Отговори
# 465
  • София
Офито, а с висока конизация и после лъче- и/или химиотерапия?

# 466
ако искаш сигурно мнение имаш го от мен с главни букви ХИСТЕРЕКТОМИЯ е наи доброто решение аз с1м вече без матка и не съм умряла жива съм повече от всякога знаеш ли да ти кажа нещо интересно аз 6месеца след  конизация бях пак 3б и познай Горчев само ми предложи най сигурният вариант и аз без да се замисля го приех да отбележа преди конизацията бях цин 3 желая ти да избереш най добрият вариянт за теб Hug

# 467
  • София
Фатма, ако Офито имаше дете, щях да й препоръчам същото, но тя няма Sad

# 468
да прочетох и много ама много съжалявам за случващото и се  Cry нооо по-добре без дете и жива отколкото с дете и.....  ooooh! има хиляди начини да си има  Praynig нека всичко мина добре нека боже Praynig

# 469
  • Wolwedans
nonsense    в плевен не съм ходила. до края на седмицата ще обиколя още няколко доктора и ще взема решение.

fatma_79@mail.bg   ами и след биопсията не може да се прецени според лекарите. има риск ако се направи само конизация да останат разсейките и да засегнат повече органи.
Защо не отиде в Плевен? Там е мястото където ще ти предложат алтернатива на хистеректомията и то достатъчно радикална... Всички останали ще се придържат към стандарта (за микроинвазивен карцином стандарта е хистеректомия) и това което умеят да правят...

# 470
От това, което съм чела, предвид, че нямаш деца, единствено Горчев може да ти предложи адекватно решение. Иди при него, не е шега работа това.

# 471
  • София
Offito,аз съм оперирана при проф.Горчев и повярвай ми щом нямаш деца той ще направи най доброто за теб! Обади се и си запиши час но за съжаление много се чака за това ако решиш звъниш и ако трябва ще излъжеш , че си за контролен преглед за да те запишат максимално бързо иначе ще трябва да чакаш в най добрия случай два месеца.

# 472
Записвам се,че нещо съм пропуснала новата тема....Здраве за всички!

# 473
От това, което съм чела, предвид, че нямаш деца, единствено Горчев може да ти предложи адекватно решение. Иди при него, не е шега работа това.
Дрийм е права на 100%
Дрийм, Алли, Димяни, Змия, нонсенс  Hug

# 474
  • Бургас
д-р Недялков от 1ва АГ работи ли със здравна каса? и колко време напред записва горе-долу часове?
аз съм на лечение в момента. ако пак ми е 3та група цитонамазката след лечението, лекарят ми каза, че следва хистероскопия+взимане на материал за хистология. до колкото разбрах от нета, това е оглед на матката. а цитонамазката показва проблем в каналчето...искам и друго мнение евентуално и трябва да планирам при кой. бих предпочела да е по здравна каса, но и да прави операции, ако се наложи. всъщност здравната каса поема ли манипулации като хистероскопия, изследвания, конизация евентуално...? за избор на екип, предполагам че се плаща така или иначе.

# 475
  • София
Офито, послушай момичетата и се обаждай в Плевен. Ако каже, че случаят й е спешен няма ли да я вмъкнат по-рано?   newsm78

# 476
  • София
Здравейте,

благодаря ви на всички за бързите постове.  Hug
Днес направих повторна биопсия при директора на болницата. В понеделник ще разбера резултатите със сигурност. Занесох ги в паталогията на майчин дом и старите и днешните биопсии.
Стискайте палци!!!

# 477
  • София
Можеш да се консултираш и с доц. Милев или Ганчев от Онкологията - те са най-добрите специалисти. Като ги занесеш веднага ще ги погледнат. Успех!

# 478
  • Wolwedans
Здравейте,

благодаря ви на всички за бързите постове.  Hug
Днес направих повторна биопсия при директора на болницата. В понеделник ще разбера резултатите със сигурност. Занесох ги в паталогията на майчин дом и старите и днешните биопсии.
Стискайте палци!!!

Повторните биопсии никак не са препоръчителни при микроинвазивен карцином. Може ятрогенно да се предизвика нарушаване на бариерата срещу раковите клетки и тяхното разсейване. Ако искаш по-точна биопсия, направи конизация, но не ти препоръчвам повторно да те щипят с биопсичната щипка. Ако резултата е негативен, това нищо не означава! Може просто втория път да не са уцелили точно огнището.
Това с повторната биопсия не ми се струва много добра идея. Аз лично в никакъв случай не бих рискувала с такава. 1000 пъти по-добре е да се направи една висока конизация със скалпел за да не са обгорени границите на конуса и да може адекватно да се прецени дали е изрязано в здрава тъкан. Ако не е, тогава може да се помисли за по-радикална операция. В твоя случай, т.к. не си раждала е абсолютно оправдано да се пробва първо с висока конизация и след това с радикална трахелектомия ако не е изрязано в здраво. Така матката се запазва. Ако обаче конизацията покаже по-висока степен на инвазия, тогава вече ще се наложи да се подложиш на радикална хистеректомия. Която пак препоръчвам да направиш с робота при Горчев!!! На 3-я ден си вкъщи с 4 малки дупки в корема и никаква болка!
Медицината напредва със всеки изминат ден. Направи най-доброто за себе си!
Успех! Hug

# 479
  • София
Али  Tired
Аз също съм на мнение , че биопсията повторно може да навреди  и да не даде точен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт