Отговори
# 345
Здравейте.
Имам питане,  с поликистозни яйчници и хипотироидизъм съм. Като хипотироидизмът ми е  отключен при неправилно лечение с лекарства. Както и да е имам 30 кг отгоре. !0 качени з а1 месец, и 20 за 2 години. Пила съм ясмин и диане и получих почти всички странични ефекти, които имат тези лекарства. В момента хипотироидизмът ми е заспал, хормоните са в норма и антителата също и нищо не пия, само се следя, но кистите са си на лице, даже половите хормони в момента не са ми ок мнгоо, завишени са. ДАли са ми инофолик на прах. Посъветваха ме да ида и при още една гинеколожка д-р красимира кръстева. Жената беше много любезна и ме прегледа и мисля, че ще имам късмет с нея. Но за отслабването и заради завишен тестостерон и  андростендион ми каза само 5 дни да пия Оргаментрил. Питам накой има ли понятие за  това лекярство? напълнява ли се от него и т.н. иска ми се да чуя мнението и на хората, а не само на докторите. Благодаря ви предварително. Бъдете здрави Simple Smile

# 346
Alegriaaa мястото на това питане не е в тази тема, но аз ще ти отговоря. Оргаметрил и Дуфастон са често изписвани хормонални препарати, пила съм Оргаметрил , директно ще отговоря че от него не се напълнява.Аз също съм  с поликистозни яйчници и тези кисти както ги наричат си остават за цял живот, съветвам те  запознай се с това заболяване , има много статии в интернет, и това изобщо не е толкова страшно. Лекувах завишен тестостерон преди години с ясмин, 3 месеца , не ъм напълнявала от нито един хормонален препарат. Може да имаш поликистозни яйчници и пак да имаш в норма полови хормони.

# 347
Здравейте. Бях писала в предишната тема, че ми откриха ХПВ тип 16. Изписаха ми имуностимуланти/изопринозин/. Е да, но мисля, че отново имам кондиломи/предишните ми ги горяха/. Не съм напълно сигурна все пак, но на такова ми прилича. Не би ли трябвало докато пия имуностимуланти да няма подобни работи?? И бих ли могла да ги премахна без ходене при лекар отново/по принцип трябва да отида на преглед чак декември/? Мислех си за писалката Вартнер/приятеля ми си махна неговите по този начин/, но ме е страх, че са на по - нежно място. Надявам се да получа мнения и помощ. Благодаря.

За кондиломите има - "Кондилин", с клечка за уши или навито памуче на клечка за зъби се маже. Бившият ми мъж имаше и така ги махна. При мен никога не се появиха, хем съм със много слаб имунитет. Аз съм пила Биозин по схема, вече дори не помня каква, но заради ЦИН 3 , промени по маточната шийка...  Не мисля, че има имуностимулатор, който да действа еднакво на всички. ДОкато го пиех пак ми изби херпес при окото, страдам си от херпеси по лицето при по-голям стрес и спад на имунитета, та... защо да не е възможно и кондилоните да ти излязат докато го пиеш  newsm78  Аз лично не бих разчитала само на имуностимулаторите, защото не ми вдигна имунитета, пак си боледувах много зимата, разболях се веднага след като го спрях, даже и няколко пъти... Но пък проблема ми изчезна, не знам дали от диатермокоагулацията, дали от имунитета, дали от друго, но факт, за сега всичко е ок! Във всеки случай сега разчитам на природните средства - клеева тинктура и най-вече пчелен прашец, Биозина не мисля, че ми се отрази добре и не знам дали някога пак бих пила, естествено , ако опре "ножа до кокала" сигурно ще го пия , но от позицията на времето не мисля, че бих разчитала само на него. И не е лошо и приятеля ти да пие нещо за имунитет, защото иначе можете да си ги прехвърляте до безкрай, ако организма на някой от двамата не успее да се пребори с вируса. Успех   bouquet

Ами останала съм с впечатлението, че този имуностимулант ще поддържа имунната ми система и ще ме предпазва от кондиломи, стресници/наистина не ми избиват откакто го пия/ и пр. А и все пак доколкото разбрах от лекарката ми, когато имах кондиломи бяха заради ХПВ, от което сега с лекувам... значи общо взето мога да си представя как ме лекува, след като пак имам кондиломи, макар и по - малки от предишните. newsm78

# 348
  • гр. София
Здравейте. Бях писала в предишната тема, че ми откриха ХПВ тип 16. Изписаха ми имуностимуланти/изопринозин/. Е да, но мисля, че отново имам кондиломи/предишните ми ги горяха/. Не съм напълно сигурна все пак, но на такова ми прилича. Не би ли трябвало докато пия имуностимуланти да няма подобни работи?? И бих ли могла да ги премахна без ходене при лекар отново/по принцип трябва да отида на преглед чак декември/? Мислех си за писалката Вартнер/приятеля ми си махна неговите по този начин/, но ме е страх, че са на по - нежно място. Надявам се да получа мнения и помощ. Благодаря.

