ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 967
  • 628
  •   1
Отговори
# 210
Елси,Цикатридина супозитории.
И яж фибри повечко. Аз всяка сутрин закусвам кисело мляко с фини овесени ядки например, помага и за кърмата. Хляб ям например 100 зърна.

И ние сме купили на Чико ултразвука, но нещо не се справя Sad Всяка нощ се борим с тъпите комари...
Има и някакви изпарители електрически, специално за бебета, и тях ще пробваме.
Купих и на Бочко някакви мазила, ама от тях обрива само дето ни се увеличи, а гадните комари си хапят.

# 211
Завърнах ме се от вилата и да ви покажа една Маги на 2 месеца  Heart Eyes
http://snimki.be/view.php?id=78739
Времето лети просто  Crazy

# 212
И ние сме купили на Чико ултразвука, но нещо не се справя Sad Всяка нощ се борим с тъпите комари...
Има и някакви изпарители електрически, специално за бебета, и тях ще пробваме.
Купих и на Бочко някакви мазила, ама от тях обрива само дето ни се увеличи, а гадните комари си хапят.
Ееее сериозно ли   Sad  Ужас.... тази нощ ще дежуря с чехъла май....

# 213
Момичета, благодаря ви за пожеланията към моя малък юнак! Hug Кога се търкулна този месец просто не знам... Heart Eyes

Лелееее, ама юнките сме събрали най-чаровните бебоци май Grinning - Love your Smile, Нелката, Чилимура, Мики, страхотни бонбончета си имате и вие Heart Eyes

Пак по темата за цвета на очите - и ние се очертаваме синеоки, при все, че с таткото сме с кестенов и лешников цвят, но пък си имаме дядовци такива, та....Цветът се избистря и отива все по-определено към синьо.

Относно изхождането положението е пълен посер Joy Joy  Явно кърмата ми се усвоява доволно, щото такива изходни количества произвежда младежът, че не е истина Mr. Green  Оняден и на нас ни се случи осрана случка - бяхме на разходка и кривнах в една междублокова детска площадка да го накърмя, че му беше време...Та още докато зацока го чух как мощно търцуни Laughing  и по едно време забелязах, че му избива на бодито над кръста Crazy ...Викам си, нека приключи с моцкането, да го уригна /че да не върне от разлашкването/ и след това веднага ще го преобуя....Е да де, ама докато сучеше аканото петно взе да се разпространява и обхвана цялото гръбче....Като се нацока му направих един импровизиран повивалник на пейката и започнах да го оправям...При вида на голямото мазало една мама от съседната пейка ми се притече на помощ, че да успея да му измуша бодито, балансирайки го върху тясната пейка, поне без да му омажа с аки главата #Crazy ....и в процес на цялата тази сложна манипулация юнакът вирна чурката и на висок фонтан ми опика роклята rotfImao  Изобщо, както се казва, пълна циркова програма Mr. Green

Благодаря за инфото за противокомарната джаджа на Чико, ще я потърсим и ние Peace

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 09:50 от Miss Blondy~Redhat

# 214
Ето ни и нас  http://prikachi.com/images/573/7497573J.jpg
http://prikachi.com/images/575/7497575U.jpg
http://prikachi.com/images/577/7497577k.jpg

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 19:42 от ветка

# 215
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте с въпрос към ЛЛЛ!
Кърмя едномесечното си момченце по 8 пъти на денонощие, старая се да му организирам режим през 3-4 часа, кърмя и през нощта, на всяко кърмене яде от двете гърди по 10 минути. Понякога дори не успявам да го събудя, но в дните, в които се събужда вечер изпива по около 80 мл и затова предполагам не би трябвало да пропускам нощното хранене засега. Знам по колко хапва, понеже имам везна и си го меря. През деня яде по около 100-120 мл, а вечер по около 90. Последните няколко дни обаче по средата на кърменето започва да се ядосва, да захапва и пуска гърдата, да плаче, да мрънка. Давам го да се оригне, но дори и след това плаче. Сякаш не може да захапе правилно. Сменям позите люлка и футболна топка, понеже останалите не мога да ги усвоя, но той просто не може да продължи да яде нормално. Когато му предложа другата гърда, той захапва и на втората минута заспива. Пак го държа да се оригне, той спи на рамото ми и щом го сложа да си легне, отваря очи и пак е нервен, но вече се ядосва, когато му предлагам която и да е гърда и имам чувството, че го оставям да заспи недохранен. От меренето на везната излиза, че хапва понякога по 80 милилитра, а понякога, че е изсукал само от едната гърда цели 120! Не знам къде е причината да е нервен и вече да не яде и от двете гърди на едно хранене. Възможно ли е в рамките на 5 минути да се наяжда само от едната гърда? Струва ми се нереално...

