. Но все пак  малко се притеснявам дали не ми намаля кърмата. Знам че трябва да минат няколко дни за да се нормализират нещата. Да се цедя ли и ако да колко често?
Промените в режима на бебето са нещо обичайно и често не става въпрос за проблем. Ако си склонна да даваш да суче, когато ти подскаже, че има нужда, ако не ползва залъгалка и не изпива значителни количества вода или чай, бебето може да си набави нужното.
 Обикновено сутрин млякото е най-много, а в течение на деня започва да намалява и това вероятно се дължи на умората и напрежението, а и бебетата започват да нервничат повече, да търсят по-често да сучат, което оставя чувство в гърдите, че сякаш са все празни. Също така наречените "хранения накуп" се случват по-често привечер, защото бебето "зарежда" за по-дълга нощна пауза (по-дълга от обичайната, а не целонощен сън  Simple Smile )
 Това, което се случва при вас последните няколко дни може да е скок в растежа. Такива скокове има не само физически (когато бебето се нуждае от повечко мляко), но и емоционално (когато придобиват умения. Например на 1м започват да виждат по-ясно и да се вглеждат в лица). Такива периоди могат да бъдат придружени не само от по-често сукане, но и от по-нервно сучене и като цяло по-неспокойно бебе.
 Освен да не му отказваш, когато има нужда да суче, можеш да помогнеш и със смяна на гърдите по няколко пъти, а също и с компресия на гърдата, за да се предизвика отново потичане на мляко. Като се изнерви много, можеш да го изправиш да го успокоиш или разходиш из стаята и отново да предложиш гърда. Дори да предложиш в движение или в тиха стая. В подобни периоди обикновено няма нужда от допълнително стимулиране с изцеждане, стига бебето все пак да си се храни и пълни редовно памперсите. Ако все пак това поведение започне да се задълбочава и намираш, че бебето суче твърде малко ,може да е добра идея да включиш и изцеждане, докато откриеш проблема и се справите с него. А ние сме насреща при нужда  Hug

# 181
Аз пак с въпрос към ЛЛЛ:
Бях споделила, че Ники има афинитет към едната ми гърда. За щастие с помощта на Вашите съвети вече успявам да го излъжа да яде редовно и от неатрактивната гърда. Но благодарение на почти едноседмичните му прищявки, май си докарах проблем с нея. Имам постоянна болка на едно определено място, там има и твърдо топче, което като че ли напълно успявам да изцедя с помпата след топъл компрес. Но след около има-няма 2 часа топчето пак се появява, мястото на гърдата става червено (не знам дали не е това, че притискам там, за да я изцедя), болката се увеличава. Моля за съвет как да преодолея това положение.

Възможно е притискане да предизвиква травмиране на жлезите и по-лесно запушване. По принцип при изцеждане не е нужно да се натиска самата гърда, а само отпред на ареолата, зад зърното (ако се цеди на ръка). Върху другата част от гърдата може да се прилагат само масажи, но те се правят внимателно, без да се натиска силно, защото тъканите са нежни и лесно се травмират. Помисли също за други причинители на натиск - банел на сутиена или твърде стегнат сутиен например.
 Разни природни методи за облекчаване на такива състояния (освен отстраняването на причината) са компрес от охладен и набоцкан с вилица зелев лист след кърмене/изцеждане (без да покрива ареолата и зърното) или кръгче суров картоф за 15-20 минути или просто студен компрес. Ако това състояние продължи, можем да обсъдим и други мерки.
 Желая всичко да бъде наред!

Благодаря skrech, мисля че причината за проблема бе сутиен с банел. Имахме повод и трябваше да се издокарам и сега си плащам.
Положението е по-добре. Бучката (колкото грахово зърно) се разнася след топлия компрес и изцеждането с помпа, червеното петно на кожата стои постоянно, явно е от нея.
Но се появи друг проблем - Ники вчера рязко намали приема на кърма - храня го от гърда, но го меря на кантар, за да засичам колко яде.
По-принцип хапва по 950мл на денонощие, а вчера яде само 650мл. В един момент се отдръпва от гърдата и започва да плаче и не захапва повече. Видимо е добре - няма температура, бодър е, радва се на играчките си, спи нормално.
Това което ме притеснява още повече е че гърдите ми не реагираха на намаленото количество кърма, не се препълниха. Започнах да ги цедя след кърмене, има кърма, но не в изобилие както преди ден. Може ли това рязко намаляване на количеството на храната, която поема Ники да е следствие на запушения канал - да речем, че вкуса е подлог или пък гърдите ми да произвеждат помашко мляко като защитна реакция и Белчо да го мързи да ги изпразва до край щом не тече на силна струя. В голяма чуденка изпаднах.

