Отговори
# 210
Koнизацията е нищо особено  Laughing
Само страхът е голям Grinning
Не боли. По-добре е онкогинеколог да я направи. Съществен момент е и изборът на метод.
+ 1  Peace "Оперираха" ме в сряда, в понеделник бях на работа  Heart Eyes Болки - като преди МЦ, нищо особенно. НЕ вдигай само тежко  Hug

# 211
Момичета случвало ли ви се е да имате ръждиво зацапване/течение след с..с
На следващата сутрин беше отминало но пък за 1 път имам , но не се притеснявам.
Не съм имала болки но не съм говорила и с док.  Rolling Eyes
Планирала съм колпоскопия  след консултация и тест за ЧПВ.
Съвет дали ще може  Confused

# 212
  • София
Случвало ми се е в дните на овулация.

# 213
  • Sofia, Bulgaria
Имам въпрос за д-р Илия Карагьозов. Имам час за него през януари, но искам да отида с готова цитонамазка. Приема ли цитонамазки, които не са правени в Токуда?
Днес бях на колпоскопия след резултат 2В от цитонамазката. Нищо не се вижда, но измененията са в канала според цитонамазката, а там няма как да се види с колпоскопията. Според доктора да съм повторела намазката след 6 месеца-бях при Иван Димитров в болница Щерев. Та по този повод се записах за д-р Карагьозов, при който мисля да отида с резултата от следващата цитонамазка.

# 214
  • София
Имам въпрос за д-р Илия Карагьозов. Имам час за него през януари, но искам да отида с готова цитонамазка. Приема ли цитонамазки, които не са правени в Токуда?
Днес бях на колпоскопия след резултат 2В от цитонамазката. Нищо не се вижда, но измененията са в канала според цитонамазката, а там няма как да се види с колпоскопията. Според доктора да съм повторела намазката след 6 месеца-бях при Иван Димитров в болница Щерев. Та по този повод се записах за д-р Карагьозов, при който мисля да отида с резултата от следващата цитонамазка.

Аз съм с отлични впечатления от този Иван Димитров. Бих му се доверила напълно.

# 215
  • Sofia, Bulgaria
За д-р Димитров не мога да кажа нищо за сега. Ще го послушам, но след това предпочитам да отида при лекар с по-голям опит. Все пак на резултатите от цитонамазката ми пише атипични клетки, двуядрени клетки, дискариоза. Това не е нормално. Та питането ми беше за д-р Карагьозов.

# 216
  • София
За д-р Димитров не мога да кажа нищо за сега. Ще го послушам, но след това предпочитам да отида при лекар с по-голям опит. Все пак на резултатите от цитонамазката ми пише атипични клетки, двуядрени клетки, дискариоза. Това не е нормално. Та питането ми беше за д-р Карагьозов.

Споделих само, че си в добре ръце.
Ако толкова се притесняваш, намери друг лекар. Аз не бих чакала до януари, за да разсея някакви съмнения Shocked

# 217
  • Sofia, Bulgaria
Ами не се притеснявам чак толкова. До сега така са се стичали нещата при мен, че все някой се учи на мен  Wink 
Нещата не са толкова зле, не вярвам за 6 месеца да стане нещо страшно-така каза и Димитров. Въпросът е, че ако след 6 месеца няма подобрение, мисля, че трябва да се направи нещо.

# 218
  • София
Аз бях с 2В. Обаче не в канала. Биопсията показа цин 1 и ме гориха. Не го казвам, за да те плаша де.

# 219
Момичета случвало ли ви се е при взимане на цитонамазка да прокървите. На мен това ми се случи и лекарката каза, че няма смисъл да изпраща материала, защото ще кажат че е неподходящ за изследване и коректни резултати. Сега ми каза да изчакам следващия цикъл и след него да ми я направи пак. Ами ако пак прокървя това какво значи - до кога ще се отлага. Каза, че клетките ми били чувствителни и от само взимане на материала се разкървявали. Дайте ми съвет. Има ли от какво да се притеснявам?

# 220
За пръв път чувам подобно нещо. Случвало ми се е, даже предпоследният път имах доста капки кръв.

# 221
  • Wolwedans
Момичета случвало ли ви се е при взимане на цитонамазка да прокървите. На мен това ми се случи и лекарката каза, че няма смисъл да изпраща материала, защото ще кажат че е неподходящ за изследване и коректни резултати. Сега ми каза да изчакам следващия цикъл и след него да ми я направи пак. Ами ако пак прокървя това какво значи - до кога ще се отлага. Каза, че клетките ми били чувствителни и от само взимане на материала се разкървявали. Дайте ми съвет. Има ли от какво да се притеснявам?
Нека ти вземат цитонамазка по метода LBC (течно-базирана цитология). При нея фактора кървене не е от никакво значение. Пробата се диспергира в специална среда, центрофугира се, супернатата съдържащ еритроцити, левкоцити, детрит, слуз и бактерии се изхвърля и се прави еднослойна намазка само от клетки от цервикален канал и порциото.

# 222
за първи път чувам ,че ако прокърви не се  прашта цитонамазката .Аз почти винаги прокървявам от самата четчица

# 223
Алли, беше ми полезно споделеното от теб.   bouquet  Чудила съм се каква е разликата между течно базираната цитонамазка и другата.

# 224
Аз досега всички пъти освен 2 съм кървяла и никога не съм го чувала това нещо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт