Отговори
# 180
Рар 2 е нормална група

# 181
РАР II и ендоцервицит, без наличие на трихомони, кандида и т.н. пише и регенераторни промени. Лекарката обаче не ми назначи лечение и каза, че няма какво да пия. 
Ми то няма проблем, какво да ти назначи?

# 182
РАР II и ендоцервицит, без наличие на трихомони, кандида и т.н. пише и регенераторни промени. Лекарката обаче не ми назначи лечение и каза, че няма какво да пия. 
Ми то няма проблем, какво да ти назначи?

Добре, благодаря Simple Smile Притесних се защото на други с ендоцервицит им е назначено лечение.

# 183
Весе, да, с Ка ин ситу бях, ама мисълта ми беше, че Славчев и на мен каза да ходя веднъж годишно, струва ми се рядко обаче.

# 184
  • София
Дам...Явно те са спокойни за разлика от нас.

# 185
Флора не е за пренебрегване, това че имаш ендоцервицит, а това е възпланеие на лигавицата на маточна шийка, и би трябвало наистина да ти назначат някакво лечение, съветът от мен е пусни микробиология.  Simple Smile
Мисля че този ендоцервицит трябва да се вземе под внимание  Rolling Eyes

# 186
Момичета, моля да изразите вашето мнение , защото аз не можах да отговоря. Срещнах приятелка, която е била на преглед при лекар за второ мнение и нова цитонамазка, тъй като предишните две цитонамазки са PAP 3A. Та нейният въпрос бе - нормално ли е лекарят да иска копие от предишните две, за да ги изпрати в лабораторията заедно с взетия материал за изследването, за да провери какъв е резултатът от проведеното лечение. Не е ли правилно да не се влияе на новия лабораторен анализ? Не се ли предрешава предварително резултатът или това е нормална практика?

# 187
Момичета, някоя от вас ще ходи ли при Ганчева скоро? Моля ви ако ходи скоро искам да питам нещо, че аз съм чак на 19,09 за контролен преглед. А искам да питам колко лева би взела тя, за да ми премахне едната бартолинова жлеза в болница Сердика. Здравноосигурена съм.   bouquet

# 188
Звъннах в болница Сердика, където оперира Ганчева, и ми казаха 250 лв, но да съм питала Ганчева. Можело да ми каже друга цена  #Crazy Все едно е търг, а няма клинична пътека, възмутена съм! В петък ще ида след работа при нея без час да попитам, че по телефона докато се обасня, ехеееее  Crossing Arms

# 189
Здравейте момичета, обръщам се с  молба към вас за разяснение.  Юли 2012г. ми откриха някакви видоизменени клетки и резултат от цитото 2 към 3-та група,октомври горихме с ДТК.
После януари 2013г. резултат- 2-ра група.
На преглед в друга клиника  след 1 година, януари 2014 г-  порцио -1; цервикален канал  2 В.
И резулатат сега  август месец - PAP 1.

Въпросът ми е въмозжно ли е да се върна на PAP 1 , каквато реално досега  никога не съм била и дали е  коректен резултатът. От двама лекари според колпоскопията всичко е ок, добре е обработено и шийката е в добро състояние.

# 190
Дали е коректен резултата никой не може да каже.
А това дали можеш да се върнеш към ПАП1 - да, можеш  Peace

# 191
Дали е коректен резултата никой не може да каже.
А това дали можеш да се върнеш към ПАП1 - да, можеш  Peace

Благодаря за отговора, дано наистина се подобрява! Hug Peace

# 192
Здравейте, преди година и половина констатираха 3Д група при цитонамазка и д-р Ботев в Онкологичната болница в Младост ми направи обгаряне на раничката. След половин година каза, че всичко е много добре и чисто.
Сега пак си правих изследвания с течно-базирана цитонамазка и резултатите са:

Резултат от цитологичен анализ:
Забележка: Единични койлоцити без атипизъм, групи незрели метапластични клетки с леки реактивни промени. За проследяване!

Течно-базирана цитология
Адекватност на материала:   Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона
Група по Папаниколау:   PAP IIB
Интерпретация на резултат   1. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ
    - Плоски епителни клетки
        * Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1

Моля за интерпретация, тъй като като видях това ЧПВ ме обзе паника Sad

# 193
Е то ЧПВ по всяка вероятност си го имала и преди, с това 3D
Не се панирай  Hug

# 194
  • София

Извинявай за въпроса, но на колко години си?
Мен би ме притеснил факта, че има ЦИН.

Общи условия

Активация на акаунт