Отговори
# 150
Ехеее, чак 3 дни преди цитонамазка никакъв секс...аз даже 24ч не чакам понякога  Embarassed
И аз  Mr. Green И никога не ми е казвано такова нещо

# 151
  • Sofia, Bulgaria
От Вита ми е изследването, да  Thinking
Караш ме да се замислям... Ще видя какво ще каже лекаря.
Каква е причината да губиш доверието си в тях?

Аз се поразрових за тези атипични гландуларни клетки-били доста рядка находка, но явно не и във Вита. Доста жени са имали такъв резултат от там. Другото нещо е, че материала за намазката ми взе д-р Велкова и ми каза резултата да го покажа на някой друг, който ще е на работа, защото тя ще е в отпуск. Оказа се че нямаше нито един лекар следващата седмица. Освен това, и казах, че имам дискомфорт и парене и може би е добре да пуснем и микробиология, но тя прецени че нямало нужда. Някак ми се струва, че липсва достатъчно ангажираност. Яд ме е че си загубих парите и времето там, а излишно време нямам, с две малки деца съм. Ще пусна още една течно базирана, но не там и с резултата ще се консултирам с друг лекар на друго място за следващите необходими действия.

# 152
  • София
Аз с 2В се оказах с колпоскопски изменения и ЦИН1 на биопсия.  Та бих отишла на колпоскоп.

# 153
Ехеее, чак 3 дни преди цитонамазка никакъв секс...аз даже 24ч не чакам понякога  Embarassed
И аз  Mr. Green И никога не ми е казвано такова нещо
Забаравих да кажа, че докторката ме посъветва до цитонамазката секса е желателно да бъде само с презерватив.

# 154
Здравейте, малко се пооплаших като прочетох тук някои мнения Sad Не бях имала отдавна оплаквания и не бях посещавала гинеколог поне 2 години. Сега обаче имам проблем с цикъла и отидох и ми откриха раничка, която е била третирана, но положението не е добре - поне така се изказа лекарката  newsm78 Иска да ми пусне течно базирана цитонамазка, но понеже излиза в отпуск ще я правим чак на десетия ден след края на цикъла Sad Има ли вероятност да се получат разминаване в резултатите и за колко време излиза едно такова изследване, че аз от сега ще се побъркам от думите й, пък камо ли ако излезе нещо гадно на изследванията.

# 155
Здравейте!
Повече от година не съм писала,но четях.
Сега се обръщам и аз като всички уплашени жени към вас.
Януари 2013 цитото ми излезе 3А,колпоскпия и биопсия с резултат хроничен цервицит с огнищна койлоцитоза.Не ми предписаха нищо.Година по-късно цито  2 гр.Обаче започна често да ми се появява слузесто течение(и не,не е по време на овулация Wink ),без аромат и т.н.,като юли месец се засили.Последния цикъл бе на 24/07.Той,както и предния,бяха доста оскъдни и кратки.Като свърши ,по време на секс се появяваше кръвотечение,корема ми се подуваше все едно съм в цикъл и болката бе същата,с извинение си напълвах една превръзка спокойно.Това се случи 3 пъти и отидох на гинеколог.Не видя нищо обезпокоително и на другия ден ми направи абразио.Каза че ендометриума бил 20 мм,това е на 10 ден от цикъла.Сега чакам хистологията на 25/08.

Та...дали да се притеснявам? Embarassed

# 156
  • Sofia, Bulgaria
Диамантче, какво ти каза док за цитонамазката? Аз утре съм за течна в Щерев, да видим какво ще излезе. Като се замисля, май най-добре ще е да направя кюртаж-на цервикалния канал и на матката- и да видим какво ще покаже хистологията. Колпоскопията едва ли ще е много информативна когато става въпрос за цервикалния канал.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 15:17 от Crystalll

# 157
  • София
Диамантче, какво ти каза док за цитонамазката? Аз утре сам за течна в Щерев, да видим какво ще излезе. Като се замисля, май най-добре ще е да направя кюртаж-на цервикалния канал и на матката- и да видим какво ще покаже хистологията. Колпоскопията едва ли ще е много информативна когато става въпрос за цервикалния канал.

При кого ще ходиш?

# 158
  • Sofia, Bulgaria
Имам час за д-р Ганева, ако се наложи с резултата ще ме насочи към друг, предполагам. Записах час при нея, защото времето ме устройваше, иначе съм ходила при Александров, той следи последната ми бременност.

# 159
Ами, от жегата тотално съм изперкала и забравих, че доктора е в отпуск. Чакам да се върне след две седмици и тогава ще видим, какво ще каже.
Все пак обмислям да направя още една цитонамазка на друго място  Thinking

# 160
Имам  малко глупави въпроси - течно-базираната цитонамазка по-голяма точност ли е и тя по желание ли се прави? Може ли този вид цитонамазка да замести абразиото?

# 161
здравейте момичета имам 2 новини едната е хубава едната лоша  Sad хубавата е че нямам рак а лошата е че матката ми си отиде напразно.Имала съм само едно хронично възпаление  #Cussing out ама вече е твърде късно за разкаяние желая на всички добри резултати   bouquet

# 162
  • София
здравейте момичета имам 2 новини едната е хубава едната лоша  Sad хубавата е че нямам рак а лошата е че матката ми си отиде напразно.Имала съм само едно хронично възпаление  #Cussing out ама вече е твърде късно за разкаяние желая на всички добри резултати   bouquet

Shocked

Нямаше ли как да се разбере преди операцията какво е?
Съжалявам, че така са се стекли нещата при теб.

# 163
имаше ама професора заложи на холандските резултати и то от това което те не мен ми казаха и аз на него като идвах в бг не си взех биопсии, хистологии, цитота, #Cussing out защото трябваше да изчакам 3 седмици за това стана така

# 164
  • гр. София
Имам  малко глупави въпроси - течно-базираната цитонамазка по-голяма точност ли е и тя по желание ли се прави? Може ли този вид цитонамазка да замести абразиото?

Глупави въпроси няма, а и никой не се е родил знаещ и научен! Да, течно базираната цитонамазка е по-точна, има достатъчно информация из нета, можеш да погледнеш защо е така. Тя е изследване, за което материала се взима по същия начин като за нормалната цитонамазка и за това няма как да замести абразиото, което е доста различно и е интервенция...

Общи условия

Активация на акаунт