ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 954
  • 628
  •   1
Отговори
# 510
Не не е вярно според мен,от теб зависи как ще го научиш  Peace

Белисима раничката е много яка.Обичам лисици  Mr. Green

С ММ решихме утре да идем да видим кошчето на Рекаро,моля ако някой го има да сподели мнение,нещо столчетата с пълно легнало не ни харесват как се връзват. Thinking

# 511
Уфф. За носене на ръце не щЪ и да чуя. Щом свеки не издържа и се скара на мъжа ми. Той при всяко промеънкване дет се вика аз не съм го чула още и той го е грабнал на ръце  Crossing Arms Викам сега, като много знаеш искам график, като не си вкъщи кой ще идва да го друса и разнася щото на мен още не ми е минал кръста от бременността . Обикаля, като реквизиран кон из апартамента и после вика, ма той не иска в леглото и в люлката. Ми да не е луд да иска.

# 512
И Маги предпочита на ръце,аз си я научих,че нали в началото много повръщаше  Whistling
Сега обаче постепенно свиква да седи по повече време в количката,шезлонга и леглото.Успявам да я замотая като сменям играчките  Mr. Green

# 513
Теди пък се дави със слюнката си, сега вече по-рядко де. Затова я държим при нас- през деня спи в коша за количката, през нощта в кошарата. Не смея да я оставя сама в кошарата в спалнята, макар и да имам бебефон. А сега си върти главата, и не винаги й е на страни и дори през нищта я гледам накъде й е главата Tired

# 514
Слави стои в кошарката в обичайните си моменти на добро настроение, след което ревва и няма спасение освен разнасяне. На мен пък ми става кофти точно като му се общува да го зарежа в кошарката и си вися до нея да бъбрим. Та така няма свободно  Laughing
Хич не го интересуват играчките  Tired имам чувството, че с еднакъв ентусиазъм гука на стената и на щарена играчка  baby_neutral за това нямам ентусиазъм да купувам играчки и не мога да разбера дали трябва  Confused
Абе за кенгурата - обяснете моля кое е притеснителното? Нашия ортопед каза, че са си съвсем ок и дори полезни?

# 515
Според мен децата се раждат с характера си и в много редки случаи родителите са виновни дали бебето обича на ръце или не, дали спи само или не, и т.н.
Гледам и двете си деца по един и същи начин, но при нас резултатът е коренно различен.

И нашият ортопед каза, че кенгуруто не е противопоказно.

# 516
Днес моето бебче прави 2 месеца - сякаш вчера отидох да ме видят за разкритие и там си останах Heart Eyes. Времето минава много бързо. Коликите при нас поотихнаха, защото даваме инфакол, но вече за втори път не е акала от три дни ooooh! и смятам да ги спирам,ще видим дали ще се влошат пак Tired.
Нашата педиатрка ми каза да й давам вече по 120 мл и да премахна едното ядене в 12 , т.е. да яде по 6 пъти на ден и от 21 до 6 без ядене #Crazy. Това засега ми се струва непосилна трудна задача-нвсе се буди през тоЗи интервал и търси поне едно ядене. При вас как е , по колко пъти ядете, ние сме на смесено ядене- допълвам в шишето с кърма АМ до необходимото количество..

# 517
Elsi86, мисля, че ако сложиш бебчо преди да е ревнала, може да заспи в люлката. Един вид да предотваритиш рева. Веднъж ревнат ли, особено, ако се ядосат, трябват по-крути мерки. Снощи като нададе глас госпожицата и с големия батко й отвърнахме с още по-голям шум, веднага млъкна, а след малко люшкане даже заспа на големия шум. Беше в шезлонга.

За храненето не се стресирай, ако не покриеш изискванията на лекарката. Все пак това е препоръка.  Peace Bellisima беше споделила, че Петър сам си е намалил броя на храненията и увеличил интервала. При бебенцатагладът се усеща като болка, а нямат представа за време. Не бих си мъчила детето даже да е изцяло на АМ. Моя позната си хранеше с АМ сина и на 1 час първия месец. Върви едър за възрастта си, но не е напомпан. Те са на Аптамил. Може и това да има значение.

emeka, не се плаши. Децата не са еднакви. Защо да иска на ръце? Може да иска да се оглежда, но затова има шезлонг, столче за хранене, количка с по-изправено положение. Една приятелка си беше обучила детето да си стои в шезлонга, никакви ръчички! Като го гушнах това дете, и като писна да реве... #Crazy То си е до навик.

