Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 701
  • 751
  •   1
Отговори
# 90

...... и да видя ще станат ли за талашитени врати.

Паната за врати могат да се залепят към палашитената врата с монтажно лепило от рода на това http://www.gsstroimarket.bg/view/9178.html и не се притиска с нищо. Не се използва монтажна пяна, защото тя се раздува при втвърдяването си и това може да доведе до надигане на панела МДФ от вратата.

Паната не могат да се залепят върху цяла плоскост. Гърбовете не са равни. Лепят се върху рамка, като пространството между двете пана се попълва с един специален картон /забравих името/. Продават се такива врати около 100 лв струват. Има плоскости МДФ от които може да направи "пано", но няма да има релефна шарка - грундироно пано за каса.

http://www.rosi.bg/pana-za-vrati/160

# 91
Здравейте,момичета!

Чета темата от скоро,но не намирам отговора кога се ползва масло за дърво???
Някой ще обясни ли?

Занимавам се с декупаж от известно време,но само с дребни декоративни предмети,не и мебели.

Сега съм приготвила ретро радио от тези големите в дървени кутии.......искам да го направя състарено и в бял цвят,но след изшкурване,дали трябва да сложа масло или друго???
От направените предмети забелязах,че с времето лакираните с лак на водна основа пожълтяха.....

За мебели какъв лак би следвало да се ползва,за да няма пожълтяване?

# 92
 harry10 ,
Благодаря за отговора с нетърпение ще чакам снимки,скоро трябва да се почва ремонт на детската и ако се размина без шпакловки..... ще съм най-щастливия човек на света  Laughing
Само последно питане,лесно ли се нанася , направо с мечето ли става и релефа от самото мече ли зависи?(от неговата форма)

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 20:33 от mamaMiq

# 93
  • София
harry10 ,
Благодаря за отговора с нетърпение ще чакам снимки,скоро трябва да се почва ремонт на детската и ако се размина без шпакловки..... ще съм най-щастливия човек на света  Laughing
Само последно питане,лесно ли се нанася , направо с мечето ли става и релефа от самото мече ли зависи?(от неговата форма)
Ето снимчица:
Много е лесно - нанасяш като латекс. Да, всичко прави мечето. Като се нанася просто се внимава да е равномерно. Абе щом ММ успя да се справи без изобщо да е специалист, значи всеки може - той тогава беше мноооого зле с ремонтните дейности, ама неволята и липсата на бюджет го научиха.

# 94
Благодаря   bouquet   bouquet  bouquet

# 95
barbaroska масло за дърво се ползва когато искаш да ти се виждат шарките на дървото. Докато с акрилна боя става плътен цвят. Но за да ползваш масло, трябва хубаво да изшкуриш до дърво. Не трябва да има останало нищо от старото покритие на радиото (в твоя случай) - лак, боя, байц или каквото е там - трябва да се махне всичко до чисто дърво.
За лаковете за съжаление не мога да ти дам съвет. Явно тези на водна основа с времето си пожълтяват Confused. Момичетата тук бяха споменавали на Лакпром, но скоро някой се оплака, че и той пожълтявал Crossing Arms

# 96
А маслото може ли върху грунд
имаме ето такива врти и много ми харесва сегашния цвят и искам само с малсо да го мина - дали
ще стане?

http://www.praktiker-online.bg/product/86979/vrata-interiorna.html

# 97
Аз мисля, че лак не е задължително след акрилна боя, май по-добре още една ръка с боята да стане устойчиво...иначе с лака си пожълтява веднага, даже не са нужни години.
Някой беше питал за акрилната боя. Аз пробвах с Аквис и със Сократес...ами Сократес ми трябваха 4 ръце за добра покривност, а Аквиса - само  две. Иначе като устойчиви във времето тепърва ще сравнявам.

# 98
  • Тук и сега
Привет на целия отбор от мен - Мързел!

Аз от известно време Ви чета старите теми, заинтригувана от старата къща на баба ми, която искаме да облагородим с минимални средства. Там, както можете да се сетите всичко е старо като мебелировка и аз се запалих всички мебели да направя бели и стилът вътре да стане като тези стари ретро виенски стилове - с много и различни шарки, пердета, възглавнички и пр. Има сумати неща за пребоядисване, не знам дали няма да се откажа по трасето - столове, маси, един голям сандък, нощни шкафчета, тоалетка, гардероби, обущарници, закачалки. Най-много ме е яд, че миналата година едни майстори ни откраднаха таблите на метална приста, която супер много ми се връзва в идейната обстановка. Но нейсе, си цигани човек да си няма работа.
Имам един ?
Този Боро контакт еднакъв ли е с този за стени или е друг? Thinking Че с първата мебел /един начинаещ стол/ мисля да не се занимавам с шкурене, а само Боро контакт и Аквис.