# 182
Вече като ви чета сериозно се притесних- ние не можем да си изправяме все още главата от легнало положение по корем и не следим предмети или играчки ами тя си гледа с очи където си иска.
Правите ли нещо специално за да развивате мускулите на вратлето - масажи , поставяне по корем всеки ден - или не ? Да не греша и да пропускам да правя нещо или всяко бебе си се развива с неговите си темпове Sad

везничка, всяко бебче се развива различно  Peace  всъщност поставянето по коремче подпомага заякването на мускулите на вратлето. И наш бебо понякога само ей така си седи по корем, без да вдига глава. (но и ние май рядко го слагаме  Crazy)
Когато Ани е спокойничка показвай й дрънкащи играчки и ги мести, но бавно. Сигурно го правите, де, но да кажа Simple Smile може да я подканяш да се изправи. Аз вярвам, че трябва да им говорим и да им обясняваме всичко Simple Smile Например нашичкия снощи така го приспах - разказвам му и му обяснявам, че е нощ, че всички спят и т.н.  Mr. Green Сигурно просто се приспива от тихото монотонно говорене  hahaha

В секретиращото още оче се изолираха стафилококи и сега капваме Тобрин.

# 183
Skrech благодаря за бързия отговор и за съветите. Ще опитам препоръчваното от теб. Hug трябва само да отбележа, че използваме биберон  Whistling

# 184
ДобрЮтрууу...

По въпроса за цвета на очите да се изкажа и аз принципно, макар вече на дълго да е коментирано - светлият цвят на очите е рецесивен (слаб) белег, както и светлият цвят на косите. Правилото е, че рецисивните белези може да се носят като генетична информация от хората с изявени доминантни (тъмни) такива, стига да е имало назад в поколенията им светлооки/светлокоси предци. И когато два такива "скрити" рецесивни белега се срещнат, резултатът е светлооко/светлокосо потомство Peace  При това не е нужно предците да  са бащи, майки, баби или дядовци, може  и доста по-отназад в поколението да е съхранен светлият ген, важното е да го носят и двамата тъмни родители.  
Виж обратното е навъзможно - двама светлооки родители да  имат тъмнооко дете,  защото възпроизвеждането на светлия ген е възможно само при комбинирането на два светли, съответно тия двама светли родители са носители единствено на "светла" ген-информация. Докато при тъмнооките родители са възможни и двата варианта на потомство - както тъмно-, така и светло/око/косо, за втория случай стига да носят "подтиснат" в генетичната  си  информация белегът светли очи/коси.

Навремето биологията ми беше любима, а тези уроци за  гените  така ме кефеха....Имаше едни  формули/таблици, при които като в математическа задача се изчисляваше вероятността да бъде предаден рецесивен признак в  различна  комбинация от доминантни и  рецесивни у двамата  родители - мноооого бях добра - парадоксално, предвид, че математиката никога не ми е била силна, ами откровено я недолюбвах Mr. Green Blush

Ииии да не забравя за какво влязох - днес моят малък принц изпълва първата си месечинка Heart Eyes
Почерпете се за наше здраве...

Ето и снимчици, направени с новата ни камера newsm47
smile3509

# 185
Miss Blondy~Redhat , честита месечинка  Party  Ние си чакаме нашата след няколко дни  Wink
Пу-пу, много сладък бебешока  Grinning
Като гледам май само ние се мъчим с ръкавички, нашата принцеса се роди с един въздълъг прекрасен маникюр, и сега е с такъв, и ако е без ръкавички, се дере ужасно, а така да ги мрази, постоянно се мъчи да си ги махне  Thinking
И отделно да ви я "похваля" моята мома какви номера ни сътворява при почти всяка смяна на памперс - изчистваме нааканото/напишканото, слагаме новия памперс и тя отново в новия сътворява белята  Crazy Случвало ни се е няколко пъти един след друг да го прави, въпреки че изчакваме малко време, и така памперсите вървят като топъл хляб   Rolling Eyes

# 186
Мис блонди Пу Пу много е сладък малчугана. Честита месинка Simple Smile
V.r.i защо не изрежеш ноктите? Аз изобщо не съм слагала ръкавички на бебо. А и той имаше голям маникюр. Даже като ни изписваха, на регистратурата лелките ме питат дали е момче или момиче( беше облечен в зелено, та затова). И като казах момче  и двете възкликнаха какъв голям маникюр имал като на момиче. Иначе и двете с едни диоптри  hahaha Joy и така като се прибрахме на втория или третия ден беше ги изрязах. (Питах и неонатоложката - каза няма проблем, само почисти нокторезачка та със спирт)

