Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 119-та тема

• 158 618
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • от точка К до точка С и обратно
Това е рецептата Peace!

# 61
  • София
Привет на Мосю Бонго (нещо позабравихме, че имаш и титла) и на всички дами!

Аз нося салатка.

Кьопоолу по селски

Аз един тъп въпрос,но обичаме много кьополу,а не съм правила никога и реших да видя рецептата,но не схаван как е печен и белен патладжана?
Ако може разяснение  Embarassed

# 62
  • София
Гуинет може ли рецептата за бирения хляб? Hug
Мина, много вкусно изглежда баницата.

Тиквички по гръцки

Още един въпрос,ако брашното не е царевично,а бяло ще станат ли?
И от любопитство защо е ледената вода?

# 63
ако заменя чаревичното брашно с бяло,дали ще се получи ?   chef Embarassed  bouquet

# 64
Една много простичка, но пък любима салата при мен - салата от печени чушки

# 65
ако заменя чаревичното брашно с бяло,дали ще се получи ?   chef Embarassed  bouquet
не че няма да се получи, просто резултата няма да е същия  Peace  Simple Smile правих ги и с бяло брашно, понеже накрая за малко не ми достигна корнфлейкса, но определено С царевично брашно или панировката с корнфлейкс стават много по-добре

# 66
  • Бургас

Аз един тъп въпрос,но обичаме много кьополу,а не съм правила никога и реших да видя рецептата,но не схаван как е печен и белен патладжана?

Ами... най-обикновен изпечен патладжан. Ако имаш двор - печеш на двора на огънчето и белиш.
Ако си градска принцеса като мен - печеш във фурната, като обръщаш от всяка страна. (надупчи патладжана с вилица тук-там преди да го бутнеш във фурната, за да не експлоадира).
Аз нямам газ, но съм чувала, че и на газов котлон пекат хората, като слагат тенекийка върху котлона.

# 67
  • Пловдив

Ами... най-обикновен изпечен патладжан. Ако имаш двор - печеш на двора на огънчето и белиш.
Ако си градска принцеса като мен - печеш във фурната, като обръщаш от всяка страна. (надупчи патладжана с вилица тук-там преди да го бутнеш във фурната, за да не експлоадира).
Аз нямам газ, но съм чувала, че и на газов котлон пекат хората, като слагат тенекийка върху котлона.

Аз лично пека патладжана като го завия с фолио,че иначе много цапа Simple Smile

# 68
  • забравих си мисълта...

Готов и изяден. Но нали обещах и снимка. Направих  я, докато го имаше.  Simple Smile
 Кексът се получи. На всички ни хареса много, но синът ми нещо не го одобри. Аз правя един трицветен, той си е влюбен в него. Е, момче със свое мнение.
 А странното при този кекс е, че остава пръхкав и мек, дори  на втория ден. А чудно ми беше и това, че е само с две яйца. Ще го правя пак, но с импровизации.
Благодаря ти, Вени, за рецептата!  Hug

Neli mar4, кексът ти е чудесен и се радвам, че се е харесал на част от семейството. Колкото до това, че не е допаднал на момчето ти, нормално е да не се хареса на всички. Моят Laurent например яде само този кекс и то трябва да е без какао, да е "рус". Simple Smile Е може и с шоколад, но от време на време и по изключение. Явно прилича на мен, аз не обичам шоколад, а Vivien и Ели пък, ако може да е пълен с шоколад. Simple Smile
Колкото до яйцата, аз съм се убедила, че сладкиши с по-малко яйца у нас се харесват повече, отколкото тези с много яйца. Иначе е така, кексът е сочен даже и три дни, стига да остане нещо от него. Също и най-малките промени на продукти в него, го променят много, както на вид, така и на вкус. Аз лично го правя в още няколко варианта и винаги се намира кой да го хапне. Simple Smile

И за да не е само спам, една импровизация на Торта "Елена" от мен.

# 69
# 70
Още един въпрос,ако брашното не е царевично,а бяло ще станат ли?
И от любопитство защо е ледената вода?

Потапят се в студена вода, за да се стегнат- предполагам. Друго обяснение не виждам.
А с царевично брашно стават по- хрупкави, иначе съм правила и с бяло, но не са толкова хрупкави като с царевичното.
Поздрави и усмихнат ден!

# 71
Новата тема започва с големи вкусотии.От мен пълнено хлебче.и яйца по Панагюрски

# 72
  • София
Venetta, и от мен едно голяма благодаря за омайващия кекс. bouquet  Сложих и какао, и шоколад, и лимонова коричка, и орехи, че даже и годжи бери (имах останало в пакетче). Ароматът на топлия кекс направо е подлудяващ.  Grinning  

Благодаря и на lanvinka за чудесния гратен с тиквички. bouquet  Леко, приятно лятно ястие!

# 73
  • Бургас
Привет, дами и момчета!

Рулца от тиквички с кайма

пиле с домати и паста

Питка

Скрит текст:

Хубав ден на всички!

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 11:36 от Capt_Flint

# 74
Привет, дами и момчета!
Питка

Скрит текст:

Хубав ден на всички!

Тази питка още днес ще се пробва изглежда супер!
При всички ви пак много вкусно,чудя се кога имате време да ги приготвите всички тези неща ,аз освен в неделя няма кога да се развихря в кухнята.
Поздравления кулинарки вие сте ми вдъхновението за домашното меню  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт