Отговори
# 255
  • Телиш/Плевен
Елица кротува по време на къпане, но като дойде време за мазане плаче, та се къса. То и на мен ми е досадно, де, ама няма как. Тя да се радва, че не я мажа от главата до петите, ами само пъпа и гънките, че тогава щеше да се види в чудо. Joy Макар че може би плаче, защото умира от глад (къпя я вечер като се събуди от сън, което значи, че се буди, за да яде, ама мама има други намерения Laughing). Важното е, че се успокоява като я кърмя и после заспива като малко послушно хиенче. Heart Eyes

# 256
Здравейте мами! Малко със закъснение, но и аз да се запиша с моето съкровище! Роди се със секцио на 19-ти Юли... преносен с 4 дни малкия Кристиян е с мерки от 3300грама и 50 см. Секциото беше по спешност защото се беше оплел в пъпна връв явно накрая последните дни, но важното е че вече всичко е наред и с него и с мен и се гушкаме вкъщи! Имаме си и колики които ни почнаха рано рано на 6-тия ден, но като цяло се слушаме и свикваме заедно! Тъй като не пиша почти а най-вече ви чета искам да поздравя всички мами които вече гушкат бебоците си и да пожелая късмет на всички на които им предстои това щастие... знайте, че всяка болка си заслужава и се забравя след като си видите малките душички !!!

# 257
  • Бургас
Нямате изчитане, абе деца нямате ли за гледане  Mr. Green Аз направо не мога да сколасам, все нещо има за вършене. Това време за нищо не стига  #Crazy
Добре , че сега заспа феята та да хвърля едно оченце и да драсна два реда.
Пу-пу големи бонбончета са бебенцата на смелите мами, които са пуснали снимки във форума. Аз съм малко резервирана, че всеки влиза тука, пък от опит знам че все има злоупотреби - като се сетя за мнимата мама направо ми призлява  ooooh!
Нашата беба е голям жабок, много обича да я къпем, обаче като дойде време за мазане и масаж ела гледай, реве та се къса.
Ака по веднъж на ден, но за сметка на това пък чак гръбчето и омазано, мнооого материал. И все на чистичък памперс я прави тази работа, току сложа новия и хоп започва с напъните  Laughing
Пожелавам леко раждане на матите в очакване и много спокойни бебенца на вече родилите  Hug

# 258
Здравейте мами
И на моя мъник пъпа му падна в болницата, но си ми го дадоха и сега се чудя какво да го правя.
За жълтеницата - ами разминахме се без   Hands Clap Аз си мислех че ще го хване като се приберем но педи като го видя каза че вече няма как УРА! Вчера беше буден почти целия ден. Взе да мрънка чак вечерта обаче. От снощи успяваме да спазим някакъв режим аз се будя малко преди него източвам млекцето и така папа от шише  Misc Baby Bottle дано се задържи така ситуацията. Вчера взех чай Бебезан, аптекарката казала на майка ми да пия по една чаша дневно нали да няма колики да не го боли коремчето. Той колики няма за сега де ама ми се струва че някой път го боли коремчето.

Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте,
Моя сладкиш е на 9 дена. Когато суче от мен постоянно заспива и виси на гърдата ми по един час и накрая пак е гладен. Будя го и след две цоквания пак заспива мързела. Няколко пъти му давах АМ колкото и да не ми се искаше, но той все е гладен. сега вече се цедя и успявам да изцедя 60мл. от двете гърди. Въпроса ми е дали му е достатъчно. Има ли някаква схема по колко трябва да яде в зависимост от това на колко дена е? Лекарката каза като се буди между храненията да му давам вода ако не е спокоен. Много жадно я пие, но не смея да му давам много за да не му се пълни стомахчето.

# 259
  • Варна
Привет, мами!
Да се похваля и тук. На 29.07 в 23:43 се роди и моето момиче Кремена - 3980 гр. и 52 см. Раждането мина добре, доста по-добре от колкото очаквах. Всичко беше съвсем различно, в сравнение с първия път. Този път раждането започна с изтичане на водите в 17.30. Изкъпах се, събрах си багажа и в 18.30 ме приеха за раждане. След клизмата започнаха и болки. Бях само с 2 см разкритие. Голям рев ревах в приемната. Не мога да си кажа приказката от страх и сълзи. Прие ме един много готин доктор, който започна да ме успокоява, че този път ще имам съвсем различно раждане. Контракциите директно започнаха на 7 мин. Бяха си силнички. Към 20:00 дойде дежурния да ме прегледа и каза, че разкритието е към 4-5 см. Обади се на моя доктор да го уведоми как вървят нещата, за да знае кога да идва. Върна се и ми каза, че са се разбрали да ми сложат окситоцин, че твърде бавно вървели нещата като за второ раждане. Както си бях с болки, започнах да се пазаря с 3-ма човека насреща ми (доктор и 2 акушерки), да изчакаме поне още час със системата, да видим раждането напредва ли, че искам всичко да стане максимално естествено без намеси. Започнаха да ми развиват теории колко ще се измъча, че нямо смисъл, до 12 ще си родя със системката, а иначе не се знае и т.н. Видяха, че не поддавам и си държа на своето. Казаха ОК с нежелание и ме отавиха. После не съм гледала часовник. Болките започтаха да стават нетърпими и доктора дойде да ме пита как съм. Прегледа ме разкритие и каза 7 см. Тук явно ми се губи някакъв момент, защото си спомням, че в момента, в който се обърна и излезе и започнаха напъни. Развиках се и всички изведнъж се появиха, започнаха да носят разни приготовления. Казваха ми напъвай. Казаха, че главичката се вижда (ей, Бога ми, колко стимулиращо беше това изречение). Напънах с всичка сила и усещах някакво обллекчение от болките. Преместиха ме на магарето, акушерката правеше масаж на перинеума и ми викаше напъвай. Изведнъж ми каза, че нищо не правя и усетих как се предавам, казах не мога повече и в този момент ми сложиха бебето на корема. Не разбрах какво стана. Изчакаха 3-4 минути да пулсира пъпната връв и толкова. Аз чувствах само облекчение и си повтарях "това беше, свърши". После ме питаха искам ли стимуланти да излезе плацентата, но аз вече нямах сили да се боря. Оставих ги да правят каквото преценят. Плацентата излезе и ме закачиха на система да ми се свивала матката. Не, че нямаше и иначе да стане, но както и да е. 2 часа прекарах на тези системи, болеше страшно много, а аз бях толково уморена, исках да спя и да оставя раждането зад себе си. През това време сложиха беба на гърдата ми. Не пожела да суче, само ме помириса и заспа. Оставиха ми я до мен. Прегледаха ме. Нещо съм прокървила и правеха ревизия на матката. После ми казаха, че съм се разкъсала малко по старата епизиотомия. Сложиха ми лидокаин и ме зашиха. Като се оплаках, че много ме боли корема от свиването на матката и се примолих да не включват втора банка окситоцин, не пропуснаха да ми кажат, че така става като не искам упойка. Сега трябвало да го изтърпя. Преместиха ни в стая и съм откъртила. Сутринта ги накарах да махнат абоката, изкъпах се и се почувствах като преродена. В крайна сметка родих преди 12 часа и без стимулации. Чух ги да казват, че накрая много бързо съм стигнала до пълно разкритие и затова са се наложили шефчета. Можело да мина и без тях.

Сега сме добре, утре се надявам да ни изпишат. Мъчим се с кърменето, нещо не захапва добре и не иска и да дърпа. И тук имахме малко приключения с педиатрите. Постоянно ми пробутват АМ и ме хвърлят в някакви филми. Изобщо не искат да й дадат шанс да се научи сама. Като и дам АМ, как ще я накарам да суче, и без това й е трудно. Та и тук борби. Накрая пак стана на моето, оставиха ме намира.

Надявам се всички, които са в очакване скоро да се похвалят.

# 260
  • Варна
Добро утро!
И ние не обичаме да се къпем и ореваваме всичко. Интересно, че като мием дупето на чешмата умираме от кеф, но дойде ли ред за къпането реве все едно жива я дерат.

За жълтеницата - ние имоахме съвсем лека в началото ш педи като дойде да ни види каза да даваме глюкоза, но после като видя, че даваме чая за колики на Хипп каза, че няма нежда от глюкоза в такъв случай, защото той съдържа достатъчно захар.

Ние в последните дни имаме нов номер. Вечер последното ни хранене в 9 часа се превърна в страшна драма.'Изпиваме освирепяло половината мляко и после се започва едшн страшен рев на шишето. Хем се вижда, че е гладна, хем реве та се къса и го бута. Не можем да разберем на какво се дължи. Очевидно не е от млякото, защото през останалото време си го изяжда без проблем. Направо е страхотен кошмар това хранене, но не можем да я оставим полугладна, защото след това яде вече чак към 4.30-5 сутринта.

Сега да изкажа разочарованието си от вносителите на млека, педиатрите и голяма част от потребителките на форума, които упорито твърдят колко е страшно за бебето да му сменяш адаптираното мляко. Попрочетох малко чуждестранна литература и мнения на чужди майки и навсякъди казват, че няма никакъв проблем да се сменя марката мляко, стига основата на млякото да е една и съща, тъй като формулите са изключително близки. Явно тук това им е метода да си задържат пазарния дял.

# 261
  • Пловдив
Добро утро и аз да се запиша преди да е станал мъжа  Laughing
Авенсис и аз давам Бебезан,но го давам на бебето както е написано на опаковката аз си взех чай на Хип Мама с копър и анасон и се пие за стимулиране на кърмата.
Снощи беб се събуди за ядене в 2 и стояхме до 4 сутринта не искаше да спи свиваше се целия взела съм капки за колики вчера му дадох и го успокой.
За сега е кротък с малки изключения (когато е гладен е страшно)  Laughing и се моля да е така по нататък Simple Smile
Lady April  честито здрави и щастливи Simple Smile
На всички лек ден аз отивам да се занимавам с беб  Laughing

# 262
Честити бебчета на ЛейдиАприл и Аклая, да папкат, спинкат и слушкат Laughing

А като я сложа на повивалника, ей няма мирясване, знае че се сменя памперса и следва папкане. Къпането за сега е на мивката, само веднъж я къпахме във ваничка, не й хареса. Ореваване яко след всяко подсушаване, и винаги иска слд това да яде. Къпеме се вечер по-късно.

Чета, че правите гимнастика на мъниците, на мен педиатърката нищо не ми каза. То и мойто мишле е толкова подвижно, понякога не мога памперса да й сложа, само се врътка, рита и ръкомаха на бързи обороти  #Crazy, камо ли гимнастика. Каква упражнения правите?

# 263
  • Там някъде
Блусай, не зная на колко дни е детенцето ти, но на мен ми казаха, че масажите и гимнастиката започват след първия месец. Като ходихме на консултация сега като навърши месец педи ни показа как точно да правим масаж и как гимнастика Peace

# 264
Блусай, не зная на колко дни е детенцето ти, но на мен ми казаха, че масажите и гимнастиката започват след първия месец. Като ходихме на консултация сега като навърши месец педи ни показа как тоа с краченцчно да правим масаж и как гимнастика Peace

Месец утре правим, то и аз докато се храним я масажирам леко, краченцата докато се преобличаме пораздвижваме ...такива лекички нещица.

# 265
Лейди Април честито момиченце, да сте живи и здрави, благородно ти завиждам за раждането. Simple Smile
Нашето пъпче падна днес Simple Smile ние се къпем във ваничката от началото, пъпчето си го мокрехме без проблем. Лили много обича водата, ние пълним ваната и тя си плува и пляска с крачета, много и е блажено. Обича да стои по голо дупе Simple Smile

# 266
  • Варна
Привет отново! Тъкмо се връщаме от консултация.
За 1 месец Ади е наддала около 1300 грама и е пораснала с 2 см. Вече сме 4300гр, 52 см, коеито по думите на педиатърката било много добре. Залепиха ни пъпчето, че имаме хрения и се надявам това да помогне и да спасим положението, че да не се наложи операция  Praynig. От витамин К нш казаха, ч нямаме нужда и няма да даваме препоръчаната в епикризата доза. За витамин Д нищо не ни казаха.
За ваксините, оказва се, че правитилството е подало оставка без да договорш доставката на 6-валентната ваксина, въпреки че е променило имунизационния календар посредата на годината и сега изобщо няма ваксини. В края на следващия месец аконе са я доставили ще започнем директно със следващата ваксина от календара.