# 187
Здравейте и от мен !
Аз направо съм потресена от моят малък човек! Не мога да се оплача от него, нахранва се добре за 10 минути( изцоква цялата гърда) и ако сме навън заспива до следващото хранене, ако сме в нас си играем и гукаме за около час и нещо и после изморен заспива и така.... Обаче имаме един проблем и това е акането и болезнените газове. Случва се да не ака по 2-3 дни, силни напъни, които му пречат на съня и на храненето. Знам, че за кърмаче е ОК да не се изхожда няколко дни и търпя това заедно с него, но когато нещата станат сложни му правя клизма. След това имаме два дни, в които той ходи по веднъж на ден и после пак се повтарят тези паузи, понякога поносими ( за него), понякога не. Има ли някоя от вас такъв проблем , ако да, какво правите?  Педи казва , че това е нормално и да не му  помагам, а аз се питам дали към това нормално се включва и неспокойният сън и трудното му хранене...

# 188
primavera, на мен ми обясниха, че първия месец не трябва да се режат ноктите и аз за това и не го правя  Thinking

# 189
Относно ноктите аз ги изрязах още като се прибрахме вкъщи и ние не сме слагали ръкавички.

За акането и силните газове и ние сме така ние акаме през ден и то с едно силно и изморително пъшкане ,веднъж и аз и направих клизма но доки каза да не я свиквам така че може да и направя мечешка услуга с лениви черва.Газовете ги овладяваме с масаж на корема много ни помага след него си пръцкаме и се смеем много дори понякога със силни звуци

Мис Блондо честита месечинка сттрахотен е  Hug

Аз продължавам да не се чувствам добре  Sad Sad Sad

# 190
Благодаря ви мамита ... Heart Eyes вече ми стана ясно. Стана ми чудно но се замислих и дядо ми от майчина страна е бил с сини очи ще видим живот и здраве дали ще ги промени.  Hug
Прекрасни бебенца е имало тук малеее  Crazy разтапям се да са ви живи и здрави  Hug
Ето я и Викито: http://snimki.be/view.php?id=78679

# 191
  • София
Miss Blondy~Redhat , Love your smile много са сладки бебоците!  Heart Eyes
Блонди, честита месечинка! и ние имаме такова боди, ама по сме го опънали! Mr. Green

За рязането на ноктите и на мен ми казаха да е след като стане на месец, защото преди това са много тънки и крайчетата стават много остри. Та все се каня да ги отрежа, но като се кърмим забравям да го направя.

И ние сме почти изцяло на кърма, но няма проблем с изхождането. Както бях писала, за извеждане на газовете свивам кръчетата в коленцата към гърдите и ефекта е поразителен! Mr. Green

# 192
Аз режа ноктите, докато спи. След като се е нахранил и заспи в мен. Иначе много шава Peace
При нас това с краката никак не се харесва. Пръцка, но сякаш и се нервира повече като му свия краката ... newsm78

# 193
За трудното изхоождане: ако аз съм запечена, и тя е запечена. Гледам да ям едновременно разхлабващи и затягаще храни.

# 194
Здравейте мами,
за проблемното изхождане и при нас е така от няколко дни. Като бяхме на около 20-тина дни имаше такъв кратък период, дето трудно се изхождахме. После имахме период дето акахме по време на всяко ядене и сега от 3 дни пак и е трудно. Първо си помислих, че може да се е запекла, но пък нали сме само на кърма та бързо отхвърлих тая и я изчаках сама да си се изходи. Това се случи снощи и беше толкова обилно, че памперса не че преля ами не знам какво....  Joy чак на носа си беше качила аки  hahaha Аз се гласях да я нахраня и да сабудиме тати за разходка, ама в крайна сметка го сабудихме за банята направо, че то милото толкова се беше омазала, че нито мокри кърпи, нито чешмата щеше да ни помогне.... hahaha Иначе за газовете и аз действам с масажче и с "каране на колело". Толкова хубаво се изпръцква и като се ухили от ухо до ухо е много сладка....  Joy baby_neutral
А за ноктите аз и ги изрязах още като се прибрахме от болницата, защото бяха адски дълги и много се дереше. Всички ръкавички ни бяха широки и много ни падаха и нямаше смисъл от тях. Да не говорим, че пък в тази жега някакси няма как да и слагам ръкавици....

Общи условия

Активация на акаунт