Здравей, Есен1,
Различните бебета сучат различно време. Някой се насукват за 10 минути, други са склонни да сучат около 30 и повече минути. Индивидуално е. Напълно е възможно в рамките на 5 минути интензивно сукане бебето да е заситило глада си. Сама отчиташ, че при различните хранения бебето изсуква различно количество мляко. Така е и при нас възрастните- по различно време през деня ядем различни количества храна. Понякога сме гладни, друг път не.   
Ако гърмиш от двете гърди от изключелна важност е добре да бъде изсукана първата гърда, преди да се предложи следващата. Може би си чувала или чела за начално /предно/ по-нискомаслено мляко, което бебето приема първо и е което е с ниско съдържание на мазнини, и крайно /задно/ по-мазно мляко като сметана, което идва след това. Клетките в гърдите, които правят кърма, всъщност правят само един вид мляко, но съдържанието на мазнини на млякото варира.  Затова и се нарича предно и задно. Когато бебето започне да суче, то най- напред получава от предното по-нискомаслено мляко, което утолява жаждата му. Засищането идва от богатото на мазинини и калории задно мляко. Затова е добре и бебето да бъда оставяно да изсуче гърдата и да достигне до това задно мляко, преди да се предложи втората гърда.
 Някой майки избират да кърмят бебето си от двете гърди, други предлагат на всяко кърмене само едната гърда. Като цяло е добре да се водиш по бебето – ако прецениш, след като е изсукало едната гърда би могла да го оригнеш и да предложиш втората. Ако бебето е вече не е гладо, само ще откаже да суче.
Поведението, което описваш с мрънкането, би могло да се дължи на намаляващия приток на мляко към бебето. Когато усетиш, че интензивното сукане намалява, би могла да подпомогнеш кърменето чрез компресия на гърдата. Много пъти в темата сме публикували информацията за компресия на гърдата, ако не си успяла да я прочетеш, не се колебай да пишеш, ще ти я препратя отново.
Hug

# 216
 Laughing страхотни акливи истории си имате! Слави още не ми се е отбелязал с такава, освен че много често като отиваме да мием голото дупе, пътьом към банята ака от въздуха като чайка  hahaha по целия ламинат има пътечка течно аки до банята... Ама нали наполовина е от морето...  Laughing

Момичета, помислете за комарници, инвестицията много си заслужава! Ние сме с такива навсякъде и не знам какво е да има насекомо в къщи.

# 217
Добро утро момичета,
бях писала по-рано че напоследък Никол ака на 2 дни веднъж, но към днешна дата ни се събира 3-ти ден без акане.  Sad Тя е на кърма изцяло и си хапва много добре, имаме и доволно напишкани памперси, качваме си килограми доволно и до сега не съм се притеснявала. Сутринта обаче в просъница се напъваше и ми проплака на 2-3 пъти и се стреснах дали пък не се мъчи детенце и дали пък не я боли...  Cry Днес мъжа ми ще ходи до педи да ми пусне новия  болничен и ще говори с него и той да каже мнение по въпроса, но ще се радвам и вие да споделите опит или мнение...на някоя друга мама случвало ли се е  ooooh! Wink

# 218
здравейте мами и маничета
по снимките дето качвате малките юнчета са най красивите  Heart Eyes
нямам време да ви чета всички но се радвам че участваме в тази тема с всички вас
Да се похвалим вече сме     53 см  пораснали сме с цели 7 см
и тежим 4050 гр което е 850 гр за месец
ето няколко снимчици и на моята Деана от последните дни  Laughing 
http://prikachi.com/images.php?images/935/7498935z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/936/7498936I.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/940/7498940Q.jpg
лек ден и  много усмивки  Hug

# 219
  • София
И Алекс вече трети ден не е акал и ако до утре няма резултат, може би ще прибегна до бебешка клизма.
Алексче, пиши моля те какво е казал вашия педиатър.
Иначе и Алекс е почти изцяло на кърма и до сега не е имал никакви проблеми с изхождането.

Да ви се похваля, Алекс започна да ми се усмихва осъзнато, а и ми говори на бебешки, страхотно е. Растат като гъби, чак ми е малко мъчно, че толкова бързо лети времето...

# 220
Към ЛЛЛ / deni_k

Благодаря за отговора. Днес при първото хранене сутринта реших да го оставя да изсуче всичко от първата гърда и ме изненада, че пи 20 минути 120 мл и не пожела другата гърда, реших, че мога да опитам да предлагам само по една гърда на всяко хранене, без да яде и от двете. При следващото ни кърмене пи около десет минути от другата гърда и започна да се ядосва. Опитах компресията, но той се успокояваше за малко, а след това пак се ядосваше и започваше да плаче. Дали не съм приложила компресията както трябва? Измерих го, според везната уж беше изял 100 мл, което изглежда достатъчно, но защо тогава така плака и се ядосва? И защо продължаваше да търси гърдата, след като когато му предложих другата я отказа? Може ли да плаче, ако например му стига, а аз продължавам да му "пробутвам" храна?

Към останалите момичета - имам две питания. Едното е свързано с пъпчици, които ни се появиха първо по главичката, там където е косата, изчезнаха, а сега са по лицето. Изглежда са от претопляне. Тук, където живея през деня е около 30 градуса, а вечер температурите доста падат. Та постоянно го преобличам, според това дали е ден или нощ, но през деня ме е страх да го оставя да спи бос, само по боди с къс ръкав и без крачоли, защото мисля, че ще настине. Винаги го завивам с една лека пелена, но тези пъпчици са страшно много! Все едно е в пубертета! От самото начало ги третирам с лайка, но минават за около два дни и пак се появяват. Четох някъде за черен чай и днес ще го пробвам. Някой има ли същия проблем и как се справя с него?
Има и още нещо - вече няколко дни, през ден чувам как свистящо диша през носа и когато го почистя с физ. разтвор, намирам по някой голям засъхнал зелен сопол. Лекарката каза, че щом е засъхнал и не му е запушен носа (диша си през него, макар и с музикални тонове), нямало проблем....Тези зелени сополи наистина ли са нормални и чистенето с физ. разтвор според вас достатъчно ли е?
От раждането ни се събира и беличко в ъгъла на очичките, но нямаме други симптоми на конюнктивит. Лекарката предписа капки Опталм септонекс. Давах ги три дни, бялото продължи да се събира. Направих масаж м/у веждите и нослето и спря, но след няколко дни пак се появи...Още ли масаж да правя, от сълзите ли е, бог знае! А тия капки не искам да ги ползвам дълго...
И последно  Laughing - някой има ли странични ефекти от вит. Д. Например будуване или обрив...Или е нормално вече да си будуваме по-дълго?
Сори за дъъъългия пост, но нямам с кого да споделя и се чувствам като в подводница в този апартамент по цял ден сама с него и постоянно се вкарвам във филми заради най-малкия проблем!  Wink

# 221
Esen 1 бебетата много трудно се охлаждат сами. Могат да издържат дори на студ, но все още потните им жлези не са развити, за да се охлаждат. Нашата беба е нон-стоп  боса, боди на презрамки или гола. Нямаме проблем с настиване засега.

Прави масажа на очичките колкото често миожеш.

Нормално е да будува повече Laughing Все пак расте Simple Smile

# 222
Есен 1 относно сополите да кажа и аз. И ние сме така. И принас педи каза че ако не текат е ок. И аз слагах физ разтвор, но не бях доволна- не всеки път имаше ефект. Затова взех стеримар бебе  Peace сега  бързо изчистваме нослето. А иначе док каза че това била инфекция от родилното, която всички бебета имат. И се появява по късно . Сополи и хъркане (дарт вейдър ряпа да яде  hahaha Joy )

# 223
  • във вкъщи
Здравейте мами, извинявам се че нахлувам в темата ви но тук е мястото където мога да получа бърз съвет от ЛЛЛ. Пожелавам на всички ви да са ви здрави и усмихнати бебоците  Laughing

Към ЛЛЛ
Здравейте, бях бременна с термин ноември но развих тежка преекламсия и загубих бебето си в 24 г.с  на 17.07.14 г, ако е важно беше секцио не нормално раждане.След преекламсията се възстанових почти и физически и психически но ми остана проблема с кърмата. След изписване то ми на 22.07. ми дадоха едни хапчета 2 на брой за спиране на кърмата ( не помня името , не бях в състояние да помня ) , след което ми дадоха и рецепта за Достинекс.След приема му и 3 дни пристягане коластрата спря но и до сега , чувствам как гърдите ми се напрягат но не болезнено  и усещам как изтичат по няколко капки.Притеснението ми е от това, че от едната гърда капките са направо тъмно оранжеви а от другата са бели.На денонощие изтичат по няколко капки, не чувствам болка когато изтича кърма, нямам бучки в гърдите и не е болезнено.
Въпросът ми е какво бихте ме посъветвали, понеже след 6 месеца ще правим опит за нова бременност и искам гърдите ми да са в готовност съответно за да нямам проблем с кърмене след време.
Въпросите който са в главата ми и ме притесняват :
Достинекса, който приемах може ли да запуши каналите и да създаде проблем с кърмене след време?
Нормално ли е цвета на кърмата да е различен?
Дайте съвет как да се справя и да запазя гърдите си за кърмене след време?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

# 224
Много забавно стана напоследък тук  hahaha
(Добавка: С извинение към Otiroz, писали сме едновременно и едва после прочетох написаното от нея. Съжалявам за случилото се)

И ние обмисляме комарници. Иначе вечер пускам щорите и съвсем малко влиза въздух, ще пукна от задух. Обикалям като антитерорист, за да утрепя евентуални нарушители.

Иние сме опъпчени, мажем се с лайка. Някой каза някакво мазило на Мустела вълшебно срещу обриви?

И ние хъркаме като Дарта Вейдърка. Досега слагах физиологичен разтвор, ще си купя обаче Стеримар бебе и аз.
Какво бяхте казали после за нослето? Ние имамеобикновена помпичка на Томи типи, но тя не се справя особено добре.

Моят смешен поздрав
(Контролерът на плейстейшъна цепи мрака просто  hahaha )

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 13:07 от Amilia Pond

Общи условия

Активация на акаунт