Да преправим старите мебели с любов - тема 27

• 130 357
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,

От много отдавна нищо не бях боядисвала. Нямах никакво желание.
Сега обаче съм хвърлила око на секцията в хола, която вече веднъж лакирахме.
Този път съм решила да боядисам част от нея,а друга да облепя с фолио.
Искам нещо подобно да направя. Вратичките да са с фолио, а останалата час та боядисам. Обаче не знам точно с какво  newsm78. Тъмен лак, боя .....още се чудя и затова имам нужда и от друго мнение.
http://mebelifines.com/wp-content/uploads/catablog/originals/%D0 … 0%D0%BA%D0%B0.jpg
Щях да кача и снимки на моята, но сутринта ни спря тока докато ги качвах.

Rali_buba каква е секцията на баба ти?

# 106

...... и да видя ще станат ли за талашитени врати.

Паната за врати могат да се залепят към палашитената врата с монтажно лепило от рода на това http://www.gsstroimarket.bg/view/9178.html и не се притиска с нищо. Не се използва монтажна пяна, защото тя се раздува при втвърдяването си и това може да доведе до надигане на панела МДФ от вратата.

Паната не могат да се залепят върху цяла плоскост. Гърбовете не са равни. Лепят се върху рамка, като пространството между двете пана се попълва с един специален картон /забравих името/. Продават се такива врати около 100 лв струват. Има плоскости МДФ от които може да направи "пано", но няма да има релефна шарка - грундироно пано за каса.

http://www.rosi.bg/pana-za-vrati/160

Там където са кухините /а те са твърде плитки/  също се "запълва" с лепилото. То е пено образно и доста добре прилепва и уплътнява кухините и най-важното  не раздува при втвърдяване.

# 107
 Glamur

Аз се отказах от този вариант за реновиране на врата. Не съм и впечатлена, като видях паната на живо. Blush

# 108
Мимозка, малко със закъснение прочетах за последните ти резултати и за малкото поражение, нанесло ти такава болка. Не се предавай. Беше станало чудесно и съм сигурна, че пак ще поправиш нещата. Та това което излиза изпод ръцете ти е страхотно! Не забравяй, че все още се учим и имаме право на своите технически грешки. Ти го беше подкарала като на олимпиада. Такава скорост на усилието винаги изтощава. Но след почивка нещата си идват на местата. В къщи вече си популярна като неуморимата магьосница на реновирането. Горе главата и да си носиш обувките със здраве!

# 109
По повод боядисване с латекс върху стара боя ше споделя нашия опит с ММ. Навремето когато минавахме от постно боядисаните стени към латекса, след като се изкривихме да сваляме старата боя от стените, решихме, че за тавана просто нямаме нерви и сили,, и ММ измисли технология с много разреден латекс обогатен с С200 да се грундира един тънък слой и след като добре изсъхна нанесохме основния цвят. Ами да споделя - вече 20 години не е мръднал. Та според поговорката и нашта стана :"Накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл. "

# 110
Мимозка, малко със закъснение прочетах за последните ти резултати и за малкото поражение, нанесло ти такава болка. Не се предавай. Беше станало чудесно и съм сигурна, че пак ще поправиш нещата. Та това което излиза изпод ръцете ти е страхотно! Не забравяй, че все още се учим и имаме право на своите технически грешки. Ти го беше подкарала като на олимпиада. Такава скорост на усилието винаги изтощава. Но след почивка нещата си идват на местата. В къщи вече си популярна като неуморимата магьосница на реновирането. Горе главата и да си носиш обувките със здраве!
Мумбасче, много ти благодаря  bouquet
Обувкиъе върнах-оказаха се твъъъърде широки за моя тесен крак, а днес върнах телефона и с протокол за замяна взех нов Shocked такива мизерии ми правеше за 4 дни живот, че не е истина  #Crazy надявам се с този всичко да е наред, да се успокоя и да си продължа плануваното  Praynig днес се снабдих и с още вата, която предстои да обработя и ползвам за пълнеж,  така, че в никакъв случай не съм се отказала, а се надявам всрки момент да изляза от дупката Blush всеки има каръшки моменти-при мен продъл иха дълго, ама тва да е. Децата и семействпто ми да са живи и здтави-останалото ще се нареди  Hug

# 111
Мимозке, Браво! Чувам гласа на нашата си форумска Мимозка, Така е всеки има своите каръшки моменти, важното е да не се предаваме и да си продължим градкането. Това наше лудо хоби доста ни държи събрано да се не попилеем от житейските изненади. А при теб хобито е подплатено с такъв талант и енергия, че само ти се възхищавам. Hug

# 112
Здравейте на всички! Създавате и споделяте много красиви неща и ме хвана мерака да пробвам с някои стари мебели за терасата. Ето какво ремонтирахме с ММ
Скрит текст:
Скрит текст:
Сега сме захванали маса за терасата и шкаф за квартирата на дъщеря ми
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Въпроса ми е дали би стояло добре ако боядисам горната част на масата в светло сиво и пробвам да направя елемент от дамаската на горните диванчета - някаква клонка с листа предполагам newsm78
Първоначално идеята ми беше да остане цвета на дървото, като мина само с лак, но изтъркахме с машина най-горната част заради петна по дървото и се получи разлика, която ще личи.
А за шкафа това което ми хрумва е да направим фигури с шаблон и цветен спрей на гърба, но как точно? newsm78

# 113
  • София
   Колкото по - малко шарено толкова по - стилно! Simple Smile Така всичко си е супер.

# 114
  • bad@ss
Хаха, Мимозка, относно телефона - като ми подари мъжът ми ябълката, такава сметка от интернет ми навъртя за няколко часа, че изпаднах в нервна криза. Даже звънях да блокират номера  Joy

Аз си намерих нов боклук  Flutter Довличането му до вкъщи бе истинско приключение и също ми струваше куп опънати нерви. Валеше, гърмеше, свари ме навън с кучето. Влача боклука, влача и кучето, а тя забива крака, щото мрази да я вали. Накрая напъхах кучето в боклука и доприпках до нас. Ето го боклука:
Скрит текст:

Още не знам какво ще го правя, но ще събере още много боклуци, дето само прахосъбират  Mr. Green

meri76, прекрасни са. И пейката, и масата Simple Smile

# 115
  • София
meri76 чудни мебели! А диванчето е направо мечта  Heart Eyes
Масата бих я изшкурила още и като се оеднакви, омасляване или лак. Страхотна е! Изчистена и красива  Simple Smile

# 116
 newsm45 искам да се оплача
много се ядосах днес.
Вчера започнах да лакирам секцията. Дойде сестра ми и мъжът ми и решиха да ми помогнат.
Много грозно стана  smile3511 когато не го правят с желание е така.
Останали мъхчета, косми от четка.......черти, на места даже се е стичал лака, а на някои места даже не е лакирана. ooooh! защо ли им позволох  doh

Сега ще се опитам да замаскирам дефектите.
Ако не ми хареса крайният резултат предполагам ще започна отново.

# 117

meri76 , чудесни са и двете! И аз мисля, че няма нужда да слагаш шарки на масичката, но в крайна сметка ти ще си пийваш кафето или друго на нея, така че прави я, както ти харесва. Peace И шкафът-етажерка много ми хареса!  bouquet

ЛуДната соната, развесели ме с довличането на боклучето Laughing. Позната ми е ситуацията, само че моето четирикрако съкровище е бая голямшко и освен влачене, друга опция няма. Това е куфарче или нещо приличащо на такова? И аз не бих подминала такава дървена находка, не понасям да се разсипват дървени мебели и всякакви дървени красотички. Сега ще чакам да показваш трансформацията!   bouquet
Чаровното зверче ли си или аз съвсем се обърках нещо? newsm78

Кalaka, не плачи, мила, ще го оправиш! Преди време на терасата лакирах шкафче, че да изсъхне уж по-бързо. Като го погледнах след 30-ина мин, идеше ми да се метна от терасата. Слънчето огряло едни стърчащи косъмчета от кучо, полепнали по него (кой да се сети да затвори балконските врати), тях бързо махнах, обаче хвърчащото от тополите ме подлуди. Хвана го, то се скъса и пак си е залепено. Махнах го накрая, но шкафчето заприлича на калинка. Чудех се пак ли да шкуря, що да правя, и на мен ми се ревеше. Накрая реших, че минавам с лак и като останат петънцата, ще шкуря цялото шкафче. Ами всичко се покри, не знам как се получи. Ей така, от рев изпраднах в дава радост. Ама, то от пишман майстор като мен, какво да се очаква. Peace

# 118
  • bad@ss
Виж как ме позна  Hug
Не съм се скрила, просто фаза  Mr. Green
Моята буболчека е такава. Няма и 4 кг.   Flutter
Боклукът бе разтълкуван от мм така - сандъче на ловджия. Позна го по миризмата  Mr. Green
Доста е големичко. Би трябвало да побира пушка + разните му там такъми.

Не знам какво ще го правя, пък и терасата ми не е свободна, за да започвам нещо.
Много вероятно е да мине и само с един лак.

# 119

Моята буболчека е такава. Няма и 4 кг.   Flutter
Мммм, разкошно миньонче! Heart Eyes Че се заплесвам по дървенийки, заплесвам се, но по тези четирикраки душици ми е най-голямата заплесия. Твоята е дама, как ще ѝ харесва да я вали, ще ѝ развали "прическата". А моето слонче ( и то е 4 кг, ама с 0 отзад  Mr. Green) си умира за дъжд и сняг, тогава се кефи най-много. Ама и стопанката му такава, дъжд, сняг, студ - ок, само жеги да не са! Grinning

Спам, ама не можах да се сдържа! Peace

Общи условия

Активация на акаунт