И още нещо, на някои гледам, че снимките не са снежно бяло, а нещо като слонова кост. Това цвят различен от бялото ли е или просто така изглежда на снимките?

# 99
  • София
Привет, Мързелче  Grinning
Бороконтакт е един и същ, да. Боите - някъде е бяло, на други места - слонова кост, която обаче на различните фирми има различни нюанси. На Аквис слоновата кост доста жълтее. На Сократес е много нежно светло кремаво, но не е много покривна и си трябва повечко ръце. На Мегахим акрилните са доста покривни също, аз съм вземала бяла и черна, но не изсъхват добре, дори след месец лепнат. Май за в бъдеще на боите Хротекс ще се доверя аз  Peace

Дано се изкажат и майсторките с много опит  Peace

# 100
Аз съм изпаднала в черна дупка, всичко е подготвено материалите са на лице, не ми се пипа нищо.
Успех на имащите мерак  Hug

# 101

Аз съм изпаднала в черна дупка, всичко е подготвено материалите са на лице, не ми се пипа нищо.

Аааа, то сигурно е заразно и се предава, и аз съм в някаква си дупка. С голям мерак прибрах от майка едно изхвърлено нещо като шкафче, изчистих му мърсотията, доста беше, мих, жулих, поизшкурих, още има да шкуря, запълних двете дупки със стърготини и лепило, изгладих, смених гръбчета и дънца - те всъщност са 2 части, стоят една върху друга, пантички купих и........замрях. Хем мързел ме налегна, хем главата ми като (защо ли като newsm78) куха, нищо не помръдва в нея, никва концепцийка се не ражда и не знам какво да го правя по-нататък. Преди да го взема що сайтове прерових, що нещо, сякаш виенски шкаф ще реставрирам, а сега нищо, абе.......точно черна дупка. Чакам да изляза! Grinning

Ей за тая джиджибайка става дума, нито ми е кой знае колко притрябвала, нито е кой знае какво, ама на, захванах се, всъщност спасих я от насичане: ooooh!

Скрит текст:

# 102

Аааа, то сигурно е заразно и се предава, и аз съм в някаква си дупка. С голям мерак прибрах от майка едно изхвърлено нещо като шкафче, изчистих му мърсотията, доста беше, мих, жулих, поизшкурих, още има да шкуря, запълних двете дупки със стърготини и лепило, изгладих, смених гръбчета и дънца - те всъщност са 2 части, стоят една върху друга, пантички купих и........замрях. Хем мързел ме налегна, хем главата ми като (защо ли като newsm78) куха, нищо не помръдва в нея, никва концепцийка се не ражда и не знам какво да го правя по-нататък. Преди да го взема що сайтове прерових, що нещо, сякаш виенски шкаф ще реставрирам, а сега нищо, абе.......точно черна дупка. Чакам да изляза! Grinning

Ей за тая джиджибайка става дума, нито ми е кой знае колко притрябвала, нито е кой знае какво, ама на, захванах се, всъщност спасих я от насичане: ooooh!

Скрит текст:

Джиджибайката е супер!  Излекувай се моля ти се по-скоро от мързела Simple Smile  дървото изглежда дебело и здраво ммм.....  вече си го представям... но пък те разбирам-за таз работа си требе муза,  аз също се чувствам страшно изморена.

# 103

Джиджибайката е супер!  Излекувай се моля ти се по-скоро от мързела Simple Smile  дървото изглежда дебело и здраво ммм.....  вече си го представям... но пък те разбирам-за таз работа си требе муза,  аз също се чувствам страшно изморена.

Мимозка, точно заради това, че е дърво, я пожалих джиджибайчицата. Въпреки че майсторът малко грубо е работил, можел е и по-фино да пипне, ама, карай, добре е, ще я доизфиня колкото мога и когато ми дойде музата. Пусто, къде ли заходи завалийката, та ме изостави..........Grinning  bouquet

# 104
didida,благодаря за отговора за маслото,явно няма да ми е нужно:)

Общи условия

Активация на акаунт