Лейди Ейприл, честито момиченце и от мен! Да ти е жива и здрава, а на теб бързо възстановяване!

# 267
Здравейте и от мен!

Лейди Април честита радост !!!!!!!!!

За масажчетата; правят се след първия месец, за да се предотврати рахит и други проблеми с костите. Важно е да се правят и се определени упражнения - не просто мачкане, както ни дойде.Има си определен вид упражнение и се правят в определен ред и посока. Вашите педиатри със сигурност ще ви покажат. Ако не, има и клипчета и снимки в нета.

В тази връзка днес бяхме на преглед при д-р Драганов(в крайна сметка отидохме при него, вместо Алексиев, че ни е по-близо, а пък и двамата са еднакво добри). Голямо е куку, обаче е много годин и добър специалист. Каза, че всичко с бебо е наред. Каза, че е хубаво да го слагаме от време на време в шезлонг, да не го караме да лежи настрани непрекъснато, ами и по гръбче. Също така забрани проходилки и бънджита. Били много противопоказни. Каза, че е много важно да има навсякъде играчки и шарени неща, защото точно в момента се развива и е важно да ги гледа и да се движи и да им се кефи Simple Smile

И нашето мъниче обича да се къпе. После е спокоен,като е увит в кърпата, но огладнее ли ..ужас Grinning и мрази да сменяме памперс Simple Smile

За ваксините много тъпо, думи нямам!

Лаленце, от утре ли се местим в другия раздел при юнчетата? Леле този раздел много ще ми липсва! Simple Smile

# 268
  • Пловдив
Масажи на първата ми дъщеря никога не съм правила.Не е имала здравословни проблеми.Да,педката каза,че трябва да се правят.Но на това врещящо същество да дойде тя да прави  Laughing

Моника,с масажът да се предотвратява рахит?Мисля,че рахитът зависи от витамин Д то приеман и събран от организма

# 269
Най-сетне и аз да намеря време да ви драсна. Моето голямо момче папа за световно още откак се е пръкнал...  Joy Три дена преди термин отидох в болницата, за да ме прегледат заради околоплодни води над норма. Оказа се, че бебо расте шеметно бързо и плацентата ми е още свежа, а докато "узрее", че да се роди ще стане още по-голям и набързо решиха, че след два дена ще ме срежат. Отивам сутринта и се оказва, че за няма и три дни главичката е пораснала още 1 см. и лекарите ми викат щеш нещеш ще е секцио, иначе ще се измъчиш и ти, и той, пък и ние. Примирих се.
Сладкият ми владетел /Джем на английски означава сладко, а от старотурски означава владетел/ се роди доста големичък, както и известих 4,350 и висок цели 54 см. Всички много му се радваха в болницата, само сестрата, която го храни ми викаше да се качвам горе вече при него, че не може да смогне да го нахрани  hahaha
Та господинчо и сега и сега, въпреки, че е на цели 14 дена яде през деня на 2 часа, че някой път не устисква и яде на час и половина. Вечер обаче от два-три дена ми прави голяма пауза от 5-6-7 часа, което много ме радва. Обича много да се разхожда де с количката, де с колата. Обича много и да се къпе, от 4-5 дена съзнателно ми се смее, опитва се да гука, обича да гледа въртележката на кошарата и така сладко си събира устничките, сякаш аха ще им запее  Heart Eyes Иначе не е дебел, просто изглежда като по-голямо бебче, защото е и дълъг. Днес идва мед.сестра и каза, че за седмица се е променил доста. Загладил е косъма хихиххи.  
Обаче от стабилното му засмукване имам страхотни рагади по зърната. Лансинохът ме облекчава донякъде, но въпреки това вия всеки път докато започне да цоцка... Някой ако има същите проблеми, но намерил начин за облекчение нека сподели  Praynig

На родилите мами честито! Да са живи и здрави всичките ни бебоци! На неродилите /ако все още има такива/ търпение и успех!  Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт