Отговори
# 285
  • София
MAMA_SANCHO, и аз имах разправии с тия от МИНИМОД. Поръчах си памперси и едни панталонки за Влади, но ми звъннаха да ми кажат, че панталонките ги нямали вече и помждудругото да ми кажат, че доставката ще е 6-7 лв, защото поръчката е памперси. Аз помислих, че трябва да има и нещо друго към поръчката, освен памперси и ще е 3 лв доставката до офис. Отказах поръчката и по-късно им писах на мейла, ако поръчам нещо друго към поръчката (боди например), дали ще е 3 лв доставката и те ми върнаха - да 3 лв ще е. Съответно пак пускам нова поръчка за памперси + боди и малко по-късно пак ми звънят - нали съм знаела, че доставката е за моя сметка! Скарах им се по телефона, че са некоректни и обявените цени реално са нереални, защото няма как да си получих памперсите на тези цени с това условие. Освен това им казах да вземат да си координират комуникацията, защото на мейла друга са ми писали и така. Пак им отказах поръчката и си купих памперси от магазина при нас. Това си е чиста измама според мен!

Елфита,
благодаря за отговорите и че намираш време с бебето да се занимаваш и с нас. Имам още един въпрос и ще съм ти благодарна, ако ми разясниш. 45-дневния болничен преди раждане ми започва от 18.05 до 01.07 вкл.  Тогава са подали от работата декларация за промяна в обстоятелствата, защото аз съм още по майчинство за първото дете до октомври. Сега понеже ми се засичат болнични и майчинство не мога да разбера какви пари трябва да очаквам да получа. Началото на юли ми преведоха 340 лв за майчинство, а по болничния имам един превод от вчера 14/15 лв някъде за един ден от юли. В справката от НОИ има някакви суми, на които пише изплатени, но на сума е 0,00 лв. Изпращам ти табличката, ако можеш  да я видиш и да ми кажеш как стоят нещата

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 23:03 от Щастлива жена

# 286
Моник има едно хомеопатично за колики ,което никой май не го е ползвал  или чувал ,поне не съм срещала в форума да се споменава ,ако искаш да потърся в записките ми от баткото и да ти го напиша

# 287
Здравейте и от мен! Видях само, че една мама беше написала, че нямате изчитане...ами така е... В фейсбук групата е малко по-лесно, но тук...
На всички нови мами честити бебоци! Да са ви живи и здрави , да растат спокойни и щастливи!
Има ли още чакащи мами? Юли свърши Simple Smile Успех и скоро да гушкате малки човечета  Hug

Вече сме на месец и 5 дни Simple Smile Колко са качили вашите бебоци за 1 месец? На тегленето на 2 седмици нищо не бяхме качили, почнах да дохранвам и сега от 2750 при изписването, вече е 3500 на първия месец. Изпива по 100мл кърма или АМ. Има 2-3 хранения на денонощие с АМ. Дали сега пък не наддава прекалено бързо?

Някой ден се надявам да успея да прочета цялата предна тема и тази Simple Smile  Hug

# 288
Уххх и аз се насълзявам всеки път , когато моето слънчице се усмихва! Направо се разтапям. Е няма такава друга радост просто!!  Обикновено това се случва сутрин.

Mar_Bella: И моите лохии продължиха около 43-44 дни, макар и да беше само зацапване, ама онзи ден като бях на преглед се оказа, че всичко си е ОК. Това го казвам в случай, че се притесняваш , защото аз се бях сдухала.

mama_angel: С удоволствие.мерси Simple Smile Иначе ние пробвахме хомеопатичните на мама натура.

Красито : Ние за месец качихме кило и половина  Laughing

# 289
  • ул. "Мечтание"
С малкия се кърмим, горе долу на 3-4ч. Във връзка с това имам въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте! Малкия е изцяло на кърма (поне за сега). На ден има около 3-4 наакани памперса, жълто на цвят, около 1-2 с.лъжици. Давам едната гърда на хранене, другата се опитвам да изцеждам с помпа. Та тук идва питането ми: от другата изкарвам с 300 мъки около 20, 40 до 60мл на цедене. Не си чувствам гърдите твърди. Иначе малкият виси по 30-40мин на гърда, през което време си суче, макар и на почивки. Имам ли повод за притеснение с това, което изкарвам от другата гърда?

Здравей, Sunny kiss!
Обичайно количествата кърма, които жените изцеждат нямат пряко отношение към количеството мляко, които бебето може да изсуче. Цеденето с помпа или на ръка не е толкова ефективно, колкото сукането на самото бебе и не е необичайно при цедене да се събират по-малки количества, отколкото всъщност е капацитетът на гърдата.

Дали е удобно да споделиш с каква цел цедиш?

Ако майката не съхранява кърма заради планирана раздяла и не цеди за увеличаване на лактацията изцеждането само по себе си е по-скоро излишно.

Количествата кърма се произвеждат от тялото на майката на принципа на търсенето и предлагането. Съответно идеята е гърдите да произвеждат толкова мляко, колкото е нужно на бебето – нито повече, нито по-малко. На практика производството на кърма е като поточна линия, мляко се произвежда непрекъснато дори по време на самато кърмене. От тази гледна точка изцеждането за „изпразване“ на гърдата е ненужно.

Дългото кърмене на почивки, което описваш е нормално при новородените бебета. Млякото слиза на порции и това кърмене на почивки им позволява да съберат сили и да поспят между две порции мляко, като в същото време продължават да правят неволеви сукателни движения, които стимулират гърдата и извикват следващата порция мляко. От нещата, които описваш изглежда, че детето ти се храни добре. Simple Smile

Не се колебай да пишеш отново, ако имаш и други въпроси!
Поздрави!  bouquet

# 290
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравей!
Вчера усетих лек дискомфорт отстрани на дясната гърда. Като я напипах усетих лека бучка..някакъв твърд участък. На лявата нямам такова нещо. Възможно ли е това да е запушен канал? Трябва ли да се притеснявам и какво мога да направя в такъв случай?

Имам и едно друго притеснение, което ме тормози много.
Първо да уточне, че бебенцето ми Виктор е на месец и половина и досега е изцяло на кърмя, която до скоро ми стигаше, даже и съхранявах от нея във фризера. Хапва си на 2,5 - 3 часа, вкл. и през нощта. Прави по 7-8  хранения.Първият месец наддаде 1400гр. Напишква много памперси, но ака през 3 до 5 дни от 2 седмици насам. От 2-3 дни усещам, че кърмата не ми достига. Виктор суче дълго време, след което започва да се ядосва и да плюе зърното и да плаче. Давам му другата гърда(до скоро беше на една гърда) и му стига. Обаче до следващото хранене явно гърдата ми не успява да се напълни и той почва да се ядосва от още по-рано и тогава и двете ми гърди не му стигат. Вчера се наложи да му размразя от сахранената от мен храна във фризера, за да го дохраня. Единствено през нощта му достига, защото тогава гърдите ми се пълнят най-много, макар че тази нощ ги  усетих по-меки от предни нощи...
Реших да го премеря преди и след хранене. Тази сутрин от едната гърда беше изял 120мл и после продължи на другата гърда. Хубаво е да уточня, че до скоро се задоволяваше със 100-120мл.
Възможно ли е просто нуждите да са му се увеличили? Или пък кърмата ми намалява? СЪщо така имам проблем с щитовидната жлеза (Хашимото) и скоро си видях, че хормона ми е под долната граница, дали това не влияе също на кърмата?
Започнах отново да пия чаят на ХИП за кърма, доизцеждам си гърдата след всяко хранене, пия по 2-3 литра вода на ден, храня се добре. Вече не знам какво да правя и съм се отчаяла. Възможно ли е кърмата ми просто ей така да спира?
Какво ще ме посъветвате да направя, освен горе изброените неща, имайки предвид, че не мога да предлагам по-често гърда на Виктор(или повече), просто защото той не я иска празна. И той не е глупав, явно Simple Smile А пък ако се цедя по-на често после не ми остава кърма за него. В омагьосан кръг се чувствам...
Мерси предварително за помощта!

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 09:42 от Monik@

# 291
  • София
Нощни очи, аз и тук са се идентифицирам Simple Smile това е моята отчетна тема и тук всички ме познават, не съм спамер Simple Smile Hug
П.П. Качих снимка в другата тема, може ли после да я изтрия?

# 292
  • Телиш/Плевен
Така благородно завиждам на мамите с послушни и сънливи бебета  baby_neutral
Недей така, Миме, тя палачинката лесно се обръща. Hug
Елица е много послушна, но и тя си има моменти, в които будува и плаче и се чудя какво да я правя. Засега са редки, но ще видим по-нататък. Wink
Аз от бебето не мога да се оплача, ами от ММ... Laughing
Скрит текст:
Цяла седмица го нямаше и ако щете вярвайте, но си починах истински. Blush Да не стане объркване - да уточня, че самичка се оправям с всичко още от изписването и никога баби не са идвали у нас да помагат (няма и да идват! Naughty) Елица е много кротка и си спи поне по 3-4 часа, та аз през това време успявам да си свърша всичко, даже и време за мързелуване остава (което, както е видно, прекарвам тук и във Фейсбук Flutter) Та ММ замина и както често се шегувам - останах само с двете деца (Елица и котката Mr. Green) Днес обаче той се завърна и започнах да усещам умора. Иска внимание, иска ядене... Аз си карам на две салати цял ден и не се занимавам да готвя, ама той не може да кара на салата и айде днес готвих. Преди малко накърмих малката и си викам ще послушам малко музика - няма, братче, ММ иска да го гушкам. Rolling Eyes Да не говорим, че в тия жеги ми е само до гушкане... Tired Ох, стига съм се оплаквала. Обичам си го много и се радвам, че се прибра, но просто цяла седмица бях свикнала на по-лек режим и сега ми трябва малко време да се адаптирам. Crazy То докато се адаптирам, той пак ще замине (след седмица), ама айде. Laughing

# 293
Лале в дъжда  и аз съм така ,ММ като е тук е по изнервящо ,сега отиде по работа уикенда в Смолян ,тъкмо ще види големия ни син ,там е при баба си , и го питам кога ще се връщаш, а той ми вика в неделя или понеделник , и аз стой повече при сина си има нужда от теб ,а аз нарочно му казвам ,че някак си по добре се справям сама ,като е тук е по нервно .Дори и бебо е по спокоен ,как само усещат бебетата когато и майката е нервна .Лека и спокойна вечер ви желая!!

# 294
  • Телиш/Плевен
mama_angel, да, има го и това с изнервянето. Аз се изнервям, защото като е тук трябва всичко да свърша в срок, за да мога и внимание да му обърна. Съответно се и уморявам така. А като го няма пак си въртя цялото домакинство и не ми тежи, защото знам, че имам цял ден за това, а даже ми отпада и някое и друго задължение. Ама какво да ги правим, нали си ги обичаме, ще си ги гледаме и ще им се радваме. Те хората затова са казали, че жената от момента, в който се задоми, се сдобива с едно дете. Joy Crazy

# 295
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Hug
Днес бяхме на преглед всичко с мен е наред и с бебето също за 9 дни откакто ни изписаха е качил 400 грама педи ми каза че много добре се справям и да продължавам така.Направо не мога да повярвам че се справям,а цяла бременност тук се оплаквам,че няма да мога много съм щастлива и така се амбицирах още повече Simple Smile
Надявам се при всички вас също да върви добре  Hug
Лека и спокойна вечер от мен Simple Smile

