Отговори
# 165
  • София
Фатма, много тъпо! Ама важното е, че си добре.

Аз да питам, след ЦИН1 и горене кога е добре да се направи цито и колпо? СТанков каза догодина, ама не мога да чакам толкова. Вие какво мислите?

# 166
  • гр. София
Фатма, много тъпо! Ама важното е, че си добре.

Аз да питам, след ЦИН1 и горене кога е добре да се направи цито и колпо? СТанков каза догодина, ама не мога да чакам толкова. Вие какво мислите?

На мен след ЦИН 2 и терапия ми направиха първото колпо след по-малко от  1 месец за да се види ок ли е всичко, а първата цитонамазка - след 3 месеца. Мисля, че година е прекалено много ... Аз след тази на 3 месеца си направих и още една след 6 месеца.

# 167
  • София
Не, той ми прави контрола два месеца след горенето. За следващ преглед питам.

# 168
  • София
Не, той ми прави контрола два месеца след горенето. За следващ преглед питам.
Първата контрола ми беше също два месеца след конизацията, следващата 10 месеца след операцията.

# 169
  • София
Значи зимата може да отида. Контролата беше края на юни.

# 170
ppk_e, благодаря ти за отговора!

фатма чудесно е че си добре!

# 171
благодаря В.Николова  Hug възстановявам се полека лека  bouquet

# 172
  • София
Фатма, много съжалявам, че така се е получило. Но важното е, че си добре и си здрава!  Hug И другаде съм чела, че Горчев /нали при него се оперира, че не съм чела напоследък/ избързвал и се застраховал. Преди време на свекърва ми й отрязаха гърдата и се оказа, че тумор в нея няма. Сега имаш ли право на болнични в Холандия. Използвай да си почиваш и да се възстановяваш.  Hug

# 173
Весе, аз вече ходя на шест месеца

# 174
  • София
Ми значи зимата е ок май. Но ти беше с по-тежка хистология, нали?

# 175
А може ли да попитам защо се ходи на колпоскопия при проблем? Нали колпоскопията е оглеждане с микроскоп и се прави (или поне би трябвало да се прави) още при вземането на цитонамазката?

# 176
  • София
По принцип е редно да се прави като профилактика.
Масова практика обаче е, чак при проблемно цито да се изпраща за колпоскопия.
А освен това колкопоскопията не се поема и от ЗК. Не всеки може да си я позволи.

# 177
нонсенсе ,да имам право на болнични и си почивам .  Професора може би е вземал впредвид че съм на 43 и спряла с ражданията и понеже съм рискова можеби за това е постъпил към хистеректомията  newsm78 ,ех какво да кажа можеби е било за добре ще се опитам да си живея живота  Wink на въпроса ти кои ме оперира -да професор Горчев ме оперира страхотен лекар е и страхотно отношение имат в клиниката  bouquet

# 178
  • Варна
Здравейте, момичета! За първи път пиша в темата. Получих покана по проекта "Спри и се прегледай". Тази седмица ще ходя да ми правят цитонамазка, но никой не ме предупреди, че трябва да е до 14 ден от цикъла. Този ден при мен мина, даже на 26-ти август чакам новия цикъл. При това положение има ли смисъл да ходя, дали ще ме върнат? Крайният срок на проекта е 31 август.

# 179
Здравейте момичета! За първи път пиша във форума. Бих искала да помоля за съвет. На 23г. съм и резултатите ми от цитонамазката са РАР II и ендоцервицит, без наличие на трихомони, кандида и т.н. пише и регенераторни промени. Лекарката обаче не ми назначи лечение и каза, че няма какво да пия.  ooooh! Какво да направя? Предварително благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт