"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 3

• 95 905
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Ето още една прекрасна снимка на САра и Ангад от някакво събитие, на което са ходили преди време - много са готини и сладки ... smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

# 286
Здравейте! Ето едни снимки на Ашита Даван/ Малти със съпруга й! Тя навсякъде е с него и казва, че много го обича. Много хубава двойка са. Имат доста снимки - аз ви пускам само някой, но ако искате може да ви дам нейния профил в instagram ... smile3525 Two Hearts Two Hearts  Kissing Heart newsm76  ppp  Hands Clap

А това е детенцето им! Прекрасно е ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 287
MAMA-AN, аз гледам с най-голям интерес именно Кармата и откровено съм развълнувана последните епизоди. Преди много бавно вървеше действието, можех да си свърша някаква работа, да превключа на друг канал, сега не смея!  Joy И аз се чудя дали Дамини ще си тръгне, но ме удиви колко беше решителна и дори неуважителна този път... Ще видим приятелството на дечицата как ще повлияе.

# 288
  • Варна
Куини,
Mного се радвам, че сте си прекарали чудесно празника. Напоследък нямам възможност да ви следя редовно, но когато имам прозорче от време хвърлям по едно оЧо.

Много ти е точен ника  newsm10.

Ти си точно кралицата на две женски банди  Joy Joy Joy. Лорчето ти е пратила поздрави от всички нас за индийките. Аз благодаря за техните поздрави към нас   bouquet  bouquet  bouquet.

Какво е това „прасат“ та не го намерих като манджа. Да не би да е нещо, което се носи от храма, като нашата светена вода, само че в хард вариант  newsm78.

Ани,
 Честито  Hug Hug!
Преживяла си най-прекрасната емоция – раждането на първото внуче   ylinfant! Когато аз станах баба ми идваше да го разтръбя на целия свят. Радвам се за теб.

Да ви е здравичък младенеца, да ви е палав и ученолюбив  smile3540 smile3540  football :newsm32.
Скрит текст:
@Да му порасне чурката, като на ТЕЦ Варна комина и пак на татковия си „бати“ да вика@ Joy Joy
Сега ми го дай да го подондуркам малко  baby, че нашият батко е вече тийн, а младоженците засега се ослушват.

Чакай да му попея малко"

Малко съм морячееее - голям съм тарикат
Любя ученичкииии, аз от Варна град…
Дундур, дундур, дундур….

МБ
Преди малко изгледах петъчната серия.
А бе на тая Сумитра к‘ЪФ и е проблема. Хем иска дъщеря и да е щастлива, хем не и стиска да каже на Бейрон. Ако Гена каже на Васант, а Сумитра каже на Бейрон за положението, та всички вземат и се обединят, и сервират на бабчо за Шаам, Калинка ще вряка, ще кряка па ще си седне на четирибуквието. Е да, ама не! Сумитра реши да се прави на тъщата гад мръсна, та наговори куп глупости не само на Гена, а и на Шаам.
 Сугната и тя за какво се дърпа. Разбирам, раната и е още много прясна, нооооо бебока не го интересанти тая раб‘та. Той си расте и все в един ден нещата ще излязат наяве. Сугна, вместо да помисли не само за себе си, а първо за детето – тя боксува като котка на обелен салкъм. Ако приеме (а тя приема в следващите серии) любовта на Шаам, все някак си нещата ще се наредят. Вярно, много ще и е трудно, но друг избор няма. Така хем детето ще расте с любящ баща, хем тя ще има мъжка опора.
 Не искам да съм на нейно място, но имайки предвид нравите и обичаите на обществото, на което те толкова много държат – като че ли това е идеалния вариант. Нали Бейрон и Сумитра ходиха да се молят на боговете – ами нека го приемат като знак от бог, че така трябва да стане.

И какво беше това несъответствие?
Уж празникът Екадаши се прави два пъти в месеца, - 24 пъти в годината
 а по логиката на Сугна -
 "Това значи, че днес е Дашми. Това значи, че днес имам рожден ден."
Тя колко рожденни дни има

# 289
  • Варна
Ето още една прекрасна снимка на САра и Ангад от някакво събитие, на което са ходили преди време - много са готини и сладки ... smile3525 Two Hearts  love001 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

Точно такава ми харесва Сара-като рибка е!  Wink а не като сушена скумрия,на каквато е замязала последно!  Crossing Arms ... Не подхожда на източна красавица,да бъде толкоз кльощава!... Най-харесвам на източните хубавици,това,дето са някак,заоблени (вкл.с коремчета за бели-денс  Wink ),без да са дебели  Grinning ... В някакво интервю с нея,прочетох,как възразява на намеците,че се е поувлякла в слабеенето,като казва,че лицето й било кръгло...Тя чака да стане скулеста мадама! smile3544 ГлеЙ й акъла,че й крой шапка!... Няма ли кой да й обясни,че структурата на лицето й е такава,че ако чака да й щръкнат скулите,трябва да стане 30 кила и ще замяза на Круела де Вил!  Sneaky А и би трябвало да бъде щастлива,че има по-пълничко личице и ще старее по-бавно! ... Ама така е-рядко човек има акъл,да оцени онова,което му е дадено!  ooooh!

Аз чак днес сколасах,да гледам сериите на "Булката"...Абе,виЙ,защо не казвате,че са станали толкова вълнуващо-лИбовни?!  Grinning ... Много ми харесва този Шам! ... Страхотен! Истински принц!   Ангел и дявол в едно тяло! ... Сугна-как можела Гена да прави сравнение,между Пратап и Шам!...Да,по-добре да не прави...защото,сравнен с Шам,Пратап изглежда,най-най-обикновено,просто селско момченце ... Ама на Сугна й е простено,понеже от бушуващите хормони се е умопомрачила...А останалите?!...Чавка им е изпила акъла!  smile3537

Обаче тези традиционни гащи от снимката по-горе  ме убиват, сигурно са голям рахат, ама все ми се струва, че аха да паднат.
Васант често се размотава с такива-много е готин в тях!  Grinning
Да, но Васант носи и дълга туника  Mr. Green
Явно,няма пълно доверие на препаската  Wink Mr. Green

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 21:39 от Lora-Di

# 290
Това за РД на Сугна наистина беше странно

# 291
  • Индия/България
Cvetanova, privet!
Vqrno ni lipsvashe tiq dni, no pyk s poslednoto si vkljuchvane napylno kompensira. Iskreno me razsmq Simple Smile Vednaga gi podpretna i gi stroi vsi4ki po mestata Simple Smile ( ne, 4e ne si go zaslujavat, de).

Za RD na Sugna neznam dali v seriala sa imali to4no tova predvid, no da kaja kakvo sa mi razkazvali tuk.пїЅВ  Dashmi e drugoto ime na praznika Dashera. Toi pyk e posledniqt den, edin vid kulminaciqta na 9 dnevniq festival Navratri, pri koito se po4ita boginq Durga kato simvol na jenskoto na4alo;пїЅВ  izklju4itelnata jenska sila i pobeda. Chuvala sym ot mnogo vyzrastni jeni tuk da kazvat, 4e praznuvat rojdenite si dni na Dashera, poneje po selata rojdenite dni na momi4etata izobshto ne se za4itali ( nali nikoi ne e shtastliv ot rajdaneto im), a na Dashera se praznuva pishtno, oshte pove4e, 4e se po4ita jenskata sila, ta ottogava se poqvil obi4aqt momi4etata ot selata da priemat to4no tozi praznik kato svoi RD.пїЅВ  Prez vsi4ki 9 dni na Navratri se posti kato posledniqt den syvpada s posta pri ashtmi, no ne s posta pri ekadsi, zatova mi e malko stranno, 4e sa go spomenali kato ekadsi..Ne izklju4vam oba4e Sugna daпїЅВ e imala predvid drugo,пїЅВ  makar 4e tova obqsnenie mi se vijda nai-blizko s tova, koeto sym 4uvala i sa mi razkazvali..

A proslovutiq prasad e to4no osvetena hrana ot hrama. Ponqkoga moje da e prosto cvete ili dori cql ogromen kokosov oreh. Kogato vqrvashtite hindusi otivat da se molqt v hrama, te ostavqt na bogovete specifi4en dar.пїЅВ  Toi obiknoveno eпїЅВ plod,пїЅВ  neshto sladko ( ladu, halwa), qdki i susheni plodove, cvetq ili t.nar " kil-batasha" ( neshto kato orizon i sladki zaharni plo4ki). 4ast ot vsi4ko tova, sled kato se osveti ot pandit- a( sveshtenika), se vryshta obratno na vqrvashtiq ve4e kato prasad. Toi moje da vyrne ne to4no tvoq dar, a takyv, koito drugi sa darili na bogovete predi teb ili pyk prasad ot samata sutreshna/ve4erna molitvena ceremoniq na hrama. Prasad ne biva da se otkazva i bi trqbvalo da se izqde pone 1 hapka ot nego, za da polu4i vqrvashtiqt blagosloviata i blagovolenieto na bogovete.

Momicheta, dnes se setih neshto, koeto sigurno shte vi e interesno da razberete. Predi nqkyde okolo 2 godini v edno tancovo shou tuk , v koeto se systezavatпїЅВ  izvestni zvezdni dvoiki ot realniq jivot, u4astvashe i bylgarka- Elena Boeva Simple SmileпїЅВ  Tq beshe togavashno gadje na populqrniq TV aktior Kushal Tandon i blagodarenie na neq tuk vzeha da ponaznaivat ve4e kyde e Bulgariq, 4e daje i dumi4kiteпїЅВ  "zdravei" i "obi4am te" Simple Smile (indiicite po princip byrkat Bulgariq s Rusiq). Ta togava pomnq, 4e neinoto u4astie vnese mnogo emocii i polu4i silen otzvuk v jyltata presa. Za syjalenie te s Kushal otpadnaha ot nadprevarata ( makar 4e Elena tancuvashe mnogo dobre), a sled tova se i razdeliha. Ve4e ne sa zaedno, a Elena jivee v Shtatite, no opredeleno za men beshe ogromna ( priqtna) iznenada da vidq ne koi da e, a bylgarka redom do Kushal. I smeq da kaja, 4e predstavi Bulgariq dostoino. Shouto se kazva Nach Balie,пїЅВ  predpolagam v neta ima ka4eni tehni izpylneniq. 4estno kazano malko syjalqvam, 4e se razdeliha; bqha hubava dvoika, no moje bi razlikata v kulturite i tuk si e kazala dumata...

# 292
cvetanova, наистина започнах с настроение седмицата благодарение на коментара ти!  newsm62
Bandit Queen, винаги супер интересни неща разказваш, много благодаря!  Hug

Наистина се надявам да се вразумят героите в МБ, че вече много се проточи.

Прекрасна седмица на всички! Simple Smile

# 293
  • в страната на абсурдите
Аз се поразрових в You Tube и ето един танц с Елена Боева /много е симпатична/.

http://www.youtube.com/watch?v=puiXzZ6Anlc

http://www.kliuki.net/tazi-balgarka-pleni-jurito-v-indiiskiya-de … sing-stars-video/

# 294
  • Варна
Цветанова, привет!
Вярно ни липсваше тия дни, но пък с последното си включване напълно компенсира. Искрено ме разсмя  Simple Smileе Веднага ги подпретна и ги строи всички по местата  Simple Smile ( не, че не си го заслужават, де).

За РД на Сугна не знам дали в сериала са имали точно това предвид, но да кажа какво са ми разказвали тук. Дашми е другото име на празника Дашера. Той пък е последният ден, един вид кулминацията на 9 дневния фестивал Навратри, при който се почита богиня Дурга като символ на женското начало;изключителната женска сила и победа. Чувала съм от много възрастни жени тук да казват, че празнуват рождените си дни на Дашера, понеже по селата рождените дни на момичетата изобщо не се зачитали ( нали никой не е щастлив от раждането им), а на Дашера се празнува пищно, още повече, че се почита женската сила, та оттогава се появил обичаят момичетата от селата да приемат точно този празник като свои РД.През всички 9 дни на Навратри се пости като последният ден съвпада с поста при ащми, но не с поста при екадси, затова ми е малко странно, че са го споменали като екадси..Не изключвам обаче Сугна да е имала предвид друго,  макар че това обяснение ми се вижда най-близко с това, което съм чувала и са ми разказвали..

А прословутия прасад е точно осветена храна от храма. Понякога може да е просто цвете или дори цял огромен кокосов орех. Когато вярващите хиндуси отиват да се молят в храма, те оставят на боговете специфичен дар.Той обикновено е плод,нещо сладко ( ладу, халва), ядки и сушени плодове, цветя или т.нар "кил-баташа\"( нещо като оризон и сладки захарни плочки). Част от всичко това, следжйе да върне не точно твоя дар, а такъв, който други са дарили на боговете преди теб или пък прасад от самата сутрешна/вечерна молитвена церемония на храма. Прасад не бива да се отказва и би трябвало да се изяде поне 1 хапка от него, за да получи вярващият благословята и благоволението на боговете.

Момичета, днес се сетих нещо, което сигурно ще ви е интересно да разберете. Преди някъде около 2 години в едно танцово шоу тук , в което се състезават известни звездни двойки от реалния живот, участваше и българка- Елена Боева  Simple Smile  Тя беше тогавашно гадже на популярния ТВ актьор Кушал Тандон и благодарение на нея тук взеха да поназнайват вече къде е България, че даже и думичките "здравей" и "обичам те"  Simple Smile (индийците по принцип бъркат България с Русия). Та тогава помня, че нейното участие внесе много емоции и получи силен отзвук в жълтата преса. За съжаление те с Кушал отпаднаха от надпреварата ( макар че Елена танцуваше много добре), а след това се и разделиха. Вече не са заедно, а Елена живее в Щатите, но определено за мен беше огромна ( приятна) изненада да видя не кой да е, а българка редом до Кушал. И смея да кажа, че представи България достойно. Шоуто се казва Нач Балие,предполагам в нета има качени техни изпълнения. Честно казано малко съжалявам, че се разделиха; бяха хубава двойка, но може би разликата в културите и тук си е казала думата...

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 10:19 от Lora-Di

# 295
  • София
   Добро утро на всички!!!! Пожелавам ви прекрасна седмица  Grinning  Grinning  Grinning

Днес очаквам Цветовете с нетърпение. Надявам се, че Васу с тези нейни "сърдечни проблеми" няма да си прибере синовете наново, за сметка на снахите. При нея какво излиза -на Авнито, която даже я изнудва, и дума не казва, а двете сестри по-черни и от дявола. И не знам защо толкова се тръшка, че е загубила синовете си, като дъщеря и зачезна не знам къде и за нея дума не е обелила. Такива двойни стандарти не разбирам.

Относно съжителството с родителите. Семействата трябва да се подкрепят винаги и да са заедно и в добри и в лоши моменти, но и всяко трябва да си има правото да живее самостоятелно. Да опита да се бори с живота самостоятелно. Да се опита да създаде свой собствен дом самостоятелно. Тази категоричност ме отвращава - или с мен, или завинаги си тръгвай. Не го разбирам живота така аз. Не мога да си представя, че в една къща ще живеят свекър и свекърва, 2-3 деца със съпругите и децата си, някои племенник, леля, чичо, братовчет и т.н. То си става Биг брадър във всяка индийска къща - по цял ден интриги, скандали и дърляне между жените. Никой не може да ме убеди, че се обичат и уважават всичките. Все ще има любимата снаха, лошата, мързеливата и т.н.

Сугна я и разбирамм, и не. Ако знаеше какви и ги кроят, тя сама щеше да търси Шиам. Какво си мисли, че ще си живее в стайчето, ще си гледа бебето и всичко ще е ок. Нима не вижда, че собствената и майка не я подкрепя.  Такъв късмет едва ли се случва често на индийско момиче в нейното положение. Момче да я обича, въпреки че е вдовица, че е бренемнна от друг и любовта им е в разрез с всички разбиранията на обществото. Не мога и да си представя как ще реагират родителите и съселяните им като разберат каква е работата.
   Другите не ги коментирам. Малката булка я гледам вече заради Ананди, защото много добре си играе ролята момичето и Бейрон, които е най-трезвомислещия в този сериал.

И за финал една снимка на Парул, където изглежда неотразима и ако не знаех, че е индийка трудно бих го препдположила:

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 09:40 от TEREZA83

# 296
TEREZA83, много ми хареса коментарът ти за Биг Брадър!  Laughing Мисля точно като теб!

Иначе на мен и Ананди, и почти всички в МБ много ми харесват колко добре си играят ролите. Независимо добри или лоши персонажи са, винаги ме впечатляват! Има доста сцени почти във всяка серия, които наистина ги правят вълнуващи с играта си, а и дубльорите ни са много добри, както и преди сме си говорили. Simple Smile

# 297
Не знам колко пъти в годината се празнува Дашми, но бабата каза 2 пъти в месеца  Mr. Green и Сугна веднага зацепи за рожд. си ден

# 298
  • Варна
А прословутия прасад е точно осветена храна от храма. Понякога може да е просто цвете или дори цял огромен кокосов орех. Когато вярващите хиндуси отиват да се молят в храма, те оставят на боговете специфичен дар. Той обикновено е плод,  нещо сладко ( ладу, халва), ядки и сушени плодове, цветя или т.нар "кил-баташа" ( нещо като оризон и сладки захарни плочки). Част от всичко това, след като се освети от пандит- а( свещеника), се връща обратно на вярващия вече като прасад. Той може да върне не точно твоя дар, а такъв, който други са дарили на боговете преди теб или пък прасад от самата сутрешна/вечерна молитвена церемония на храма.
Това ми напомня за нашия църковен обичай,на Връбница-всеки носи върбови клонки и ги оставя на олтара,а на тръгване си взема оттам други клонки,осветени,които отнася в дома си...Като се замисля,между отделните религии,има повече прилики,отколкото разлики  Simple Smile

Преди някъде около 2 години в едно танцово шоу тук , в което се състезават  известни звездни двойки от реалния живот, участваше и българка- Елена Боева  Simple Smile Тя беше тогавашно гадже на популярния ТВ актьор Кушал Тандон ...Честно казано малко съжалявам, че се разделиха; бяха хубава двойка, но може би разликата в културите и тук си е казала думата...
Самият живот в Индия,както го си го представям,е огромно изпитание за една връзка ... Само една изключителна,голяма любов и много дълбока връзка между двама,би издържала на тази проверка  Simple Smile ...

И за финал една снимка на Парул, където изглежда неотразима и ако не знаех, че е индийка трудно бих го препдположила:

Много е готина,Парул,на тази снимка  Peace  ... Тя също ми е много интересна-гледах едно интервю с нея и ми се стори очарователна ... Но сякаш не вдига толкова много шум около себе си ... Между другото,доколкото знам,тя е доста високообразована-мисля,че е инженер или нещо подобно ...

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 10:21 от Lora-Di

# 299
  • Индия/България
Da, Drijm Tijm- Navratri e 2 pyti v godinata. Vednyj e prez mart-april ( proletnoto izdanie) iпїЅВ  vednyj prez septemvri-oktomvri ( zimnoto izdanie). Dashmi se nari4a posledniqt den ot zimnoto izdanie na Navratri, a pri lqtnoto imashe drugo naimenovanie , no pak si e syshtiqt praznik. No ne tvyrdq, 4e e Kalqni e vizirala to4no tozi den i praznik.
Dori da ne e tova oba4e,пїЅВ  na men mi zvu4i super stranno i idiotsko kak taka v 21vek rojdeniq den na nqkoq devoika shte se obvyrzva s posti i podobni obi4ai ( zashtoto ekadsiпїЅВ  si e bukvalno den za post i molitva), a nqma da se praznuva, kakto si mu e redyt s tyrjestvo, gosti i podaryci ili pone semeina ve4erq. Te syvsem se olqha s tiq posti, 4ak qd me hvashta! Vinagi sym si mislela, 4e tova prekaleno postene si e jivo izvinenie i opravdanie momi4etataпїЅВ  da se lishavat ot hrana v polza na mom4etata, za da se ugoqvat bezproblemno taka lubimite im myjki rojbi. Na pyt sa kategori4no da me ubedqt v tova. Dano da gresha i Sugna da e imala prevdid drugo.

Tereza, obqsnila si go tolkova obrazno i vqrno. Te realno serialite im sa otrajenie na tazi tendenciq i se krepqt na vsi4ko tova, koeto si pisala. I v deistvitelnost e taka- syperni4estvoto mejdu snaha i svekyrva ili 2 snahi naprimer sa osnovniqt dvigatel na vsi4ki gluposti, bezumiq i problemi, koito se slu4vat v indiiskiq dom. Vyv vseki , ama vyv vseki edin dom s mnoho4islena roda ima po nqkakva pikantna istoriq, koqto e publi4na taina. Vsi4ki q znaqt, taino shushukat i komentirat,пїЅВ no ne smeqt da za4eknat direktno temata ( makar 4e izgarqt ot lubopitstvo), poneje znaqt, 4e posle shte za4eknat i tqhnata . Za iskrenost v otnosheniqta tvyrde rqdko moje da se govori. Kato nabljudavam tuk kolko dobre si izmivat rycete s proslovutata im diplomati4nost, prosto se izumqvam. Hem si pravqt mrysno i se nenavijdat, hem nikoi ne e gotov kategori4no i okon4atelno da skysa semeinata vryzka i da si vdigne 4ukalata s dostoinstvo. Kakvo tolkova ima v edna takava sama po sebe si otrovena semeina vryzka...V imeto na tova , v imeto na onova, aman ot imena ...Ako trygna da broq, jivotyt na tolkova indiici e edin pylen fars..Nqkoi vse se primirqva , vse pravi kompromis - za kakvo..za dobruvaneto na famuliqta i za shepa oholen jivot v otvydnoto..golqm geroizym...

Silver, blagodarq ti za linkovete, 4e na men ot telefona mi e trudno da rovq i prika4vam.

Lora, taka e. Indiq e sposobna daпїЅВ  obori vsqkakvi tezi za ve4nata i silnata lubov, i to bez mnogo usiliq..Predstavi si kakyv moshtenВ  zarqd nosi.. za jalost v pove4eto slu4ai negativen..

Общи условия

Активация на акаунт