За кондиломите има - "Кондилин", с клечка за уши или навито памуче на клечка за зъби се маже. Бившият ми мъж имаше и така ги махна. При мен никога не се появиха, хем съм със много слаб имунитет. Аз съм пила Биозин по схема, вече дори не помня каква, но заради ЦИН 3 , промени по маточната шийка...  Не мисля, че има имуностимулатор, който да действа еднакво на всички. ДОкато го пиех пак ми изби херпес при окото, страдам си от херпеси по лицето при по-голям стрес и спад на имунитета, та... защо да не е възможно и кондилоните да ти излязат докато го пиеш  newsm78  Аз лично не бих разчитала само на имуностимулаторите, защото не ми вдигна имунитета, пак си боледувах много зимата, разболях се веднага след като го спрях, даже и няколко пъти... Но пък проблема ми изчезна, не знам дали от диатермокоагулацията, дали от имунитета, дали от друго, но факт, за сега всичко е ок! Във всеки случай сега разчитам на природните средства - клеева тинктура и най-вече пчелен прашец, Биозина не мисля, че ми се отрази добре и не знам дали някога пак бих пила, естествено , ако опре "ножа до кокала" сигурно ще го пия , но от позицията на времето не мисля, че бих разчитала само на него. И не е лошо и приятеля ти да пие нещо за имунитет, защото иначе можете да си ги прехвърляте до безкрай, ако организма на някой от двамата не успее да се пребори с вируса. Успех   bouquet

Ами останала съм с впечатлението, че този имуностимулант ще поддържа имунната ми система и ще ме предпазва от кондиломи, стресници/наистина не ми избиват откакто го пия/ и пр. А и все пак доколкото разбрах от лекарката ми, когато имах кондиломи бяха заради ХПВ, от което сега с лекувам... значи общо взето мога да си представя как ме лекува, след като пак имам кондиломи, макар и по - малки от предишните. newsm78
Не, явно не си ме разбрала правилно. Имуностимулаторите са задължителни при HPV , аз просто казах, че на всеки действат различно и лично на мен не бих казала, че ми вдигнаха кой знае колко имунитета. Избили са ти пак, защото организма ти не се е преборил с вируса, което може да се случи от слаб имунитет, при силен стрес и т.н. Както на мен при спад на имунитета и стрес ми избиват херпеси , така при теб - кондиломи... Просто имуностимулатора подпомага, но не е панацея и те посъветвах да се опиташ да си повишиш имунитета и с други средства, а не да разчиташ само на химическите имуностимулатори...

# 349
  • в Низината
Здравейте, момичета!  bouquet

Имам няколко въпроса относно мазането със Солкожин. Колко време трае процедурата? Болезнено ли е, усеща ли се някакво парене или пък нещо друго? Тази манипулация има ли някакви странични ефекти? Ако случайно съм алергична към този препарат, по какъв начин да го разбера? След третирането какво да очаквам - кървене има ли и до каква степен и период е нормално да го има? Мазането със Солкожин със сигурност ли решава проблема или е само временно?
Въпросите ми са много, но ще се радвам ако ми отговорите! Simple Smile Благодаря!

# 350
Момичета, моля слагайте тези дълги цитати-чаршафи в скрит текст.  Peace    
Алегриа, при такова бързо качване на килограми,не е лошо да се направят изследвания за Инсулинова резистентност, захар и инсулин задължително.  Правила ли си ОГТТ?

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 09:41 от Lemy

# 351
Здравейте, момичета!  bouquet

Имам няколко въпроса относно мазането със Солкожин. Колко време трае процедурата? Болезнено ли е, усеща ли се някакво парене или пък нещо друго? Тази манипулация има ли някакви странични ефекти? Ако случайно съм алергична към този препарат, по какъв начин да го разбера? След третирането какво да очаквам - кървене има ли и до каква степен и период е нормално да го има? Мазането със Солкожин със сигурност ли решава проблема или е само временно?
Въпросите ми са много, но ще се радвам ако ми отговорите! Simple Smile Благодаря!

Солкожина ли беше за ранички на маточната шийка? Защото ми е много познато като име и мисля, че с това ми лекуваха раничката. На теб раничка ли ще ти лекуват?

# 352
  • в Низината
Blue, не са ранички, а левкоплакии по останалата след конизацията шийка. Имам нови изменения и лекарят препоръча това лечение. Аз не съм много ок, ама друго няма какво да се направи. Исках да знам все пак какво да очаквам.

# 353
  • София
Мен преди 11 год. ме мазаха със Солкожин /имах раничка след раждането/. Абсолютно нищо не усетих и нямах странични "ефекти".

# 354
Blue, не са ранички, а левкоплакии по останалата след конизацията шийка. Имам нови изменения и лекарят препоръча това лечение. Аз не съм много ок, ама друго няма какво да се направи. Исках да знам все пак какво да очаквам.

Мен ми мазаха раничка. Докато те мажеше много ме заболя корема - все едно ми идва цикъла. Но в момента в който спре и това чувство минава. Мен първия път много ми падна кръвното, но го дължа на притеснението, тъй като втория път всичко беше ок. Като цяло не е нищо притеснително.

# 355
  • в Низината
nonsense, blue, благодаря!

# 356
  • София
Преди конизацията ме мазаха многократно със Солкожин,но за съжаление нямаше ефект и накрая пак се стигна до конизация.В следствие на многократното мазане  получих дисконфорт и накъсани влагалищни стени,за това и се реших на конизация.Болки при мазането няма,освен моментно ниско долу.При теб може и да подейства.Успех! Peace

# 357
Момичета колпоскопското изследване в кои дни от цикъла се прави или няма значение?

# 358
доколкото знам, няма значение...

# 359
  • гр. София
Аз обикновенно я правя в първите чисти дни след цикъл, но никой не ми е казвал да има определени дни... Със сигурност е важно и има значение за ехограф на матката при полипи и т.н., това го знам от приятелка, която има такива проблеми, но за колпо не съм чувала да има значение....

Общи условия

Активация на акаунт