Кенгуру ще си ползвам с чиста съвест. Сега сме със слинг, щото мога да я кърмя в него и да са ми свободни ръцете. Но ако нямах слинг, щях да ползвам кенгуру. И съм ползвала с първия ми син. Не казвам, че има нещо лошо да си купи човек ергораничка, но съм убедена, че вредата от кенгуруто е силно преувеличена. Peace

# 518
О да, мама Барба и аз също не бих я мъчила, то дори мъчението е и за моя сметка, защото гладна ли е, реве безутешно милата   Cry, сякаш не е яла не от три часа, а от три дни Crazy. И ние сме на Аптамил от болницата още, чувам хубави неща за него, акахме и редовно преди инфакола Peace.
Аз за ранички и кенгуру смятам да изчакам, още заспиваме без проблем в количката Peace

# 519
Елси аз също давам Инфакол или по-скоро давах, защото вече нямаме такива колики, но мисълта ми е, че  при нас се получаваше следното: започвам с капките малката не яка 2 дни примерно, после явно и свиква коремчето и си ака постоянно. Като спра и пак започна капките пак има някаква такава пауза в акането. Така че според мен нямаш място за притеснение. А също и  никога не сме се запичали от капките.
За раница или кенгуру аз нещо не мога да се навивя все още. А и Никол си е върла фенка на количката. Убожава си я, така че за сега ще си останем с нея... Simple Smile
Носене на ръце Според мен е както си го научиш. Аз в началото бях тръгнала да я уча на ръце заради коликите и повръщането. Сега като отшумяха малко от малко и двете неща гледам повече да си играеме с играчки и да си гукаме, но не да е в ръцете ми. А сега вече се заглежда навсякъде и играчките и правят впечатление и се забавлява с тях та е по-лесно да я замотая нещо и да не е на ръце.

Ето ни и нас:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=819893184701506&set= … ype=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=819893268034831&set= … ype=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=822496014441223&set= … ype=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=822497207774437&set= … ype=3&theater

# 520
Момичета, благодаря за споделеното за люлки и кенгуру. За кенгуруто ортопеда при който ходихме д-р Янакиев в Пловдив, единственото като въпрос, което ми позволи да питам е за него! И той каза..., "дори препоръчвам". Тъй като разкрачената поза била правилна, а не събраните крачета. И ни показа как да правим упражнение с въртеливи движения на вън.
Елси, при нас ефекта от инфакола беше същия - от акане на всяко хранене, до акане по 1,2 макс 3 пъти. От два дни даваме Cocyntal colic на Boiron ( изпратиха ни ги от щатите) и май наистина ще се окажат ефикасни и без ефекта с намаляване броя на изхожданията! Но в бг май ги няма!
Ние отдавна сме на 6 дори и 5 пъти кърмене в денонощие. Но не съм правила нищо за това, той сам си намали храненията.

# 521
Днес моето бебче прави 2 месеца - сякаш вчера отидох да ме видят за разкритие и там си останах Heart Eyes. Времето минава много бързо. Коликите при нас поотихнаха, защото даваме инфакол, но вече за втори път не е акала от три дни ooooh! и смятам да ги спирам,ще видим дали ще се влошат пак Tired.
Нашата педиатрка ми каза да й давам вече по 120 мл и да премахна едното ядене в 12 , т.е. да яде по 6 пъти на ден и от 21 до 6 без ядене #Crazy. Това засега ми се струва непосилна трудна задача-нвсе се буди през тоЗи интервал и търси поне едно ядене. При вас как е , по колко пъти ядете, ние сме на смесено ядене- допълвам в шишето с кърма АМ до необходимото количество..

Elsi, същата работа Grinning уж отидох на запис на тонове рутинно и какво се оказа - ще се раждаме Grinning
При нас има промяна - както скоро писах, че ядем по 8-11 пъти на ден, така започнахме да ги правим 7-8 от само себе си. Бебето започна да прави само дълги паузи. Снощи в 18:30 изяде рекордното количество 170 мл кърма, заспа в 20:30 и после яде в 01:20 и в 5:30. Никога не е било така, чак се притесних да не стои гладен! Така че явно сами си разреждат яденетата, не се притеснявай.

За кенгуруто - въпросът е в тази картинка - http://blog.roshavo.com/wp-content/uploads/2014/05/2596100_orig-r.jpg   :peace

А забелязали ли сте дали характерът на бебетата сега има общо с поведението им, когато са били в коремчетата ви? Simple Smile

# 522
little afternoon, на самата картинка пише, че може да допринесе това положение на крачетата за дисплазия, не че я причинява. Peace

# 523
Да, така е. Всеки може да прецени за себе си.

# 524
  • Пловдив

musleto: Къде ходихте на преглед при Янакиев? Ние трябваше да минем на преглед при него още на изписване, но трябваше да чакам до 17ч и от регистратурата ни казаха да запазим час по-натам.
След това педиатърката се направи на интересна , и вместо да даде направление както обеща в началото дала телефоните на 2ма ортопеди и казала на ММ, че по-добре да идем на частен прием видиш ли ...отварям сайта на първия ортопед и 4ета, 4е приема и по ЗК...еееее вс бизнес ве4е. Оплаках се:) Ама, какво да правим, щом е за бебето ще ходим на частен прием, че до края на втория месец било добре да се иде.

Общи условия

Активация на акаунт