Отговори
# 645
  • София
При мен резултатът беше същия.Между двете изследвания пих Кориолус.Докторката каза,че той е оказал влияние и е "приспал"вируса.Всъщност, той наистина не изчезва,но когато имунната система отслабне започва да действа и предполагам,че тогава изследването отчита,че е наличен.

# 646
Какво чувствахте след електрокоагулацията?
Нищо болезнено,едно леко дразнене само.
..на мен ми бяха сложили и на сутринта ми ги махаха......някакви марли с йод доколкото разбрах newsm78
На мен и след биопсия са ми слагали.
При мен резултатът беше същия.Между двете изследвания пих Кориолус.Докторката каза,че той е оказал влияние и е "приспал"вируса.Всъщност, той наистина не изчезва,но когато имунната система отслабне започва да действа и предполагам,че тогава изследването отчита,че е наличен.
Организмът има възможността да се отърси и да изгони вируса от тялото,когато имунитетът трайно го потисне.

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 12:41 от ДХ3

# 647
  • София
Pipilotka, aз бях също с Тампонада до другия ден сутринта и това ми създаваше известен дискомфорт?

# 648
Здравейте момичета,
включвам се в темата защото съм доста уплашена и искам да попитам при някоя от вас дали е имало подобна ситуация като при мен.
Миналият месец бях на профилактичен преглед и цитонамазка,че от около година и половина не бях ходила,защото бях бременна и родих.Никога  не съм имала проблеми гинекологични,цитонамазките винаги са ми били добри.Но този път ми излезе цитонамазка 2-3А степен и гинеколога ме прати за течнобазирана цитонамазка и ДНК анализ за HPV вирус.Пуснах си изследване на всички типове вируси-високо,средно и ниско рискови типове.Резултата много ме обърка - излязоха отрицателни всички изследвани 33 типа,но в една забележка бе написано:в изследваната проба се детектира ДНК от HPV вирус,които не спадат към изследваните типове.Цитонамазката ми излезе IIB,но беше написано : нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL)съдържаща:HPV/лека дисплазия/CIN 1.Препоръчват ми колпоскопия.
Ще умра от страх до утре,докато отида при гинеколога да го питам какво да правя.Моля ако някоя от вас е имала същият казус или подобен да сподели.Много ще съм благодарна,че съм се панирала ужасно.

# 649
  • София
Здравейте момичета,
включвам се в темата защото съм доста уплашена и искам да попитам при някоя от вас дали е имало подобна ситуация като при мен.
Миналият месец бях на профилактичен преглед и цитонамазка,че от около година и половина не бях ходила,защото бях бременна и родих.Никога  не съм имала проблеми гинекологични,цитонамазките винаги са ми били добри.Но този път ми излезе цитонамазка 2-3А степен и гинеколога ме прати за течнобазирана цитонамазка и ДНК анализ за HPV вирус.Пуснах си изследване на всички типове вируси-високо,средно и ниско рискови типове.Резултата много ме обърка - излязоха отрицателни всички изследвани 33 типа,но в една забележка бе написано:в изследваната проба се детектира ДНК от HPV вирус,които не спадат към изследваните типове.Цитонамазката ми излезе IIB,но беше написано : нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL)съдържаща:HPV/лека дисплазия/CIN 1.Препоръчват ми колпоскопия.
Ще умра от страх до утре,докато отида при гинеколога да го питам какво да правя.Моля ако някоя от вас е имала същият казус или подобен да сподели.Много ще съм благодарна,че съм се панирала ужасно.

Няма за какво да се панираш. Няма особена драма в състоянието ти. Колпоскопията ще покаже къде точно са измененията. Ако си млада, напълно е възможно организмът ти да се пребори с дисплазията и да оздравееш без лечение. Другият вариант е да се направи конизация, което също не е нещо страшно.
А за резултатите от генетичните изследвания не мисли много.

# 650
  • София
Аз бях точно като теб. След бременност се оказах с цито 2б, колппскопски изменения, биопсия цин 1 и отризателни ЧПВ. Минах само с електрокоагулация. Изчакай си прегледа. Не е нещо толкова страшно.

# 651
Здравейте момичета,

Няма за какво да се панираш. Няма особена драма в състоянието ти. Колпоскопията ще покаже къде точно са измененията. Ако си млада, напълно е възможно организмът ти да се пребори с дисплазията и да оздравееш без лечение. Другият вариант е да се направи конизация, което също не е нещо страшно.
А за резултатите от генетичните изследвания не мисли много.
змия аз от генетичните изследвания не мога да разбера как така уж всички са отрицателни,а има ДНК на вируса.Иначе съм на 39г.,не съм първа младост,и силно се надявам организмът ми да се пребори!Но понеже до сега винаги всичко си ми е било наред,сега изведнъж съм се панирала до неузнаваемост.

Аз бях точно като теб. След бременност се оказах с цито 2б, колппскопски изменения, биопсия цин 1 и отризателни ЧПВ. Минах само с електрокоагулация. Изчакай си прегледа. Не е нещо толкова страшно.
Veseto* на мен гинеколога ми беше казал преди изследването,че ако излязат положителни резултати за вируси ще пия имуностимуланти,не ми е говорил за електрокоагулация.Аз нямам белези на възпаление,нямам ранички,нищо,всичко уж ми е наред от прегледа,а изследванията са противоречиви.Направо ще се побъркам от мисли.

# 652
  • София
Ами след биопсията реши, че съм за електрокоагулация.

# 653
И моята цитонамазка излезе 2-3 А.На мен пък ми изписаха Полижинакс, може би, защото преди взимане на цитонамазката лекувахме възпаление.Само, че аз си имам и екстри-миома и при колпоскопския преглед откри полип Confused.С вземане на цитонамазката пък получих кървене, което след това изобщо не се прояви..И аз съм много изплашена, но след лечението трябва поне един цикъл да мине за да вземе нова проба за изследване, а това значи, чак януари

# 654
  • София
Момичета, знаете, че започва развитие на някакъв проблем при вас. Ако сте достатъчно отговорни (сигурна съм, че сте, защото пишете тук), ще се справите и няма да имате проблеми в бъдещето. ЦИН 1 и 2 не са страшни проблеми, а лесно поправими състояния.

# 655
Змия, някак си, като те прочете човек и му става по-леко Simple SmileМного позитивна нагласа имаш и успяваш да я предадеш и на другите

# 656
Змия има доста адекватен поглед върху тези неща  Heart Eyes

# 657
колко време след конизацията ще ме наболява малко...иначе почти не зацапвам с кръв....леко подута и като пред цикъл се чувствам....не взимам обезболяващи

# 658
Не повече от седмица...според личният ми опит

# 659
Змия, някак си, като те прочете човек и му става по-леко Simple SmileМного позитивна нагласа имаш и успяваш да я предадеш и на другите
Напълно съм съгласна със змия.
Наистина позитивната нагласа е изключително важна,но понякога страха е толкова голям,че не осъзнаваш реално нещата!

Общи условия

Активация на акаунт