"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 901
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
На мен никак не ми е чудно това отношение към живота. Преди 60-70 години у нас е било същото. Целите фамилии са живели заедно, уважението към възрастните е било на почит, свекървата е била като главнокомандващ и прочие патриархален бит. Даже знам от майка си, че нейната свекърва т.е. баба ми на  времето се е опитала тя да взема заплатата на сина си и да я разпределя по домакинските пера, ама и е минала котка път.Така че леко-полеко и при тях ще се променят нещата,  все пак комуникациите са на ниво, в живота навлизат нови неща и те няма да останат на едно място.
Друг е въпроса, че ние вече сме в другата крайност, което също не е добре-никой не уважава никого и докъде ще го докараме не е ясно.

# 271
  • Истанбул
Разрешенията за учене в чужбина се дават  обикновено в заможните и хайлайф семейства.Там даже говоренето на хинду или на английски с акцент е проява на лош вкус Embarassed Миналата година  световните медии грЪмнаха и показваха как един индийски малчуган беше подкарал собственото си Ферари =подарък за рожд,ден.Изхвърляния от всякакъв вид и естество.Спомням си навремето ние имахме състудентка от Шри Ланка,тя самата казваше ,че било революционен акт едва ли не семейството да я изпрати да учи в университет и то в чужбина.Доколкото си спомням беше минала през *зверските*изпити хем в училище хем между момчетата.Дяволска навързана система-семейни порядки,обогатени с религиозен фанатизъм,после момичето се спира от училище,защото е от женски пол и преднина имат братята й,оженват го на бърза ръка за човек ,който няма високи претенции за зестра,но пък липсата на едно гърло е повече от добре за бащата на булката,тя тъй като е необразована няма си хал-хабер от социалния живот и си мисли ,че съпругът й е самия Бог,няма икономическа независимост и така до безкрай......За облеклото мога да кажа ,че едва в Делхи видях момичета облечени с дънки и блузки.,в Агра ,Джайпур си бяха с тесни шалвари тип клин и отгоре дълга туника.Мъжете носят и дънки и фланелки и дълги бели ризи с бели панталони отдолу-те май бяха мюсюлмани.Най ми бяха смешни едни ергени с панталони тип чарлстон и розови ризи с яки *волски език* Mr. Green

# 272
shanika, аз съм абсолютно съгласна, че положението у нас е било аналогично. И моята баба по бащина линия се опитва да го раздава по подобен начин, разбира се доста смекчето, та не си е навлякла омразата на фамилията Laughing, но все пак се усеща, че се опитва да доминира.
Но имам близки познати (на прима виста се сещам за цели три newsm81), чиито баби определено тормозят или са тормозели майките им, много подобно на Калиани! Едното момиче дори не я нарича "баба", а "майката на баща ми" - само мога да гадая в каква степен е контролът и гадорията, за да се стигне дотам... Прави ми впечатление също, че само жените обръщаме внимание на това отношение. Не съм чула един мъж да си признае, че майка му или баба му прекаляват с командите и налагането на собствените си виждания. Ние ли не сме добре или те?!  newsm78

# 273
  • Варна
Нали, Лоре Simple Smile  Един такъв симпатичен виртуален мост между 2 свята се получи...Мен ако питаш,трябва да ви дадат награда за цялостен междукултурен принос! Тоя форум определено надскача границите и рамките си. Вече си имате и индийски фенки, пък аз да му мисля като дойде другото парти, че са си приготвили въпросите още отсега Simple Smile
Като участничка в този форум,се чувствам поласкана  Flutter ...обаче,наградата за междукултурния принос се пада на теб и само на теб!  Hug  Изпозвам повода,отново да ти благодаря,за времето,вниманието и грижата,които отделяш (и в този,и в другия форум),за да ни разказваш за Индия и нейните хора...и то как! ... Аз имам чувството,че съм била там!  Grinning   bouquet

... не че не го знаят- напротив, много добре им е известно, но за повечето звучи  като научна фантастика. Самостоятелни?? Ама как така самостоятелни; не е хубаво сам да се изправяш в битката на  живота; семейството трябва да е заедно, сплотено, да си помага, за да е силно и проблемите да се решават лесно. Друга истина за тях няма. Не, че не им се иска да живеят отделно и да не се съобразяват с никой, но ги е страх да останат сами без да имат зад гърба си солидна опора, (защото никога досега не са живели независими). А такава опора тук не се получава, ако се отделиш по собствено желание от дома и семейството. Какъв хитър начин да задържиш детето при себе си с користна цел като му внушаваш морални ползи. Тук никой родител не поощрява децата си да бъдат самостоятелни.
А само до желание,навици,традиции ли опира? ... Не е ли тази зависимост,преди всичко финансова?... Само традициите ли възпират младите семейства да се отделят в самостоятелно домакинство? ... Защото,не бих нарекла "самостоятелност" и "независимост",това,което наблюдавам обичайно,тук - младите се отделят...но в жилище,собственост на (или подарък от) родителите (на единия или другия),при което,на всичкото отгоре,не могат да си представят семейния си бюджет без постоянни финансови инжекции,пак от родителите ... Едни наши комшии,след като синът им се ожени,се изнесоха на вилата,за да живеят младите "самостоятелно"в апартамента...ама постоянно срещам бащата по стълбите-идва,ту да им направи някой дребен битов ремонт...ту да им плати сметките (вода и ток)  Rolling Eyes ... Не обвинявам младите-обстановката у нас е такава,че малцина от тях могат да бъдат финансово независими,във възрастта за създаване на семейство...Но смятам,че е редно,да бъдат по-скромни в претенциите си за независимост...най-малкото,да оказват подобаващо уважение на родителите си,което се среща вече много рядко-съгласна съм със shanika (разбира се,нямам предвид да позволяват злоупотреби или изнудване!) ... Или пък,ако това е неприемливо за тях,да развеят байрака и да платят цената на независимостта ... Животът е поредица от избори ... Дразнят ме хора,които се опитват да ги заобиколят  Crossing Arms...

...Въпросът все опира до финансовата обезпеченост. Ако индийките печелеха сами, нямаше да им пука- убедена съм...Така, че тя просто няма избор, освен да рискува, но и за това няма достатъчно смелост. Затворен е кръгът за жалост..
Абе ... при нас картинката е шарена,според мен  Wink ... Познавам немалко жени,които стоят със съпрузите /любовниците си,само поради финансова зависимост,тъй както,хем работят навън,хем слугуват в къщи...Формално,българките,сме свободни...ама на практика,това рядко се среща,според мен...В Индия,поне е ясно-слугуваш в къщи,но никой не те пита: "Къде са ти парите?"  Wink ...

А Шервани-то, Лорка, е традиционният сватбен костюм на мъжете в Индия ...
Объркала съм се,значи  Grinning Тъй като в "Цветовете",Индраджит,Алек, Ранвир (и др.) са докаросани в Шервани  и по други тържествени поводи,помислих,че е официална мъжка дреха,за разнообразни случаи...А какво означава името? Име на създателя му (примерно,като Костюмът Шанел) или нещо друго?
Ай!...Имат едни ежедневни (предполагам),делови костюми (Бейрон носи такива),с изправени якички,закопчани до гушата...Как издържат в тях,при тези жеги?!  Sick Аз бих се побъркала в такова нещо!   Shocked

Ани, да-има ги тези песни и танци в действителност. Точно толкова колоритни са, колкото ги показват по филмите им. Те са неизменна част от традицията при много празнични ритуали.
Много ме кефи танцуващата,под ритъма на някакви ударни инструменти,тумба,вървяща пред младоженеца (яхнал конче  Simple Smile ),на път към дома на булката!...Като разправяш за живота на индийките,обяснявам си,кефът от живота,бликащ от танците им-сигурно те се явяват едни от малкото шансове,жените да се отпуснат и да бъдат себе си  Grinning

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 15:27 от Lora-Di

# 274
  • Варна
ох, че увлекателно разказваш, Бандитче!   bouquet като приказка ми е! специални поздрави на дружките ти отново! Hug Hug Hug

# 275
ох, че увлекателно разказваш, Бандитче!   bouquet като приказка ми е! специални поздрави на дружките ти отново! Hug Hug Hug

Абсолютно същото мисля и аз! Благодаря ти много за разказите Bandit Queen. Поздрави и от мен ... newsm10 newsm76 Two Hearts

# 276
Рокси, тъкмо мислех да подпитам как свършва Рам Милай...Предполагам, че такъв щастлив  финал са очаквали зрителите, предвид негативния финал в Бидаай. На мен също ми е интересно защо не е имало интерес, след като истерията по Сара и Ангад беше толкова голяма, а и Зее Тв е с традиции по отношение на сериалите си . Но има и друго- по това време имаше 5-6 други много силни сериала, които вървяха в еднакъв часови диапазон и вероятно вниманието на зрителите се е разпокъсвало между вси4ки тях...

Да финала е щастлив за героите на Сара и Ангад в този сериал! Това много ме зарадва предвид това, което стана с финала на Цветовете. А Ангад и Сара са изключителни. Само да кажа, че в Рам Милай те не играят в самото начало. Първите епизоди има други - после идва Сара, а по-късно и Ангад! Моментите с тях обаче са изключителни. Много готини сцени и те са супер сладки. Направо картинки. Струва си да се гледа сериала. Може наистина да е имало голяма конкуренция и доста неща в едно и също време - затова да се е получило така. Дано в бъдеще пак снимат заедно ...  newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves Praynig

# 277
Вчера вечерта Сара е присъствала на някакво събитие - откриването на някакъв календар или нещо такова! Писала е, че сега е време за малко почивка. На същото събитие е присъствала и Ашита Даван - Малти. Двете имат няколко снимки заедно - много са готини. Сара е изключително елегантна, стилна и красива - сестра й също е там. Ашита е със сиво бялата рокля - и тя е супер ... smile3525 Two Hearts Two Hearts  Kissing Heart  Hands Clap

# 278
Уау, ето и една нова невероятна снимка на Сара и Ангад от днес. До колкото разбрах от съобщението на Ангад по-долу двамата отново са в Делхи. Било време за парти. На снимката с тях се виждат и сестрата и приятеля на Сара. Но двамата с Ангад пак са се залепили един до друг. Определено обичат купоните - не пропускат случай  ...  smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

delhiiiiiiiiiiii🍻🍺#party #partying #fun #TagsForLikes #instaparty #instafun #instagood #bestoftheday #crazy #friend #friends #besties #guys #girls #chill #chilling #kickit #kickinit #cool #love #memories #night #smile #music #outfit #funtime #funtimes #goodtime #goodtimes #happy🍻

# 279
Добър вечер на цялата компания  Hug
Не, не мога да ви изчета  #Crazy Направо ме сбъркахте....

Despina  Hug Bandit Queen  Hug благодаря за поздравите и пожеланията  Hug Правнуче от юнака, едва ли ще дочакам, ама ако мога да видя поне още едно..... Praynig Praynig

Bandit Queen разбрах, че си била на празник и там е станало въпрос за нас фенките на индийските сериали. Но трябва на спокойствие да прочета разказите ти, защото са много интересни и увлекателни. Но сега през едното око влиза, през другото излиза и в главата нищо не остава.

За Кармата ако все още някой гледа - Дамини наистина ли ще си тръгне  newsm78

Булката моята Сумитра във всеки епизод все повече и повече ме разочарова. Държи се ужасно с Ананди, с Гена. Незаслужено обвини Гена, че се меси в живота на Сугна...Май и тя ще стане същата като Калияни, че може и да я надмине....

Цветовете Що за мъж е Индраджит...Как може да позволи на Прасундрата да постъпва по този начин...Баси...той все едно е заврян зет..... #Cussing out И двете им деца си тръгнаха от къщата и той мълчи......И кога ще разкрият Навин, че вече не мога да трая Авнито.... #Cussing out

# 280
  • Sofia
много е слаба Сара на тези снимки....Малти много ми хареса

# 281
  • Индия/България
Ami, momicheta, to bez vas moeto prisystvie se obezsmislq napylno, taka che zaslugite sa dvustranni
Simple Smile Blagodarq za inteligentnata diskusiq! A vie - derzaite!

Za Shervani-to nikak ne si se zabludila, Lorke; moje bi az ne sym douto4nila.пїЅВ  Po princip po vremeto na britanskoto upravlenie v Indiq Shervani e bila drehata na viso4aishite osobi- onezi s kralsko i znatno poteklo. Noseli sa go edinstveno po4etni li4nosti, aristokrati, princove, maharadji, vidni poeti, obshtestvenici i podobni. Ottogava to e stanalo simvol na klasa i prestij. Po-kysno indiicite go prevryshtatпїЅВ  v svoe tradicionnoпїЅВ  myjko svatbeno obleklo zaradi krasiviq mu i wnushitelen dizain. No to pridobiva takava silna populqrnost i varianti, 4e v po-olekotenite si modeli zapo4va da se nosi kato oficialno obleklo pri razli4ni formalni slu4ai, priemi, festivaliпїЅВ  i pro4ee. Misylta mi v predniq posting beshe, 4e ne e podhodqshta za ejednevieto, poneje si e dosta solidna materiq. Originalno tova e zimna dreha, Lori,В  makar 4e ve4e ima i kup letni olekoteni modeli, no ne po-malko pishtni.
Ina4e dumata "shervani"пїЅВ  ozna4ava tochno gornata chast na kostjuma- tazi tejko inkrustrirana dylga tunika ( ili po-skoro roba). Ako ne se lyja, dumata idva ot Urdu- dialekta na Pakistan i mjusjulmanite v India; ne e ne4ie ime ili marka.Zna4enieto e bukvalno.

Otnosno otdelqneto ot familiqta-пїЅВ  ima go, razbira se dosta silno i finansoviq moment, no na men mi se struva, 4e vsi4ko e kompleksno. Pri bednite semeistva naprimer finansova zavisimost na decata ot roditelite po4ti nqma, dori e obratnoto- roditelite 4akat na decata si da gi izdyrjat, toest tam finansoviqt faktor ne e osnoven, no tam pyk gi zadyrja onova emocionalno izdevatelstvo ot strana na roditelite, 4e "eto, nie tolkova sme se lishavali zaradi teb,В  da imash vsi4ko, a ti sega ni se otplashtash kato ni ostavqsh". I dori sinyt da im pomaga finansovo, makar i dale4 ot tqh,пїЅВ  za roditelite i za obshtestvoto tezi sinove i snahi si ostavat edin vid predateli i vednaga im se lepva kleimo na bezotgovorni, koeto posle se otrazqva negativno na rabotata i kontaktite im.
Pri bogatite semeistva finansovata zavisimost e po-silna, poneje tam se kasae za ime, prestij, polojenieпїЅВ i nai-ve4e za bydeshtoпїЅВ  nasledstvo- vse neshta, koito davat golemi oblagi i ne vseki e gotov da se razdeli s tqh na vsqka cena. No i pri tqh strahyt e po-skoro strah ot eventualen proval, sled koito vryshtane nazad nqma. Toest te razbirat prskrasno, 4e ako ne uspeqt da se spravqt s predizvikatelstvata i otdelqneto im se okaje greshka, shte trqbva da se opravqt sami i da plashtat preskypo za neq. Eto za tozi moment te ne sa podgotveni nito psihi4eski, nito prakti4eski i ne sa gotovi da priemat zatryshvaneto na vratite sled tqh (ili pred tqh pri eventualno zavryshtane).
A tuk go ima i emocionalniq moment, Lori. Ti shteпїЅВ  vidish celiq tozi kazus v MB, kogato Jagadish napuska familiqta i s Gori zajivqvat otdelno i posle, kogato osyznava greshkata i se zavryshta. Shte vidish kolko trudno e za vsi4ki da mu prostqt ( na nqkolko pyti go gonqt nai-bezceremonno) , no i kolko trudno za nego e da preglytne fakta, 4e taka kategori4no e othvyrlen ot nai-blizkite si. Dori, kogato beshe s Gori 4uvstvoto, 4e e sam, spomenite i vsi4ko, svyrzano s doma mu go razqjdashe. I tova, 4e go lishiha ot imushtestvata ne beshe osnovna pri4ina za negoviq strah i myka, a po-skoro vinata, i greshkata, 4e e dopusnal da zagubi semeistvoto si.
Az syshto podkrepqm mnenieto na Shanika i si mislq, 4e ne tolkova nacionalnostta, kolkoto onazi tynka granica na ponosimost i dopustimost v tradiciite i otnosheniqta pravi opredelena kultura konservativna ili otvorena..

Ina4e da, i pri jenite e otnositelno. Ima bezbroi indiiki, na koito ako im dadesh svoboda nqma da znaqt kakvo da pravqt s neq, poneje ve4e sa sviknali na poslushanie i imat dylboko vkoreneni navici na pod4inenie. Predstavi si Sumitra iliпїЅВ maikata na Anandi kak biha reagirali, ako polu4at 100000 rupii- shte si gi skytat pod djusheka za 4erni vremena, dokato syprujeto gi poiska.пїЅВ  No ako syshtite gi dadesh na Anandi ili Icha, te shte gi vlojat v obu4enieto si, za da izklasqt nagore. Ako gi dadesh na edna Tapasq dori, vednaga shte ti otvoriВ  butik ili salon za krasota peimerno...i taka..Vyprosyt naistina opira i do li4no samosyznavane...

I nakraq za muzikata-пїЅВ  da tancuvash na indiiski ritmi e neveroqtno izjivqvane. Edva, kogato se prestrashih i az da vrytna nqkolko 4upki ( na edna svatba bqhme), razbrah zashto vsyshtnost v Indiq muzikata i tancite imat takova vajno zna4enie. Ami te obrisuvat celiq im jivot. Te sa jivot v jivota im! I 4ak togava razbrah zashto indiikite si umirat za festivali i socialni sybitiq. Tova naistina e tehniqt na4in da se otkysnat ot "pravilata na igrata" i da izrazqt sebe si po nai-avtenti4niq na4in. Dobre, 4e v tova otnoshenie ne pravqt kompromisi.

MAMA-AN, dobre doshla otnovo! Dori da si propusnala, ne e nishto 4ak tolkova vajno. Shte ima oshte partita i otzivi ot indiikite.
Pitash za Damini- ne, nqma da si trygne. Ne i sega. Pone 10 pyti se zari4a i se kani da napusne Takur, no go pravi samo vednyj, dosta po-natatyk v seriala, kogato vsyshtnost i Icha napuska Vir, zashtoto povqrva, 4e bebeto na Tapasq e ot nego (a istinskiqt bashta e syvsem druga vajna figura v seriala). Sled mnogo vreme Damini otnovo se zavryshta v imenieto, no ve4e, za da go otkupi ot zaloga sreshtu dylgovete na Pushkar.пїЅВ Togava Icha ve4e e v zatvora.

Roksi, kato kaza, 4e geroite na Sara i Angad vlizat po-kysno v drugiq serial, ta se zamislih, 4e tezi, koito ne sa bili vpe4atleni ot istoriqta v na4aloto, sigurno sa prestanali da go gledat, bez da podozirat, 4e dvamata se poqvqvat sled tova. Toest moje izobshto da sa propusnali da razberat, zatova da e zagubil zritelska auditoriq. Za men na4aloto na edin film/serial naprimer e mnogo vajen. Ne me li grabne ot raz, ne se zorq da gledam, dori natatyk da e super interesen.

I az mislq oba4e, 4e Sara neshto e zaslabnala. Ina4e sa hubava dvoika s Angad, ot onezi, koito si prilqgat da sa zaedno.

# 282
  • Варна
Ами, момичета, то без вас моето присъствие се обезсмисля напълно, така че заслугите са двустранни
 Simple Smile Благодаря за интелигентната дискусия! А вие - дерзайте!

За Шервани-то никак не си се заблудила, Лорке; може би аз не съм доуточнила.По принцип по времето на британското управление в Индия Шервани е била дрехата на височайшите особи- онези с кралско и знатно потекло. Носели са го единствено почетни личности, аристократи, принцове, махараджи, видни поети, общественици и подобни. Оттогава то е станало символ на класа и престиж. По-късно индийците го превръщат  в свое традиционно  мъжко сватбено облекло заради красивия му и внушителен дизайн. Но то придобива такава силна популярност и варианти, че в по-олекотените си модели започва да се носи като официално облекло при различни формални случаи, приеми, фестивали  и прочее. Мисълта ми в предния постинг беше, че не е подходяща за ежедневието, понеже си е доста солидна материя. Оригинално това е зимна дреха, Лори,макар че вече има и куп летни олекотени модели, но не по-малко пищни.
Иначе думата "шервани" означава точно горната част на костюма- тази тежко инкрустрирана дълга туника ( или по-скоро роба). Ако не се лъжа, думата идва от Урду- диалекта на Пакистан и мюсюлманите в Индия; не е нечие име или марка.Значението е буквално.

Относно отделянето от фамилията- има го, разбира се доста силно и финансовия момент, но на мен ми се струва, че всичко е комплексно. При бедните семейства например финансова зависимост на децата от родителите почти няма, дори е обратното- родителите чакат на децата си да ги издържат, тоест там финансовият фактор не е основен, но там пък ги задържа онова емоционално издевателство от страна на родителите, че "ето, ние толкова сме се лишавали заради теб,да имаш всичко, а ти сега ни се отплащаш като ни оставяш". И дори синът да им помага финансово, макар и далеч от тях, за родителите и за обществото тези синове и снахи си остават един вид предатели и веднага им се лепва клеймо на безотговорни, което после се отразява негативно на работата и контактите им.
При богатите семейства финансовата зависимост е по-силна, понеже там се касае за име, престиж, положение и най-вече за бъдещо  наследство- все неща, които дават големи облаги и не всеки е готов да се раздели с тях на всяка цена. Но и при тях страхът е по-скоро страх от евентуален провал, след който връщане назад няма. Тоест те разбират прекрасно, че ако не успеят да се справят с предизвикателствата и отделянето им се окаже грешка, ще трябва да се оправят сами и да плащат прескъпо за нея. Ето за този момент те не са подготвени нито психически, нито практически и не са готови да приемат затръшването на вратите след тях (или пред тях при евентуално завръщане).
А тук го има и емоционалния момент, Лори. Ти ще  видиш целия този казус в МБ, когато Джагадиш напуска фамилията и с Гори заживяват отделно,и после, когато осъзнава грешката,и се завръща. Ще видиш колко трудно е за всички да му простят ( на няколко пъти го гонят най-безцеремонно) , но и колко трудно за него е да преглътне факта, че така категорично е отхвърлен от най-близките си. Дори, когато беше с Гори чувството, че е сам, спомените и всичко, свързано с дома му го разяждаше. И това, че го лишиха от имуществата не беше основна причина за неговия страх и мъка, а по-скоро вината, и грешката, че е допуснал да загуби семейството си.
Аз също подкрепям мнението на Шаника и си мисля, че не толкова националността, колкото онази тънка граница на поносимост и допустимост в традициите и отношенията прави определена култура консервативна или отворена..

Иначе да, и при жените е относително. Има безброй индийки, на които ако им дадеш свобода няма да знаят какво да правят с нея, понеже вече са свикнали на послушание и имат дълбоко вкоренени навици на подчинение. Представи си Сумитра или майката на Ананди как биха реагирали, ако получат 100000 рупии- ще си ги скътат под дюшека за черни времена, докато съпружето ги поиска. Но ако същите ги дадеш на Ананди или Ича, те ще ги вложат в обучението си, за да изкласят нагоре. Ако ги дадеш на една Тапася дори, веднага ще ти отвори бутик или салон за красота примерно...и така..Въпросът наистина опира и до лично самосъзнаване...

И накрая за музиката- да танцуваш на индийски ритми е невероятно изживяване. Едва, когато се престраших и аз да врътна няколко чупки ( на една сватба бяхме), разбрах защо всъщност в Индия музиката и танците имат такова важно значение. Ами те обрисуват целия им живот. Те са живот в живота им! И чак тогава разбрах защо индийките си умират за фестивали и социални събития. Това наистина е техният начин да се откъснат от "правилата на играта" и да изразят себе си по най-автентичния начин. Добре, че в това отношение не правят компромиси.

МАМА-АН, добре дошла отново! Дори да си пропуснала, не е нищо чак толкова важно. Ще има още партита и отзиви от индийките.
Питаш за Дамини- не, няма да си тръгне. Не и сега. Поне 10 пъти се зарича и се кани да напусне Такур, но го прави само веднъж, доста по-нататък в сериала, когато всъщност и Ича напуска Вир, защото повярва, че бебето на Тапася е от него (а истинският баща е съвсем друга важна фигура в сериала). След много време Дамини отново се завръща в имението, но вече, за да го откупи от залога срещу дълговете на Пушкар. Тогава Ича вече е в затвора.

Рокси, като каза, че героите на Сара и Ангад влизат по-късно в другия сериал, та се замислих, че тези, които не са били впечатлени от историята в началото, сигурно са престанали да го гледат, без да подозират, че двамата се появяват след това. Тоест може изобщо да са пропуснали да разберат, затова да е загубил зрителска аудитория. За мен началото на един филм/сериал например е много важен. Не ме ли грабне от раз, не се зоря да гледам, дори нататък да е супер интересен.

И аз мисля обаче, че Сара нещо е заслабнала. Иначе са хубава двойка с Ангад, от онези, които си прилягат да са заедно.

# 283
В Индия родителите се грижат за децата си докато ги оженят, а после децата трябва да се грижат за родителите си задължително. А при нас родителите се грижат за децата си цял живот, а децата се грижат за родителите си пожелание. Напоследък се забелязва и западното влияние, родителите да се грижат за децата си докато ги изучат, а оттам нататък децата да се оправят сами, но това не е честа практика.
Аз мисля, че една смесица между всичко е най-добрия вариант. Родителите трябва да се грижат за децата си цял живот, тъй като те са техни деца до смъртта им. Децата трябва да се учат на самостоятелност. При вероятен проблем, първо трябва да се опитат да го разрешат сами, а след това ако е наложително може и родителите да помогнат. И не на последно място, децата трябва да помагат на вече възрастните си родители, тъй като сега те са "децата" имащи нужда от грижа. С две думи, нека всички да бъдем самостоятелни, но и да си помагаме в нужда. Все пак сме семейство.

# 284
Ами, момичета, то без вас моето присъствие се обезсмисля напълно, така че заслугите са двустранни
Simple Smile Благодаря за интелигентната дискусия! А вие - дерзайте!

Рокси, като каза, че героите на Сара и Ангад влизат по-късно в другия сериал, та се замислих, че тези, които не са били впечатлени от историята в началото, сигурно са престанали да го гледат, без да подозират, че двамата се появяват след това. Тоест може изобщо да са пропуснали да разберат, затова да е загубил зрителска аудитория. За мен началото на един филм/сериал например е много важен. Не ме ли грабне от раз, не се зоря да гледам, дори нататък да е супер интересен.

И аз мисля обаче, че Сара нещо е заслабнала. Иначе са хубава двойка с Ангад, от онези, които си прилягат да са заедно.

Да възможно е и тяхното по-късно влизане в сериала да е причината! Ако от началото някои хора са загледали другите сериали, които са харесали - после не всеки се е усетил за тяхното включване. Нямам представа, но от това което гледах с тях на мен сериала много ми хареса, а те са като картинки. Големи сладури ...  newsm12 Two Hearts Two Hearts  Kissing Heart txtloves

Аз Сара си я харесвам всякак - наистина е малко отслабнала, но си изглежда прекрасно ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Напълно съм съгласна, че Ангад и Сара са много хубава двойка и определено си пасват. Химията им личи от километри. Направо са един за друг ...
newsm10 txtloves   mrstraetz

Общи условия

Активация на акаунт