# 296
Здравейте мамчета   food010
Аз нараних мъника поизмих малко чинии и сега наблюдавам пералнята как върти (любимо ми занимание) Дадоха ми една възглавница за кърмене, много е мекичка и сигурно ще е много удобно с нея  Simple Smile
Родиха ли се всички  baby_neutral или чакаме още някой закъснял?
Моя бонбон много будува тия дни. Това нормално ли е? От началото само спеше, ядеше. Но сега голяма част от деня е буден. Лежи си айляк на креватчето и издава разни звуци но не мрънка освен като е гладен де. Радвам се че си спинка през нощта. Много искам да излезем вече с количката ама егати тъпото време  Wear Umbrella показваме се на терасата по малко и това е. А вие как ги облякохте бебоците за първата разходка?

# 297
Здравейте момичета,

Влизам да ви драсна няколко реда преди да тръгнем
Най-накрая събрахме багажа. Голям екшън е.
Снощи почти не спах и много плаках, защото имам усещането, че кърмата ми намалява. Виктор не се наяжда.Много ми е тежко...прдставях си как ще си го кърмя през следващите 6-8 месеца. Чувствам се сега като лоша и непълноценна майка и се чудя къде сбърках, при положение, че всичко беше перфектно до този момент. Даже си заделях кърма за фризера. Пак почнах старите истории с чайове, изцеждания и т.н., но засега ефект не виждам.

И така, стига съм се оплаквала.
Авенсис: Ако е топло(лятно) времето бих го извела по боди с къс ръкав и тънка пеленка. Внимавай да не го претоплиш. А пък ако ти се стори хладно си носи допълнителна дрешка в чантата.
Ние за първата разходка бая го навлякохме и естествено го претоплихме Simple Smile

Иванела: Браво за хубавите новини!

Ами хайде, аз ставам да довършвам задачките преди тръгване. Ще ви чета ежедневно и ще гледам да се включвам все пак, макар че през телефона пиша бавно и с много грешки, но вие ще ми простите  Heart Eyes   bouquet

# 298
Моника ние с каката имахме същия проблем. Кърмата ми рязко намаля около 20-я ден и при нас помогна правилото за "скачените съдове". Три дена изкарахме аз гола до кръста и малката през 15минути на гърда и помогна без чайове и прочие екстри

# 299
Monik@ не се отчайвай, може просто това да е скок в растежа и на гърдите ти им трябва време да се нагодят към новите кулинарни изисквания на Виктор Simple Smile не ми се вярва да ти свършва кърмата. Аз лично бих го държала колкото иска на гърда, помпата няма как да даде сигнал на гърдите с колко трябва да се увеличи производството, защото не е Виктор Simple Smile Редувай на едно хранене гърдите и го дръж колкото иска детето и скоро всичко ще се отрегулира. Сигурна съм  Peace Само не се депресирай, че и това влияе. Като бях в болницата и Лили все имах чувството, че не и стига кърмата и дадох 2 пъти АМ и тя се сцепваше от сън и не искаше да суче, и аз попитах педиатърката какво да правя и тя ми каза, я я остави да огладнее хубаво, защо и даваш АМ, като огладнее ще се събуди и ще яде. Послушах я и не съжалявам. Давах и да суче, първо едната, после другата гърда, след това рев и айде пак първо едната после другата гърда и така, не съм ползвала помпа изобщо, само с бебето. Като няма къде да ходи и не даваш нищо друго, ще суче Peace
Иванела браво на теб, много ясно че ще се справиш   bouquet
Авенсис ние излизаме по боди с къс ръкав и къси панталонки, с боси крачета, почти през цялото време сме така, на детето му понася много добре, но винаги взимам резервни дрехи за преобуване, ако наакаме нещо и винаги една жилетка нося и одеалце.

Общи условия

Активация на акаунт